Ministry of Home Affairs
Government led by Prime Minister, Shri Narendra Modi has approved the scheme - Modernisation Plan-IV for Central Armed Police Forces (CAPFs)
Modernisation Plan-IV with total financial outlay of Rs.1,523 crore to be implemented by Ministry of Home Affairs under guidance of Union Home Minister, Shri Amit Shah
Implementation of scheme will equip CAPFs to improve overall operational efficiency/preparedness
04 MAR 2022 11:29AM by PIB Delhi
The Government has approved the scheme - Modernisation Plan-IV for Central Armed Police Forces (CAPFs) in continuation of the scheme “Modernisation Plan-III for CAPFs. The Modernisation Plan-IV will run from 01.02.2022 to 31.03.2026.
Modernisation Plan-IV for CAPFs with a total financial outlay of Rs.1,523 crore is to be implemented by the Ministry of Home Affairs under guidance of Union Home Minister, Shri Amit Shah and will equip the CAPFs with modern state-of-the-art weapons and equipment as per their operational requirement, keeping in view their deployment pattern in different theatres. Besides, upgraded IT solutions will also be provided to CAPFs.
Implementation of the scheme will equip CAPFs to improve the overall operational efficiency/preparedness which will positively impact the internal security scenario in the country. This would bolster the Government’s ability to address the challenges being faced on the International Border/LoC/LAC as well as in the different theatres, such as areas affected by Left Wing Extremism, Union Territories of Jammu and Kashmir, Ladakh and insurgency affected North Eastern States.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা সরকারনা সেন্ত্রেল আর্ম পুলিস ফোর্সেস (সি.এ.পি.এফ.শিং)গীদমক মোদর্নাইজেসন প্লান-IV স্কিম অয়াবা পীখ্রে
লুপা করোর ১,৫২৩গী অপুনবা ফাইনান্সিএল আউতলেগা লোয়ননা মোদর্নাইজেসন প্লান-IV অসি কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহগী লমজিং লমতাক মখাদা গৃহ মন্ত্রালয়না ইমপ্লিমেন্ত তৌগনি
স্কিম অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা সি.এ.পি.এফ.শিংবু ওবরওল ওপরেস্নেল ইফিসেন্সী/শেম-শাবা ফগৎহনবদা মতেং ওইরগনি
04 MAR 2022 11:29AM by PIB Imphal
সরকারনা সেন্ত্রেল আর্ম পুলিস ফোর্সেস (সি.এ.পি.এফ.শিং)গীদমক মোদর্নাইজেসন প্লান-IIIগী মতুং সি.এ.পি.এফ.শিংগীদমক মোদর্নাইজেসন প্লান-IV স্কিম অয়াবা পীখ্রে। মোদর্নাইজেসন প্লান-IV অসি ০১.০২.২০২২দগী ৩১.০৩.২০২৬ ফাওবা চত্থগনি।
লুপা করোর ১,৫২৩গী অপুনবা ফাইনান্সিএল আউতলে অমগা লোয়ননা সি.এ.পি.এফ.শিংগীদমক মোদর্নাইজেসন প্লান-IV অসি কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহগী লমজিং লমতাক মখাদা গৃহ মন্ত্রালয়না ইমপ্লিমেন্ত তৌগনি অমদি মসিনা সি.এ.পি.এফ.কী তোঙান তোঙানবা মফমশিং লৈরিবা অদু খংনা মখোয়গী ওপরেস্নেলগী মথৌ তাবগী মতুং ইন্না অনৌবা থাক্কী খুৎলায়শিং অমসুং ইক্ব্যুপমেন্তশিং ফংহল্লগনি। মসিদা নত্তনা অপগ্রেদ তৌরবা আই.তি. সোলুসনশিংসু সি.এ.পি.এফ.শিংদা ফংহল্লগনি।
স্কিম অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা সি.এ.পি.এফ.শিংবু ওবরওল ওপরেস্নেল ইফিসেন্সী/শেম-শাবা ফগৎহনবদা মতেং ওইরগনি মদুনা লৈবাক অসিদা ইন্তরনেল সেক্যুরিতী সেনেরিওদা পোজিতিব ওইবা ইম্পেক্ত পীরগনি। মসিনা অন্তরজাতিগী ঙমখৈ/এল.ও.সি./এল.এ.সি.গা লোয়ননা তোঙান তোঙানবা মফমশিং, খুদম ওইনা লেফত ৱিং এক্সত্রিমিজমনা শোকহল্লবা মফমশিং, জম্মু অমসুং কাশ্মীর, লদাখ য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং অমসুং ইন্সরজেন্সীনা শোকহল্লবা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংগী মায়োক্নরিবা শিংনবশিং লাকশিন্নবা সরকারগী তৌবা ঙম্বশিং হেনগৎহল্লগনি।