Prime Minister's Office
PM interacts with beneficiaries of Jan Aushadhi Yojana
8500 Jan Aushadhi Kendras are not just government stores, they are fast becoming a place that provides solutions to the common people
Government has controlled the price of more than 800 medicines required for the treatment of diseases like cancer, tuberculosis, diabetes, heart disease
“We have decided that half the seats in private medical colleges will be charged at par with government medical colleges”
07 MAR 2022 2:03PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with Jan Aushadhi Kendra owners and beneficiaries of the scheme today via video conferencing. Jan Aushadhi week is being celebrated across the country from 1st March to generate awareness about the usage of generic medicines and the benefits of Jan Aushadhi Pariyojana. The theme of this event is “Jan Aushadhi-Jan Upyogi”. Union Minister Dr Mansukh Mandaviya was among those present on the occasion.
Interacting with the beneficiary from Patna, Ms Hilda Anthony, the Prime Minister asked how she came to know about the Jan Aushadhi medicines. He also enquired about the quality of the medicines. She replied that she has benefited greatly from the medicines as she is able to get her monthly medicines for 250 rupees instead of 1200- 1500 rupees earlier. She said that she spends the savings on social causes. The Prime Minister appreciated her spirit and hoped that people’s faith will increase in Jan Aushadhi through people like her. He said the middle class can be a great ambassador for this scheme. He also talked about the impact of disease on the financial situation of middle and lower-middle and poor sections of society. He called upon the literate segment of society to talk about the benefits of Jan Aushadhi.
Interacting with the divang beneficiary Shri Suresh Chandra Behera from Bhubaneswar, the Prime Minister enquired about his experience with Jan Aushadhi Pariyojana. The Prime Minister also asked whether all medicines needed by him are available at the Jan Aushadhi store. Shri Behera said that he gets all the medicines from the store and saves 2000-2500 rupees every month as his parents also need medicines. The Prime Minister prayed to Lord Jagannath for his family’s recovery and wellbeing. He praised the spirit of Shri Behera who was a divyang and bravely fighting his battle.
Interacting with Ms Babita Rao from Mysore, the Prime Minister urged her to spread the word through social media so that more people can benefit from the scheme.
Ms Urvashi Nirav Patel from Surat described to the Prime Minister, her journey of promoting Jan Aushadhi in her Area and how the low-cost sanitary pads from the Jan Aushadi Kendra helped her to donate it to more people through her efforts. The Prime Minister appreciated her service spirit as a political activist. This will enhance the role of service in public life. He also suggested that beneficiaries of PM Awas Yojana and beneficiaries of free ration during the pandemic should be approached for increasing their awareness regarding hygiene.
Shri Shailesh Khandelwal from Raipur spoke about his journey with Jan Aushadi Pariyojana. He said that he felt good that the medicines were low cost and he spread the word to all his patients. The Prime Minister asked other doctors also to promote Jan Aushadhi among the people.
Addressing the gathering, the Prime Minister said Jan Aushadhi Kendras are centres for medicine for the body, they also reduce the anxiety of the mind and they are also centres of relief to the people by saving their money. The Prime Minister expressed satisfaction that such benefits are accruing to all segments of people and in all parts of the country. He also noted the success of the 1 rupee sanitary napkin. The sale of 21 crore sanitary napkins shows that Jan Aushadhi Kendras have made the lives of women easy all over the country.
The Prime Minister said as of now more than 8,500 Jan Aushadhi Kendras have been opened in the country. These centres are now becoming solution centres for the common man and not just another government store. He said that the government has also controlled the price of more than 800 medicines required for the treatment of diseases like cancer, tuberculosis, diabetes, heart disease. The government has also ensured that the cost of stunting and knee implants is also kept under control. He gave statistics regarding making medical care affordable for the citizens. He informed that more than 50 crore people are in the ambit of Ayushman Bharat Yojana. More than 3 crore people have taken benefit of the scheme, saving 70 thousand crore rupees of the poor and middle-class people. PM National Dialysis programme has saved 550 crore rupees. Knee implant and medicine price control saved 13 thousand crore rupees.
The Prime Minister informed that a few days back, the government has taken another big decision, which will benefit the poor and middle-class children. “We have decided that half the seats in private medical colleges will be charged at par with government medical colleges”, he informed.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জন ওশধি য়োজনাগী বেনিফিসরীশিংগা লোয়ননা ৱারী-ৱাতায় শাখ্রে
জন ওশধি কেন্দ্র ৮৫০০ অসি শুপ্নগী সরকারগী দুকানশিং নত্তে, মখোয় অসি মীচম মীয়ামগী সোল্যুসনশিং পীরিবা মফম অমা ওইরক্লি
সরকারনা কেন্সর, ত্যুবরক্যুলোসিস, দাইবেতিস, হর্ত দিজিজ অসিগুম্বা লাইনাশিং অসি লায়েংবদা মথৌ তাবা হীদাক ৮০০ হেনবগী মমল য়েংশিনখি
“লনাই মেদিকেল কোলেজশিংদা সিৎ তঙ্খাইদা সরকারগী মেদিকেল কোলেজশিংগা চাং মান্ননা শেল থিহন্নবা ঐখোয়না ৱারেপ লৌখি”
07 MAR 2022 2:03PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা জন ওশধি কেন্দ্রগী মপুশিং অমসুং স্কিম অসিগী বেনিফিসরীশিংগা লোয়ননা ৱারী-ৱাতায় শাখ্রে। জন ওশধি চয়োল অসি মার্চ ১দগী হৌদুনা লৈবাক শিনবা থুংবদা জেনরিক মেদিসিনশিং শীজিন্নবা অমসুং জন ওশধি পরিয়োজনাগী কান্নবশিংগী মতাংদা এৱের্নেস পীনবা পালন তৌরি। থৌরম অসিগী থিমনা “জন ওশধি-জন উপয়োগী” হায়বা অসিনা ওইরি। থৌরম অসিদা শরুক য়াখিবশিংগী মরক্তা কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. মনসুখ মন্দাবিয়াসু শরুক য়াখি।
পতনাদগী বেনিফিসরী, কুমারি হিল্দা এন্থোনীগা ৱারী শাবদা প্রধান মন্ত্রীনা মঙোন্দা জন ওশধি মেদিসিনশিংগী মতাংদা করম্না খঙলকপগে হঙখি। মহাক্না মেদিসিনশিংগী ক্বালিতীগী মতাংদসু হঙখি। মদুগী পাউখুম পীরদুনা মহাক্না মেদিসিনশিং অসিদগী চাউনা কান্নবা ফংখি মরমদি মহাক্না মমাংদা থাগী হীদাক-লাংথক লৈবদা লুপা ১২০০-১৫০০ চংলম্বা অদু হৌজিক্তি লুপা ২৫০না কোন্নরে হায়খি। মহাক্না সেভিংশিং অদু খুন্নাইগী কান্ননবগীদমক চাদিং তৌই হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা মহাক‌কী ৱাখল্লোন অদুবু থাগৎখি অমদি মহাককুম্বা মীওইশিংগী খুত্থাংদা মীয়াম্না জন ওশধিদা থাজবা থম্বা হেনগৎলগনি হায়না থাজবা থমখি। মহাক্না স্কিম অসিগীদমক মিদল ক্লাসনা মতিক চাবা এম্বেসেদর অমা ওইবা য়াগনি হায়খি। মহাক্না মিদল অমসুং লোৱর মিদল ক্লাস অমসুং খুন্নাইগী লায়রবা শরুকশিংগী শেল-থুমগী ফীভমদা লাইনানা পীবা শাফুগী মতাংদসু ফোঙদোকখি। মহাক্না খুন্নাইগী লাইরিক লাইশু হৈরবা শরুকশিংনা জন ওশধিগী কান্নবশিংগী মরমদা ৱারী শাবীনবসু হায়খি।
ভুবনেশ্বরগী দিবয়ঙ্গ বেনিফিসরী শ্রী সুরেশ চন্দ্র বেহেরাগা ৱারী শাবদা প্রধান মন্ত্রীনা মঙোন্দা জন ওশধি পরিয়োজনাদগী মহাক্না ফংখিবা এক্সপরিয়েন্স অদু হঙখি। প্রধান মন্ত্রীনা মঙোন্দা মথৌ তাবা হীদাক লাংথক পুম্নমক জন ওশধি স্তোরদা ফংব্রা হায়না হঙখি। শ্রী বেহেরানা স্তোরদগী হীদাক লাংথক পুম্নমক মহাক্না ফংই অমসুং মহাক্কী মমা-মপাসু হীদাক লাংথকশিং মথৌ তাবনা মহাক্না থা খুদিংগী লুপা ২০০০-২৫০০ তুংশিনবা ঙম্মি হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা বেহেরাগী ইমুং মনুং অথুবদা ফগৎলক্নবা অমসুং মশা-মউ ফনা লৈনবা ভগ্বান জগননাথতা থৌনিখি। মহাক্না দিবয়ঙ্গ ওইরিবা শ্রী বেহেরাগী থৌনা লিংজেল অমসুং মহাক্কী অৱাবা অদু থৌনা ফানা লান্থেংনবগীদমক থাগৎখি।
মাইসুরদগী কুমারী ববিতা রাওগা ৱারী শাবদা প্রধান মন্ত্রীনা মঙোন্দা স্কিম অসিদগী মীওই কয়ানা কান্নবা ফংনবা সোসিএল মেদিয়াগী খুত্থাংদা পাউজেল পীনবা হায়খি।
সুরৎতগী কুমারি উরবসী নিরব পতেলনা প্রধান মন্ত্রীদা মহাক্না লৈরিবা মফম অদুদা জন ওশধি প্রমোৎ তৌবগী মহাক্কী খোঙচৎ অমসুং মহাক্কী খোঙথাংশিং অসিগী খুত্থাংদা মীওই কয়াদা মহাক্না দোনেৎ তৌবদা জন ওশধি কেন্দ্রদগী অহোংবা সেনিতরী পেদশিং অসিনা করম্না মতেং ওইখি হায়বগী মতাংদা পাউদমখি। প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্না পোলিতিকেল এক্তিবিস্ত অমা ওইনা পীরিবা সর্ভিস অসিগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি। মসিনা পব্লিক লাইফতা সর্ভিসকী থৌদাং হেনগৎহনগনি। মহাক্না পি.এম. অৱাজ য়োজনাগী বেনিফিসরীশিং অমসুং লাইচৎ মনুংদা লেম্না রাসন ফংকিবা বেনিফিসরীশিংদা হাইজিনগী মতাংদা মখোয়গী এৱের্নেস হেনগৎহন্নবা এপ্রোচ তৌনবসু সজেস্ত তৌখি।
রাইপুরদগী শ্রী শাইলেশ খান্দেলৱালনা জন ওশধি পরিয়োজগা মরী লৈনবা মহাক্কী খোঙচৎকী মতাংদা ফোঙদোকখি। মহাক্না মেদিসিনশিং অসি মমল হোংবা অসিদা নুংঙাইবা পোকই অমসুং মহাক্কী পেসেন্তশিংদা মসিগী মতাংদা খঙহল্লি হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা অতোপ্পা দোক্তরশিংদা মীয়ামদা জন ওশধি প্রমোৎ তৌনবসু হায়খি।
মীতিন অদুদা ৱা ঙাংলদুনা জন ওশধি কেন্দ্রশিং অসি হকচাংগী মেদিসিনগী সেন্তরশিংনি, মখোয়না ৱাখল ৱাবসু হন্থহল্লি অমসুং মখোয় অসি মীয়ামদা শেল চংবা হন্থহন্দুনা অৱাবা কোকহল্লিবা সেন্তরশিংনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। অসিগুম্বা কান্নবশিং অসি মীওই খুদিংমক্তা অমসুং লৈবাক অসিগী মফম খুদিংমক্তা ফংহনবদা প্রধান মন্ত্রীনা অপেনবা ফোঙদোকখি। মহাক্না লুপা ১গী সেনিতরী নেপকিনগী মাই পাকপা অদুসু পনখি। সেনিতরী নেপকিন করোর ২১ য়োনখিবা অসিনা লৈবাক পুম্বদা জন ওশধি কেন্দ্রশিংনা নুপীশিংগী পুন্সি মহিংদা কান্নবা ফংহনখ্রে।
হোজিক ফাওবগী ওইনা জন ওশধি কেন্দ্র ৮,৫০০ হেন্না লৈবাক অসিদা হাংদোকখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। মসিগী সেন্তরশিং অসি হৌজিক মীচম প্রজাশিংগী সরকারগী অতোপ্পা স্তোর অমখক ওইবদা নত্তনা সোলুসন সেন্তরশিং অমা ওইরক্লি। কেন্সর, ত্যুবরক্যুলোসিস, দাইবেতিস, হর্তকী অনাবগুম্বা লায়নাশিং লায়েংবদা মথৌ তাবা মেদিসিন ৮০০ হেনবগী মমলসু সরকারনা কন্ত্রোল তৌরে হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। স্তন্তিং অমসুং নী ইম্প্লান্ত তৌবগী মমল অসিসু কন্ত্রোল তৌরগনি হায়না সরকারনা থাজবা পীখ্রে। মহাক্না প্রজাশিংগী মেদিকেল ক্যের অহোংবা মমলদা ফংহনবগা মরী লৈনবা স্তেতিস্তিক্স উৎখি। মীওই করোর ৫০ হেনবনা অয়ুশ্মান ভারত য়োজনাগী মনুংদা কোনশিনখ্রে হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। লাইরবা অমসুং মিদ্দল ক্লাস মীওইশিংগী লুপা করোর লিশিং ৭০ না চাদিং তৌগদবদি কন্দুনা মীওই করোর ৩ হেনবনা স্কিম অসিগী কান্নবা লৌখ্রে। পি.এম. নেস্নেল দাইলাইসিস প্রোগ্রামনা লুপা করোর ৫৫০ কনবা ঙমখ্রে। নী ইম্প্লান্ত তৌবা অমসুং মেদিসিনগী মমলনা লুপা করোর লিশিং ১৩ কনবা ঙমখ্রে।
নুমিৎ খরগী মমাংদা লাইরবা অমসুং মিদ্দল ক্লাস অঙাংশিংগী কান্নরগদবা অচৌবা ৱারেপ অমা সরকার অসিনা লৌখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে। “ঐখোয়না লনাই মেদিকেল কোলেজশিংগী সীতশিংগী তঙ্খাই অমা সরকারগী মেদিকেল কোলেজশিংগী মতুং ইন্না শেল থীহল্লগনি’ হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।