Ministry of Development of North-East Region
Development of Assam
14 MAR 2022 2:19PM by PIB Delhi
Government of India has been giving a special thrust to development of North Eastern Region (NER), including State of Assam. As per the NITI Aayog’s Sustainable Development Goals (SDGs) India Index, which measures the development status of States and UTs of India in social, economic and environmental sectors, the composite score of Assam which was 49 in the year 2018-19 has improved to 55 in 2019-20 and further to 57 in 2020-21.
Government of India is also implementing various flagship and other schemes for the development of the States including Assam through the respective administrative Ministries/Departments within the approved financial outlays as per scheme design. The data on funds sanctioned/utilized for the Centrally Sponsored Schemes by States & UTs is not maintained in the Ministry of Development of North Eastern Region. However, as per extant policy, each non-exempted Central Ministries/ Departments is mandated to spend at least 10% of its Gross Budgetary Support (GBS) to Central Sector and Centrally Sponsored schemes for NER. The actual expenditure in NER including Assam, under 10% GBS by non-exempted Ministries/ Departments is as follows:
Year
Amount (Rs. Crore)
2018-19
46054.80
2019-20
48533.80
2020-21
48563.82
2021-22
(upto 31.12.2021)
38455.57
This information was given by the Minister for Ministry of Development of North Eastern Region, Shri G. Kishan Reddy in a written reply in the Lok Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অসামগী চাউখৎ-থৌরাং
14 MAR 2022 2:19PM by PIB Imphal
অসাম য়াওনা নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (এন.ই.আর.)গী চাউখৎ-থৌরাংদা ভারত সরকারনা অখন্ননা শাহৌ পীরি। সোসিএল, ইকনোমিক অঞসুং এনভাইরনমেন্তেল সেক্তরশিংদা ভারতকী রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংগী চাউখৎ-থৌরাংগী ফীভম য়েংশিল্লিবা, নিতি আয়োগকী সস্তেনেবল দিবেলপমেন্ত গোলশিংগী (এস.দি.জি.শিং) ভারতকী ইন্দেক্সকী মতুং ইন্না অসামগী কম্পোজিৎ স্কোর অসি ২০১৮-১৯দা ৪৯ ওইরম্বা অদু ২০১৯-২০দা ৫৫দা হেনগৎলকখি অমসুং মখা তানা ২০২০-২১দা ৫৭তা হেনগৎলকখি।
মরী লৈনবা এদমিনিস্ত্রেতিব মন্ত্রালয়/বিভাগশিংগী খুত্থাংদা স্কিমগী দিজাইনগী মতুং ইন্না অয়াবা পীখিবা ফাইনান্সিএল আউতলেশিংগী মনুংদা অদাম য়াওনা রাজ্যশিংগী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক তোঙান-তোঙানবা ফ্লেগশিপ অমসুং অতোপ্পা স্কিমশিং ভারত সরকারনা ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংনা সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর্দ স্কিমশিংগীদমক সেঙ্কসন তৌখিবা/শীজিন্নখিবা ফন্দশিংগী দেতা অসি অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়না পাইদে। অদুম ওইনমক লৈরিবা পোলিসীগী মতুং ইন্না, নন-একজেম্পতেদ ওইবা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়/বিভাগশিংনা মাগী গ্রোস বজেতরী সপ্পোর্ত (জি.বি.এস.)কী য়ামদ্রবদা ১০%দি সেন্ত্রেল সেক্তর অমসুং এন.ই.আর.গীদমক সেন্ত্রেলী স্পোন্সর্দ স্কিমশিংদা চাদিং তৌনবা মেন্দেৎ তৌখি। নন-একজেম্পতেদ ওইবা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়/বিভাগশিংনা মাগী জি.বি.এস.কী ১০%গী মখাদা অসাম য়াওনা এন.ই.আর.দা তৌবা তশেংবা চাদিং মখাদা পীরি:
চহি
শেনফম (লুপা করোরদা)
২০১৮-১৯
৪৬০৫৪.৮০
২০১৯-২০
৪৮৫৩৩.৮০
২০২০-২১
৪৮৫৬৩.৮২
২০২১-২২
(৩১.১১.২০২১ ফাওবা)
৩৮৪৫৫.৫৭
ই-পাউ অসি অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়গী মন্ত্রী শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।