Ministry of Petroleum & Natural Gas
Providing clean cooking fuel under PMUY
As on 01.03.2022, OMCs have released 1 crore LPG connections under Ujjwala 2.0.
Government has taken several other steps to ensure that all households in the country have access to clean cooking fuels
14 MAR 2022 2:57PM by PIB Delhi
The Minister of State for Petroleum and Natural Gas, Shri RameswarTeli in a written reply to a question in the Rajya Sabha today informed that the Government launched Pradhan Mantri Ujjwala Yojana (PMUY) in 2016 to provide clean cooking fuel to poor households and the target to provide 8 crore deposit free LPG connections was achieved in September, 2019. To cover remaining households under PMUY, Ujjwala 2.0 was started on 10th August, 2021 on pan India basis to provide additional one crore LPG connections along with free first refill and stove. As on 01.03.2022, OMCs have released 1 crore LPG connections under Ujjwala 2.0. Further, the Government has approved to release of additional 60 lakh LPG connections under Ujjwala 2.0 on existing modalities. State/UT-wise details of LPG connections released under PMUY as on 01.03.2022 since inception of the Scheme are at Annexure.
Further, Government has taken several other steps to ensure that all households in the country have access to clean cooking fuels, which include hassle free connections, 5 kg cylinders, secondary connections for an existing domestic LPG consumer, option to apply online for new connection including PMUY and release of e-subscription vouchers, organizing LPG panchayats and public awareness campaigns involving State/UT Governments, etc.
ANNEXURE
“Providing clean fuel under PMUY
State/UT
Number of Connections released
Andaman and Nicobar Islands
13,403
Andhra Pradesh
4,16,784
Arunachal Pradesh
47,820
Assam
39,85,033
Bihar
1,01,01,034
Chandigarh
92
Chhattisgarh
33,61,218
D & NH and Daman & Diu
15,048
Delhi
98,772
Goa
1,081
Gujarat
34,38,543
Haryana
7,39,185
Himachal Pradesh
1,38,392
UT of Jammu and Kashmir
12,39,362
Jharkhand
34,77,607
Karnataka
34,70,890
Kerala
3,00,506
UT of Ladakh
11,100
Lakshadweep
302
Madhya Pradesh
79,38,820
Maharashtra
46,99,169
Manipur
1,78,423
Meghalaya
1,73,154
Mizoram
29,645
Nagaland
77,113
Odisha
51,90,219
Puducherry
14,221
Punjab
12,36,652
Rajasthan
66,21,010
Sikkim
12,457
Tamil Nadu
34,51,561
Telangana
11,11,460
Tripura
2,77,355
Uttar Pradesh
1,67,17,650
Uttarakhand
4,49,897
West Bengal
1,09,12,096
TOTAL
8,99,47,074
Source : OMCs

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
পি.এম.য়ু.ৱাই.গী মখাদা চাক থোংনবগী অশেংবা ফ্যুএল পীবা
০১.০৩.২০২২দগী, ও.এম.সি.শিংনা উজ্বালা ২.০গী মখাদা এল.পি.জি. কেনেক্সন করোর ১ থাদোকখ্রে
সরকারনা লৈবাক অসিগী য়ুমথোং খুদিংমক্তা চাক থোংনবগী অশেংবা ফ্যুএলশিং ফংহন্নবা অতোপ্পা খোংথাং কয়া অমা পাইখৎখ্রে
14 MAR 2022 2:57PM by PIB Imphal
পেত্রোলিম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী রা্জ্য মন্ত্রী, শ্রী রামেশ্বর তেলিনা ঙসি রাজ্য সভাদা হংখিবা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা খঙহল্লকখ্রে মদুদি সরকার অসিনা লাইরবা ইমুংশিংদা চাক থোংনবগী অশেংবা ফ্যুএল পীনবা ২০১৬দা প্রধান মন্ত্রী উজ্বালা য়োজনা (পি.এম.বু.ৱাই.) হৌদোকখ্রে অমসুং দিপোজিত য়াওদবা এল.পি.জি.কেনেক্সন করোর ৮ পীনবগী তার্গেত অদু ২০১৯গী সেপ্তেম্বরদা ফংবা ঙমখ্রে হায়না খঙহল্লকখ্রে। লেমহৌরিবা ইমুংশিং অদু পি.এম.য়ু.ৱাই., উজ্বালা ২.০গী মখাদা চলহন্নবা লেম্না অহানবা রিফিল অমসুং স্তোবকা লোইননা অহেনবা এল.পি.জি. কেনেক্সন করোর অমা পীনবা পান ইন্দিয়া বেসিসতা ২০২১গী ওগস্ত ১০দগী হৌখ্রে। ০১.০২.২০২২দগী, ও.এম.সি.শিংনা উজ্বালা ২.০গী মখাদা এল.পি.জি. কেনেক্সন করোর ১ থাদোকখ্রে। মখাতানা সরকার অসিনা হৌজিক লৈরিবা মোদেলিতীশিং অসিগী মতুং ইন্না উজ্বালা ২.০গী মখাদা অহেনবা এল.পি.জি. কেনেক্সন লাখ ৬০ পীনবা অয়াবা পীখ্রে। স্কীম অসি হেক হোরকপদগী ০১.০৩.২০২২দগী পি.এম.য়ু.ৱাই.গী মখাদা থাদোকখিবা এল.পি.জি. কনেক্সনশিং অদুগী মতাংদা রাজ্য/য়ু.তি.গী মতুং ইন্না পীরিবা অকুপ্পা মরোলশিং অদু এনেক্সচরদা য়াওরি।
মখাতানা, সরকারনা লৈবাক অসিগী য়ুমথোং খুদিংমক্তা চাক থোংনবগী অশেংবা ফ্যুএলশিং ফংহন্নবা অতোপ্পা খোংথাং কয়া অমা পাইখৎখ্রে, মসিদা চবেৎনবা লৈতবা কনেক্সনশিং, কে.জি. ৫গী সিলীন্দরশিং, হৌজিক লৈরিবা দোমেস্তিক এল.পি.জি. কঞ্জুমরগীদমক্তা সেকেন্দরী কনেক্সন, পি.এম.য়ু.ৱাই. য়াওনা অনৌবা কেনক্সন অমসুং ই-সবসক্রিপসন ভাউচরশিং থাদোক্নবগীদমক্তা ওনলাইন ওইনা থাজিনবগী ওপ্সন, এল.পি.জি. পঞ্চায়তশিং শিনবগী অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিং বাওনা পব্লিক এৱেবরনেস পাথোকপনাচিংবা য়াওরি।
এনেক্সচর
“পি.এম.য়ু.ৱাই.গী মখাদা অশেংবা ফ্যুএল পীবা
রাজ্য/য়ু.তি.
থাদোকিবা কেনেক্সনশিংগী মশিং
অন্দমান অমসুং নিকোবার আইলেন্দশিং
১৩,৪০৩
অন্ধ্র প্রদেশ
৪,১৬,৭৮৪
অরুনাচল প্রদেশ
৪৭,৮২০
অসাম
৩৯,৮৫,০৩৩
বিহার
১,০১,০১,০৩৪
চন্দিগর
৯২
ছত্তিসগর
৩৩,৬১,২১৮
দি. অমসুং এন.ঐচ. অমসুং দামন অমসুং দ্যু
১৫,০৪৮
দিল্লী
৯৮,৭৭২
গোৱা
১,০৮১
গুজরাত
৩৪,৩৮,৫৪৩
হরিয়ানা
৭,৩৯,১৮৫
হিমাচল প্রদেশ
১,৩৮,৩৯২
জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী য়ু.তি.
১২,৩৯,৩৬২
ঝারখন্দ
৩৪,৭৭,৬০৭
কর্নাতকা
৩৪,৭০,৮৯০
কেরলা
৩,০০,৫০৬
লদাখকী য়ু.তি.
১১,১০০
লক্সদ্বীপ
৩০২
মধ্য প্রদেশ
৭৯,৩৮,৮২০
মহারাস্ত্র
৪৬,৯৯,১৬৯
মনিপুর
১,৭৮,৪২৩
মেগালয়া
১,৭৩,১৫৪
মিজোরাম
২৯,৬৪৫
নাগালেন্দ
৭৭,১১৩
ওরিশা
৫১,৯০,২১৯
পুদুচেরী
১৪,২২১
পঞ্জাব
১২,৩৬,৬৫২
রাজস্থান
৬৬,২১,০১০
সিক্কিম
১২,৪৫৭
তামিল নাদু
৩৪,৫১,৫৬১
তেলঙ্গনা
১১,১১,৪৬০
ত্রিপুরা
২,৭৭,৩৫৫
উত্তর প্রদেশ
১,৬৭,১৭,৬৫০
উত্তরাখন্দ
৪,৪৯,৮৯৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
১,০৯,১২,০৯৬
অপুনবা
,৯৯,৪৭,০৭৪