Prime Minister's Office
PM to inaugurate Biplobi Bharat Gallery at Victoria Memorial Hall, Kolkata on Shaheed Diwas
Gallery depicts contribution of the Revolutionaries in the freedom struggle
It provides a holistic view of the events that led up to 1947
22 MAR 2022 11:45AM by PIB Delhi
On the occasion of Shaheed Diwas, Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate Biplobi Bharat Gallery at Victoria Memorial Hall, Kolkata on 23rd March at 6 PM via video conferencing. Prime Minister will also address the gathering during the event.
The Gallery displays the contribution of the Revolutionaries in the freedom struggle and their armed resistance to British colonial rule. This aspect has often not been given its due place in the mainstream narrative of the freedom movement. The purpose of this new gallery is to provide a holistic view of the events that led up to 1947 and highlight the important role played by the Revolutionaries.
Biplobi Bharat Gallery depicts the political and intellectual backdrop that triggered the Revolutionary movement. It showcases the birth of the revolutionary movement, formation of significant associations by revolutionary leaders, spread of the movement, formation of Indian National Army, contribution of Naval Mutiny, among others.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না সহীদ দিবসতা কোলকতাগী ভিক্তোরিয়া মেমোরিএল হোলদা বিপ্লোবি ভারত গেল্লরী শঙ্গাগদৌরি
গেল্লরী অসিদা নীংতম ইহৌদা নীংতম লান্মীশিংনা লৌখিবা থৌদাংশিং উৎলি
মসিনা ১৯৪৭গী তাঙ্কক ফাওবা থোকখিবা থৌদোকশিংগী অপুনবা মশক অমা পীরি
22 MAR 2022 11:45AM by PIB Imphal
সহীদ দিবসকী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা মার্চ ২৩গী পুং ৬ তাবা মতমদা কোলকতাগী ভিক্তোরিয়া মেমোরিএল হোলদা বিপ্লোবি ভারত গেল্লরী শঙ্গাগদৌরি‍। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরমদুদা শরুক য়ারিবশিংগী মফমদা মহাক্কী ৱারোলসু থমগনি‍।
গেল্লরী অসিদা নীংতম ইহৌদা নীংতম লান্মীশিংনা লৌখিবা থৌদাং অমসুং মখোয়না ব্রিতিস লোইলম লৈঙাক্কী মায়োক্তা খুৎলায় পায়দুনা হৌখিবা লালহৌগী মরমদা উৎলি‍। ৱাফম অসি নীংতম ইহৌগী মীয়াম্না খঙনরিবা ৱারীশিংদা হেক হেক নাথৈদুনা থম্লি‍। গেল্লরী অসিগী পান্দমদি ১৯৪৭ ফাওবদা থোকখিবা থৌদোকশিংগী অপুনব মশক অমা উৎপা অমদি নীংতম লান্মীশিংনা লৌখিবা থৌদাংগী মরুওইবশিং উৎপনি‍।
বিপ্লোবি ভারত গেল্লরীনা নীংতম ইহৌ লাকহনখিবা লৈঙাক্লোন অমসুং ৱাখল লৌশিংগী ওইবা নুংগী মশকপু উৎলি‍। মসিনা নীংতম ইহৌ পোক্লকখিবা, নীংতম লান্মী লুচিংবশিংনা মশক থোকপা লূপশিং শেমগৎলকখিবা, নীংতম ইহৌ শন্দোরকখিবা, ইন্দিয়ন নেসনেল আর্মী শেমখিবা, নেভেল ম্যুতিনীনা লৌখিবা থৌদাং অমসুং অতৈ কয়া উৎলি‍।