Ministry of Health and Family Welfare
EXORBITANT PRICES BEING CHARGED BY VACCINE MANUFACTURES
22 MAR 2022 4:48PM by PIB Delhi
The Covaxin and Covishield are two different types of Covid-19 vaccine and their manufacturing processes are also different. The price of vaccine for procurement by Government of India is negotiated by National Expert Group on Vaccine Administration for COVID-19 (NEGVAC) and its subgroups involving detailed deliberations with the vaccine manufacturers. Under National COVID-19 Vaccination Programme, COVID-19 vaccine is available free of cost at Government COVID-19 Vaccination Centres (CVCs) to all eligible beneficiaries irrespective of their socio-economic status.
The vaccine manufacturers are free to fix the price of vaccine for procurement by Private Hospitals which has to be declared in a transparent manner. However, Government of India has fixed a maximum service charge of INR 150 per dose over and above the price of vaccine for vaccine administration at Private COVID-19 Vaccination Centres (CVCs). State Governments have been advised to monitor the price charged at the private hospitals.
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr. Bharti Pravin Pawar stated this in a written reply in the Rajya Sabha today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভেক্সিন মেন্যুফেকচররশিংনা মমল য়াম্না হেন্না লৌবা
22 MAR 2022 4:48PM by PIB Imphal
কোভেক্সিন অমসুং কোবিশীল্দ অসি কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী তোঙান-তোঙানবা মখল অনিনি অমসুং মখোয়গী মেন্যুফেকচরিং প্রোসেসশিংসু তোঙাল্লি। ভারত সরকারনা লৈনবগীদমক্তা ভেক্সিনগী মমল অসি ভেক্সিন মেন্যুফেকচররশিংগা কুপথনা খন্নরদুনা নেস্নেল এক্সপর্ত গ্রুপ ওন ভেক্সিন এদমিনিস্ত্রেশন ফোর কোবিদ-১৯ (এন.ই.জি.ভি.এ.সি.) অমসুং মসিগী সবগ্রুপশিংনা নেগোসিয়েত তৌই। নেস্নেল কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেশন প্রোগ্রামগী মখাদা, কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অসি মতিক চারবা বেনিফিসরীশিং পুম্নমক্তা মখোয়গী সোসিয়ো-ইকোনোমিক স্তেতস য়েংদনা সরকারগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেশন সেন্তরশিং (সি.ভি.সি.শিং)দা লৈম্না ফংঙি।
ভেক্সিন মেন্যুফেকচররশিংনা লনাইগী অনা-লায়েংশঙশিংনা লৈনবগীদমক্তদি ভেক্সিনগী মমল অসি মখোয়না অপাম্বা মওংদা লেপ্পা য়াই, হায়রিবশিং অসি ত্রান্সপরেন্ত ওইবা মওংদা লাউথোকখ্রে। তৌইগুম্বশুং, ভারত সরকারনা লনাইগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেশন সেন্তরশিং (সি.ভি.সি.)শিংদা ভেক্সিন কাপ্পগীদমক্তা ভেক্সিনগী মমল অদুদগী দোজ অমদা লুপা ১৫০গী মেক্সিমম সার্বিস চার্জ অসি লেপখি। রাজ্য সরকারশিংদা লনাইগী অনা-লাইয়েশঙশিংদা লৌরিবা মমল অদু য়েংশিন্নবা খঙহনখ্রে।
হায়রিবা অসি কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী রাজ্য মন্ত্রী, দা. ভার্তি প্রিবন পাৱরনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।