NITI Aayog
Akshya Shree of Tripura honoured in the Fifth Edition of Women Transforming India Awards by the NITI Aayog
75 Women honoured in the 75th year of India’s Independence
23 MAR 2022 5:20PM by PIB Delhi
Akshya Shree of Tad Udyog Pvt. Ltd. from Tripura is among the 75 women honoured as Women Transforming India by the NITI Aayog.
Women have consistently been playing a key role in transforming India into a ‘Sashakt Aur Samarth Bharat’. In recognition of the remarkable achievements of these women across diverse sectors NITI Aayog has instituted Women Transforming India Awards.
This year, as part of the Azadi ka Amrit Mahotsav to celebrate 75 years of India’s independence, the WTI Awards were conferred on 75 women achievers. Click here to know more about the other awardees.
Akshya Shree, Tripura, Tad Udyog Pvt. Ltd. (Silpakarman)
Akshya Shree has launched two brands, ‘Silpakarman’ and ‘BeYouTea – The bamboo leaves tea’. Silpakarman provides home and kitchen utility products handmade by 250+ artisans across 5 clusters in rural Tripura. Each product is carefully crafted using organic and traditional methods. ‘BeYouTea’, their recently launched flagship product, a patent-pending blend, creates rural employment. It engages community members who have lost their jobs and had to come back to their villages due to the pandemic and have no income opportunities.
Tad Udyog (Silpakarman) is creating a sustainable rural economy value chain system that empowers the communities in bamboo growing regions and provides customers sustainable product alternatives.

নীতি আয়োগ
নীতি আয়োগনা ত্রিপুরাগী অক্ষয়া শ্রীবু ৱুমেন ত্রান্সফোর্মিং ইন্দিয়া এৱার্দসকী মঙাশুবা এদিসনদা ইকাইখুম্নখ্রে
ভারতকী নিংতম্বগী ৭৫শুবা চহিদা নুপী ৭৫দা ইকাইখুম্নখ্রে
23 MAR 2022 5:20PM by PIB Imphal
নীতি আয়োগনা নুপী ৭৫বু ৱুমেন ত্রান্সফোর্মিং ইন্দিয়া ওইনা ইকাইখুম্নবা উৎলকখিবা অসিগী মনুংদা ত্রিপুরাদগী তেদ উদ্যোগ প্রাইভেৎ লিমিতেদকী অক্ষয়া শ্রী য়াওরি৷
ভারতপু ‘সশক্ত ওর সমার্থ ভারত’ অমদা ওন্থোক্নবা হোৎনবদা নুপীশিংনা লেপ্প-লৈতনা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌদুনা লাক্লি৷ হায়রিবা নুপীশিং অসিনা তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা ফংলকখিবা এচিবমেন্তশিংবু মশক খঙবিবা ওইনা, নীতি আয়োগনা ৱুমেন ত্রান্সফোর্মিং ইন্দিয়া এৱার্দশিং পীবা হৌখি৷
চহিসিগী ওইনা, ভারতকী নিংতম্বগী চহি ৭৫ শুরকপবু নুংঙাইবা ফোংদোক্নবা অজাদি কা অমৃত মহোতসবকী শরুক ওইনা, দবল্যু.তি.আই. এৱার্দশিং অসি নুপী এচিবর ৭৫দা পীখিবনি৷ অতোপ্পা এৱার্দীশিংগী মরমদা হেন্না খঙবা ঙম্নবা মফম অসিদা নম্মু
অক্ষয় শ্রী, ত্রিপুরা, তেদ উদ্যোগ প্রাইভেৎ লিমিতেদ (সিলপাকর্মন)
অক্ষয়া শ্রীনা ব্রান্দ অনি ‘সিলপাকর্মন’ অমসুং ‘বি য়োর তি – ৱা মনাগী চা’ হৌদোকখি৷ ত্রিপুরাগী খুঙ্গংগী ক্লস্তর ৫দা লৈরিবা আর্তিসন ২৫০+না খুৎনা শাজবা ইমুং অমসুং চাকখুমগী শিজিন্ননবা পোৎথোকশিং সিলপাকর্মননা ফংহল্লি৷ পোৎথোক খুদিংমক ওর্গানিক অমসুং ত্রেদিস্নেল মেথর্দশিং শিজিন্নদুনা চেকশিন্না শেম-শারি৷ হন্দক্তা ইকুই কুইদ্রিঙৈদা পুথোকখিবা ফ্লেগশিপ প্রদক্ত, পেতেন্ত-পেন্দিং ব্লেন্দ অমা ওইরিবা ‘বি য়োর তি’না খুঙ্গংদা থবক্কী খুদোংচাবা পীরি৷ মসিনা শুফম নোংফম লৈত্রবা মীওইশিং অমদি লাইনা-লাইচৎনা মরম ওইদুনা মখোয় মখোয়গী খুঙ্গংশিংদা অমুক হন্না হল্লকহল্লিবা অমদি ইনকম লাক্নবগী খুদোংচাবশিং অমতা লৈত্রবা কম্ম্যুনিতী মেম্বরশিংদা থবক পীরি৷
ৱা থারিবা লমদমশিংদা লৈরিবা কম্ম্যুনিতীশিংবু শক্তি লৈহন্নবা অমদি কস্তমরশিংদা অফবা প্রদক্ত অল্তরনেতিবশিং ফংহন্নবা অফবা রুরেল ইকোনোমী ভেল্যু চেন অমা তেদ উদ্যোগ (সিলপাকর্মন)না শেমগৎলি৷