Ministry of Defence
FORMATION OF NCC
28 MAR 2022 2:31PM by PIB Delhi
The NCC aims at developing character, comradeship, discipline, a secular outlook, the spirit of adventure and ideals of selfless service amongst young citizens. Further, it aims at creating a pool of organized, trained and motivated youth with leadership qualities in all walks of life, who will serve the Nation regardless of which career they choose. The NCC also provides an environment conducive to motivating young Indians to join the armed forces.
Presently, the total enrolled strength of NCC is 14,09,571 cadets. The State-wise list of enrolled NCC cadets, as on 15.12.2021, is given below:
S No
Directorates
Enrolled Cadets
1.
Andhra Pradesh and Telangana
107323
2.
Bihar and Jharkhand
90554
3
Delhi
38062
4
Gujarat
66805
5
Jammu and Kashmir
24795
6
Karnataka and Goa
79987
7
Kerala and Lakshadweep
87882
8
Maharashtra
98117
9
Madhya Pradesh and Chhattisgarh
99608
10
North Eastern Region
85507
11
Odisha
59454
12
Punjab, Haryana, Himachal Pradesh and Chandigarh
134844
13
Rajasthan
55770
14
Tamil Nadu, Puducherry and Andaman & Nicobar
103111
15
Uttar Pradesh
138432
16
Uttarakhand
34966
17
West Bengal and Sikkim
104354
Total
1409571
Action taken by the Government to promote NCC in educational institutions of the country includes:
• Providing free NCC training and uniform to students enrolled in NCC through Government educational institutions.
• Issue of A, B & C Certificates which has varying benefits/ concessions for higher Education as well as in employment.
• Opportunity to visit foreign countries through NCC Youth Exchange Programme and aboard on Naval ships.
• Exposure to adventure activities like rock craft, mountaineering etc. Concession/priority in selection into armed forces.
The Training activities of NCC cadets are governed by National Cadet Corps Rules, 1948. As per clauses 33, 34 and 34-A of these Rules, every cadet appointed to Senior/Junior Division in a unit is liable to undergo service training, during the annual college and school session for a period of 4 hours per week during the training year and for a minimum period of 65 hours. Apart from this the cadets shall also undergo further service training with an Armed Forces unit as required. The cadets are also liable to attend an annual training camp of 14 days duration in case of Senior Division unit and of 10 days duration in case of a Junior Division unit during the training year. They are also mandated to undergo Social service training for specific periods as prescribed. In addition to this the cadets are also liable to undergo further service training voluntarily which may be sanctioned by the Government.
The job opportunities provided to NCC Cadets, inter-alia, are as follows:
• Certain number of vacancies are reserved for NCC Cadets in Armed Forces.
• Incentives for NCC cadets have been introduced by Ministry of Home Affairs for enrolment of NCC A, B & C certificate holders in all Central Armed Police Forces.
• Indian Maritime University (IMU) has given 5% weightage to NCC ‘C’ Certificate holders in entrance exam for Marine Courses conducted by IMU.
• In a recent enrolment process, a prominent industry has enrolled 70 NCC ‘C’ certificate holders as Security Executive Officer after 6 months of training in their training institute
This information was given by Raksha Rajya Mantri Shri Ajay Bhatt in a written reply to Shri Anil Desai in Rajya Sabha on March 28, 2022.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
এন.সি.সি. শেম্বগী মওং
28 MAR 2022 2:31PM by PIB Imphal
এন.সি.সি.না নহা ওইরিবা লৈবাক মচাশিংদা কেরেক্তর, কোমরেদশিপ, দিসিপ্লিন, সেক্যুলর আউৎলুক, এদভেঞ্চরগী ৱাখল্লোন অমসুং ইশাগী ওইজবা থিদনা সেবা তৌবগী চৎনবী অসিবু শেমগৎপগী পান্দম থম্লি। মখাতানা, মসিনা তৌরু-তৌরুবা লমদা লৈবাক অসিবু সেবা তৌগদবা, পুনশিগী তাঙ্কক খুদিংমক্তা লুচিংবা অমা ওইবগী মগুন য়াওবা নিংথিংনা ওর্গনাইজ ওইরবা, ত্রেন তৌরবা অমসুং থৱাই য়াম্না য়াওবা নহাশিংগী কাংলুপ অমবু শেমগৎপগী পান্দম থম্লি। এন.সি.সি.না আর্মদ ফোর্সশিং য়াওনবগী নহা ওইরিবা ভারত মচাশিংশিংদা পুক্নিং থৌগৎকদবা এনভাইরনমেন্ত অমসু পীরি।
হৌজিক-হৌজিক এন.সি.সি.গী এনরোল তৌরবা অপুনবা মশিং অসি ১৪,০৯,৫৭১ কেদেতনি। রাজ্যগী মতুং ইন্না, ১৫.১২.২০২১ ফাওবদা এনরোল তৌরবা এন.সি.সি. কেদেতশিংগী মশিং অদু মখাদা পীরি:
সেরিয়ল নম্বর
দাইরেক্তোরেতশিং
এনরোল তৌখ্রবা কেদেতশিং
১
অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং তেলঙ্গনা
১০৭৩২৩
২
বিহার অমসুং ঝারখন্দ
৯০৫৫৪
৩
দিল্লী
৩৮০৬২
৪
গুজরাত
৬৬৮০৫
৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২৪৭৯৫
৬
কর্নাতকা অমসুং গোৱা
৭৯৯৮৭
৭
কেরলা অমসুং লাক্সদ্বীপ
৮৭৮৮২
৮
মহারাস্ত্র
৯৮১১৭
৯
মধ্য প্রদেশ অমসুং ছত্তিসগর
৯৯৬০৮
১০
অৱাং নোংপোক্কী লমশিং
৮৫৫০৭
১১
ওরিশা
৫৯৪৫৪
১২
পঞ্জাব, হরিয়ানা, হিমাচল প্রদেশ অমসুং চন্দিগর
১৩৪৮৪৪
১৩
রাজস্থান
৫৫৭৭০
১৪
তামিল নাদু, পুদুচেরী, অমসুং অন্দমান অমসুং নিকোবার
১০৩১১১
১৫
উত্তর প্রদেশ
১৩৮৪৩২
১৬
উত্তরাখন্দ
৩৪৯৬৬
১৭
ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং সিক্কিম
১০৪৩৫৪
অপুনবা
১৪০৯৫৭১
লৈবাক অসিগী এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুশনশিংদা এন.সি.সি. য়োকখৎনবগীদমক্তা সরকার অসিনা পাইখৎখিবা থবক-থৌরমশিংদা য়াওরিবশিং অদুদি:
- সরকারগী ইনসতিত্যুস্নেল ইন্সতিত্যুশনশিংগী খুত্থাংদা এন.সি.সি.দা এনরোল তৌরবা মহৈরোইশিংদা এন.সি.সি. ত্রেনিং অমসুং য়ুনিফোর্মশিং লেম্না পীবা।
- অৱাংবা থাক্কী মহৈ-মশিং তম্বদা অমসুং মসিগা লোইননা থবক তৌবদা তোঙান-তোঙানবা মখলগী কান্নবা/ কন্সেসনশিং লৈবা এ., বি., অমসুং সি. সার্তিফিকেতশিং পীবা।
- এন.সি.সি. য়ুথ এক্সচেঞ্জ প্রোগ্রামগী খুত্থাংদা মপাল লমদা চৎপা অমসুং নেভেল শিপশিংদা তোংবগী খুদোংচাবা পীবা।
- রোক ক্রাফ, মাউন্তেনীয়রিং অসিনচিংবা অসিগুম্বা এদভেঞ্চর এক্তিবিতীশিংদা এক্সপোজর লৈবশিংদা আর্মদ ফোর্সতা সেলেক্সন তৌনবগীদমক্তা কনসেসন/প্রায়োরিতী পীবা।
এন.সি.সি. কেদেতশিংগী ত্রেনিং এক্তিবিতীশিং অদু নেস্নেল কেদেত কোর্পস রুলস, ১৯৮৪গী মনুং চল্লি। মসিগী রুলশিং অসিগী ক্লোস ৩৩, ৩৮, অমসুং ৩৪-এ.গী মতুং ইন্না য়ুনিৎ অমদা সেনিয়র/জুনিয়র দিবিজনদা খনখিবা কেদেত খুদিংমক মখোয়গী চহিগী ওইবা কোলেজ অমসুং স্কুল সেসনগী মনুংদা চয়োল অমদা পুং ৪ অমসুং য়ামদ্রবদা পুং ৬৫গী ত্রেনিং মখোয়গী ত্রেনিং তৌবা চহি অদুদা সার্বিস ত্রেনিং তৌগদবনি। মসিগী মথক্তা কেদেতশিং অদুনা মখাতাবা সার্বিস ত্রেনিং অদু মথৌ তাবগী মতুং ইন্না আর্মদ ফোর্স য়ুনিৎ অমগা পাংথোকমিন্নগনি। কেদেতশিং অদুনা মখোয়গী ত্রেনিং চহি অদুগী মনুংদা করিগুম্বা সেনিয়র দিবিজন য়ুনিৎ ওইরবদি নুমিৎ ১৪নিগী এন্যুৱেল ত্রেনিং কেমপ অমসুং জুনিয়র দিবিজন ওইরবদি নুমিৎ ১০নিগী ত্রেনিং কেমপসু য়াওগনি। মখোয়শিং অদু প্রেসক্রাইব তৌবগী মতুং ইন্না অকক্নবা মতমগীদমক্তা সোসিয়েল সার্বিস ত্রেনিংসু তঙাইফদনা তৌগনি। মসিগী মথক্তা কেদেতশিং অদুনা সরকারনা সেন্কসন তৌবা সার্বিস ত্রেনিংশিং ভোলন্তরৌ ওইনা য়াওবা য়াগনি।
অতোপ্পা কয়া অমগী মনুংদা, এন.সি.সি. কেদেতশিংদা পীখিবা থবক তৌবগী খুদোচাবশিং অদু মখাদা পীরি:
- আর্মদ ফোর্সশিংদা এন.সি.সি. কেদেতশিংগীদমক্তা অখন্নবা মশিংগী ভেকেন্সীশিং রিজার্ব ওইনা থমখ্রে।
- সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সশিংদা এ., বি. অমসুং সি. সার্তিফিকেত পাইবশিংগী এনরোলমেন্তকীদমক্তা হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়না এন.সি.সি. কেদেতশিংগীদমক্তা ইন্সেন্তিবশিং হৌদোকখ্রে।
- ইন্দিয়ন মেরিতাইম য়ুনিভর্সিতী (আই.এম.য়ু.)না এন.সি.সি. ‘সি.’ সার্তিফিকেত পাইবশিংদা আই.এম.য়ু.না কন্দক্ত তৌবা মেরিন কোর্সকী এন্ত্রান্স এক্জাম ৫%গী ৱেতেজ পীখ্রে।
- হন্দক্কী এনরোলমেন্ত প্রোসেসতা, মমিং লৈরবা ইন্দস্ত্রী অমনা এন.সি.সি. ‘সি.’ সার্তিফিকেত পাইবা মীওই ৭০ মখোয়গী ত্রেনিং ইন্সতিত্যুততা থা ৬কী ত্রেনিং পীরবা মতুংদা সেক্যুরিতী একজিক্যুতিব ওফিসর ওইনা খনখি।
মসিগী ই-পাউ অসি রক্সা রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী অজয় ভতনা অইবা পাউখুম ওইনা ২০২২গী মার্চ ২৮দা রাজ্য সভাদা শ্রী অনিল দেসাইদা পীখিবনি।