Prime Minister's Office
PM remembers Shyamji Krishna Varma on his Punya Tithi
30 MAR 2022 9:48AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Shyamji Krishna Varma on his Punya Tithi.
The Prime Minister said that every indian is proud of Shyamji Krishna Varma's monumental contribution to our freedom struggle. He also recalled bringing back the ashes of the great freedom fighter from Geneva in 2003.
In a tweet, the Prime Minister said;
"Remembering the courageous Shyamji Krishna Varma on his Punya Tithi. Every Indian is proud of his monumental contribution to our freedom struggle. To be able to bring back his ashes from Geneva in 2003 will remain among the most special moments of my life."

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
পূণ্য তিথিত শ্যামজী কৃষ্ণ বাৰ্মাক স্মৰণ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
30 MAR 2022 9:48AM by PIB Guwahati
পূণ্য তিথিত শ্যামজী কৃষ্ণ বাৰ্মালৈ শ্ৰৰ্দ্ধাৰ্ঘ্য নিৱেদন কৰিছে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে দেশৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামলৈ শ্যামজী কৃষ্ণ বাৰ্মাই আগবঢ়োৱা অনবদ্য অৱদানক লৈ প্ৰতিগৰাকী ভাৰতীয়ই গৌৰৱান্বিত বোধ কৰি আহিছে। ইফালে, ২০০৩ চনত এইগৰাকী মহান স্বাধীনতা সংগ্ৰামীৰ চিতা-ভষ্ম জেনেভাৰ পৰা দেশলৈ অনাৰ কথাও স্মৰণ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে।
এক বাৰ্তাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়,
“সাহসী শ্যামজী কৃষ্ণ বাৰ্মাক তেখেতৰ পূণ্য তিথিত স্মৰণ কৰিছো। স্বাধীনতা সংগ্ৰামত তেওঁ আগবঢ়োৱা স্মৰণযোগ্য অৱদানক লৈ প্ৰতিগৰাকী ভাৰতবাসীয়েই গৌৰৱান্বিত বোধ কৰি আহিছে। ২০০৩ চনত এইগৰাকী মহান স্বাধীনতা সংগ্ৰামীৰ চিতা-ভষ্ম জেনেভৰ পৰা দেশলৈ ওভতাই অনাটো মোৰ জীৱনৰ বাবেই বিশেষ মুহূৰ্ত হৈ ৰ’ব”।