Ministry of Panchayati Raj
Budgetary Outlay for Panchayati Raj Institutions
Rs. 678.20 crore is earmarked for various direct and indirect benefits to Panchayati Raj Institutions for the fiscal year 2022-23
30 MAR 2022 4:53PM by PIB Delhi
The total budgetary outlay for the Ministry of Panchayati Raj for the fiscal year 2022-23 is Rs.868.57 crore, of which Rs.678.20 crore is earmarked for various direct and indirect benefits to Panchayati Raj Institutions (PRIs) such as strengthening of PRIs under the Rashtriya Gram SwarajAbhiyan (RGSA) scheme, providing financial incentives to the good performing PRIs under the Incentivisation of Panchayat (IoP) Scheme and Digitalization of Panchayats for ensuring transparent, accountable and efficient local government administration.
The details of State-wise fund allocated/released under the Central Finance Commission grants, Schemes of RGSA and IoP that include the State of Tamil Nadu are at Annexure.
Annexure
State-wise Funds Allocated/Released to PRIs Under the Central Finance Commission Awards and Schemes of RGSA and IoP During 2016-17 to 2021-22
(Rs. in crore)
Sl.
No
State/UTs
Central Finance Commission Grants
Releases under RGSA Scheme
Releases under IoP Scheme
Allocation
Releases
1
Andaman & Nicobar
-
-
7.09
0.23
2
Andhra Pradesh
12283.8
10790.22
301.53
14.34
3
Arunachal Pradesh
1132.41
980.8
89.62
2.05
4
Assam
7621.79
6713.55
209.26
8.57
5
Bihar
27475.7
25373.88
68.02
5.71
6
Chhattisgarh
7206.96
6901.75
95.04
8.86
7
Dadra Nagar Haveli Daman & Diu
-
-
0.00
1.72
8
Goa
249.32
214.04
2.19
0.00
9
Gujarat
13259.5
11575.95
33.38
10.18
10
Haryana
5663.24
4969.72
38.80
8.17
11
Himachal Pradesh
2360.41
2056.42
83.18
6.63
12
Jammu & Kashmir*
3089.77
1490.208
96.25
1.09
13
Jharkhand
8331.9
7221.31
82.63
6.78
14
Karnataka
13879.8
12557
85.74
7.89
15
Kerala
6414.85
6171.44
59.72
8.30
16
Ladakh
-
-
3.23
0.00
17
Lakshadweep
-
-
0.00
0.35
18
Madhya Pradesh
19020.8
16755.59
352.50
13.56
19
Maharashtra
23546.4
20184.13
191.15
11.60
20
Manipur
491.79
414.3
36.52
4.44
21
Meghalaya
317
182
11.04
0.10
22
Mizoram
162
127.5
56.45
0.25
23
Nagaland
217
171
20.13
0.62
24
Odisha
11821.8
11306.73
62.22
9.03
25
Punjab
6063.45
5221.565
73.19
9.75
26
Puducherry
-
-
0.00
0.00
26
Rajasthan
18877.7
17228.02
91.81
9.51
27
Sikkim
205.46
196.8199
23.80
4.94
28
Tamil Nadu
14102.8
12848.41
223.83
10.77
29
Telangana
8006.95
7009.13
72.22
8.91
30
Tripura
631.43
611.86
19.48
6.73
31
Uttar Pradesh
48874
43819.79
466.62
8.52
32
Uttarakhand
2678.42
2418.62
104.62
27.18
33
West Bengal
20332.6
17809.71
218.00
10.95
*No allocation and releases under CFC after 2019-20 on becoming a Union Territory
All Releases as on 24.03.2022
This information was given by the Union Minister of State for Panchayati Raj Shri Kapil Moreshwar Patil in a written reply in Rajya Sabha today.

পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রালয়
পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিত্যুশনশিংগীদমক্তা অপুনবা বজেতকী আউৎলে
লুপা করোর ৬৭৮.২০ অসি ফিস্কেল য়িয়র ২০২২-২৩গীদমক্তা পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিত্যুশনশিংদা দাইরেক্ত অমসুং ইনদাইরেক্ত বেনিফিতশিং পীনবগীদমক্তা তোঙান্না খাইদোক্তুনা থমখ্রে
30 MAR 2022 4:53PM by PIB Imphal
ফিস্কেল ইয়র ২০২২-২৩গীদমক্তা পঞ্চায়তি রাজকী মন্ত্রালয়গীদমক্তা অপুনবা বজেতকী আউৎলে অসি লুপা করোর ৮৬৮.৫৭নি, মসিগী মনুংদা লুপা করোর ৬৭৮.২০ অমদি পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিত্যুশনশিং (পি.আর.আই.শিং)দা খুদম ওইনা রাস্ত্রিয়া গ্রাম স্বরাজঅভিয়ান (আর.জি.এস.এ.) স্কীমগী মখাদা পি.আর.আই.শিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা, ইন্সেন্তিভাইজেশন ওফ পঞ্চায়ত (আই.ও.পি.) স্কীমগী মখাদা নিংথিনা থবক তৌরিবা পি.আর.আই.শিংদা শেলগী ওইবা ইন্সেন্তিবশিং পীবা অমসুং ত্রান্সপরেন্ত ওইবা, একাউন্তেবল ওইবা অমসুং এফিসিয়েন্ত ওইবা লোকেল গোবর্নেমনেন্ত এদমিনিস্ত্রেশনগীদমক্তা পঞ্চায়তশিংগী দিজিতেলাইজেশন তৌবা, দাইরেক্ত অমসুং ইনদাইরেক্ত বেনিফিতশিং পীনবগীদমক্তা তোঙান্না খাইদোক্তুনা থমখ্রে।
তামিল নাদু রাজ্য অসি য়াওবা সেন্ত্রেল ফাইনান্স কমিসন গ্রান্তশিং, আর.জি.এস.এ.গী স্কীমশিং অমসুং আই.ও.পি.গী মখাদা রাজ্যগী মতুং ইন্না খাইদোকখিবা/থাদোকখিবা শেন্থংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু এনেকসচরদা পীরি।
এনেক্সচর
২০১৬-১৭দগী ২০২১-২২ ফাওবদা সেন্ত্রেল ফাইনান্স কমিসন গ্রান্তশিং, আর.জি.এস.এ.গী স্কীমশিং অমসুং আই.ও.পি.গী মখাদা পি.আর.আই.শিংদা রাজ্যগী মতুং ইন্না খাইদোকখিবা/থাদোকখিবা শেন্থংশিং
(লুপা করোরদা)
সেরিয়ল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.শিং
সেন্ত্রেল ফাইনান্স কমিসন গ্রান্তশিং
আর.জি.এস.এ. স্কীমগী মখাদা
আই.ও.পি. স্কীমগী মখাদা থাদোকখিবশিং
খাইদোকখিবা
থাদোকখিবা
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার আইলেন্দশিং
-
-
৭.০৯
০.২৩
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১২২৮৩.৮
১০৭৯০.২২
৩০১.৫৩
১৪.৩৪
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১১৩২.৪১
৯৮০.৮
৮৯.৬২
২.০৫
৪
অসাম
৭৬২১.৭৯
৬৭১৩.৫৫
২০৯.২৬
৮.৫৭
৫
বিহার
২৭৪৭৫.৭
২৫৩৭৩.৮৮
৬৮.০২
৫.৭১
৬
ছত্তিসগর
৭২০৬.৯৬
৬৯০১.৭৫
৯৫.০৪
৮.৮৬
৭
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি দামন অমসুং দ্যু
-
-
০.০০
১.৭২
৮
গোৱা
২৪৯.৩২
২১৪.০৪
২.১৯
০.০০
৯
গুজরাত
১৩২৫৯.৫
১১৫৭৫.৯৫
৩৩.৩৮
১০.১৮
১০
হরিয়ানা
৫৬৬৩.২৪
৪৯৬৯.৭২
৩৮.৮০
৮.১৭
১১
হিমাচল প্রদেশ
২৩৬০.৪১
২০৫৬.৪২
৮৩.১৮
৬.৬৩
১২
জম্মু অমসুং কাশ্মির*
৩০৮৯.৭৭
১৪৯০.২০৮
৯৬.২৫
১.০৯
১৩
ঝারখন্দ
৮৩৩১.৯
৭২২১.৩১
৮২.৬৩
৬.৭৮
১৪
কর্নাতকা
১৩৮৭৯.৮
১২৫৫৭
৮৫.৭৪
৭.৮৯
১৫
কেরলা
৬৪১৪.৮৫
৬১৭১.৪৪
৫৯.৭২
৮.৩০
১৬
লদাখ
-
-
৩.২৩
০.০০
১৭
লাক্সদ্বীপ
-
-
০.০০
০.৩৫
১৮
মধ্য প্রদেশ
১৯০২০.৮
১৬৭৫৫.৫৯
৩৫২.৫০
১৩.৫৬
১৯
মহারাস্ত্র
২৩৫৪৬.৪
২০১৮৪.১৩
১৯১.১৫
১১.৬০
২০
মনিপুর
৪৯১.৭৯
৪১৪.৩
৩৬.৫২
৪.৪৪
২১
মেঘালয়
৩১৭
১৮২
১১.০৪
০.১০
২২
মিজোরাম
১৬২
১২৭.৫
৫৬.৪৫
০.২৫
২৩
নাগালেন্দ
২১৭
১৭১
২০.১৩
০.৬২
২৪
ওরিশা
১১৮২১.৮
১১৩০৬.৭৩
৬২.২২
৯.০৩
২৫
পঞ্জাব
৬০৬৩.৪৫
৫২২১.৫৬৫
৭৩.১৯
৯.৭৫
২৬
পুদুচেরী
-
-
০.০০
০.০০
২৬
রাজস্থান
১৮৮৭৭.৭
১৭২২৮.০২
৯১.৮১
৯.৫১
২৭
সিক্কিম
২০৫.৪৬
১৯৬.৮১৯৯
২৩.৮০
৪.৯৪
২৮
তামিল নাদু
১৪১০২.৮
১২৮৪৮.৪১
২২৩.৮৩
১০.৭৭
২৯
তেলঙ্গনা
৮০০৬.৯৫
৭০০৯.১৩
৭২.২২
৮.৯১
৩০
ত্রিপুরা
৬৩১.৪৩
৬১১.৮৬
১৯.৪৮
৬.৭৩
৩১
উত্তর প্রদেশ
৪৮৮৭৪
৪৩৮১৯.৭৯
৪৬৬.৬২
৮.৫২
৩২
উত্তরাখন্দ
২৬৭৮.৪২
২৪১৮.৬২
১০৪.৬২
২৭.১৮
৩৩
ৱেস্ত বেঙ্গল
২০৩৩২.৬
১৭৮০৯.৭১
২১৮.০০
১০.৯৫
* ২০১৯-২০গী মতুংদা য়ুনিয়ন তেরিতোরী অমা ওইবদা সি.এফ.সি.গী মখাদা শেন্থং অমত্তা খাইদোক্তে অমসুং থাদোক্তে
২৪.০৩.২০২২ ফাওবদা থাদোকখিবশিং
মসিগী ই-পাউ অসি কেন্দ্রগী পঞ্চায়তি রাজকী মন্ত্রী, শ্রী কাপিল মোরেশ্বর পাতিলনা ঙসি রাজ্য সভা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।