Ministry of Labour & Employment
Subscribers of PM-SYM
31 MAR 2022 6:03PM by PIB Delhi
The State/UT-wise details of beneficiaries enrolled under Pradhan Mantri Shram Yogi Maan-dhan (PM-SYM) pension scheme are at Annexure.
PM-SYM is a voluntary scheme. Moreover, the outbreak of the covid-19 pandemic, adversely affected lives of unorganised workers resulting in low fresh enrolments under PM-SYM scheme during this period.
Pradhan Mantri Shram Yogi Maan-dhan (PM-SYM) pension scheme was launched to provide old age protection to the workers of unorganised sectors in the form of monthly minimum assured pension of Rs.3000/- after attaining the age of 60 years. As on date, more than 46 lakhs unorganised workers have been enrolled under the scheme. The Government has taken several measures to popularize and bring awareness among the targeted beneficiaries about the PM-SYM pension scheme and increase the enrolments. The State(s)/UT(s) were granted Rs 11.73 cr. in 2019-20 for undertaking IEC activities. Apart from this, to create the awareness, SMSs have been sent to eligible beneficiaries registered under e-SHRAM falling in the age group of 18- 40 years to encourage them to also enroll under PM-SYM scheme. Furthermore, extensive social media campaigns have been launched and Pension Saptah was celebrated from 7th to 13th March, 2022 across the country, with an objective to popularize the scheme among the workers, through State(s)/UT(s) and CSC-SPV machinery. At present, there is no proposal to alter the structure of the scheme.
This information was given by the Minister of State for Labour & Employment, Shri Rameswar Teli, in a written reply in Rajya Sabha, today.
Annexure
State/UT-wise details of beneficiaries enrolled under Pradhan Mantri Shram Yogi Maan-dhan (PM-SYM) pension scheme
Sl. No.
State/UT
Registration (As on 28.02.2022)
1
Andaman and Nicobar Islands
2303
2
Andhra Pradesh
151882
3
Arunachal Pradesh
2501
4
Assam
25520
5
Bihar
204748
6
Chandigarh
4279
7
Chhattisgarh
210794
8
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
1580
9
Delhi
9607
10
Goa
1002
11
Gujarat
370876
12
Haryana
820775
13
Himachal Pradesh
42311
14
Jammu and Kashmir
72379
15
Jharkhand
130720
16
Karnataka
112511
17
Kerala
12240
18
Ladakh
1469
19
Lakshadweep
21
20
Madhya Pradesh
129618
21
Maharashtra
594701
22
Manipur
4222
23
Meghalaya
3201
24
Mizoram
669
25
Nagaland
4835
26
Odisha
171399
27
Puducherry
1311
28
Punjab
34937
29
Rajasthan
104820
30
Sikkim
141
31
Tamil Nadu
58942
32
Telangana
42131
33
Tripura
29991
34
Uttar Pradesh
643136
35
Uttarakhand
35002
36
West Bengal
91169
Bulk registrations in the States of Haryana, Uttar Pradesh, Rajasthan, Maharashtra and Chandigarh
506603
Grant Total
4634346

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
পি.এম..-এস.ৱাই.এম.গী সবস্ক্রাইবরশিং
31 MAR 2022 6:03PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রম য়োগি মান-ধন (পি.এম..-এস.ৱাই.এম.) পেন্সন স্কীমগী মখাদা এনরোল তৌখিবা বেনিফিসরিশিং অদুগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু রাজ্য/য়ু.তি.গী মতুং ইন্না এনেক্সচরদা পীরি।
পি.এম..-এস.ৱাই.এম. অসি ভোলন্তরী স্কীম অমনি। মসিগী মথক্তা, কোবিদ-১৯ লাইচৎ থোরকখিবা অদুনা ওর্গনাইজ তৌদবা ৱার্করশিংগী পুনশিংদা অকাইবা পীখি, মসিনা মরম ওইরগা মসিগী মতম অসিদা পি.এম..-এস.ৱাই.এম. স্কীমগী মখাদা অনৌবা এনরোলমেন্তশিং য়াম্না নেমখি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রম য়োগি মান-ধন (পি.এম..-এস.ৱাই.এম.) পেন্সন স্কীম অসি চহি ৬০ শুরবা মতুংদা থা অমগী ওইনা লুপা ৩০০০/-গী য়ামদ্রবা পেন্সনগী মওংদা ওর্গনাইজ তৌদবা ৱার্করশিংদা ওল্দ এজ প্রোতেক্সন পীনবগীদমক্তা হৌদোকখিবনি। হৌজিক ফাওবদা ওর্গনাইজ তৌদবা ৱার্কর লাখ ৪৬ হেন্না স্কীম অসিগী মখাদা এনরোল তৌখি। সরকার অসিনা পি.এম..-এস.ৱাই.এম. পেন্সন স্কীম অসিগী মতাংদা তার্গেতেদ বেনিফিসরিশিংগী মরক্তা পোপুলরাইজ তৌনবা অমসুং এৱেবরনেস পুরক্নবা অমসুং এনরোলমেন্তশিং হেনগৎহন্নবা পাম্বৈ কয়া অমা লৌখৎখি। রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা আই.ই.সি. এক্তিবিতিশিং পাইখৎপগীদমক্তা ২০১৯-২০দা লুপা করোর ১১.৯৩ পীখি। মসিগী মথক্তা, এৱেয়রনেস লৈহন্নবা পি.এম..-এস.ৱাই.এম. স্কীমগী মখাদা মখোয়সু এনরোল তৌনবা থৌগৎনবা চহি ১৮-৮০গী কাংলুপকী মনুং চনবা ই-শ্রমগী মখাদা রিজেস্তর তৌরবা মতিক চাবা বেনিফিসরিশীংদা এস.এম.এস. থাখি। মখাতানা, রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অমসুং সি.এস.সি.-এস.পি.ভি. মেশিনরীগী খুত্থাংদা ৱার্করশিংগী মরক্তা স্কীম অসিবু পোপুলরাইজ তৌনবগী পান্দমদা সোসিয়েল মীদিয়া কেমপেনশিং হৌদোকখি অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা ২০২২গী মার্চ ৭তগীনা ১৩ ফাওবা পেন্সন সপতাহ পাংথোকখি। হৌজিকক্কী ওইনদি স্কীম অসিগি স্ত্রকচর ওন্থোক্নবা প্রোপোজল অমত্তা লৈতে।
মসিগী ই-পাউ অসি লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রি রামেস্বর তেলিনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।
এনেক্সচর
প্রধান মন্ত্রী শ্রম য়োগি মান-ধন (পি.এম..-এস.ৱাই.এম.) পেন্সন স্কীমগী মখাদা এনরোল তৌখিবা বেনিফিসরিশিং অদুগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু রাজ্য/য়ু.তি.গী মতুং ইন্না পীরি
সেরিয়ল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
রেজিস্ত্রেশন (২৮.০২.২০২২ ফাওবদা)
অন্দমান আমসুং নিকোবার আইলেন্দশিং
২৩০৩
অন্ধ্র প্রদেশ
১৫১৮৮২
অরুনাচল প্রদেশ
২৫০১
অসাম
২৫৫২০
বিহার
২০৪৭৪৮
চন্দিগর
৪২৭৯
ছত্তিসগর
২১০৭৯৪
দাদ্রা অমসুং নাগর হভেলি অমসুং দামন অমসুং দ্যু
১৫৮০
দিল্লী
৯৬০৭
১০
গোৱা
১০০২
১১
গুজরাত
৩৭০৮৭৬
১২
হরিয়ানা
৮২০৭৭৫
১৩
হিমাচল প্রদেশ
৪২৩১১
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৭২৩৭৯
১৫
ঝারখন্দ
১৩০৭২০
১৬
কর্নাতকা
১১২৫১১
১৭
কেরলা
১২২৪০
১৮
লদাখ
১৪৬৯
১৯
লক্সদ্বীপ
২১
২০
মধ্য প্রদেশ
১২৯৬১৮
২১
মহারাস্ত্র
৫৯৪৭০১
২২
মনিপুর
৪২২২
২৩
মঘালয়
৩২০১
২৪
মিজোরাম
৬৬৯
২৫
নাগালেন্দ
৪৮৩৫
২৬
ওরিশা
১৭১৩৯৯
২৭
পুদুচেরী
১৩১১
২৮
পঞ্জাব
৩৪৯৩৭
২৯
রাজস্থান
১০৪৮২০
৩০
সিক্কিম
১৪১
৩১
তামিল নাদু
৫৮৯৪২
৩২
তেলঙ্গনা
৪২১৩১
৩৩
ত্রিপুরা
২৯৯৯১
৩৪
উত্তর প্রদেশ
৬৪৩১৩৬
৩৫
উত্তরাখন্দ
৩৫০০২
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
৯১১৬৯
হরিয়ানা, উত্তর প্রদেশ, রাজস্থান, মহারাস্ত্র অমসুং চন্দিগর হায়রিবা রাজ্যশিং অসিদা বল্ক রেজিস্ত্রেশনশিং তৌখি
৫০৬৬০৩
পুল্লপকী অপুনবা
৪৬৩৪৩৪৬