Ministry of Coal
Five Coal Mines of Four States Auctioned Under 4th Tranche of Commercial Auction
Coal Ministry Auctions 47 Mines Successfully So Far
(14th TRANCHE OF AUCTION UNDER THE COAL MINES (SPECIAL PROVISIONS) ACT, 2015)
(4th TRANCHE OF AUCTION UNDER THE MINES AND MINERALS (DEVELOPMENT AND REGULATION) ACT, 1957)
02 APR 2022 12:18PM by PIB Delhi
The Ministry of Coal had launched the Notice Inviting Tender (NIT) for the auction of coal mines for commercial mining under the 14th Tranche of CM(SP) Act, 2015, and 4th Tranche of MMDR Act, 1957 on December 16, 2021. During the e-auction conducted on the MSTC platform on March 31st and April 01st, 2022, cumulatively five CMSP coal mines were put up for auction. A summary of these coal mines is as under:
• All five coal mines are fully explored coal mines.
• The total geological reserves for these five coal mines are 665.08 Million Ton(MT).
• The cumulative PRC for these coal mines is 14.756 MT per annum.
The details of the coal mines are provided below:
S. No
Name of the State
Name of the Mine
Geological Reserves (MT)
PRC
(MTPA)
Annual Revenue projected based on the PRC of mine (Rs. Cr.)
Estimated Capital Investment (Rs. Cr.)
Estimated Total Employment
1
Chhattisgarh
Gare Palma IV/6
166.98
4.000
1255.66
600.00
5408
2
Jharkhand
Rabodih OCP
133.17
2.500
367.10
375.00
3380
3
Maharashtra
Chinora
17.85
0.256
62.26
38.40
346
4 & 5
Odisha
Utkal B1 & B2
347.08
8.000
1107.05
1200.00
10,816
Total
665.08
14.756
2,792.07
2,213.40
19,950
The cumulative results for the 4th Tranche of commercial coal mine auction are as under:
S. No.
Name of the Mine
State
PRC (mtpa)
Geological Reserves (MT)
Closing Bid Submitted by
Reserve Price (%)
Final Offer (%)
1
Gare Palma IV/6
Chhatisgarh
4.000
166.98
Jindal Steel And Power Limited/64898
4.00
85.25
2
Rabodih OCP
Jharkhand
2.500
133.17
Twenty First Century Mining Private Limited/242211
4.00
6.00
3
Chinora
Maharashtra
0.256
17.85
BS Ispat Limited/64979
4.00
53.00
4 & 5
Utkal B1 & B2
Odisha
8.000
347.08
Jindal Steel and Power Limited/64898
4.00
15.25
Under the commercial coal mining auction process a total of 47 coal mines, including the above five coal mines auctioned in Tranche-4, have been successfully auctioned so far with a total cumulative PRC of 101.440 million ton per annum.

କୋଇଲା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଚତୁର୍ଥ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ବାଣିଜ୍ୟିକ ନିଲାମୀ ଅଧୀନରେ ଓଡ଼ିଶାର ଦୁଇଟି କୋଇଲା ଖଣି ନିଲାମ ହେଲା
ଚାରି ରାଜ୍ୟର ମୋଟ୍ ୫ଟି କୋଇଲା ଖଣି ନିଲାମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ସମ୍ପନ୍ନ
ଏବେସୁଦ୍ଧା କୋଇଲା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦ୍ଵାରା ୪୭ଟି ଖଣିର ସଫଳ ନିଲାମୀ ଶେଷ
(କୋଇଲା ଖଣି (ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ବ୍ୟବସ୍ଥା) ଆଇନ, ୨୦୧୫ ଅଧୀନରେ ନିଲାମୀର ୧୪ତମ ପର୍ଯ୍ୟାୟ)
(ଖଣି ଏବଂ ଖଣିଜ (ବିକାଶ ଏବଂ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ) ଆଇନ, ୧୯୫୭ ଅଧୀନରେ ଚତୁର୍ଥ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ନିଲାମୀ)
02 APR 2022 12:18PM by PIB Bhubaneswar
କୋଇଲା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଚାରିଟି ରାଜ୍ୟର ୫ଟି କୋଇଲା ଖଣିର ବାଣିଜ୍ୟିକ ନିଲାମ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ ଓଡ଼ିଶାର ଦୁଇଟି କୋଇଲା ଖଣି - ଉତ୍କଳ ବି1 ଏବଂ ବି2 ରହିଛି । ଏହି ଦୁଇଟି ଖଣିକୁ ଜିନ୍ଦଲ ଷ୍ଟିଲ ଏବଂ ପାୱାର ଲିମିଟେଡ୍‌ ନିଲାମ ସୂତ୍ରରେ ନେଇଛି । ଦୁଇଟି ଖଣିର ପିଆରସି କ୍ଷମତା ବା ସର୍ବାଧିକ କୋଇଲା ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷମତା ବାର୍ଷିକ ୮.୦୦୦ ନିୟୁତ ଟନ୍‌ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏଥିରେ ମୋଟ୍‌ ୩୪୭.୦୮ ନିୟୁତ ଟନ୍‌ ଭୂଗର୍ଭ କୋଇଲା ଗଚ୍ଛିତ ହୋଇ ରହିଛି । ଖଣିର ପିଆରସି କ୍ଷମତାକୁ ଆଧାର କରି ଏହି ଦୁଇଟି ଖଣିରୁ ବାର୍ଷିକ ୧୧୦୭.୦୫ କୋଟି ଟଙ୍କାର ରାଜସ୍ୱ ଆୟ ହୋଇପାରିବ ବୋଲି ଅନୁମାନ କରାଯାଇଛି । ଦୁଇଟି ଖଣିରେ ୧୨୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ପୁଞ୍ଜିନିବେଶ ହେବା ସହ ୧୦ ହଜାର ୮୧୬ ଜଣଙ୍କ ପାଇଁ ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି ହେବ । ଓଡ଼ିଶାର ଦୁଇଟି ସମେତ ଛତିଶଗଡ଼, ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡ, ମହାରାଷ୍ଟ୍ରର ଗୋଟିଏ ଲେଖାଏଁ କୋଇଲା ଖଣିର ନିଲାମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ସମ୍ପନ୍ନ ହୋଇଛି ।
କୋଇଲା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦ୍ଵାରା ଇ-ନିଲାମୀ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଏସବୁ କୋଇଲା ଖଣିର ବାଣିଜ୍ୟିକ ନିଲାମୀ ସମ୍ପାଦନ କରାଯାଇଛି । କୋଇଲା ଖଣି ଗୁଡ଼ିକର ବାଣିଜ୍ୟିକ ନିଲାମୀ ପାଇଁ କୋଇଲା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଟେଣ୍ଡର ଆହ୍ଵାନକାରୀ ନୋଟିସ (ଏନଆଇଟି) ଜାରି କରାଯାଇଥିଲା । କୋଇଲା ଖଣି (ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ବ୍ୟବସ୍ଥା) –ସିଏମ (ଏସପି) ଆଇନ, ୨୦୧୫ ଅଧୀନରେ ନିଲାମୀର ୧୪ତମ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଏବଂ ଖଣି ଏବଂ ଖଣିଜ (ବିକାଶ ଏବଂ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ) –ଏମଏମଡିଆର ଆଇନ, ୧୯୫୭ ଅଧୀନରେ ଏସବୁ କୋଇଲା ଖଣିର ନିଲାମୀ ନିମନ୍ତେ ଡିସେମ୍ବର ୧୬, ୨୦୨୧ରେ ଏନଆଇଟି ଜାରି କରାଯାଇଥିଲା । ଏମଏସଟିସି ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ଜରିଆରେ ମାର୍ଚ୍ଚ ୩୧ ଏବଂ ଏପ୍ରିଲ ୧, ୨୦୨୨ରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ଇ-ନିଲାମୀ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ମୋଟ ପାଞ୍ଚଟି ସିଏମଏସପି କୋଇଲା ଖଣିକୁ ନିଲାମୀ ନିମନ୍ତେ ରଖାଯାଇଥିଲା।
ନିଲାମୀରେ ସାମିଲ ଥିବା ସମସ୍ତ ୫ଟି କୋଇଲା ଖଣି ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ଅନ୍ୱେଷଣ କରାଯାଇଥିବା କୋଇଲା ଖଣି ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏସବୁ ଖଣିର ଭୂଗର୍ଭ ଭଣ୍ଡାରରେ ମୋଟ୍‌ ୬୬୫.୦୮ ନିୟୁତ ଟନ୍‌ କୋଇଲା ଗଚ୍ଛିତ ରହିଛି । ଏଗୁଡ଼ିକର ପିଆରସି କ୍ଷମତା ବାର୍ଷିକ ୧୪.୭୫୬ ନିୟୁତ ଟନ୍‌ ରହିଛି ।
ବାଣିଜ୍ୟିକ କୋଇଲା ଖଣି ନିଲାମୀ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଅଧୀନରେ ଏବେ ସୁଦ୍ଧା ମୋଟ୍‌ ୪୭ଟି କୋଇଲା ଖଣି ନିଲାମ ହୋଇସାରିଛି । ଏଥିରେ ଚତୁର୍ଥ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ନିଲାମୀ ହୋଇଥିବା ଏହି ୫ଟି କୋଇଲା ଖଣି ମଧ୍ୟ ସାମିଲ ରହିଛି । ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ନିଲାମ ହୋଇସାରିଥିବା କୋଇଲା ଖଣିଗୁଡ଼ିକର ସର୍ବମୋଟ୍‌ ପିଆରସି କ୍ଷମତା ବାର୍ଷିକ ୧୦୧.୪୦୪ ନିୟୁତ ଟନ୍‌ ରହିଛି ।
ନିଲାମ ହୋଇଥିବା କୋଇଲା ଖଣିଗୁଡ଼ିର ବିବରଣୀ ନିମ୍ନରେ ଦିଆଗଲା:
S. No
Name of the State
Name of the Mine
Geological Reserves (MT)
PRC
(MTPA)
Annual Revenue projected based on the PRC of mine (Rs. Cr.)
Estimated Capital Investment (Rs. Cr.)
Estimated Total Employment
1
Chhattisgarh
Gare Palma IV/6
166.98
4.000
1255.66
600.00
5408
2
Jharkhand
Rabodih OCP
133.17
2.500
367.10
375.00
3380
3
Maharashtra
Chinora
17.85
0.256
62.26
38.40
346
4 & 5
Odisha
Utkal B1 & B2
347.08
8.000
1107.05
1200.00
10,816
Total
665.08
14.756
2,792.07
2,213.40
19,950
ବାଣିଜ୍ୟିକ କୋଇଲା ଖଣି ନିଲାମୀର ଚତୁର୍ଥ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଫଳାଫଳ ନିମ୍ନରେ ଦିଆଗଲା:
S. No.
Name of the Mine
State
PRC (mtpa)
Geological Reserves (MT)
Closing Bid Submitted by
Reserve Price (%)
Final Offer (%)
1
Gare Palma IV/6
Chhatisgarh
4.000
166.98
Jindal Steel And Power Limited/64898
4.00
85.25
2
Rabodih OCP
Jharkhand
2.500
133.17
Twenty First Century Mining Private Limited/242211
4.00
6.00
3
Chinora
Maharashtra
0.256
17.85
BS Ispat Limited/64979
4.00
53.00
4 & 5
Utkal B1 & B2
Odisha
8.000
347.08
Jindal Steel and Power Limited/64898
4.00
15.25