Ministry of Health and Family Welfare
Hon’ble Supreme Court fixes timelines for filing of claims for payment of ex-gratia assistance to families of COVID-19 deceased
11 APR 2022 11:26AM by PIB Delhi
The Hon’ble Supreme Court vide its Order dated 24th March 2022 in the Miscellaneous Application No. 1805 of 2021 in Writ Petition (C) No. 539 of 2021 has fixed the following timelines for beneficiaries to file claims for payment of ex-gratia assistance to families of COVID-19 deceased as announced by National Disaster Management Authority.
The key directions issued by the Hon’ble Court are:
An outer time limit of sixty days shall be applicable from 24th March 2022 to file the claims for compensation in case the death occurred due to COVID-19 prior to 20th March 2022.
For any future deaths, ninety days’ time shall be provided from the date of death due to COVID-19 to file the claim for compensation.
The earlier order to process the claims and to make the actual payment of compensation within a period of thirty days from the date of receipt of claim shall continue to be enforced.
The Hon’ble Court however directed that in case of extreme hardship where any claimant could not make an application within the time prescribed, it will be open for the claimant to approach the Grievance Redressal Committee and make the claim through Grievance Redressal Committee which shall be considered by the Grievance Redressal Committee on case to case basis and if it is found by the Grievance Redressal Committee that a particular claimant could not make the claim within the stipulated time which was beyond their control his/her case may be considered on merits.
Moreover, the Hon’ble Court also directed that in a bid to minimize the risk of fake claims, a random scrutiny of the 5% of the claim applications shall be made at the first instance. If it is found that anybody has made a fake claim, the same shall be considered under Section 52 of the DM Act, 2005 and liable to be punished accordingly.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা সুপ্রীম কোর্তনা কোবিদ-১৯ নাদুনা লৈখিদবা ইমুংশিংদা এক্স প্রেসিয়া পীবগী ক্লেম ফাইল তৌবগী মতম লেপখ্রে
11 APR 2022 11:26AM by PIB Imphal
ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা সুপ্রীম কোর্তনা মার্চ ২৪, ২০২২দা থোকখিবা ওর্দর, রিত পেতিসন (সি.) নম্বর. ইং ২০২১গী ৫৩৯গী মিসসেলানিয়স এপ্লিকেসন নম্বর. ইং ২০২১গী ১৮০৫দা নেস্নেল দিজাজতর মেনেজমেন্ত ওথোরিতীনা লাউথোকখিবগুম্না কোবিদ-১৯ নাদুনা লৈখিদবা মীওইগী ইমুং মনুংদা এক্স গ্রেসিয়াগী তেংবাং পীবগী বেনিফিশরীশিংনা ক্লেম তৌবগী মতম মখাদা পীরিবা অসিগুম্বা লেপখ্রে।
ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা কোর্তনা থোকখিবা মরু ওইবা ৱাফমশিং -
করিগুম্বা কোবিদ-১৯দগী শিখিবা অসি মার্চ ২০, ২০২২গী মমাংদা ওইরগদি, কম্পেন্সেসন লৌবগী ক্লেম থাংগৎপা অসি মার্চ ২৪, ২০২২দগী হৌরগা নুমিৎ ৬০নিগী মনুংদা ওইগদবনি।
মতুং তারকপা মতমশিংদা লৈতবগী ওইনদি, কোবিদ-১৯দগী শিবা নুমিৎকী মনুংদগী নুমিৎ ৯০নিগী মনুংদা কম্পেন্সেসন ক্লেম ফাইল তৌবা য়াগনি।
ক্লেম প্রোসেস তৌবা অমসুং ক্লেম ফংবা নুমিত্তগী নুমিৎ ৩০নিগী মনুংদা কম্পেন্সেসন পীথোকপগী মমাংদা থোকখিবা ওর্দরশিং অদুমক চৎনখিগনি।
ক্লেম তৌরিবা মীওই অদুনা করিগুম্না শাথীবা অৱাবা তাবদগী অপীবা মতমগী মনুংদা ক্লেমগী এপ্লিকেসন পীবা ঙমহৌদবা ওইরগদি, মহাক্না গ্রাইভেন্স রিদ্রেসেল কম্মিতীদা চত্তুনা কম্মিতীগী খুত্থাংদা ক্লেম পীশিনবা য়াগনি হায়না ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা কোর্তনা হায়খ্রে। কম্মিতী অসিনা কেস অমমম ওইনা য়েংশিনগনি অমসুং করিগুম্বা ক্লেম তৌরক্লিবা অখন্নবা মীওই অমনা মহাক্কী মতিক্কী ৱাংমদা লৈবা থৌদোক থোকপনা মরম ওইরগা মতম চানা ক্লেম তৌবা ঙমহৌদ্রে খঙলবদি, কম্মিতী অসিনা মহাক্কী ক্লেম্বু অচুম অরানগী মখা পোন্না খন্নগনি।
মসিদা নত্তনা, অরান ক্লেম তৌরকপশিং মাইয়োক্ননবগীদমক্তা, ক্লেম এপ্লিকেসনগী ৫%গী চাংদি রেন্দম ওইনা স্ক্রুতিনী তৌনবা ইকায় খুম্নরবা কোর্তনা খঙহনখ্রে। মীওই অমনা অরানবা ক্লেম তৌরক্লে হায়বা খঙবা য়াওরবদি, মীওই অদুবু দি.এম. এক্ত ২০০৫গী সেক্সন ৫২গী মখাদা খন্নদুনা চুনবা চৈরাক পীবা য়াই।