Prime Minister's Office
PM Modi writes a letter to the beneficiary of PM Awas Yojana; says a pucca house is the foundation of a better tomorrow
“Memorable moments in the lives of beneficiaries give inspiration and energy to continue working tirelessly and non-stop in the service of the nation”
12 APR 2022 10:53AM by PIB Delhi
“House is not just a structure made of bricks and cement, but our feelings, our aspirations are attached to it. The boundary walls of the house not only provide us security, but also instill in us the confidence of a better tomorrow.” This is what Prime Minister Narendra Modi wrote in a letter to Sudhir Kumar Jain of Sagar district of Madhya Pradesh, congratulating him on getting a pucca house under the Pradhan Mantri Awas Yojana, adding that the happiness of getting your own roof and house is priceless.
The Prime Minister wrote further in the letter to Sudhir, “The dream of your own house has come true through the Pradhan Mantri Awas Yojana. Your sense of satisfaction after this achievement can easily be felt by your words in the letter. This house is like a new foundation for the dignified life of your family and a better future for both your children.”
Prime Minister Modi also said that crores of beneficiaries have got their pucca houses under the PM Awas Yojana so far. He said that the government is committed towards the goal of providing houses to every needy family. The PM said that the government is making sincere efforts to bring positive changes in the lives of the countrymen through various public welfare schemes.
In the letter to Sudhir, Prime Minister Modi said that these memorable moments in the lives of beneficiaries like him give him inspiration and energy to continue working tirelessly and non-stop in the service of the nation.
In fact, Sudhir got his own pucca house recently under the PM Awas Yojana and wrote a letter to Prime Minister Modi thanking him. In his letter to the Prime Minister, Sudhir described the PM Awas Yojana as a boon for homeless poor families. Sudhir wrote that he was living in a rented house and had changed houses 6-7 times. He also shared his pain of changing the house frequently.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. মোদীনা পি.এম. অৱাস য়োজনাগী বেনিফিসরীদা চিথি অমা ইখি; পক্কাগী য়ুম্না হেন্না ফবা হয়েংগী য়ুমফম্নি হায়না হায়খি
“বেনিফিসরীশিংগী পুনশিদা কাওঙম্লরোইদবা মীকুপশিং অদুনা লৈবাক অসিগী সেবাদা অৱাবা লৈতনা অমসুং লেপ্তনা থবক তৌনবগী থৌনা অমসুং পাঙ্গল অদু পীরি”
12 APR 2022 10:53AM by PIB Imphal
“য়ুম হায়বসি চেক অমসুং বিলামতিনা শাবা অশাবা শক্তম অমখ্তা নত্তে মসিদা ঐখোয়গী ইথিল, ঐখোয়গী অনিংবা-অপাম্বা পুম্বা শাগোন্নদুনা য়াওরিবনি। য়ুমগী অকোইবদা খারিবা ফক্লাং অদুনা ঐখোয়বু ঙাক-শেনবদা নত্তনা ঐখোয়দা হেন্না ফবা হয়েং অমগীদমক্তা থজবা অদু ফাওহল্লি।” হায়রিবা ৱাফম অসিনা প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদীনা মধ্য প্রদেশকী সাগর জিলাগী সুধির কুমার জেনদা প্রধান মন্ত্রী আৱাস য়োজনাগী মখাদা পক্কা য়ুম অমা ফংলবদা মঙোন্দা নুংঙাইবা ফোংদোক্লদুনা ঈশাগী য়ুম অমা ফংবদা ফাওরিবা হরাওবা নুংঙাইবা অদু মপাল নাইদে হায়রদুনা চিথি অদুদা ইখিবা অদুনি।
প্রধান মন্ত্রীনা সুধিরদা ইখিবা চিথি অদুদা মখাতানা, “নহাক্কী য়ুম অমগী মঙলান অদু প্রধান মন্ত্রী আৱাস য়োজনাগী খুত্থাংদা মঙফাওনহল্লে। মসিগী এচীবমেন্ত অসিগি মতুংদা নহাক্না ফাওরিবা অপেনবা অদু চিথি অসিদা ইরিবা ৱাহৈশিং অদুদগী ফাওবা ঙম্মি। য়ুম অসিনা নহাক্কী ইমুং-মনুংশিংগী মশক থোকপা পুনশি অমা অমসুং নহাক্কী নচাশিংগী হেন্না ফবা তুংগীদমক অনৌবা য়ুমফম অমগুম্বনি।”
প্রধান মন্ত্রী, মোদীনা হৌজিক ফাওবদা পি.এম.আৱাস য়োজনাগী মখাদা বেনিফসরী করোর কয়া অমনা মখোয়গী পক্কা য়ুম ফংখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি সরকার অসিনা লাইরবা ইমুং খুদিংমক্তা য়ুমশিং পীনবগী পান্দমদা অচেৎপা ফিরেপ থম্লি। পি.এম.না হায়খি মদুদি সরকার অসিনা মীয়ামগী য়াফনবগী স্কীম কয়া অমগী খুত্থাংদা লৈবাকচাশিংগী পুনশিংদা অফবা অহোংবা অমা পুরক্নবা খন্না হোৎনরি।
সুধিরদা ইখিবা চিথি অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মহাক্কুম্বা বেনিফিসরীশিংগী পুনশিদা কাওঙম্লরোইদবা মীকুপশিং অসিনা মহাকপু লৈবাক অসিগী সেবাদা অৱাবা লৈতনা অমসুং লেপ্তনা থবক তৌনবগী থৌনা অমসুং পাঙ্গল অদু পীরি।
তশেংনমক্কীদি, সুধিরনা মহাক্কী পক্কাগী য়ুম অদু পি.এম.অৱাস য়োজনাগী মখাদা হন্দক্তা ফংখিবনি অমসুং প্রধান মন্ত্রী, মোদীবু থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা চিথি অমা ইখি। প্রধান মন্ত্রীদা ইখিবা মহাক্কী চিথি অদুদা সুধিরনা ময়ুম-মকৈ লৈজদবা লাইরবা ইমুংশিংগীদমক্তদি পি.এম. অৱাস য়োজনা অসি থৌজালগা পাংখক্নি হায়না হায়খি। সুধিরনা মহাক অসি ভরাগী য়ুম অমদা লৈ অমসুং য়ুম অদু ৬-৭লক হোংখ্রে হায়না ইখি। মহাক্না য়ুম তোইনা হোংবদা মায়োক্নখিবা অৱাবশিং অদুসু তমখি।