Ministry of Electronics & IT
Government under Shri Narendra Modi launches country’s biggest ever Quiz Contest Sabka Vikas Mahaquiz
Sabka Vikas Mahaquiz aims to build awareness amongst citizens about Government's various Schemes & Good Governance
Sabka Vikas Mahaquiz launched on 14th April as a tribute to Dr BR Ambedkar; First quiz is on Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana
Quiz available in 12 languages, offering cash prizes of Rs 2,000 each to 1,000 winners per quiz
Play the quiz on http://mygov.in/mahaquiz
14 APR 2022 2:18PM by PIB Delhi
The Government under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi is committed to the ideals of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas, Sabka Prayaas” to build an Aatmanirbhar Bharat. The Government has been working to ensure necessities to all citizens of the country through various programmes and schemes for the holistic welfare of the poor and marginalised sections of society. These are aimed at serving the last person at the bottom of the pyramid. In the last eight years, there has been an exponential leap in ensuring last-mile delivery to the poorest sections of society. Whether it be in the unprecedented number of houses built (PM Awas Yojana), water connections given (Jal Jeevan Mission), bank accounts opened (Jan Dhan), direct benefit transfer to farmers (PM KISAN) or free gas connections (Ujjwala), there has been a perceptible improvement in the livelihoods of the poor.
Sabka Vikas Mahaquiz Series being launched
As India celebrates 75 years of its Independence, Azadi ka Amrit Mahotsav, the Government has stepped up efforts to engage with citizens in participatory governance and delivery of schemes and programmes. As a part of this last-mile delivery approach, MyGov under the Ministry of Electronics and Information Technology is organising the Sabka Vikas Mahaquiz Series, which is part of an outreach effort to build awareness in citizens. The quiz aims to sensitise the participants about the various schemes and initiatives and how to avail the benefits. Massive participation in the quiz series will deepen government engagement at the grassroots level. In this context, MyGov has invited the people to participate and test their knowledge of New India.
Launch of Quiz series on 14th April 2022
This quiz has been fittingly launched on the birth anniversary of Bharat Ratna Dr Babasaheb Bhimrao Ambedkar on 14th April 2022. Babasaheb Ambedkar is an icon of social justice and empowerment, and the Government has been following his footsteps in serving the poor, marginalised and vulnerable sections of society.
On the occasion of the launch Union Minister Shri Ashwini Vaishnaw asked all Indians to participate in this Vikas parv” and strengthen citizen engagement.
Union Minister of State Shri Rajeev Chandrasekhar termed Sabka Vikas Mahaquiz as one of the biggest citizen engagement initiatives of the Government. “PM Narendra Modi ji’s government & governance has set new benchmarks in probity, impact and sabka saath sabka vikas approach in every Government programme. The impact and reach of these programmes, especially for the poor, have been transformational. As more and more citizens are impacted by them, it is important to also ensure that all our citizens are aware of these schemes.
The government has been relentlessly working towards redefining governance. Sabka Vikas Mahaquiz is one of the biggest citizen engagement initiatives building awareness and encouraging people to be informed citizens.
There could not have been a better day than 14th April - Dr Babasaheb Ambedkar jis Jayanti, to launch this initiative. Babasahebs ideals of equality, justice and inclusion serves as a guiding light for the Governments commitment of reaching to the last Man standing – and its philosophy of Antyodaya,” said Rajeev Chandrasekhar.
PMGKAY is the theme of the first quiz
The first quiz is the Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (PMGKAY) under the Ministry of Consumer Affairs, Food and Public Distribution. Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (PM-GKAY) is a pro-poor scheme intended to reduce the challenges encountered by the poor because of disruptions due to the COVID-19 pandemic. The immediate goal was to ensure that no poor or vulnerable person or household went hungry. Under the scheme, all National Food Security Act (NFSA) beneficiaries are entitled to 5 kgs of free food grain every month. This is over and above the highly subsidised food grains available to NFSA beneficiaries.
PMGKAY is a unique scheme to combat the effects of the covid pandemic on the poor of the country. As a result, more than 1,000 Lakh MT food grains have already been distributed under the scheme. The estimated financial outlay is about Rs. 3.4 Lakh Crore. As Prime Minister Modi said, Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana is working to ensure that nobody sleeps hungry.”
The scheme has been successful in keeping extreme poverty low during the pandemic and has been praised in a working paper prepared by the International Monetary Fund (IMF). "Extreme poverty was as low as 0.8 per cent in the pre-pandemic year 2019, and food transfers were instrumental in ensuring that it remained at that low level in the pandemic year 2020”, the paper said.
Quiz details
This quiz is a part of the Sabka Vikas MahaQuiz Series in which different quizzes on various themes will be launched. The PMGKAY quiz has been launched on 14th April 2022 and will be live till 28th April 2022, 11:30 pm (IST). This is a timed quiz with 20 questions to be answered in 300 seconds. The quiz will be available in 12 languages – English, Hindi, Assamese, Bengali, Gujarati, Kannada, Malayalam, Marathi, Odia, Punjabi, Tamil, and Telugu. Maximum of 1,000 top scoring participants will be selected as winners per quiz. Rs. 2,000/- will be given to each of the selected winners.
The quiz can be played on http://mygov.in/mahaquiz

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী সরকারনা লৈবাক্কী খ্বাইদগী চাউবা ক্বিজ কন্তেস্ত, সবকা বিকাস মহাক্বিজ হৌদোকখ্রে
সবাক বিকাস মহাক্বিজনা নহারোলশিংগী মরক্তা সরকারগী তোঙানবা স্কিম অমসুং অফবা লৈঙাক্কী মতাংদা খঙহন্নবা পান্দম থম্লি
সবকা বিকাস মহাক্বিজপু দাঃ বি.আর. অম্বেদকরগী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎপা ওইনা এপ্রিল ১৪দা হৌদোকখিবা; অহানবা ক্বিজনা প্রধান মন্ত্রী গরীব কলয়ান অন্না য়োজনাদা ওইগনি
ক্বিজ অসি লোল ১২দা ফংগনি, ক্বিজ অমমমগী ওইনা মকোক তাবা মীওই ১০০০দা লুপা ২০০০গী মনা পীগনি
ক্বিজ অসি http://mygov.in/mahaquiz দা য়েংবীয়ু
14 APR 2022 2:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা সরকারনা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ভারত অমা শেম্বা ঙম্নবগীদমক্তা ‘সবাক সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিশ্বাস, সবকা প্রয়াস’কী ৱাখল্লোন্দা খোঙফম চেৎনা লেপ্লি। লাইরবা অমসুং খুন্নাইগী মশিং য়ামদ্রবা মীওইশিংগী হীরম খুদিংদা য়াইফ য়ুম্বাল পুরক্নবগীদমক্তা তোঙানবা খোঙথাং অমসুং স্কিম কয়াগী খুত্থাংদা লৈবাক্কী নাগ্রিক খুদিংদা মখোয়গী তঙাই ফদবশিং পীনবা সরকারনা হোৎনরি। হোৎনরিবশিং অসি পীরামিদকী খ্বাইদগী মখাদা লৈবা খ্বাইদগী অরোইবা মীওই ফাওবদা কান্নবশিং ফংহন্নবা পান্দম থমদুননি। হৌখিবা চহি ৮ অসিদা, হায়রিবা পান্দম অসি ফংনবা হোৎনবগী থৌওংদা মশক থোকপা খুমাং চাউশিনখি। হান্নগুমা ওইখিদ্রিবা য়ুমগী মশিং ওইরো (পি.এম. অৱস য়োজনা), ঈশিং য়ৌহনবা ওইরো (জল জীবন মিসন), বেঙ্ক একাউন্ত হাংবা ওইরো (জন ধন), লৌমীশিংদা দাইরেক্ত বেনেফিত ত্রান্সফর তৌবা ওইরো (পি.এম. কিসান) নত্ত্রগা লেম্না গ্যাস কন্নেক্সন পীবা ওইরো (উজ্বালা), লাইরবশিংগী পুন্সি মহিংদা মশক থোকপা অহোংবা লাকপগী শক্তম উবা ফংখি।
সবকা বিকাস মহাক্বিজ সেরিজ হৌদোকখ্রে
ভারতনা নীংতম্বগী চহি ৭৫ মপুং ফাবগী আজাদী কা অমৃত মহোৎসব পাংথোক্লিঙৈ অসিদা সরকারনা মখোয়গী মীয়াম্বু শরুক য়াবা লৈঙাক অমসুং স্কিম অমসুং খোঙথাং য়ৌহনবগী থৌওংগা মরী লৈহন্নবা হোৎনবগী থৌওং কনখৎলক্লি। মীপুম খুদিংদা কান্নবা ফংহনবগী থৌওং অমা ওইনা, মাইগোবনা ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী মখাদা নাগ্রিকশিংদা এৱিয়র্নেস লৈহন্নবা পায়খৎপা খোঙথাংগী শরুক অমা ওইনা সবকা বিকাস মহাক্বিজকী পরিং অমা শীন-লাঙলি। ক্বিজ অসিনা শরুক য়ারিবা মীয়ামদা সরকারগী তোঙানবা স্কিম অমসুং খোঙথাংগী মতাংদা খঙহন্নবা অমসুং কান্নবশিং অসি মতৌ করম্না ফংগনি হায়বগী মতাংদা খঙহন্নবা পান্দম থম্লি। ক্বিজ অসিদা মীয়াম মশিং য়াম্না শরুক য়ারকপনা সরকারনা গ্রাসরুত লেবেলদা তৌরিবা থবকশিংগী মরা হেন্না চেৎশিলহনগনি। হীরম অসিগা মরী লৈননা, মাইগোবনা মীয়ামদা ক্বিজ অসিদা শরুক য়ানবা অমসুং মখোয়গী অনৌবা ভারতকী লৌশিংবু চেংয়েংনবা পাউজেল পীরি।
এপ্রিল ১৪, ২০২২দা ক্বিজ হৌদোকপা
ক্বিজ অসি ভারত রত্না দাঃ বাবাসাহেব ভিমরাও অম্বেদকরগী মপোক কুমওনদা এপ্রিল ১৪, ২০২২দা য়াম্না মতাং চানা হৌদোক্লি। বাবাসাহেব অম্বেদকর অসি খুন্নাইদা অচুম্বা ৱাইয়েল ফংহনবা অমসুং খুন্নাইবু মপাঙ্গল হাপ্পগী ফীদম্নীংঙাই ওইরবা মীওই অমনি, অমসুং সরকারনা লাইরবা, মশিং য়ামদবা মীওই অমসুং অৱাবা তাগনবা মীওইশিংবু তেংবাংদুনা মহাক্কী মতুং ইল্লি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী অশ্বিনি বৈশ্নৌনা হৌদোকপগী থৌরমদা ভারত মচা খুদিংনা মসিগী “বিকাস পর্ব” অসিদা শরুক য়াদুনা মীয়াম্বু শরুক য়াহনবগী খোঙথাংগী মপাঙ্গল হাপ্লসি হায়না ফোংদোকখি।
কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী রজীব চন্দ্রসেখরনা সবকা বিকাস মহাক্বিজ অসিবু সরকারনা পায়খৎপা মীয়াম পুম্বা শরুক য়াহনবগী খ্বাইদগী চাউবা থোউওং অমনি হায়না ফোংদোকখি। “পি.এম. নরেন্দ্র মোদীজীগী সরকার অমসুং লৈঙাকপগী থৌওংনা কান্নবা ফংহনবা অমসুং অফবা শাফু পীবগী অনৌবা থাক অমা শেম্লে অমসুং সরকারগী খোঙথাং খুদিংদা সবকা সাথ, সবকা বিকাসকী ৱাখল্লোন হাপ্লে। খোঙথাংশিং অসিগী শাফু অমসুং মখোয়না য়ৌবা ঙম্বা, মরু ওইনা লাইরবশিংদা, অসিদি অনৌবা থৌওং অমনি অমসুং অহোংবা কয়া পুরকখি। মসিনা নাগ্রিকশিংদা কান্নবা পীবা হেনগৎলকপগা লোয়ননা, নাগ্রিক খুদিংনা মসিগী মরমদা খঙবা হায়বসি য়াম্না তঙাই ফদবনা ওইরক্লি”, হায়না মহাক্না মখা তাখি।
সরকার অসিনা লৈঙাকপগী থৌওংগী অনৌবা ৱাহন্থোক পীনবা লেপ্তনা হোৎনদুনা লাক্লি। সবকা বিকাস মহাক্বিজ অসি মীয়ামদা ই-পাউ খঙহনবগী খ্বাইদগী চাউবা খোংথাংনি অমসুং মসিনা মীয়ামদা ই-পাউ খঙনবা পুক্নিং থৌগৎলি।
খোঙথাং অসিবু হৌদোকপগী নুমিৎ অসি দাঃ বাবাসাহেব অম্বেদকরজীগে মপোক কুমওনা ওইরিবা এপ্রিল ১৪ নত্তনা হেন্না ফবা নুমিৎ লৈতে। মান্নবা থাক, অচুম্বা ৱায়েল অমসুং পুম্নমকপু মনুং চলহনবগী বাবাসাহেবকী ৱাখল্লোন অসিনা সরকারনা মীওই খুদিংদা কান্নবা ফংহন্নবা হোৎনরিবা অমসুং মখোয়গী অন্ত্যোদয়াগী ৱাখল্লোন অসিগী লমজিং মৈরা ওইবীরি হায়না চন্দ্রসেখরনা হায়খি।
পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.না ক্বিজ অসিগী অহানবা হীরম ওইগনি
খ্বাইদগী অহানবা ক্বিজনা কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়গী মখাদা চলায়বা প্রধান মন্ত্রী গরীব কলয়ান অন্না য়োজনা (পি.এম.জি.কে.ৱাই.)দা ওইগনি। প্রধান মন্ত্রী গরীব কলয়ান অন্না য়োজনা (পি.এম.-জি.কে.এ.ৱাই.) অসি লাইরববু তেংবাংবা স্কিম অমনি অমসুং কোবিদ-১৯না ওইহনবা চৈথেংনা মরম ওইরগা লাইরবশিংনা থেংনবা অৱাবশিংবু হন্থহন্নবা হায়দুনা হৌদোকখিবনি। মসিগী খ্বাইদগী হকথেংনবা পান্দমদি লাইরবা মীওই অমত্তা চরা হেলহন্দবনি। স্কিম অসিগী মখাদা, নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত (এন.এফ.এস.এ.)গী বেনিফিশরী খুদিংদা থা খুদিংগী চেং-হৱাই কিলো ৫ পীখি। মসিদি এন.এফ.এস.এ. বেনিফিশরীশিংনা মমল তানা চেং হৱাই ফংলিবা অসিগী মথক্তনি।
পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই. অসিদি লৈবাক্কী লাইরবশিংদা কোবিদনা পীবা চৈথেংগা মাইয়োক্নবা ঙম্নবা পায়খৎপা তোপ তোপ্পা স্কিম অমনি। মসিনা মরম ওইদুনা, স্কিম অসিগী মখাদা চেং হৱাই এম.তি. লাখ ১০০০ হেন্না হৌজিক ফাওবদা য়েন্থোকখ্রে। স্কিম অসিদা চঙখ্রে হায়না পানরিবা অপুনবা শেনফম অসিদি লুপা করোর লাখ ৩.৪নি। প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না হায়খিরবা অদুনি, “প্রধান মন্ত্রী গরীব কলয়ান অন্না য়োজনানা মীওই অমত্তনা চরা হেল্লগা তুমহন্দনবা কন্না হোৎনরি”।
স্কিম অসিনা লাইচৎ মনুংদা এক্সত্রীম পোবর্তীগী থাক নেমহন্দনবা হোৎনবদা মায় পাকখি অমসুং ইন্তর্নেস্নেল মনীতরী ফন্দ (আই.এম.এফ.)না শেম-শাবা ৱর্কিং পেপর অমদা স্কিম অসিবু য়াম্না থাগৎখি। “লাইচৎ মমাংগী চহি, ইং ২০১৯দা এক্সত্রীম পোবর্তীনা ০.৮% ফাওবদা খ্বাইদগী নেম্বা থাক্তা লৈখি, অমসুং চিঞ্জাক ফংহনবনা লাইচৎকী চহি, ইং ২০২০দসু মান্নবা থাক্তা অদুমক লৈহনখি”, পেপর অসিনা অসুম্না হায়খি।
ক্বিজকী অকুপ্পা মরোল
ক্বিজ অসি তোঙানবা লোল কয়াদা পাংথোক্কদৌরিবা সবকা বিকাস মহাক্বিজ পরিংগী শরুক অমনি। পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই. ক্বিজ অসি এপ্রিল ১৪, ২০২২দা হৌদোকখিবনি অমসুং এপ্রিল ২৮, ২০২২গী নুমিদাংগী পুং ১১.৩০ (আই.এস.তি.) ফাওবা লাইব ওইগনি। মসিদি ৱাহং ২০ য়াওবা অমসুং সেকেন্দ ৩০০গী মনুংদা পাউখুম পীগদবা অকক্নবা মতমগী ক্বিজনি। ক্বিজ অসি লোল ১২ – ইংলিশ, হিন্দি, অসামীজ, বেঙ্গালী, গুজরাতী, কন্নর, মলায়লম, মরাথী, ওরিয়া, পঞ্জাবী, তমিল অমসুং তেলেগুদা ফংগনি। স্কোর খ্বাইদগী য়াম্না ফংবা মীওই খ্বাইদগী য়াম্লবদা ১০০০বু ক্বিজ অমমমগী মকোকথোংবা ওইনা খনগৎকনি অমসুং মীওই অমমমদা লুপা ২০০০গী মনা পীগনি।
ক্বিজ অসি মসিদা য়াওবা য়াগনিঃ http://mygov.in/mahaquiz