Prime Minister's Office
PM to unveil 108 ft statue of Hanuman ji in Morbi on 16th April
15 APR 2022 3:49PM by PIB Delhi
On the occasion of Hanuman Jayanti, Prime Minister Shri Narendra Modi will unveil a 108 ft statue of Hanuman ji in Morbi, Gujarat on 16 April, 2022 at 11 AM via video conferencing.
This statue is the second of the 4 statues being set up in the four directions across the country, as part of #Hanumanji4dham project. It has been set up in the west, at the Ashram of Param Pujya Bapu Keshvanand ji in Morbi.
The first statue of the series was set up in the north in Shimla in 2010. Work on the statue in the south at Rameswaram has been started.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଏପ୍ରିଲ୍‍ ୧୬ ତାରିଖରେ ମୋରବିରେ ହନୁମାନ ଜୀଙ୍କ ୧୦୮ ଫୁଟ ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତିକୁ ଉନ୍ମୋଚନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
15 APR 2022 3:49PM by PIB Bhubaneswar
ହନୁମାନ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ଜରିଆରେ ଏପ୍ରିଲ୍‍ ୧୬ ତାରିଖ, ୨୦୨୨ ପୂର୍ବାହ୍ନ ୧୧ଟା ସମୟରେ ଗୁଜୁରାଟର ମୋରବିରେ ହନୁମାନ ଜୀଙ୍କ ୧୦୮ ଫୁଟ ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତିକୁ ଉନ୍ମୋଚନ କରିବେ ।
ହନୁମାନଜୀ ଚାରିଧାମ ପ୍ରକଳ୍ପର ଏକ ଅଂଶ ଭାବରେ ଦେଶର ଚାରି ଦିଗରେ ସ୍ଥାପିତ ହେବାକୁ ଥିବା ୪ ଟି ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତି ମଧ୍ୟରୁ ଏହି ମୂର୍ତ୍ତିଟି ଦ୍ୱିତୀୟ ଅଟେ । ଏହି ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତିଟି ପଶ୍ଚିମରେ ମୋରବିର ପରମ ପୂଜ୍ୟ ବାପୁ କେଶବାନନ୍ଦ ଜୀଙ୍କର ଆଶ୍ରମରେ ସ୍ଥାପିତ ହୋଇଛି ।
ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପର ପ୍ରଥମ ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତିଟି ଉତ୍ତରରେ ୨୦୧୦ରେ ସିମଲାରେ ସ୍ଥାପିତ ହୋଇଥିଲା । ଦକ୍ଷିଣର ରାମେଶ୍ୱରମ ଠାରେ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ହେବାକୁ ଥିବା ମୂର୍ତ୍ତିର କାର୍ଯ୍ୟ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି ।