Ministry of Electronics & IT
Prime Minister Shri Narendra Modi to inaugurate 3day Semicon India 2022 Conference in Bengaluru on 29th April
Semicon India 2022 will attract Semiconductor leaders from across the world: Rajeev Chandrasekhar
Semicon India 2022 will act as a big step in fulfilling PM’s vision of India as a Electronics and Semiconductor innovation hub: Rajeev Chandrasekhar
18 APR 2022 6:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the first ever Semicon India 2022 Conference at 11:00AM, 29th April 2022 in Bengaluru, announced Mr. Rajeev Chandrasekhar, Minister of State for Electronics & Information Technology and Skill Development & Entrepreneurship. Semicon India – 2022 , a 3 day conference, is being organized to take forward the vision of Prime Minister Narendra Modi that is to make India a leader in the electronics manufacturing , semiconductor design, manufacturing & innovation.
Speaking about the India Semicon Mission at the event, Mr. Rajeev Chandrasekhar said that PM’s vision is to make India a significant player in Global Semiconductor value chain. First time in last 75 years- rapid decisive strides have been made in this space, he added. Semicon India 2022 conference will attract best minds from across the world from semiconductor industry, research & academia and will act as a big step in fulfilling PM’s vision on making India a global hub for electronics manufacturing and Semiconductor industry.
Mr Parag Naik, CEO Saankhya Labs Pvt Ltd, Prof Kamakoti Director , IIT Delhi and MsNivruti Rai, Country Head Intel India shared their thoughts on the occasion and welcomed the announcement of the Semicon India conference.
The steering committee includes a mix of Startups, Academia and Global Industry Leaders demonstrating the Government’s collaborative approach towards powering India’s Semiconductor & electronics manufacturing ambitions.
Semicon India 2022 Conference will be organised by Ministry of Electronics & Information Technology from April 29 – 01 May 2022 at ITC Gardenia, Bengaluru around theme of - Design and Manufacture in India, for the World: Making India a “Semiconductor Nation”. Few names that are expected to participate in this conference are Sanjay Mehrotra, CEO MicronAnirudhDevgan, CEO, Cadence, Vinod Dham, Founder Indo-Us venture partners, AjitManocha, President, SEMI, Prof. ArogyaswamiPaulraj, Prof. Emeritus, Stanford. Mr Chandrasekhar also informed that the Ministry looks forward to number of MoUs to be signed during the three day conference forging partnerships & alliances in the semiconductor space.
This conference will serve as the first roadshow in the series of roadshow that Ministry of Electronics & Information Technology will be organising. Global experts from industry and academia involved in semiconductor design and manufacturing and key representatives from Government are proposed to participate in the event.
In order to give greater visibility, strength and success to the India Semiconductor Mission (ISM), Mr. Rajeev Chandrasekhar unveiled its logo during the event in presence of steering committee members that had joined virtually. The logo has been created by Mr Prashant Mishra from Varanasi who participated in a crowd sourcing competition organized by MyGov. The logo signifies a handshake - signifying collaborative approach & forms the shape of an ‘S’ which stands for semiconductor. It is placed on a wafer sheet.
India Semiconductor Mission (ISM) has been setup as an Independent Business Division within Digital India Corporation having administrative and financial autonomy to formulate and drive India’s long term strategies for developing semiconductors and display manufacturing facilities and semiconductor design ecosystem. Envisioned to be led by global experts in the Semiconductor and Display industry, ISM will serve as the nodal agency for efficient, coherent and smooth implementation of the schemes.

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এপ্রিল ২৯দা বেঙ্গলুরুদা নুমিৎ ৩নিগী সেমিকোন ইন্দিয়া ২০২২ কনফরেন্স হৌদোক্কনি
সেমিকোন ইন্দিয়া ২০২২না মালেম শিনবা থুংবদগী সেমিকন্দক্তর লীদরশিংগী মীৎয়েং চীংশিল্লগনি: রাজীব চন্দ্রসেখর
সেমিকোন ইন্দিয়ান ২০২২না পি.এম.না ভারতপু ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং সেমিকন্দক্তর ইন্নোবেসন হব অমা ওইহন্নবা মঙলিবা মঙলান অদু মঙফাওনহনবদা অচৌবা খোঙথাং অমা ওইরগনি: রাজীব চন্দ্রসেখর
18 APR 2022 6:36PM by PIB Imphal
ইলেক্ত্রোনিক্স এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং স্কিল দিবেলপমেন্ত এন্দ ওন্তপ্রিনোরশিওকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী রাজীব চন্দ্রসেখরনা লাউথোকখিবা বেঙ্গলুরুদা এপ্রিল ২৯, ২০২২গী অয়ুক্কী পুং ১১:০০ তাবা মতমদা পাঙথোক্কদবা খ্বাইদগী অহানবা সেমিকোন ইন্দিয়া ২০২২ কনফরেন্স প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শঙ্গাগনি। সেমিকোন ইন্দিয়া – ২০২২, নুমিৎ ৩নিগী কনফরেন্স অসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী ভারতপু ইলেক্ত্রোনিক্স মেন্যুফেকচরিং তৌবদা, সেমিকন্দক্তর দিজাইন তৌবদা, মেন্যুফেকচরিং অমসুং ইন্নোবেসন্দা ভারতপু লুচিংবা অমা ওইহন্নবা মঙলান অদু মাংদা পুখৎনবা শিনবনি।
থৌরম অসিদা ইন্দিয়া সেমিকোন মিসনগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা, শ্রী রাজীব চন্দ্রসেখরনা হায়খি পি.এম.গী বিজন অসি ভারতপি গ্লোবেল সেমিকন্দক্তর ভেল্যু চেন্দা অচৌবা প্লেয়র অমা ওইহনবনি। হৌখিবা চহি ৭৫ অসিদা অহানবা ওইনা, লম অসিদা অচৌবা কান্নরবা খোঙথাংশিং লৌখৎখি হায়না মহাক্না মখা তাখি। সেমিকোন ইন্দিয়া ২০২২ কনফরেন্স অসিনা মালেম শিনবা থুংবদগী সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রী, রিসর্চ অমসুং একাদেমিয়াগী খ্বাইদগী ৱাখল লৈবা মীওইশিংগী মীৎয়েং চীংশিনগনি অমসুং মসিনা ভারতপু ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং সেমিকন্দক্তর ইন্নোবেসন হব অমা ওইহন্নবা মঙলিবা মঙলান অদু মঙফাওনহনবদা অচৌবা খোঙথাং অমা ওইরগনি।
সানখ্যা লেবস প্রাইবেৎ লিমিতেদখী সি.ই.ও. শ্রী পরেগ নাইক অমসুং আই.আই.তি. দিল্লীগী দিরেক্তর প্রোফেসর কামাকোতি অমসুং ইন্দতেল ইন্দিয়াগী কন্ত্রী হেদ কুমারি নিবরুতি রাইনা থৌরম অসিদা মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং শিয়র তৌখি অমসুং সেমিকোন ইন্দিয়া কনফরেন্স পাঙথোক্কনি হায়না লাউথোকখিবা অসিবু তরাম্না ওকখি।
মসিবু লুচিংগদবা কম্মিতদা ভারতকী সেমিকন্দক্তর অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্স মেন্যুফেচরিংগী পান্দমশিং অসি শাহৌ পীনবগী মাইকৈদা সরকারগী কোল্লাবোরেতিব এপ্রোচ উৎলিবা স্তার্তঅপশিং, একাদেমিয়া অমসুং গ্লোবেল ইন্দস্ত্রীগী লুচিংব কয়া য়াওখি।
সেমিকোন ইন্দিয়া ২০২২ কনফরেন্স অসি ইলেক্ত্রোনিক্স এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়না এপ্রিল ২৯দগী মে ০১, ২০২২ ফাওবা দিজাইন এন্দ মেন্যুফেকচর ইন ইন্দিয়া, ফোর দি ৱর্ল্দ: মেকিং ইন্দিয়া এ “সেমিকন্দক্তর নেসন” হায়বা থিম অসিদা বেঙ্গলুরুগী আই.তি.সি. গার্দেনিয়াদা পাঙথোক্কনি। কনফরেন্স অসিদা শরুক য়াগদৌরিবা মীওই খরগী মমিং অদুদি মাইক্রোনগী সি.ই.ও. সঞ্জে মেহরোত্রা, কেদেন্সকী সি.ই.ও. অনিরুথ দেবগান, ইন্দো-য়ু,এস, ভেঞ্চর পার্তনরসকী ফাউন্দর বিনোদ ধাম, সেমিগী প্রসিদেন্ত অজিৎ মনোচা, ইমেরিতস স্তেনফোর্দকী প্রোফেসর আরোগ্যা স্বামি পোল রাজনি। শ্রী চন্দ্রসেখরনা মন্ত্রালয়না সেমিকন্দক্তর স্পেসতা পার্তনরশিপ অমসুং এলাইন্স লৈহন্নবা নুমিৎ হুমনিগী ওইবা কনফরেন্স অসিদা এম.ও.য়ু. কয়া খুৎয়েক পীনগনি হায়না থাজবা থম্মি হায়না পাউদমখি।
মসিগী কনফরেন্স অসি ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়না শিনগদবা রোদশোগী সিরিজদা অহানবা রোদশো ওইনা উৎলগনি। সেমিকন্দক্তর দিজাইন অমসুং মেন্যিফেকচরিংদা শরুক য়ারিবা ইন্দস্ত্রী অমসুং একাদেমিয়াদগী মালেমগী এক্সপর্তশিং অমসুং সরকারগী মীহুৎশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।
ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসন (আই.এস.এম.)দা মতম কুইনা চৎকদবা, মপাঙ্গল অমসুং মাই পাকপা পীনবা ভর্চুএল ওইনা শরুক য়াখিবা স্তীরিং কম্মিতী মেম্বরশিংগী মমাংদা শ্রী রাজীব চন্দ্রশেখরনা থৌরম অসিগী মনুংদা মসিগী লোগোগী মাইখুম হাংদোকখি। লোগো অসি মাইগোভনা শিনখিবা ক্রাউদ সোর্সিং কম্পিতিসন অমদা শরুক য়াখিবা বরানাসিদগী শ্রী প্রশান্ত মিশ্রানা শেমখিবনি। লোগি অসিনা সেমিকন্দক্তরগী মশক তাক্লিবা ‘এস’ কী মওং মতৌদা অপুনবা এপ্রোচ অমসুং মওং মতৌশিংগী মশক তাক্লদুনা – খুৎ শোক্নবগী মওং উৎলি।
ইন্দিয়া সেমি কন্দক্তর মিসন (আই.এস.এম.) অসি সেমিকন্দক্তরশিং দিভেলপ তৌনবা অমসুং দিস্প্লে মেন্যুফেকচরিং ফেসিলিতীশিং অমসুং সেমিকন্দক্তর দিজাইন ইকোসিস্তেমগী ভারতকী মতম শাংনা চৎকদবা লালোংশিং শেম্নবা অমসুং পুখৎনবা এদমিনিস্ত্রেতিব অমসুং ফাইনান্সিএল ওতোনোমী লৈবা দিজিতেল ইন্দিয়া কোর্পোরেসনগী মখাদা লৈবা মনিংতম্বা বিজিনেস দিভিজন অমা ওইনা শেমগৎখি। সেমিকন্দক্তর অমসুং দিস্প্লে ইন্দস্ত্রীদা মালেমগী এক্সপর্তশিংনা লুচিংনবা পান্দম থম্লিবা আই.এস.এম. অসিনা স্কিমশিং অসি কান্নগদবা, মরম চাবা অমসুং অপনবা লৈতনা ইম্প্লিমেন্তেসন তৌবা নোদেল এজেন্সী অমা ওইনা মথৌ তৌগনি।