Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Prime Minister Shri Narendra Modi to confer Awards for Excellence in Public Administration 2021 on Civil Services Day on 21st April
Union Minister Dr Jitendra Singh to inaugurate Civil Services Day function tomorrow
19 APR 2022 6:16PM by PIB Delhi
The Department of Administrative Reforms and Public Grievances, Ministry of Personnel, Public Grievances and Pensions is organizing a 2-day Civil Services Day function here on April 20 - 21, 2022.
Union Minister of State (Independent Charge) Science & Technology; Minister of State (Independent Charge) Earth Sciences; MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh will be the Chief Guest at the inaugural function tomorrow (April 20, 2022).
The Prime Minister, Shri Narendra Modi will confer the Awards for Excellence in Public Administration 2021 for effective implementation of identified Priority Programmes and Innovation to districts/ implementing units and other Central/ State organizations on April 21, 2022 to mark the 15th Civil Services Day.
PM Awards for Excellence in Public Administration have been instituted with a view to recognize the extraordinary and innovative work done by Districts & Organizations of the Central and State Governments for the welfare of common citizen.
Following priority programmes have been identified for the awards to be presented on Civil Services Day 2022:
1. Promoting “Jan Bhagidari” or People’s Participation in Poshan Abhiyan,
2. Promoting excellence in sports and wellness through Khelo India scheme,
3. Digital payments and good governance in PM SVANidhi Yojana,
4. Holistic Development through One District One Product scheme,
5. Seamless, End-to-End Delivery of Services without Human Intervention (District/Others),
6. Innovations (Centre, State and Districts)
10 awards for 5 identified Priority Programmes will be given this year, while 6 awards shall be given to organizations of Central/ State Government/Districts for innovations.
Dr Jitendra Singh will inaugurate an exhibition on the Awarded initiatives of 2019,2020 and 2021 on the identified Priority Programmes and Innovations. The inaugural session will be followed by two Plenary Sessions on the topic ‘Vision India @ 2047-Governance’ chaired by Dr. Jitendra Singh and the second plenary session will be on ‘Atmanirbhar Bharat – Focus on Exports’ chaired by Shri Piyush Goyal, Union Minister of Commerce & Industry and Minister for Consumer Affairs & Food & Public Distribution and Minister for Textiles.
Apart from this, four Breakaway Sessions will be organized on subjects related to PM Gati Shakti, Digital Payments and Good Governance through PM SVANidhi Yojna, One District One Product Scheme and Aspirational District Program- Saturation.
Shri Nitin Gadkari, Union Minister for Road Transport and Highways, will chair the Session on PM Gati Shakti, Shri Hardeep Singh Puri Union Minister for Housing and Urban Development, Minister for Petroleum and Natural Gas will chair the session on Digital Payments and Good Governance through PMSVANidhi Yojana, while Shri G.C.Chaturvedi , Chairman ICICI will chair the session on Digital Payments and Good Governance through PM SVANidhi Yojana. Shri Amitabh Kant, CEO, NITI Ayog, will chair the session on One District One Product scheme and Dr. Rajiv Kumar, Vice Chairman, NITI Aayog, will chair the session on Aspirational District Program.
During the Awards on April 21, 2022, Prime Minister Shri Narendra Modi will release e-books on Priority Programmes and on Innovations comprising of the successes stories on the implementation if the identified priority programmes and Innovations. A film on the Award winning initiatives will also be screened before the presentation of Awards.
Secretaries, Additional Secretaries, Joint Secretaries, Chief Secretaries/ACS/Principal Secretaries and Heads of Central Training Institutions/ Resident commissioners will be joining the event physically while PCCF’s/ DGP’s/ Addl DGP’s/ Academic Institutions, State ATI’s/ Assistant Secretaries from 2014-2017 and District Collectors will join the event virtually. IAS officers of 2013-17 batches who have served as Assistant Secretaries will also join the event through virtual conferences. The two day event is expected to witness more than 2,500 participants.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এপ্রিল ২১দা পাংথোক্কদবা সিভিল সর্বিস দেদা এক্সিলেন্স ইন পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসনগী এৱার্দশিং লান্থোক্লগনি
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হয়েং সিভিল সর্বিস দে থৌরম হৌদোক্কনি
19 APR 2022 6:16PM by PIB Imphal
দিপার্তমেন্ত ওফ এদমিনিস্ত্রেতিব রিফোর্মস এন্দ পব্লিক গ্রিভান্সেস, মিনিস্ত্রী ওফ পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস অমসুং পেন্সনসনা এপ্রিল ২০-২১, ২০২২দা নুমিৎ নিনিগী ওইবা সিভিল সর্ভিস দে ফঙ্কসন ওর্গনাইজ তৌরি।
কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী; কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) অর্থ সাইন্সেস; পি.এম.ও., পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেন্সনস, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হয়েং (এপ্রিল ২০, ২০২২)গী হৌদোকপগী থৌরমদা অথোইবা মীথুংলেন ওইগনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এপ্রিল ২১, ২০২২দা ১৫শুবা সিভিল সর্ভিসেস দে মার্ক তৌনবা জিলাশিং/ইমপ্লিমেন্তিং য়ুনিতশিং অমসুং অতোপ্পা সেন্ত্রেল/স্তেত ওর্গনাইজেসনশিংদা আইদেন্তিফাইদ প্রায়োরিতী প্রোগ্রামশিং অমসুং ইনোভেসনশিং ইফেক্তিব ওইনা ইমমপ্রিমেন্ত তৌবগীদমক এক্সেলেন্স ইন পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন ২০২১গী এৱার্দশিং লান্থোক্কনি।
পি.এম. এৱার্দস ফোর এক্সেলেন্স ইন পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন অসি মীচম প্রজাগী য়াইফনবগীদমক কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী জিলা অমসুং ওর্গনাইজেসনশিংনা পাংথোকপা থোইদোক হেন্দোকপা অমসুং ইনোবেতিব ওিবা থবকশিং অদু রিকগনাইজ তৌনবা মীৎয়েং অমগা লোয়ননা ইন্সতিত্যুত তৌখি।
সিভিল সর্ভিসেস দে ২০২২দা লান্থোক্কদবা এৱার্দশিংগীদমক মখাগী প্রায়োরিতী প্রোগ্রামশিং অইদেন্তিফাইদ তৌরে:
1. পোশন অভিয়ানদা “জন ভাগিদারী” নত্রগা পিপলস পার্তিসিপেতেসন প্রমোত তৌবা,
2. খেলো ইন্দিয়া স্কিমগী খুত্থাংদা স্পোর্তস অমসুং ৱেলনেসতা এক্সেলেন্স প্রমোত তৌবা,
3. পি.এম. সভানিধি য়োজনাদা দিজিতেল পেমেন্তস অমসুং গুদ গবর্নান্স,
4. ৱান দিস্ত্রিক্ত ৱান প্রদক্ত স্কিমগী খুত্থাংদা হোলিস্তিক দিবেলপমেন্ত,
5. হ্যুমেন ইন্তরভেন্সন (জিলা/অতোপ্পশিং) য়াওদনা সর্ভিসশিংগী সীমলেস, এন্দ-তু-এন্দ দেলিভরী,
6. ইনোভেসনশিং (কেন্দ্র, রাজ্য অমসুং জিলাশিং)
চহি অসিদা অইদেন্তিফাইদ প্রায়োরিতী প্রোগ্রাম ৫গীদমক এৱার্দা ১০ পীরগনি, অদুগা এৱার্দ ৬না ইনোভেসনগীদমক সেন্ত্রেল/রাজ্য সরকার/জিলাশিংগী ওর্গনাইজেসনশিংদা পীরগনি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা অইদেন্তিফাইদ প্রায়োরিতী প্রোগ্রাম অমসুং ইনোভেসনসদা ২০১৯,২০২০ অমসুং ২০২১গী এৱার্দেদ ইনিসিএতিবশিংদা একজিবিসন অমা হৌদোক্কনি। হৌদোকপগী সেসনগী মতুংদা প্লেনরী সেসন অনি পাংথোক্কনি। সেসনশিং অদুগী তোপিকনা ‘ভিজন ইন্দিয়া @ ২০৪৭-গবর্নান্স’, মদুদা দা. জিতেন্দ্রনা চিয়র লৌগনি অমদি অনিশুবা প্লেনরী সেসন্না কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী কেন্দ্র মন্ত্রী, কঞ্জুমর এফিয়ার্স অমসুং ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মন্ত্রী অমসুং তেক্সতাইলসকী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা চিয়র লৌদুনা ‘আত্মনির্ভর ভারত-ফোকস ওন এক্সপোর্ত’তা পাংথোক্কনি।
মসিগী মথক্তা পি.এম. গতি শক্তি, দিজিতেল পেমেন্তস এন্দ গুদ গবর্নান্স থ্রু পি.এম. সাভানিধি য়োজনা, ৱান দিস্ত্রিক্ত ৱান প্রদক্ত স্কিম অমসুং এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত প্রোগ্রাম-সেচুরেসনগা মরী লৈনবা হিরমশিংদা ব্রেকএৱে সেসন মরী ওর্গনাইজ তৌগনি।
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নিতিন গাদকরিনা পি.এম. গতি শক্তিদা পাংথোকপা সেসনদা চিয়ার লৌগনি, হাউজিং অমসুং অর্বান দিবলপমেন্তকী কেন্দ্র মন্ত্রী, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী মন্ত্রী শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরীনা দিজিতেল পেমেন্তস এন্দ গুদ গবর্নান্স থ্রু পি.এম.সভানিধি য়োজনাদা পাংথোকপা সেসনদা চিয়ার লৌগনি, অদুগা আই.সি.আই.সি.আই.গী চিয়ারমেন শ্রী জি.সি. চতুরবেদিনা দিজিতেল পেমেন্তস এন্দ গুদ গবর্নান্স থ্রু পি.এম.সভানিধি য়োজনাদা পাংথোকপা সেসনদা চিয়ার লৌগনি। নিতী আয়োগকী সি.ই.ও. শ্রী অমিতাব কান্তনা ৱান দিস্ত্রিক্ত ৱান প্রদক্ত স্কিমদা পাংথোকপা সেসনদা চিয়ার লৌগনি অমদি নিতী আয়োগকী ভাইস চিয়ারমেন দা. রজিব কুমারনা এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত প্রোগ্রামদা পোংথোকপা সেসনদা চিয়ার লৌগনি।
এপ্রিল ২১, ২০২২দা এৱার্দশিং লান্থোকপা মতমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রায়োরিতী প্রোগ্রামশিং অমসুং ইনোভেসনস কম্প্রাইজিং ওফ দি সকসেস স্তোরিজ ওন দি ইমপ্লিমেন্তেসন ইফ দি আইদেন্তিফাইদ প্রায়োরিতী প্রোগ্রামস এন্দ ইনোভেসনসদা ই-বুকশিং রিলিজ তৌগনি। এৱার্দশিং লান্থোক্ত্রিঙৈ মাংওইননা এৱার্দ ৱিনিং ইনিসিএতিবসদা ফিল্ম অমসু উৎকনি।
সেক্রেতরীশিং, এদিস্নেল সেক্রেতরীশিং, জোইন্ত সেক্রেতরীশিং, চিফ সেক্রেতরীশিং/এ.সি.এস./প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীশিং অমসুং সেন্ত্রেল ত্রেনিং ইন্সতিত্যুসনশিংগী মকোকশিং/ রেসিদেন্ত কমিস্নারশিংনা থৌরম অসি ফিজিকেল্লি শরুক য়াগনি অদুগা পি.সি.সি.এফ.শিং/দি.জি.পি.শিং/এদিস্নেল দি.জি.পি.শিং/একাদেমিক ইন্সতিত্যুসনশিং, স্তেত এ.তি.আই.শিং/২০১৪-২০১৭দগী এসিসতেন্ত সেক্রেতরীশিং অমসুং দিস্ত্রিক্ত কলেক্তরশিংনা থৌরম অসি ভর্চুএল কনফরেন্সকী থোংদা শরুক য়াগনি। এসিস্তেন্ত সেক্রেতরীশিং ওইনা মথৌ তৌরিবা ২০১৩-১৭ বেচকী আই.এ.এস. ওফিসরশিংসু থৌরম অসি ভর্চুএল কনফরেন্সকী থোংদা শরুক য়াগনি। নুমিৎ নিনিগী থৌরম অসিদা পার্তিসিপেন্ত ২,৫০০ হেনবনা শরুক য়ারবা য়াই।