Prime Minister's Office
English translation of the Press Statement by Prime Minister Shri Narendra Modi in Denmark
03 MAY 2022 7:11PM by PIB Delhi
Your Excellency,
Prime Minister of Denmark,
Members of the Delegation,
Friends of the media,
Good evening and Namaskar,
Excellency Prime Minister, thank you and your team for a wonderful welcome and hosting me and my delegation in Denmark. This is my first visit to your beautiful country. In October last year, I had the opportunity to welcome you in India. With these two visits, we have been able to bring closeness and dynamism in our relationships. Our two countries not only share the values of democracy, freedom of expression, and the rule of law but we both also have many complementary strengths.
Friends,
During the India-Denmark Virtual Summit in October 2020, we gave our relationship the status of a Green Strategic Partnership. During our discussion todays, we reviewed the joint work-plan of our Green Strategic Partnership.
I am happy that significant progress has been made in various fields, especially in the areas of renewable energy, health, ports, shipping, circular economy and water management. More than 200 Danish companies are operating in various areas in India – such as wind energy, shipping, consultancy, food processing, engineering. There are many such areas, they are getting the benefit of increasing 'Ease of Doing Business' in India and our macroeconomic reforms. There are plenty of investment opportunities for Danish companies and Danish Pension Funds in India's infrastructure sector and green industries.
Today, we also discussed a number of regional and global issues, including India-EU relations, Indo-Pacific and Ukraine. We hope that negotiations on the India-EU Free Trade Agreement will be concluded as soon as possible. We stressed on ensuring a free, open, inclusive and rules-based Indo-Pacific region. We called for an immediate ceasefire in Ukraine and adoption of dialogue and diplomacy to resolve the problem. We also discussed our cooperation in the field of climate. India is also committed to fulfilling the resolutions taken at the Glasgow COP-26. We have agreed to explore more opportunities for cooperation in the Arctic region.
Excellency,
I am sure that the relations between India and Denmark will reach new heights under your leadership. I also express my gratitude to you for hosting the 2nd India-Nordic Summit, which is going to be held tomorrow. And I thank you so much for joining the Indian Diaspora event today because you took the time to be there, it's a symbol of the love you have for the Indian community.
Thank you
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister’s remarks. Original remarks were delivered in Hindi

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদীনা দেনমার্ক্তা পীখিবা প্রেস স্তেতমেন্ত
03 MAY 2022 7:11PM by PIB Imphal
য়োর এক্সেলেন্সী,
দেনমার্ক্কী প্রধান মন্ত্রী,
দেলিগেশনগী মেম্বরশিং,
মীদিয়াদগী মরুপশিং,
গুদ ইভিনিং অমসুং খুরুমজরি,
এক্সেলেন্সী প্রধান মন্ত্রী, দেনমার্ক্তা ঐহাকপু অমসুং ঐহাক্কী দেলিগেশনবু তরাম্না ওকপগীদমক্তা অদোম অমসুং অদোমগী তীমবু থাগৎচরি। নখোয়গী লৈবাক অসিদা মসিনা ঐগী অহানবা খোংচৎনি। মমাং চহিগী ওক্তোবরদা, ঐহাক্না অদোমদবু তরাম্না ওকপগী খুদোংচাবা ফংজখি। মসিগী খোংচৎ অনি অসিনা ঐখোয়গী মরিদা এন্না নকশিন্নবা অমসুং দাইনামিজম পুরকপা ঙম্লি। ঐখোয়গী লৈবাকশিং অসিনা দেমোক্রেসী, ফ্রীদম ওফ এক্সপ্রেসন অমসুং রুল ওফ লো শিয়র তৌবদা নত্তনা ঐখোয় অনিমক্না কমপ্লিমেন্তরী স্ত্রেন্থ কয়া অমসুং লৈ।
মরুপশিং,
২০২০গী ওক্তোবরদা পাংথোকখিবা ভারত-দেনমার্ক ভর্চুৱল সম্মিত্তা, ঐখোয়না ঐখোয়গী মরী অসিবু গ্রীন স্ত্রেতেজিক পার্তনরশীপকী স্তেতস পীখি। ঐখোয়না ঙসি খন্ন-নৈনবা মতমদা ঐখোয়গী গ্রীন স্ত্রেতেজিক পার্তনরশীপকী অপুনবা ৱার্ক-প্লান অদুবু য়েংশিনখি।
হিরম কয়া অমদা, মরু ওইনা রিন্যুৱেবল ইনর্জী, হেল্থ, পোর্তস, শিপ্পিং, সর্ক্যুলর ইকোনোমী অমসুং ৱাতর মেনেজমেন্তকী লমশিং অসিদা মরু ওইবা প্রোগ্রেস কয়া অমা পুরকপা ঙমখিবা অসি ঐহাক য়াম্না হরাওই। ভারত্তা দেনিশ কমপনী ২০০গী মথক্তা হিরম কয়া অমদা– খুদম ওইনা ৱিন্দ ইনর্জী, শিপ্পিং, কন্সল্তেন্সি, ফুদ প্রোসেসিং, ইঞ্জিনীয়রিংনাচিংবশিংদা থবক তৌরি। অসিগুম্বা হীরম কয়া অমা লৈ, মখোয়না ভারত্তা ‘িজ ওফ দোইং বিজনেস’ অমসুং মাইক্রোইকোনোমিক রিফোর্মশিংগী কান্নবা ফংলি।। ভারতকী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং গ্রীন সেক্তরদা দেনিশ কমপনীশিং অমসুং দেনিশ পেন্সন ফন্দশিংগীদমক্তা ইনভেস্তমেন্তকী খুদোংচাবা ময়াম অমা লৈ।
ঙাসি ঐখোয়না, ভারত-ই.য়ু. মরীশিং, ইন্দো-পেসিফিক অমসুং য়ুক্রেন য়াওনা রিজনেল অমসুং গ্লোবল ইসু কবা অমগী মতাংদা খন্নখি। ভারত-ই.য়ু. ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্ত কী মতাংদা নেগোসিয়েশন তৌরিবা অসি য়াম্না থুনমক ৱারোইশিন পুরক্লগনি হায়না আশা তৌরি। ঐখোয়না ফ্রী, ওপন, ইনক্লুসিব অমসুং রুলশিংদা য়ুমফম ওইবা ইন্দো-পেসিফিক রিজন অমা ওইহন্নবা হোৎনরি। ঐখোয়না য়ুক্রেনদা খুদক্তা সীজফায়র তৌনবগীদমক্তা হায়খি অমসুং প্রোব্লেম অদুবু লোইশিন্নবা দাইলোগ অমসুং দিপ্লোমেসী শিজিন্ননবা হায়খি। ঐখোয়না ক্লাইমেতকী লম অসিদা কোওপরেশন পীনবগী মতাংদা খন্নখি। ভারতনা গ্লাসগো সি.ও.পি.-২৬তা লোখিবা ৱারেপ অদুবু মপুং ফানা পাংথোকপগী মতাংদসু অচেৎপা ফিরেপ লৌরি। ঐখোয়না আরক্তিক রিজনদা খুদোংচাবা কয়া অমা এক্সপ্লোর তৌবদা কোওপরেশন পীনবগী মতাংদসু য়ানখি।
এক্সেলেন্সী,
অদোমগী লুসিং মখাদা ভারত-দেনমার্ক্কী মরক্তা লৈরিবা মরী অসিনা অনৌবা অৱাংবা থাক অমা য়ৌরগনি হায়না ঐহাক্না থাজৈ। হয়েং পাংথোক্কদৌরিবা ২শুবা ইন্দিয়া-নোর্দিক সম্মিত অসিবু শিনবগীদমক্তা অদোম্বুসু তোবীমল খংবা উৎচরি। অমসুং ঙসি ইন্দিয়ন দাইসপোরাগী থৌরামদআ শরুক য়াবগীদমক্ত আঅদোমবু হন্না-হন্না থাগৎচরি, মরমদি মফম অসিদা লাক্নবগী মতম কাইথোকপীবা অসি ইন্দিয়ন কম্যুনিতীগীদমক্তা অদোম্না কয়ামুক য়াম্না নুংশিবীবগে হায়বদুগী খুদম্মি।
থাগৎচরি