Ministry of Home Affairs
National Disaster Management Authority holds meeting to review Pre-Monsoon/Monsoon situation
13 MAY 2022 8:24PM by PIB Delhi
As a follow up to the Review of the Heat Wave and Monsoon preparedness meeting chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi on 5th May, the National Disaster Management Authority (NDMA) held a review meeting on the Pre-Monsoon / Monsoon Situation for the South-West Monsoon. The meeting was attended by officers and scientists from the Indian Meteorological Department (IMD), National Remote Sensing Centre (NRSC), Central Water Commission (CWC), Integrated Defence Staff, National Disaster Response Force (NDRF), Indian Coast Guard, Ministry of Housing and Urban Affairs, and Ministry of Home Affairs along with the Resident Commissioners of 19 Flood prone States/Union Territories.
The meeting reviewed the State of Disaster Management Plans (SDMP's) of the 19 States/Union Territories. Discussion was held on ensuring functionality of State Emergency Operation Centres and District Emergency Operation Centres (DEOCs) 24X7, 365 days a year. The IMD informed that the forecast of the South-West Monsoon, 2022 is likely to be normal. NDRF has already in consultation with States/Union Territories planned for pre-monsoon deployment for most vulnerable areas with respect to flooding.
Based on the recommendations of the Prime Minister Shri Narendra Modi, adoption of the concept of Decision Support System with Integrated Flood Early Warning System was discussed. The need to adopt this system which can help in reduction of urban floods to a great extent, especially if adopted by Municipal bodies of these States was emphasised. Danger and Warning levels of Reservoirs and Dams was also reviewed and the need for timely checks was emphasised.
The New emerging threats of flooding of sand mines and coal mines were also discussed along with the deployment of Aapda Mitra volunteers to help manage disasters at various levels in districts and States. Timely procurement and storing of gears and equipment was also discussed. Impact based urban flood forecasting and areas prone to flash floods were also highlighted. Efforts of NRSC in preparation of “Flood Hazard Zonation Atlas” of various States were also deliberation upon. Use of Damini App; Nowcast as also various Google alerts for effective early warning dissemination was emphasised, to achieve a target of zero mortality in the coming Monsoon season.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
প্রি-মুন্সুন/মুন্সুনগী ফিভম য়েংশিন্ননবা নেস্নেল দিজাস্তর মেনেজমেন্ত ওথোরিতীনা মীফম পাংথোকখ্রে
13 MAY 2022 8:24PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সভাপতি ওইদুনা মে ৫দা হীত ৱেব অমদি মুন্সুনগী চেকশিন-থৌরাং লৌখৎনবগীদমক ফমখিবা রিভ্যু মীফম অদুগী মতুং তারকপা ওইনা, নেস্নেল দিজাস্তর মেনেজমেন্ত ওথোরিতী (এন.দি.এম.এ.)না সাউথ-ৱেস্ত মুন্সুনগী লৈরিবা প্রি-মুন্সুন/মুন্সুনগী ফিভম য়েংশিন্নবা মীফম অমা পাংথোকখি৷মীফম অসিদা ইন্দিয়ন মেতিওরোলোজিকেল দিপার্তমেন্ত (আই.এম.দি.), নেস্নেল রিমোত সেন্সিং সেন্তর (এন.আর.এস.সি.), সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসন (সি.দবল্যু.সি.) ইন্তিগ্রেতেদ দিফেন্স স্তাফ, নেস্নেল দিজাস্তর রেস্পোন্স ফোর্স (এন.দি.আর.এফ.), ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ, হাউজিং অমদি আর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয় অমদি হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী ওফিসরশিং অমদি সাইন্তিস্তশিংগা লোইননা ইশিং-ইচাউ তোইনা থোক্কনবা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ১৯গী রিসাইন্দেন্ত কম্মিশনারশিংনা শরুক য়াখি৷
মীফম অদুনা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ১৯গী স্তেত ওফ দিজাস্তর মেনেজমেন্ত প্লানশিং (এস.দি.এম.পি.শিং) য়েংশিনখি৷ স্তেত ইমর্জেন্সী ওপরেসন সেন্তরশিং অমদি দিস্ত্রিক ইমর্জেন্সী ওপরেসন সেন্তরশিংবু (দি.ই.ও.সি.শিং) চহি অমদা নুমিৎ ৩৬৫, ২৪ X ৭তা মথৌ তৌহন্নবা খন্ন-নৈনখিবনি৷ সাউথ-ৱেস্ত মুন্সুন, ২০২২গী ফোর্কাস্তপু নোর্মেল ওইরবা য়াই হায়না আই.এম.দি.না খঙহল্লকখি৷ ইশিং-ইচাউ থোকপগা মরী লৈননা খ্বাইদগী ফিভম শোকপা য়ানা লৈরিবা মফমশিংগীদমক প্রি-মুন্সুন দিপ্লাইমেন্ত প্লান তৌননবগীদমক এন.দি.আর.এফ.না মাংজৌননা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা তাথোক-তাশিন তৌখ্রে৷
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী রিকম্মেন্দেসনশিংগী মতুং ইন্না, ইন্তিগ্রেতেদ ফ্লদ আর্লী ৱার্নিং সিস্তেমগা লোইননা দিসিজন সপোর্ত সিস্তেম শিজিন্নবগী কন্সেপ্ত অদুসু খন্নখি৷ করিগুম্বা সিস্তেম অসি হায়রিবা রাজ্যশিং অসিগী মুনিসিপাল বোদীশিংনা শিজিন্নরবদি শহরগী মফমশিংদা থোক্লিবা ইশিং-ইচাউ অসি হন্থহনবদা চাওনা মতেং পাংগদৌরিবনা সিস্তেম অসি শিজিন্নবগী তঙাই ফদবা লৈরে হায়না অখন্ননা ফোংদোকখি৷ রিজর্বরশিং অমদি দামশিংগী দেঞ্জর অমদি ৱার্নিং লেবেলশিংসু য়েংশিনখি অমদি মতম চানা য়েংশিন্নবগী তঙাই ফদবসু লৈরি হায়না ফোংদোকখি৷
জিলাশিং অমদি রাজ্যশিংগী থাক্তা লৈরিবা তোঙান তোঙানবা থাকশিংদা থোক্লিবা দিজাস্তরশিং অসি য়েংশিনবদা মতেং পাংনবা আপদা মিত্র ভোলুন্তিয়পশিং দিপ্লোই তৌবগা লোইননা লৈঙোইগী খানিশিং অমদি কোইলাগী খানিশিংদা ইশিং থুমজিনবগী নৌনা থোক্লক্লিবা অনৌবা থ্রেতশিংসু খন্ন-নৈনখি৷ গিয়রশিং অমদি ইক্ব্যুইপমেন্ত মতম চানা লৌশিনবা অমসুং স্তোর তৌনবসু খন্ন-নৈনখি৷ ইম্পেক্ত বেজ আর্বান ফ্লদ ফোর্কাস্তিং অমদি ফ্লাশ ফ্লদ তোইনা থোকপা মফমশিংসু পনখি৷ রাজ্য কয়ামরোমগী “ফ্লদ হজার্দ জোনেসন এতলাস” শেম-শাবদা এন.আর.এস.সি.গী ইফর্তশিংসু পনখি৷ লাক্কদৌরিবা মুন্সুন সিজনদা শিবগী চাং অসি জিরোদা হন্থহন্নবগী পান্দম অমা ফংবা ঙম্নবা আর্লী ৱার্নিং ইফেক্তিব ওইনা শন্দোক্নবা তোঙান তোঙানবা গুগল এলর্তশিংগা লোইননা দামিনি এপ; নাউকাস্ত শিজিন্ননবসু ফোংদোকখি৷