Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
KVIC’s Big Thrust to Wood Craft & Agarbatti Industry in Assam & Arunachal Pradesh to Boost Local Employment
16 MAY 2022 11:23AM by PIB Delhi
As many as 150 trained Khadi artisans including 100 women artisans in Assam and Arunachal Pradesh are associated with various self-employment activities of Khadi and Village Industries Commission (KVIC).
KVIC Chairman Shri Vinai Kumar Saxena distributed turn wood craft machines to 50 artisans in Tawang in Arunachal Pradesh and 50 agarbatti making machines and 50 pickle making machines to the artisans at Guwahati in Assam.
This is for the first time that KVIC has begun the turn wood training program for local youths in Arunachal Pradesh which aims at creating sustainable employment for local tribal youths in Tawang and reviving the traditional wood craft in the state. These wood craft artisans, all belonging to BPL families, were provided a comprehensive 20-days training by KVIC and upon completion of their training, the machinery was provided to these artisans.
On Saturday, Shri Saxena also distributed 50 agarbatti making machines to 50 women artisans under the flagship Prime Minister’s Employment Generation Program (PMEGP) to set up their own Agarbatti manufacturing units. This also aims at strengthening the local Agarbatti industry, which is a major employment creator in Assam. KVIC has also roped in a business partner, which is a successful local Agarbatti manufacturer of Assam that will provide raw material and take back all the Agarbatti produced by these 50 women entrepreneurs by paying labor charges.
KVIC Chairman Shri Saxena said the Khadi activities in North East are aligned with Prime Minister’s vision of “Aatmanirbhar Bharat” by making youths self-reliant. “KVIC has laid great emphasis on creating sustainable employment and strengthening traditional crafts in the North East. KVIC’s support to turn wood craft, Agarbatti making and agro and food-based industries like pickle making will empower the local youths and women and create employment at their doorsteps,” he said.
Notably, in recent times, KVIC has opened two Eri Silk Training and Production Centres in Arunachal Pradesh and revived the Monpa Handmade paper industry in Tawang. Also, more than 430 units of bamboo products including Agabatti and round bamboo stick manufacturing have been set up in Assam and Arunachal Pradesh by KVIC in the last couple of years.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
কে.ভি.আই.সি.না লোকেল এমপ্লোইমেন্ত হেনগৎহন্নবা অসাম অমসুং অরুনাচল প্রদেশকী ৱুদ ক্রাফ অমসুং অগরবত্তি ইন্দস্ত্রীদা অচৌবা শাহৌ পীখ্রে
16 MAY 2022 11:23AM by PIB Imphal
অসাম অমসুং অরুনাচল প্রদেশতা নুপী আর্তিসেন ১০০ য়াওনা ত্রেন তৌরবা খাদি আর্তিসন ১৫০রোমনা খাদি এন্দ ইন্দস্ত্রীজ কম্মিসন (কে.ভি.আই.সি.)গী তোঙান-তোঙানবা মশানা মশাবু থবক পীজবগী থবক-থৌরমশিংদা য়াওরি।
কে.ভি.আই.সি.গী চিয়রমেন শ্রী বিনাই কুমার সক্সিনানা অরুনাচল প্রদেশকী তৱাংদা আর্তিসেন ৫০দা ৱুদ ক্রাফ মেছিনশিং অমসুং অসামগী গুৱাহাতিদা লৈবা আর্তিসনশিংদা অগরবত্তি শানবা মেছিন ৫০ অমসুং অচার শানবা মেছিন ৫০ য়েন্থোকখ্রে হায়না ফোঙদোকখ্রে।
কে.ভি.আই.সি.না তৱাংগী মফম অসিগী ত্রাইবেলগী নহারোলশিংগীদমক সস্তেনেবল এমপ্লোইমেন্ত পীনবা অমসুং রাজ্য অসিদা অরিবা মতমগী ৱুদ ক্রাফ অসি হিংগৎহন্নবা পান্দম থমদুনা অরুনাচল প্রদেশকী নহারোলশিংগীদমক ৱুদ ত্রেনিং প্রোগ্রাম শিনবা মসিনা অহানবা ওইরি। বি.পি.এল.গী ইমুংশিংগী ৱুদ ক্রাফ আর্তিসেনশিং অসিদা কে.ভি.আই.সি.না নুমিৎ ২০গী কম্প্রিহেন্সিব ত্রেনিং অমা পীখি অমসুং মখোয়গী ত্রেনিং অসিনা লোইবদা আর্তিসেনশিং অসিদা মেছিনরী পীখি।
থাংজ নুমিৎতা শ্রী সক্সেনানা মখোয় মশাগী অগরবত্তি মেন্যুফেকচরিং য়ুনিৎশিং হাংদোকচনবা ফ্লেগশিপ প্রধান মন্ত্রী এমপ্লোইমেন্ত জেনরেসন প্রোগ্রাম (পি.এম.ই.জি.পি.)গী মখাদা নুপী আর্তিসেন ৫০দা অগরবত্তি শানবা মেছিন ৫০সু পীখি হায়না ফোঙদোকখি। মসিনা অসামগী মরু ওইবা থবক পীনবা হীরম অমা ওইরিবা লোকেল অগরবত্তি ইন্দস্ত্রী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পান্দম থম্মি। রো মেতরিএল অমসুং খুৎশুমলশিং পীদুনা নুপী ওন্তপ্রিনোর ৫০না পুথোকপা অগরবত্তি পুম্নমক লৈগদবা, অসামগী মাইপাক্লবা লোকেল অগরবত্তি মেন্যুফেকচর্র অমা ওইরিবা বিজিনেসন পার্তনর অমা কে.ভি.আই.সি.না থমখ্রে।
কে.ভি.আই.সি.গী চিয়রমেন শ্রী বিনাই কুমার সক্সিনানা হায়খি অৱাং নোংপোক্তা চত্থরিবা খাদিগী থবক-থৌরমশিং অসি প্রধান মন্ত্রীগী নহারোকশিং মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা থমখিবা “আত্মনির্ভর ভারত”কী মঙলান অদুগা চান্নরি। “কে.ভি.আই.সি.না সস্তেনেবল এমপ্লোইমেন্ত পীবদা অমসুং অৱাং নোংপোক্তা ত্রেদিস্নেল ক্রাফশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবদা অচৌবা মীৎয়েং চংলি। ৱুদ ক্রাফপু, অগরবত্তি শাবা অমসুং অচার শাবা অসিগুম্বা এগ্রো অমসুং ফুদ বেজ ইন্দস্ত্রীশিংদা পীভা কে.ভি.আই.সি.গী তেংবাং অসিনা লমদম অসিগী নহারোলশিং অমসুং নুপীশিংবু শক্তি পীরগনি অমসুং মখোয়গী থবক লায়না পীরগনি”, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
পনবা য়াবদি হন্দক্তা কে.ভি.আই.সি.না অরুনাচল প্রদেশতা ইরি সিল্ক ত্রেনিং অমসুং প্রদক্সন সেন্তরশিং হাংদোকখি অমসুং তৱাংদা মোনপা হেন্দমেদ পেপর ইন্দস্ত্রী হিংগৎহনখি। লোয়ননা অগরবত্তি অমসুং মতুম তাবা ৱাগী চৈ শাবা য়াওনা ৱাগী পোত্থোক্কী য়ুনিৎ ৪৩০ হেন্না কে.ভি.আই.সি.না হৌখিবা চহি খরা অসিদা অসাম অমসুং অরুনাচল প্রদেশতা হাংদোকখি।