Ministry of Jal Shakti
Jal Shakti Ministry to Organize National Workshop on Dam Safety Act, 2021 Tomorrow
Workshop Aimed at Sensitizing All Stakeholders about the Provisions of the Act and to Brainstorm on Dam Safety Governance
15 JUN 2022 9:52AM by PIB Delhi
Central Water Commission under the aegis of the Department of Water Resources, RD&GR, Ministry of Jal Shakti, Government of India is organizing a one-day National Workshop on Dam Safety Act, 2021 for Dam Safety Governance in India on 16th June, 2022 at Dr. Ambedkar International Centre, 15 Janpath, New Delhi. The workshop is aimed at sensitizing all stakeholders about the provisions of the Dam Safety Act, 2021 and to brainstorm on dam safety governance in India.
In India, there are 5334 existing large dams while the other 411 large dams are under various stages of construction. Maharashtra leads with 2394 dams while Madhya Pradesh and Gujarat are at the second and third spots in terms of the number of dams. India’s dams annually store about 300 billion cubic meters of water. These dams are ageing over the years with about 80% of dams exceeding 25 years of age, and over 227 dams exceeding 100 years. The ageing of dams and deferred maintenance of the dam have made dam safety a matter of concern.
The Dam Safety Act, 2021 was enacted by the Parliament and came into force with effect from 30th December 2021. The Act is aimed at ensuring surveillance, inspection, operation and maintenance of the specified dam for prevention of dam failure-related disasters and to provide for an institutional mechanism to ensure their safe functioning.
As per the provisions of the Act, the Central Government has already notified the constitution of the National Committee on Dam Safety (NCDS) under the Chairmanship of the Chairman, Central Water Commission (CWC) to help evolve uniform dam safety policies, protocols and procedures. Further, the National Dam Safety Authority (NDSA) has also been established to function as a regulating body for ensuring the nationwide implementation of dam safety policies and standards.
The Act comprehensively addresses the critical dam safety concerns under prevailing as well as new issues such as climate change, etc. Its key provisions include regular inspection of dams; hazard classification of dams; emergency action plan; comprehensive dam safety review by an independent panel; funds for timely repair and maintenance; operations and maintenance manual; record of incidents and failure; risk assessment study; dam instrumentation including hydro-meteorological and seismological network; accreditation of agencies; emergency flood warning system; and offences and penalty.
The Workshop will be attended by the Ministers/Policymakers and Senior functionaries, Technocrats of MoJS, Central / State / UT Governments, CWC, Academicians, PSUs, private sector and dam owners, all associated with the issue of dams, dam safety governance.

জল শক্তি মন্ত্রালয়
জল শক্তি মন্ত্রালয়না হয়েং দাম সেফতী এক্ত, ২০২১গী মতাঙদা নেস্নেল ৱর্কসোপ পাঙথোক্কনি
ৱর্কসোপ অসিনা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্তা এক্ত অসিগী ৱাফমশিংগী মতাঙদা খঙহন্নবা অমদি দাম সেফ্ত গভর্নেন্সকী মতাঙদা খন্ননবা পান্দম থম্লি
15 JUN 2022 9:52AM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসন্না ভারত লৈঙাক্কী দিপার্তমেন্ত ওফ ৱাতর রিসোর্সেস, আর.দি. এন্দ জি.আর., জল শক্তি মন্ত্রালয়গী মীৎয়েঙ মখাদা জুন ১৬, ২০২২দা দোক্তর অম্বেদকর ইন্তরনেস্নেল সেন্তর, ১৫ জনপথ, নই দিল্লীদা দাম সেফ্তী এক্ত, ২০২১ ফোর দাম সেফ্তী গভর্নেন্স ইন ইন্দিয়া হায়বা হীরমসিদা নোংমগী ওইবা ৱর্কসোপ অমা লৈবাক্কী থাক্তা পাঙথোক্কদৌরি‍। ৱর্কসোপ অসিনা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্তা এক্ত অসিগী ৱাফমশিংগী মতাঙদা খঙহন্নবা অমদি ভারত্তা দাম সেফ্ত গভর্নেন্স লৈহন্নবগী মতাঙদা খন্ননবা পান্দম থম্লি
ভারত্তা হৌজিক হৌজিক অচৌবা দাম ৫৩৩৪ লৈরি অমদি অতোপ্পা অচৌবা দাম ৪১১ অমনা শেমগৎ শাগৎপগী তোঙান তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা লৈরি‍। মহারারস্ত্রনা দাম ২৩৯৪ লৈদুনা মাঙজিল থারি অদুগা মধ্য প্রদেশ অমসুং গুজরাতনা দাম মশিংদা য়েংবদা অনিসুবা অমসুং অহুমসুবদা লৈ‍। ভারতকী দামশিংনা চহিদা ঈশিং ক্যুবিক মীতর বিলিয়ন ৩০০লোম তুংশিল্লি‍। হায়রিবা দামশিং অসি অসুম অসুম মনশিল্লক্লি অমদি দাম মশিং ৮০%দি চহি ২৫ হেল্লবা ঙাক্তনি, অদুগা দাম ২২৭না চহি ১০০ হেল্লবনি‍। দাম মনশিল্লকপা অমদি শেমজিন শাজিনবগী থবক্তা থিন্থরকপশিংনা মরম ওইরগা দামশিং অসি শাফনা থমবা হায়বসি অরুবা ৱাফম অমা ওইরক্লি‍।
দাম সেফ্তী এক্ত, ২০২১ অসি পার্লিয়ামেন্তনা পাস তৌখিবনি অমদি দিসেম্বর ৩০, ২০২১দগী হৌনা চৎনবা হৌখিবনি‍। এক্ত অসিদা দাম য়ারক্তবদগী থোকপা লাংফমগী থৌদোকশিং থোকহন্দনবা মশক খঙদোক্লবা দামশিং য়েংশিনবা, শেন্নবা মথৌ তৌহনবা অমদি শেমজিন শাজিনবগী ৱাফমশিং অমদি মখোয়বু শাফনা মথৌ তৌহন্নবগী মথৌ তাবা ইন্সতিত্যুস্নেল মেকানিজমশিং পীননবা ৱাফমশিং য়াওরি‍।
এক্ত অসিদা পল্লিবা ৱাফমশিংগী মতুং ইন্না, মান্নবা দাম সেফ্তী পোলিসী, প্রোতোকোল অমসুং প্রোসিজরশিং শেম-শানবগীদমক সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসন (সি.দব্লিউ.সি.)গী চেয়রমেনগী লুচিং মখাদা নেস্নেল কম্মিতী ওন দাম সেফ্তী (এন.সি.দি.এস.) শেম্ননবা কেন্দ্র লৈঙাক্না খঙহনখ্রে‍। মখা তানা, লৈবাক পুমবদা দাম সেফ্তী পোলিসী অমসুং স্তেন্দর্দশিং চৎনহন্নবগীদমক রিগুলেতরী বোদী অমা ওইনা মথৌ তৌননবা নেস্নেল দাম সেফ্তী ওথোরিতীসু (এন.দি.এস.এ.) শেমখ্রে‍।
এক্ত অসিনা অইং অশাগী খল কায়থরকপনচিংবা হান্না লৈরবা অমদি অমদি অনৌবা ৱাফমশিংনা দামশিং শাফনা থমবদা পীরক্লিবা খুদোংচাদবশিংগী মপুং ওইবা থৌরাং পায়খৎলি‍। মসিদা য়াওরিবা মরুওইবা ৱাফমশিংগী মনুংদা দামশিং চাং নাইনা য়েংশিনবা; দামশিং হজার্দ ক্লাসিফিকেসন তৌবা; ইমর্জেন্সী এক্সন প্লান; মনীং মখা তমবা পেনেল অমনা মপুং ফানা দাম সেফ্তীগী য়েংশিলহনবা; মতম চানা শেমজিন শাজিন্নবা ফন্দ; মথৌ তৌহনবগা অমদী য়েংশিনবগী মওং মতৌ; থৌদোকশিং অমসুং য়ারক্তবগী রেকোর্দ থমবা; রিস্ক এসেসমেন্ত স্তদী তৌবা; হাইদ্রো-মেতিওরোলোজিকেল অমসুং সিস্মোলোজিকেল নেতৱর্ক য়াওনা দাম ইন্সত্রুমেন্তেসন তৌবা; এজেন্সীশিং এক্রেদিত তৌবা; ইমর্জেন্সী ফ্লদ ৱার্নিং সিস্তেম; অমসুং লংজবা অমদি চৈরাক্কী ৱাফমশিং য়াওরি‍।
ৱর্কসোপ অসিদা জল শক্তি মন্ত্রালয়, কেন্দ্র/ স্তেত/ য়ু.তি. লৈঙাকশিংগী মন্ত্রীশিং/পোলিসী শেম্লিবশিং অমসুং মকোক থোংবা থৌমীশিং, তেক্নোক্রেতশিং, সি.দব্লিউ.সি., একাদমিক্সিয়নশিং, পি.এস.য়ু.শিং, লনাই সেক্তর অমসুং দাম মপুশিং, দাম অমসুং দাম সেফ্তী গভর্নেন্সকী ৱাফমগা মরী লৈনবা পুম্নমক শরুক য়াগনি‍।