Ministry of Defence
Agnipath - Raksha Mantri Shri Rajnath Singh approves 10% reservation of jobs for Agniveers in Indian Coast Guard, Defence Civilian posts & 16 DPSUs
18 JUN 2022 3:34PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh has approved a proposal to reserve 10% of the job vacancies in Ministry of Defence for Agniveers meeting requisite eligibility criteria. The 10% reservation will be implemented in the Indian Coast Guard, defence civilian posts and all the 16 Defence Public Sector Undertakings - Hindustan Aeronautics Limited (HAL), Bharat Electronics Limited (BEL), Bharat Earth Movers Limited (BEML), Bharat Dynamics Limited (BDL), Garden Reach Shipbuilders & Engineers (GRSE) Limited, Goa Shipyard Limited (GSL), Hindustan Shipyard Limited (HSL), Mazagon Dock Shipbuilders (MDL), Mishra Dhatu Nigam (Midhani) Limited, Armoured Vehicles Nigam Limited (AVNL), Advanced Weapons & Equipment India Ltd. (AW&EIL), Munitions India Limited (MIL), Yantra India Limited (YIL), Gliders India Limited (GIL), India Optel Limited (IOL) and Troop Comforts Limited (TCL). This reservation would be in addition to existing reservations for ex-servicemen.
Necessary amendments to relevant recruitment rules will be undertaken to implement these provisions. The DPSUs will be advised to make similar amendments to their respective recruitment rules. Necessary age relaxation provision will also be made to enable recruitment of Agniveers to the above posts.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
অগ্নিপথ – ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ, দিফেন্স সিভিলিয়ন পোস্ত অমসুং দি.পি.এস.য়ু.শিংদা অগ্নিভীরশিংগী ওইনা থবক্তা ১০% রিজর্ভেসন পীবদা য়াখ্রে
18 JUN 2022 3:34PM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ঙাকশেল মন্ত্রালয়দা লৈরিবা থবক্কী ফম অহাংবশিংদা অচঙবা অয়াবশিং য়াওরবা অগ্নিভীরশিংগী ওইনা ১০% রিজার্ব তৌবদা অয়াবা পীখ্রে। হায়রিবা ১০% রিজার্বেসনশিং অসি ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ, দিফেন্স সিভিলিয়ন পোস্ত, অমসুং অতোপ্পা পব্লিক সেক্তর অন্দর্তেকিংশিং – হিন্দুস্তান এরোনোতিক্স লিমিতেদ (হাল), ভারত ইলেক্ত্রোনিক্স লিমিতেদ (বেল), ভারত আর্থ মুভর্স লিমিতেদ (বেমএল), ভারত দাইনামিক্স লিমিতেদ (বি.দি.এল.), গার্দন রিচ শিপবিল্দরস অমসুং ইঞ্জিনীয়র্স (জি.আর.এস.ই.) লিমিতেদ, গোৱা শিপয়ার্দ লিমিতেদ (জি.এস.এল.), হিন্দুস্তান শিপয়ার্দ লিমিতেদ (ঐচ.এস.এল.), মাজাগোন দোক শিপবিল্দর (এম.দি.এল.), মিশ্রা ধাতু নিগম (মিধানি) লিমিতেদ, আর্মর্দ ভেহিকল্স নিগম লিমিতেদ (এ.ভি.এন.এল.), এদভান্সদ ৱিপন এন্দ ইক্বিপমেন্ত ইন্দিয়া লিমিতেদ (এ.দব্ল্যু.এন্দ ই.আই.এল.), ম্যুনিসন ইন্দিয়া লিমিতেদ (এম.আই.এল.), য়ন্ত্র ইন্দিয়া লিমিতেদ (ৱাই.আই.এল.), গ্লাইদর্স ইন্দিয়া লিমিতেদ (জি.আই.এল.), ইন্দিয়া ওপতেল লিমিতেদ (আই.ও.এল.) অমসুং ত্রুপ কম্ফোর্তস লিমিতেদ (তি.সি.এল.)দা পীগনি। হায়রিবা রিজার্বেসন অসি হৌজিক লৈরিবা এক্স সর্ভিসমেনগী রিজার্বেসন অসিগী মথক্তা হাপ্পনি।
হায়রিবা প্রোভিজনশিং অসি থবক্তা পায়খৎপা য়ানবগীদমক রিক্রুৎমেন্ত রুলশিংদা তঙাইফদবা শেমদোক-শেমজিনশিং লৌখৎলক্কনি। দি.পি.এস.য়ু.শিংদা মখোয়গী ওইবা রিক্রুৎমেন্ত রুলশিংদা মান্ননা শেমদোক শেমজিন থম্নবা হায়গনি।
হায়রিবা মথক্কী ফমশিং অসিদা থবক চঙবা য়ানবগীদমক তঙাইফদবা চহি কোমথোকপগী ৱাফমসু হাপকনি।