AYUSH
Prime Minister Shri Narendra Modi leads Mass Yoga Demonstration held at Mysuru Palace
8th International Day of Yoga 2022 observed across India and abroad with enthusiasm
Yoga is for entire humanity not for merely an individual – Prime Minister
Yoga has brought the world together, reshaping the global values, and is bringing different healthcare systems closer – Shri Sarbananda Sonowal
21 JUN 2022 11:50AM by PIB Delhi
The Ministry of Ayush and the Government of Karnataka organized the main event of 8th edition of the International Day of Yoga (IDY) 2022 at Mysuru Palace, Mysuru. Prime Minister led the mass yoga demonstration at Mysuru Palace along with over 15,000 participants, which also included over 200 special physically challenged children, 100 orphaned child, 15 transgenders, HIV-positive people, and ASHA workers.
Shri Thaawarchand Gehlot, Governor of Karnataka, Shri Basavaraj S Bommai, Chief Minister of Karnataka, Union Minister for Ayush, Ports, Shipping & Waterways Shri Sarbananda Sonowal official of Ministry of Ayush and Government of Karnataka and other dignitaries also took part in the mass yoga demonstration.
On this occasion, Prime Minister Shri Narendra Modi emphasized that this year’s theme aptly portrays how Yoga served humanity in alleviating suffering during COVID-19 pandemic. Today yoga is becoming a basis for global cooperation and is providing a belief of a healthy life to mankind. He added that we see that Yoga has come out of the households and has spread all over the world and this is a picture of spiritual realization, and that of natural and shared human consciousness, especially in the last two years of an unprecedented pandemic.
The Prime Minister said that today is the time to realize the infinite possibilities associated with yoga. Today our youth are coming in large numbers with new ideas in the field of yoga. Ministry of Ayush’s Startup Yoga Challenge is bringing together new ideas and innovation which is inspiring this generation.
Addressing the gathering, Union Minister for Ayush, Ports, Shipping & Waterways Shri Sarbananda Sonowal said that It is Prime Minister’s vision to bring world peace and harmony by focusing on the health and well-being of individuals, communities, nations, and the world as a whole. He said that Yoga has brought the world together, reshaping the global values, and is bringing different healthcare systems closer.
The Minister further said that Ministry of Ayush has designed unique programs to include various sections of the society to celebrate health and heterogeneity. Shri Sonowal further informed that the Ministry have taken various initiatives to ensure advancement in the health and well-being of the people through Yoga.
This year International Day of Yoga 2022 saw many new initiatives, the ‘Guardian Ring’ program, which is collaborative exercise between 79 countries and United Nations organisations along with Indian Missions abroad to illustrate Yoga's unifying power that surpasses national boundaries. Integrating the Azadi Ka Amrit Mahotsav with celebrations of 8th IDY, Mass Yoga demonstrations were organised at 75 iconic locations across the country under the leadership of 75 Union Ministers.
Prime Minister also inaugurated the Digital yoga exhibition, which is showcasing the latest technologies like Virtual Reality to project the history and wisdom of Yoga. Prime Minister also visited the static Ayush exhibition, which consists of 146 stalls were yoga institutions, Ayush institutions under the ambit of the Government of Karnataka and the Government of India are participating.

আয়ুশ
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংদুনা মৈসুরু পেলেস্তা মাস য়োগ দিমোন্সত্রেসন পাংথোকখ্রে
ভারত অমসুং মীরমদা থৱাই য়াওবগা লোয়ননা ৮শুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎ ২০২২ পাংথোকখ্রে
য়োগ অসি মীওই অমখক্তগী নত্তনা মীওইবা খুন্নাই অপুনবগীনি – প্রধান মন্ত্রী
য়োগনা মালেম্বু অমত্তা ওইনা পুরক্লে, গ্লোবেল ভেল্যুবু নৌহৌননা মওং শেম্লে, অমসুং তোঙান-তোঙানবা হেল্থকেয়র পথাপশিংবু নকশিন্নহল্লে – শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱাল
21 JUN 2022 11:50AM by PIB Imphal
আয়ুশ মন্ত্রালয় অমসুং কর্নাতকা সরকারনা মৈসুরুগী মৈসুরু পেলেস্তা ৮শুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎ (আই.দি.ৱাই.) ২০২২গী মপুং ওইবা থৌরম শীন লাঙখ্রে। নাম্ম শোইবা অঙাং ২০০ হেনবা, মমা-মপা লৈত্রবা অঙাং ১১, ত্রান্সজেন্দর ১৫, ঐচ.আই.ভি. পোজিতিব ওইবা মীওই অমসুং আশাগী থৌমীশিং য়াওবা মীওই ১৫,০০০ হেনবনা শরুক য়াদুনা মৈসুরু পেলেস্তা পাংথোকখিবা মাস য়োগ দিমোন্সত্রেসন্দা প্রধান মন্ত্রীনা লুচিংখি।
কর্নাতকাগী রাজ্যপাল, শ্রী থাৱর্চান্দ গেহলোত, কর্নাতকাগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী বাসবরাজ এস. বোনমাই, আয়ুশ, পোর্ত, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱাল, আয়ুশ মন্ত্রালয় অমসুং কর্নাতকা সরকারগী ওফিসিএল অমসুং অতোপ্পা মীথুংলেনশিংনা ঙসিগী মাস য়োগ দিমোন্সত্রেসন্দা শরুক য়াখি।
হন্দক্কী চহিগী থীম্না য়োগনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা অৱা-অনা কয়া হন্থহনবদা মীওইবা খুন্নাইগী মতেং করম্না পাংখিবগে হায়বা নীংথিনা তাক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা ফোংদোকখি। ঙসিদি, য়োগনা মালেমগী ওইবা তেংবাংনবগী য়ুম্ফম অমা ওইরক্লি অমসুং মীওইবা খুন্নাইদা হকশেল ফনা হিংবা ঙমগনি হায়বগী থাজবসু পীরি। য়োগনা ইমুং-মনুংদগী থোক্লক্তুনা মালেমগী মফম খুদিংদা শন্দোকপা ঐখোয়না উরে অমসুং স্পিরিচুএল রিএলাইজেসন অমসুং মহৌশাগী ওইবা অমসুং লান্নবা য়াবা মীওইবগী ৱাখল তাবগী, মরু ওইনা মমাংদা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা লাইচৎকী অরোইবা চহি অনিগী মনুংদা, শক্তম অমা ওইরি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
ঙসিগী নুমিৎ অসিদি য়োগগী মরী লৈনবা মশিং থীঙমদ্রবা ওইথোকপা য়াবা কয়াবু নীংথিনা শকখঙবগী নুমিৎনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। ঙসিদি, ঐখোয়গী নহারোলশিংনা য়োগগী লমদা অনৌবা ৱাখল্লোন কয়াগা লোয়ননা মশিং য়াম্না থোক্নরক্লি। আয়ুশ মন্ত্রালয়গী স্তার্তঅপ য়োগ চেলেঞ্জনা হৌজিক্কী চারোন শুরোনশিংদা ইথিল পীবা অনৌবা ৱাখল্লোন অমসুং ইন্নোভেসন কয়া অমত্তা ওইনা পুশিল্লক্লি।
তিল্লিবা মীয়ামদা ৱা ঙাঙবদা, আয়ুশ, পোর্ত, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱালনা মীওই অমমম, খুন্নাই, লৈবাক অমসুং মালেমগী হকশেল অমসুং নুংঙাই য়াইফবদা মিৎয়েং চঙদুনা তংদু লৈতাবা অমসুং শান্তি পুরকপা হায়বসি প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান্নি হায়না পাউদমখি। য়োগনা মালেম্বু অমত্তা ওইনা পুরক্লে, গ্লোবেল ভেল্যুবু নৌহৌননা মওং শেম্লে, অমসুং তোঙান-তোঙানবা হেল্থকেয়র পথাপশিংবু নকশিন্নহল্লে হায়না মহাক্না মখা তাখি।
হেল্থ অমসুং হেতেরোজেনিতী সেলেব্রেত তৌনবগীদমক্তা খুন্নাইগী তোঙানবা কাঙলুপ কয়া মনুং চলহন্দুনা তোপ তোপ্পা থৌরাং অমা আয়ুশ মন্ত্রালয়না শেম শারে হায়না মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। শ্রী সোনোৱালনা মখা তানা হায়খিবদা, য়োগগী খুত্থাংদা মীয়ামগী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী থাক ৱাংখৎহন্নবা মন্ত্রালয়না তোঙানবা খোঙথাং কয়া পায়খৎখ্রে হায়রি।
হন্দক্কী চহিগী মালেমগী য়োগ নুমিৎ ২০২২না অনৌবা খোঙথাং কয়া উরি, লৈবাক ৭৯ অমসুং য়ুনাইতেদ নেসন্স ওর্গনাইজেসনগা লোয়ননা মীরমদা লৈরিবা ভারতকী মিসনশিংগী মরক্তা খুৎশম্নদুনা লৈবাক্কী ঙমখৈ লান্না য়োগনা পুম্নমকপু অমত্তা ওইহনবা ঙম্বগী পাঙ্গল উৎপা, ‘গারজিয়ন রিং’সু য়াওরি। নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসবকা ৮শুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎকা পুন্সিন্নদুনা, কেন্দ্রগী মন্ত্রালয় ৭৫না লুচিংদুনা লৈবাক্কী আইকোনিক ওইবা মফম ৭৫দা মাস য়োগ দিমোন্সত্রেসন পাংথোক্লি।
য়োগগী পুৱারী অমসুং লৌশিং তাক্নবগীদমক্তা ভর্চুএল রিএলিতীগুম্বা খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজী উৎলিবা দিজিতেল য়োগ এগজিবিসন অমসু প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাখি। প্রধান মন্ত্রীনা স্তোল ১৪৬ লৈবা স্তেতিক ওইবা আয়ুশ এগজিবিসন্দসু চৎখি, মসিদা কর্নাতকা অমদি ভারত সরকারগী মখাদা লৈবা য়োগ ইন্সতিত্যুসন, আয়ুশ ইন্সতিত্যুসনশিংনা শরুক য়ারি।