Ministry of Steel
Ministry of Steel onboards itself on National portal for GatiShakti
Identifies 38 high impact projects under PM –GatiShakti
PM GatiShakti eyes expansion of Rail network New Inland Waterways, Roads, Ports, Gas Pipelines and Airports/Airstrips to drive Steel sector towards achieving its targeted goals by 2030-31
28 JUN 2022 10:34AM by PIB Delhi
The Ministry of Steel has on boarded itself on PM GatiShakti Portal (National Master Plan portal) with the help of Bhaskaracharya National Institute for Space Applications and Geo-informatics (BiSAG-N). It has created its first layer of data with uploading Geo locations of all the steel plants of CPSEs under the administrative control of Ministry of Steel. The Geo location of all the mines of these CPSEs under the administrative control of Ministry of Steel are also in the process of being uploaded.
BiSAG-N has created an application through which Ministry of Steel is planning to upload the Geo location of more than two thousand steel units (including big players) functioning in the country.
In future, with the Geo locations, it is also planned to upload other relevant attributes like production capacity, product details etc. of all the units/mines.
Apart from that, Ministry of Steel, in line with the goal of PM GatiShakti has identified 38 high impact projects to develop multimodal connectivity and bridge the missing infrastructure gaps. Planned expansion of railway lines, creation of new Inland Waterways, roads, ports, gas pipeline connectivity and airports/airstrips will result in creating much needed logistics solution, which will drive the steel sector towards achieving its targeted goals by 2030-31 as delineated in NSP (National Steel Policy) 2017.
Gati Shakti - National Master Plan for Infrastructure development was launched by Hon’ble Prime Minister in October 2021 with the objective to bring different Ministries together and for integrated planning and coordinated implementation of infrastructure connectivity Projects. It will incorporate the infrastructure schemes of various Ministries and State Governments and will alsoleverage technology extensively including spatial planning tools.

স্তীল মন্ত্রালয়
স্তীল মন্ত্রালয়না মশাবু গতিশক্তিগী নেস্নেল পোর্তেলদা ওনবোর্দ তৌজখ্রে
পি.এম.-গতিশক্তিগী মখাদা চাউনা কান্নবা পীগদবা প্রোজেক্ত ৩৮ মশক খঙদোকখ্রে
২০৩০-৩১ ফাওবদা স্তীল সেক্তরনা থম্লিবা পান্দমশিং থুংহন্নবা মাইকৈদা চংশিনবদা শাহৌ পীনবা রেল নেৎৱার্ক, অনৌবা ইনলেন্দ ৱাতরৱেশিং, লম্বীশিং, হীথাংফমশিং, গ্যাস পাইপলাইনশিং অমসুং এয়রপোর্ত/এয়রস্ত্রাইপশিং পাকথোক-চাউথোকপদা পি.এম. গতিশক্তিনা মীৎয়েং থম্লি
28 JUN 2022 10:34AM by PIB Imphal
স্তীল মন্ত্রালয়না ভাস্করাচার্য় নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ফোর স্পেস এপ্লিকেসন্স এন্দ জিও-ইনফোর্মেতিক্স (বি.আই.এস.এ.জি.-এন.)গী মতেংগা লোয়ননা মশাবু পি.এম. গতিশক্তি পোর্তেল
(নেস্নেল মাস্তর প্লান পোর্তেল)দা ওন বোর্দ তৌজখ্রে। স্তীল মন্ত্রালয়গী এদমিনিস্ত্রেতিব কন্ত্রোল মখাদা লৈবা সি.পি.এস.ই.শিংগী স্তীল প্লান্ত পুম্নমক্কী জিও লোকেসনশিং অপলোদ তৌবগা লোয়ননা মাগী দেতাগী অহানবা লেয়র শেমখ্রে। স্তীল মন্ত্রালয়গী এদমিনিস্ত্রেতিব কন্ত্রোল মখাদা লৈবা সি.পি.এস.ই.শিংগী খোঙ পুম্নমক্কী জিও লোকেসন অসিসু অপলোদ তৌবগী প্রোসেসতা লৈরি।
বি.আই.এস.এ.জি.-এন.না এপ্লিকেসন অমা শেমখ্রে মসিগী খুত্থাংদা লৈবাক অসিদা মথৌ তৌরিবা স্তীল য়ুনিৎ লিশিং অনি হেনবগী (অচৌবা প্লেয়রশিং য়াওনা) জিও লোকেসন অপলোদ তৌনবা স্তীল মন্ত্রালয়না থৌরাং তৌরি।
তুংলমচৎতা জিও লোকেসনশিংগা লোয়ননা য়ুনিৎ/খোঙ পুম্নমক্কী প্রদক্সন কেপাসিতী, প্রদক্তকী অকুপ্পা মরোল অসিনচিংবা অতোপ্পা মরী লৈনবা হীরমশিং অপলোদ তৌনবা থৌরাংসু তৌরি।
মসিগী মথক্তা স্তীল মন্ত্রালয়না পি.এম. গতিশক্তিগী পান্দমগা চান্ননা মলতিমোদেল কন্নেক্তিবিতী শেমগৎনবা অমসুং অৱাৎপা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী গেপশিং অসি মেনশিন্নবা চাউনা কান্নবা পীগদবা প্রোজেক্ত ৩৮ মশক খঙদোকখ্রে। রেলৱে লাইনশিং পাকথোক-চাউথোক্নবা থৌরাং, অনৌবা ইনলেন্দ ৱাতরৱেশিং, লম্বীশিং, হীথাংফমশিং, গ্যাস পাইপলাইন কন্নেক্তিবিতী অমসুং এয়রপোর্ত/এয়রস্ত্রাইপশিং শেমগৎপা অসিনা এন.এস.পি. (নেস্নেল স্তীল পোলিসী) ২০১৭দা য়াওরিবা ২০৩০-৩১ ফাওবগী থম্লিবা পান্দম অসি থুংহন্নবা মাইকৈদা স্তীল সেক্তরনা চংশিনবদা শাহৌ পীগদবা মথৌ তাবা লোজিস্তিক্স সোল্যুসনশিং পীবা ঙম্লগনি।
গতি শক্তি – নেস্নেল মাস্তর প্লান ফোর ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত অসি তোঙান-তোঙানবা মন্ত্রালয়শিংবু অমত্তা ওইনা পুনশিন্নবা অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর কন্নেক্তিবিতী প্রোজেক্তশিংগী ইন্তিগ্রেতেদ প্লান্নিং অমসুং তেংবাং পীন্দুনা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা পান্দমগা লোয়ননা ২০২১গী ওক্তোবরদা ইকাই খুম্নরিবা প্রধান মন্ত্রীনা হৌদোকখি। মসি তোঙান-তোঙানবা মন্ত্রালয়শিং অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী ইনফ্রাস্ত্রকর স্কিমশিংদা ইনকোর্পোরেৎ তৌগনি অমসুং স্পাসিএল প্লান্নিং তুলশিং য়াওনা তেক্নোলোজী পাক চাউনা শীজিন্নগনি।