Ministry of Finance
₹1,44,616 crore gross GST Revenue collection for June 2022; increase of 56% year-on-year
Gross GST collection in June 2022 is the second highest collection next to the April 2022 collection
GST collection crosses ₹1.40 lakh crore mark 5th time since inception of GST; 4th month at a stretch since March 2022
01 JUL 2022 2:56PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of June 2022 is ₹144,616 crore of which CGST is ₹25,306 crore, SGST is ₹32,406 crore, IGST is ₹75887 crore (including ₹40102 crore collected on import of goods) and cess is ₹11,018 crore (including ₹ 1197 crore collected on import of goods). The gross GST collection in June 2022 is the second highest collection next to the April 2022 collection of ₹1,67,540 crore.
The government has settled ₹29,588 crore to CGST and ₹24,235 crore to SGST from IGST. In addition, Centre has also settled 27,000 crore of IGST on ad-hoc basis in the ratio of 50:50 between Centre and States/UTs in this month. The total revenue of Centre and the States in the month of June 2022 after regular and adhoc settlement is ₹68,394 crore for CGST and ₹70,141 crore for the SGST.
The revenues for the month of June 2022 are 56% higher than the GST revenues in the same month last year of ₹92,800 crore. During the month, revenues from import of goods was 55% higher and the revenues from domestic transaction (including import of services) are 56% higher than the revenues from these sources during the same month last year.
This is the fifth time the monthly GST collection crossed ₹1.40 lakh crore mark since inception of GST and fourth month at a stretch since March 2022. The collection in June’2022 is not only be the second highest but also has broken the trend of being low collection month as observed in the past. Total number of e-way bills generated in the month of May 2022 was 7.3 crore, which is 2% less than 7.4 crore e-way bills generated in the month of April 2022.
The average monthly gross GST collection for the first quarter of the FY 2022-23 has been ₹1.51 lakh crore against the average monthly collection of ₹1.10 lakh crore in the first quarter of the last Financial year showing an increase of 37%. Coupled with economic recovery, anti-evasion activities, especially action against fake billers have been contributing to the enhanced GST. The gross cess collection in this month is the highest since introduction of GST.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues since 2017-18. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of June 2022 as compared to June 2021.
State-wise growth of GST Revenues during June 2022[1]
State
Jun-21
Jun-22
Growth
Jammu and Kashmir
300
372
24%
Himachal Pradesh
519
693
34%
Punjab
1,111
1,683
51%
Chandigarh
120
170
41%
Uttarakhand
702
1,281
82%
Haryana
3,801
6,714
77%
Delhi
2,656
4,313
62%
Rajasthan
2,176
3,386
56%
Uttar Pradesh
4,588
6,835
49%
Bihar
889
1,232
39%
Sikkim
212
256
21%
Arunachal Pradesh
33
59
77%
Nagaland
30
34
11%
Manipur
22
39
78%
Mizoram
17
26
49%
Tripura
43
63
47%
Meghalaya
105
153
46%
Assam
662
972
47%
West Bengal
2,744
4,331
58%
Jharkhand
2,032
2,315
14%
Odisha
3,000
3,965
32%
Chhattisgarh
2,230
2,774
24%
Madhya Pradesh
2,098
2,837
35%
Gujarat
6,128
9,207
50%
Daman and Diu
0
0
-13%
Dadra and Nagar Haveli
243
350
44%
Maharashtra
13,722
22,341
63%
Karnataka
5,103
8,845
73%
Goa
256
429
67%
Lakshadweep
0
1
33%
Kerala
998
2,161
116%
Tamil Nadu
4,380
8,027
83%
Puducherry
104
182
75%
Andaman and Nicobar Islands
12
22
94%
Telangana
2,845
3,901
37%
Andhra Pradesh
2,051
2,987
46%
Ladakh
6
13
118%
Other Territory
127
205
61%
Centre Jurisdiction
164
143
-12%
Grand Total
66,229
1,03,317
56%

শেল-থুম মন্ত্রালয়
জুন ২০২২গী ওইনা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যু কল্লেক্সন অসি লুপা করোর ১,৪৪,৬১৬ ওইখি; ইয়র-ওন-ইয়রদা য়েংবদা ৫৬% হেনগৎখি
জুন ২০২২গী গ্রোস জি.এস.তি. কল্লেক্সন অসি এপ্রিল ২০২২ কল্লেক্সনগী মথংদা অনিশুবা খ্বাইদগী ৱাংবা কল্লেক্সন ওইখি
জি.এস.তি. হৌদোকখিবদগী হৌনা ৫রকশুবা ওইনা জি.এস.তি. কল্লেক্সন অসি লুপা করোর লাখ ১.৪০ হেনখি; মার্চ ২০২২দগী হৌনা থংন-থংননা ৪শুবা থা ওইরি
01 JUL 2022 2:56PM by PIB Imphal
২০২২গী জুন থাদা খোমগৎখিবা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যু অসি লুপা করোর ১,৪৪,৬১৬ ওইখি, মসিগী মনুংদা সি.জি.এস.তি.না লুপা করোর ২৫,৩০৬, এস.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৩২,৪০৬, আই.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৭৫,৮৮৭ (মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিংদগী খোমগৎখিবা লুপা করোর ৪০১০২ য়াওরগা) অমসুং সেস অসি লুপা করোর ১১,০১৮ (মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিংদগী খোমগৎখিবা লুপা করোর ১১৯৭ য়াওরগা) ওইখি। জুন ২০২২গী গ্রোস জি.এস.তি. কল্লেক্সন অসি এপ্রিল ২০২২গী লুপা করোর ১,৬৭,৫৪০গী কল্লেক্সনগী মথংদা অনিশুবা খ্বাইদগী ৱাংবা কল্লেক্সন ওইখি।
সরকারনা আই.জি.এস.তি.দগী সি.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ২৯,৫৮৮ অমসুং এস.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ২৪,২৩৫ সেত্তল তৌখি। মসিগী মথক্তা থা অসিদা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু,তি.শিংগী মরক্তা ৫০:৫০গী রেসিওদা এদ-হোক বেসিসকী আই.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ২৭,০০০ কেন্দ্রনা সেত্তল তৌখি। রিগুলর সেত্তলমেন্ত অমসুং এদহোক সেত্তলমেন্ত তৌরবা মতুংদা ২০২২গী জুন থাগী কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী অপুনবা রিভেন্যু অসি সি.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৬৮,৩৯৪ অমসুং এস.জি.এস.তি.গী ওইনা লুপা করোর ৭০,১৪১নি।
জুন ২০২২গী থা অসিগী রিভেন্যুশিং অসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাগী লুপা করোর ৯২,৮০০দগী জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংদগী ৫৬% হেনখি। থা অসিগী মনুংদা মপালদগী পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী লাকপা রিভেন্যুশিং অসিনা ৫৫% অমসুং দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনদগী (সর্ভিসেসকী ইম্পোর্তশিং য়াওরগা) লাকপা রিভেন্যু অসিনা ৫৬% ওইদুনা হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাগী মনুংদা সোর্সশিং অসিদগী লাকপা রিভেন্যুশিংদগী ৱাংবা হেনখি।
মসি জি.এস.তি. হৌদোকখিবদগী হৌনা মঙারক শুবা ওইনা থাগী ওইনা খোমগৎপা জি.এস.তি.দা লুপা করোর লাখ ১.৪০ হেনখিবা ওইরি অমসুং মার্চ ২০২২দগী থংন-থংননা মরিশুবা থা ওইরি। জুন ২০২২গী কল্লেক্সন অসি খ্বাইদগী ৱাংবদা অনিশুবা ওইবা খক্তা নত্তনা মমাংদা উবা ফংখিবা কল্লেক্সন তানা থা ওইবগী ত্রেন্দ অদু থুগাইখি। মে ২০২২দা জেনরেৎ তৌখিবা ই-ৱে বিলশিংগী অপুনবা মশিং অসি করোর ৭.৩ ওইখি মসি ২০২২গী এপ্রিল থাদা জেনরেৎ তৌখিবা ই-ৱে বিল করোর ৭.৪দগী ২% হন্থখি।
মমাংগী শেনবা চহিগী অহানবা ক্বাতরদা ওইখিবা থাগী গ্রোস জি.এস.তি. কল্লেক্সনগী চাংচৎ লুপা করোর ১.১০গা য়েংনবদা শেনবা চহি ২০২২-২৩গী অহানবা ক্বাতরগী থাগী গ্রোস জি.এস.তি. কল্লেক্সনগী চাংচৎ অসি লুপা করোর লাখ ১.৫১ ওইদুনা ৩৭% হেনগৎলকখি। ইকনোমিক রিকবরী, এন্তি-ইবেসন এক্তিবিতীশিং, মরু ওইনা ফেক বিল্লরগী মায়োক্তা এক্সন লৌখৎখিবা অসিনা জি.এস.তি. হেনগৎহনবদা মতেং পাংখি। থা অসিগী গ্রোস সেস কল্লেক্সব অসিনা জি.এস.তি. হৌদোকখিবদগী খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখি।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিনা ২০১৭-১৮দগী হৌনা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংগী লৈরিবা ত্রেন্দশিং অদু উৎলি। মখাদা পীরিবা তেবল অসিনা জুন ২০২১গা চাংদম্নবা মতমদা জুন ২০২২দা রাজ্য অমমমদা খোমগৎখিবা রাজ্য অমমমগী জি.এস.তি.গী মশিং অদু উৎলি।
জুন ২০২২[১]গী মনুংদা লৈখিবা রাজ্য-রাজ্যগী জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংগী গ্রোথ
রাজ্য
জুন-২১
জুন-২২
গ্রোথ
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৩০০
৩৭২
২৪%
হিমাচল প্রদেশ
৫১৯
৬৯৩
৩৪%
পঞ্জাব
১,১১১
১,৬৮৩
৫১%
চান্দিগর
১২০
১৭০
৪১%
উত্তরাখন্দ
৭০২
১,২৮১
৮২%
হরিয়ানা
৩,৮০১
৬,৭১৪
৭৭%
দিল্লী
২,৬৫৬
৪,৩১৩
৬২%
রাজস্থান
২,১৭৬
৩,৩৮৬
৫৬%
উত্তর প্রদেশ
৪,৫৮৮
৬,৮৩৫
৪৯%
বিহার
৮৮৯
১,২৩২
৩৯%
সিক্কিম
২১২
২৫৬
২১%
অরুনাচল প্রদেশ
৩৩
৫৯
৭৭%
নাগালেন্দ
৩০
৩৪
১১%
মনিপুর
২২
৩৯
৭৮%
মিজোরাম
১৭
২৬
৪৯%
ত্রিপুরা
৪৩
৬৩
৪৭%
মেঘালয়
১০৫
১৫৩
৪৬%
অসাম
৬৬২
৯৭২
৪৭%
ৱেস্ত বেঙ্গোল
২,৭৪৪
৪,৩৩১
৫৮%
ঝার্খন্দ
২,০৩২
২,৩১৫
১৪%
ওরিশা
৩,০০০
৩,৯৬৫
৩২%
ছত্তিসগর
২,২৩০
২,৭৭৪
২৪%
মধ্য প্রদেশ
২,০৯৮
২,৮৩৭
৩৫%
গুজরাত
৬,১২৮
৯,২০৭
৫০%
দামন অমসুং দিয়ু
-১৩%
দদ্রা অমসুং নাগর হবেলি
২৪৩
৩৫০
৪৪%
মহারাস্ত্র
১৩,৭২২
২২,৩৪১
৬৩%
কর্নাতকা
৫,১০৩
৮,৮৪৫
৭৩%
গোৱা
২৫৬
৪২৯
৬৭%
লক্ষদীপ
৩৩%
কেরেলা
৯৯৮
২,১৬১
১১৬%
তামিল নাদু
৪,৩৮০
৮,০২৭
৮৩%
পুদুচেরী
১০৪
১৮২
৭৫%
অন্দমান অমসুং নিকোর ইথৎশিং
১২
২২
৯৪%
তেলঙ্গনা
২,৮৪৫
৩,৯০১
৩৭%
অন্ধ্র প্রদেশ
২,০৫১
২,৯৮৭
৪৬%
লদাখ
১৩
১১৮%
অতোপ্পা তেরিতোতী
১২৭
২০৫
৬১%
সেন্তর জুরিসদিক্সন
১৬৪
১৪৩
-১২%
অপুনবা
৬৬,২২৯
১,০৩,৩১৭
৫৬%