Ministry of Defence
DELHI TO DRASS CYCLING EXPEDITION COMMEMORATING 75 YRS OF INDIA’S INDEPENDENCE
02 JUL 2022 9:25AM by PIB Delhi
Commemorating India’s 75 years of Independence, Indian Army and Indian Air Force have joined forces to conduct a landmark cycling expedition from Delhi to Drass commencing on 2nd of July 22. The team comprises of 20 soldiers and air warriors and will be led by two bright lady officers of Army and Air Force. The expedition was flagged off jointly by Lieutenant General M U Nair AVSM SM, Signal Officer-in-Chief & Senior Colonel Commandant, Corps of Signals and Air Marshal R Radhish AVSM VM, Senior Air Staff Officer, Western Air Command from National War Memorial, New Delhi. The cyclists will then face the daunting task of covering 1600 km in 24 days, culminating at Kargil War Memorial in Drass on 26th July 22 to commemorate, a fitting tribute to the brave martyrs who made the supreme sacrifice during Kargil War.
The broader aim of the expedition will be to bolster the energy of the young Indians towards nationalism as the cyclists will be interacting with school children at various stages enroute. They will act as a beacon to channelize the immeasurable enthusiasm and zeal of the future leaders of the country. The list of nominated schools is as enumerated below:
­­­­Date
Day
School
Location
02 Jul
1
Sainik School Kunjpura
Karnal
03 Jul
2
Kendriya Vidyalaya
Ambala
04 Jul
3
Army Public School
Chandimandir
05 Jul
4
Gurukul International Sr Sec School
Solan
07 Jul
6
Shimla Public School
Shimla
08 Jul
7
Bilaspur Public School
Bilaspur
09 Jul
8
Pandava Public School
Pandoh
10 Jul
9
Government Senior Secondary School
Manali
11 Jul
10
Kendriya Vidyalaya
Keylong
12 Jul
11
Government Primary School
Darcha
17 Jul
16
Army Goodwill School
Karu
18 Jul
17
Ladakh Public School
Leh
19 Jul
18
Khaltse Government Middle School
Khaltse
The team of cyclists will be led by Major Srishti Sharma of Corps of Signals.Major Srishti is a second-generation officer who was awarded the Chief of Integrated Staff Commendation Card in 2019 for her contribution in various technical based intelligence operations. Currently posted in Delhi, she was awarded the Vice Chief of Air Staff Commendation Card in 2021 for her contribution in air defence communication aspects during National events like Republic Day and Independence Day.
Spearheading the team from Indian Air Force is Squadron Leader Maneka who has served as the Logistics Officer in Bidar, Gwalior and Devlali during her span of 10 yrs in service. Currently serving in Air Force Station Kalaikunda, she was awarded the Air Officer Commanding-in-Chief Central Air Command Commendation Card in 2016 for her exceptional handling and speedy resolution of various logistics issues at Gwalior Air Force Station. She is an avid sports enthusiast and has taken part in a number of cycling expeditions organised by Indian Air Force.
The expedition will pedal its way through Punjab before entering Himachal Pradesh. The expedition will face insurmountable challenges against rising terrain and scarcity of oxygen when they progress towards Ladakh. Preparation and training had commenced early on to prepare the team for this monumental challenge. The team had a graduated practice schedule which helped them to build up on their endurance and stamina. Flagging in of the team at Drass will be carried out by Lieutenant General Upendra Dwivedi AVSM, General Officer Commanding-in-Chief Northern Command.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
দিল্লীদগী দ্রাস ফাওবগী সাইক্লিং এক্সপেদিসন্না ভারতকী নীংতম্বগী চহি ৭৫ মপুং ফারকপগী কুমওন পালন তৌখ্রে
02 JUL 2022 9:25AM by PIB Imphal
ভারতনা নীংতম্বা ফংবগী চহি ৭৫ মপুং ফারকপগী কুমওন পালন তৌবা ওইনা, ইন্দিয়ন আর্মী অমসুং ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সনা জুলাই ২, ২০২২দগী হৌদুনা দিল্লীদগী দ্রাস ফাওবগী মশক থোক্লবা সাইক্লিং এক্সপেদিসন অমা পাংথোক্নবা পুনখ্রে। তীম অসিদা লান্মী অমসুং নোংথক্কী লান্মী ২০না শরুক য়াগনি অমসুং মখোয়বু আর্মী অমসুং এয়র ফোর্সকী থৌনা লৈরবী নুপী ওফিসর অনিনা লুচিংগনি। এক্সপেদিসন অসিবু সিগ্নেল কোরগী সিগ্নেল ওফিসর অমসুং সেনিয়র কোলোনেল কম্মান্দেন্ত, এ.ভি.এস.এম. এস.এম., ল্যুতেনেন্ত জেনেরেল এম. য়ু. নাইর অমসুং ৱেস্তর্ন এয়র কম্মান্দগী সেনিয়র এয়র ওফিসর, এ.ভি.এস.এম. ভি.এম., এয়র মার্শেল আর. রধিসনা নই দিল্লীগী নেস্নেল ৱার মেমোরিএলদগী পুন্না লম্থাখিবনি। সাইক্লিস্তশিং অসিনা নুমিৎ ২৪নিদা কিলোমীতর ১৬০০ থৌবগী লুরবা শিংনবা অমা থেংনগনি অমসুং মসিগী মপুং ওইবা থৌরম্না কার্গিল লান্দা মশাগী থৱাই কত্তুনা খ্বাইদগী থোইরবা থৌওং পাংথোকখিবা থৌনা লৈবা অথৌবশিংদা ইকায় খুম্নবা উৎপগী মতিক চারবা থৌওং অমা ওইনা জুলাই ২৬, ২০২২দা কার্গিল ৱার মেমোরিএলদা লোইশিনগনি।
সাইক্লিস্তশিংনা মখোয়গী খোঙচৎকী তোঙানবা থাক্তা স্কুলগী মহৈরোই কয়াগা ৱারী শাবগী থৌরাং লৈবনা মরম ওইরগা নহা ওইরিবা ভারত মচাশিংদা লৈবাক নীংবগী ইথিল পীবনা এক্সপেদিসন অসিগী মপুং ওইবা পান্দম্নি। মখোয়না লৈবাক্কী তুংগী লুচিংবশিংগী চাং ওনবা ঙম্লরোইদবা থৱাই য়াওবা অমসুং শেম-শাবগী মতৌবু নীংথিনা শিজিন্নবা ঙমহনবদা তেংবাংবা লমজিং মৈরা ওইগনি। নোমিনেত তৌরবা স্কুলশিংগী পরিং মখাদা পীরিঃ
তাং
নুমিৎ
স্কুল
মফম
জুলাই ২
১
কুঞ্জপারাগী সাইনিক স্কুল
কর্নাল
জুলাই ৩
২
কেন্দ্রিয় বিদ্যালয়া
অম্বালা
জুলাই ৪
৩
আর্মী পব্লিক স্কুল
চান্দিমন্দির
জুলাই ৫
৪
গুরুকুল ইন্তর্নেস্নেল সেনিয়র স্কুল
সোলান
জুলাই ৭
৬
শিম্লা পব্লিক স্কুল
শিম্লা
জুলাই ৮
৭
বিলাস্পুর পব্লিক স্কুম
বিলাস্পুর
জুলাই ৯
৮
পান্দবা পব্লিক স্কুল
পান্দোহ
জুলাই ১০
৯
গবর্নেমেন্ত সেনিয়র সেকন্দরী স্কুল
মনালী
জুলাই ১১
১০
কেন্দ্রিয় বিদ্যালয়া
কীলোং
জুলাই ১২
১১
গবর্নমেন্ত প্রাইমারী স্কুল
দর্চা
জুলাই ১৭
১৬
আর্মী গুদৱিল স্কুল
কারু
জুলাই ১৮
১৭
লদাখ পব্লিক স্কুল
লেহ
জুলাই ১৯
১৮
খাল্তসে গবর্নেমেন্ত মিদ্দল স্কুল
খাল্তসে
সাইক্লিস্তশিংগী তীম অসিবু সিগ্নেল কোরগী মেজর শৃশ্তী শর্মনা লুচিংগনি। শৃশ্তী অসি তোঙান-তোঙানবা তেক্নিকেল বেজ ইন্তেল্লিজেন্স ওপরেসন কয়াদা তেংবাংবগীদমক্তা ইং ২০১৯দা চীফ ওফ ইন্তিগ্রেতেদ স্তাফ কম্মেন্দেসন কার্দকী মনা ফংখ্রবী সেকেন্দ-জেনেরেসন ওফিসর অমনি। দিল্লীদা হৌজিক পোস্তিং তারিবী মহাকপু রিপব্লিদ দে অমসুং ইন্দিপেন্দেন্স দেগুম্বা লৈবাক্কী থৌরম কয়াদা এয়র দিফেন্স কম্ম্যুনিকেসনগী হীরমশিংদা তেংবাংবগীদমক্তা ইং ২০২১দা ভাইস চীফ ওফ এয়র স্তাফ কম্ম্যুনিকেসন কার্দকী মনাসু পীখ্রবনি।
ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স তীম্বু লুচিংগদৌরিবী অসিনা মশাগী সর্ভিসকী চহি ১০গী মনুংদা বিদর, গ্বালিওর অমসুং দেবলালীদা লোজিস্তিক্স ওফিসরগী থৌ পুখ্রবী স্ক্বাদ্রোন লীদর মনেকানি। কলাইকুন্দাগী এয়র ফোর্স স্তেসন্দা হৌজিক পোস্তিং তারিবী মহাক্কী মফমদা ইং ২০১৬তা গ্বালিওর এয়র ফোর্স স্তেসনগী লোজিস্তিক্সকী তোঙানবা শিংনবা কয়াগী ৱারোইশিন কয়া খোঙজেল য়াঙনা অমসুং নীংথিনা পুরকখিবগীদমক্তা এয়র ওফিসর কম্মান্দিং-ইন-চীফ সেন্ত্রেল এয়র কম্মান্দ কম্মেন্দেসন কার্দকী মনা পীখ্রবনি। মহাক অসি শান্ন-খোৎনবদা থৱাই য়াওবীনি অমসুং ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সনা শীনখিবা সাইকল এক্সপেদিসন মশিং কয়াদা শরুক য়াখ্রবনি।
এক্সপদিসন অসিনা হিমাচল প্রদেশ চঙদ্রিঙৈদা পঞ্জাব ফাওদুনা থৌগনি। এক্সপেদিসন অসিনা লদাখ মাইকৈ পাংলকপদা অৱাংবা হেনগৎলকপা মফম অমসুং ওক্সীজেন ৱাৎলকপগী ফিভমগুম্বা শিংনবা কয়া মাইয়োক্নগনি। মসিগুম্বা অচৌবা শিংনবা কয়া মাইয়োক্নবা ঙম্নবগীদমক্তা ত্রেনিং অমসুং শেম-শাবগী থৌওং কয়া মমাংদা হান্ননা পাংথোকখ্রবনি। তীম অসিদা মখোয়গী খাঙবা কনবা মতৌ অমসুং স্তেমিনা শাগৎপদা তেংবাংগদবা গ্রেজুএতেদ ওইরবা ত্রেনিং সেদ্যুল লৈখি। তীম অসিবু দ্রাস্তা তরাম্না ওকপগী থৌরম্না নোরথর্ন কম্মান্দগী জেনেরেল ওফিসর কম্মান্দিং-ইন-চীফ,এ.ভি.এস.এম., ল্যুতেনেন্ত জেনেরেল উপেন্দ্র ভ্বিবেদীনা পাংথোক্কনি।