Ministry of Health and Family Welfare
National Health Authority commences the first Hackathon under the ‘ABDM Hackathon Series’ in Pune, Maharashtra
ABDM Hackathon Round 1 – Kickstarting Unified Health Interface (UHI) is being held from 14th to 17th July 2022 as a hybrid event
15 JUL 2022 1:40PM by PIB Delhi
The National Health Authority (NHA) is organising its first hackathon under the Ayushman Bharat Digital Mission Hackathon Series from 14th to 17th July, 2022 at the Smart City Operations Centre, Pune, Maharashtra in hybrid format. The hackathon is being organized under the Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM) in association with Pune Municipal Corporation (PMC) and Pune Smart City Development Corporation Limited (PSCDCL). Various teams comprising of innovators, developers and data experts have joined physically and virtually to collaborate and build innovative solutions.
The hackathon was inaugurated by Dr. R.S. Sharma, Chief Executive Officer, NHA. Shri. Saurabh Vijay, Secretary, Medical Education and Drugs Department, Government of Maharashtra, Dr. Praveen Gedam, Additional CEO, NHA, Shri. Vikram Kumar, Commissioner, PMC, Dr. N. Ramaswamy, Commissioner (Health Services) and Mission Director, Shri Kiran Gopal Vaska, Director, NHA, Dr. Sanjay Kolte, CEO, PSCDCL, Dr. Gaur Sunder, Associate Director, C-DAC Pune, Shri. Ravindra Binwade, Addl. Commissioner, PMC, and Dr. Kunal Khemnar, Addl. Commissioner PMC were present during the inaugural event.
Speaking at the inauguration, Dr. R.S. Sharma, CEO, NHA said – “Similar to the role played by UPI, the Unified Health Interface will act as a market enabler and will provide multiple health services. It is a unique attempt to build interoperability between healthcare providers and facilitate exchange of healthcare data - which can ultimately make quality healthcare accessible & affordable to all.”
Adding further on the hackathon, Dr. Sharma said – “This hackathon is the first in the series of hackathons we are planning to hold. This will encourage young talent in this country to contribute to the enhancement of the building blocks of our digital healthcare ecosystem and create innovative solutions for the country and the world.”
In addition to the Unified Health Interface (UHI), the hackathon is also focussed at mobilising the health start-up ecosystem in India by bringing together individuals and organisations to develop innovative solutions. The tentative prize pool for ‘Round 1 – Kickstarting UHI’ is Rs. 60,00,000. The solutions shall be assessed by an independent jury. The prize shall be awarded to the top performers on each challenge track on two major themes:
• Innovation Track: Challenge for innovative solutions to power digital health in an open network around various use cases such as teleconsultation, ambulance booking, lab tests, physical consultation booking, lab tests booking.
• Integration Track: Challenge to accelerate development of applications that are compatible with UHI and integrate these applications with the applications of other such participants to enable digital health transactions on the UHI network.
More details on the ABDM Hackathon are available at: https://abdm.gov.in/register
More information on Unified Health Interface (UHI) is available at: https://uhi.abdm.gov.in/

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতীনা ‘এ.বি.দি.এম. হেক্কাথোন সেরিজ’কী মখাদা মহাস্ত্রাগী পুনেদা খ্বাইদগী অহানবা হেক্কাথোন হৌদোকখ্রে
এ.বি.দি.এম. হেক্কাথোন রাউন্দ ১ – য়ুনিফাইদ হেল্থ ইন্তর্ফেস (য়ু.ঐচ.আই.) হৌদোকপা অসিনা হাইব্রিদ ইভেন্ত ওইনা জুলাই ১৪দগী জুলাই ১৭, ২০২২ ফাওবা পাংথোক্লি
15 JUL 2022 1:40PM by PIB Imphal
নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতী (এন.ঐচ.এ.)না ‘অয়ুশমান ভারত দিজিতেল মিসন হেক্কাথোন সেরিজ’কী মখাদা মহাস্ত্রাগী পুনেদা লৈবা স্মার্ত সিতী ওপরেসন সেন্তরদা খ্বাইদগী অহানবা হেক্কাথোনবু হাইব্রিদ ওইনা জুলাই ১৪-১৭, ২০২২দা শীন-লাঙখ্রে। হেক্কাথোন অসি অয়ুশমান ভারত দিজিতেল মিসন (এ.বি.দি.এম.)গী মখাদা পুনে ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসন (পি.এম.সি.) অমসুং পুনে স্মার্ত সিতী দিভেলপমেন্ত কোর্পোরেসন লিমিতেদ (পি.এস.সি.দি.সি.এল.)গা খুৎশম্ননা শীন-লাঙবনি। ইন্নোভেতর, দিভেলপর অমসুং দেতা এক্সপর্ত কয়া মনুং চনবা তোঙানবা তীম কয়ানা ইন্নোভেতিব ওইবা সোল্যুসন কয়াদা তেংবাংননবা অমসুং শেম-শানবগীদমক্তা মখোয় মশামক অমসুং ভর্চুএল ওইনা য়াওনরকখ্রে।
হেক্কাথোন অসিবু এন.ঐচ.এ.গী চীফ একজেক্যুতিব ওফিসর, দাঃ আর.এস. শর্মনা হৌদোকখি। মাহারাস্ত্রা সরকারগী মেদিকেল এজুকেসন অমসুং দ্রগস দিপার্তমেন্তকী সেক্রেতরী, শ্রী সৌরব বিজয়, এন.ঐচ.এ.গী এদিস্নেল সি.ই.ও., দাঃ প্রবীন গেদম, পি.এম.সি.গী কম্মিস্নর, শ্রী বিক্রম কুমার, হেল্থ সর্ভিসকী কম্মিস্নর অমসুং মিসন দাইরেক্তর, দাঃ এন. রামাস্বামী, এন.ঐচ.এ.গী দাইরেক্তর, শ্রী কিরন গোপাল ভাস্কা, প্পি.এস.সি.দি.সি.এল.গী সি.ই.ও., দাঃ সঞ্জয় কোলতে, সি-দেক পুনেগী এসোসিএত দাইরেক্তর, দাঃ গাউর সুন্দর, পি.এম.সি. এদিস্নেল কম্মিস্নর, শ্রী রবিন্দ্র ভিনৱাদে অমসুং পি.এম.সি.গী এদিস্নেল কম্মিস্নর, দাঃ কুনাল খেম্নারনা হৌদোকপগী থৌরমদা শরুক য়াখি।
এন.ঐচ.এ.গী সি.ই.ও., দাঃ আর.এস. শর্মনা হৌদোকপগী থৌরমদা ৱা ঙাঙবদা হায়খি, “য়ু.পি.আই.না লৌবা থৌদাংগা মান্ননা, য়ুনিফাইদ হেল্থ ইন্তর্ফেসনা মার্কেত ইনেব্লর ওইনা থৌ পুগনি অমসুং তোঙানবা হেল্থ সর্ভিস কয়া পীগনি। মসিদি হেল্থকেয়র পীরিবশিংগী মরক্তা ইন্তর-ওপরেবিলিতী লৈহন্নবা হোৎনবগী তোঙানবা থৌওং অমনি অমসুং ক্বালিতী হেল্থকেয়রবু মীপুম খুদিংনা লায়না অমসুং শেল চঙদনা ফংহনবদা মতিক চানা তেংবাংবা ঙম্লিবা হেল্থকেয়র দেতাশিংবু লান্নবদা তেংবাংগনি”।
হেক্কাথোনগী মতাংদা দাঃ শর্মনা মখা তারদুনা হায়খি, “হেক্কাথোন অসিনা ঐখোয়না পাংথোক্নবা থৌরাং তৌরিবা পরিং অসিগী খ্বাইদগী অহানবনি। মসিনা লৈবাক্কী নহা ওইরিবা তেলেন্তশিংগী মফমদা ঐখোয়গী দিজিতেল হেল্থকেয়র ইকোসীস্তেমগী বিলদিং ব্লোক হেন্না ফগৎহন্নবা অমসুং লৈবাক অমদি মালেমগী ইন্নোভেতিব ওইবা সোল্যুসন কয়া শেম্নবা পুক্নিং থৌগৎকনি”।
য়ুনিফাইদ হেল্থ ইন্তর্ফেস (য়ু.ঐচ.আই.)কী মথক্তা, হেক্কাথোন অসিনা ইন্নোভেতিব ওইবা সোল্যুসন পুরক্নবগীদমক্তা মীওই কয়া অমসুং লুপ কয়াবু অমত্তা ওইনা পুরক্তুনা ভারতকী হেল্থ স্তার্ত-অপ ইকোসীস্তেম্বু শিজিন্ননবা অহেনবা মিৎয়েংসু চঙলি। ‘রাউন্দ ১- য়ু.ঐচ.আই. হৌদোকপা’ অসিগী ওইবা য়াবা প্রাইজকী শেনফমদি লুপা ৬০,০০,০০০নি। মখোয়গী সোল্যুসনশিংবু মনীংতম্বা জ্যুরী অমনা য়েংগনি। হায়রিবা প্রাইজ অসি মরু ওইবা তীম অনিগী চেলেঞ্জ ত্রেক অমমমদা খ্বাইদগী নীংথিনা পাংথোকপশিংদা পীগনি। থীম অনি অদু মখাদা পীরিঃ
• ইন্নোভেসন ত্রেকঃ তেলিকন্সলতেসন, এম্ব্যুলেন্স বুকিং, লেব তেস্ত, ফিজিকেল কন্সলতেসন বুকিং, লেব তেস্ত বুকিংগুম্বা তোঙানবা কান্নবা কেস কয়াগী ওপন নেতৱর্ক অমদা দিজিতেল হেল্থপু মপাঙ্গল হাপকদবা ইন্নোভেতিব ওইবা ৱারোইশিন পীরকপগী চেলেঞ্জ।
• ইন্তিগ্রেসন ত্রেকঃ য়ু.ঐচ.আই.গা চুনবা এপ্লিকেসন শাবগী থৌওং য়াঙখৎহনবা অমসুং য়ু.ঐচ.আই. নেতৱর্ক্তা দিজিতেল হেল্থ ত্রাঞ্জেক্সন য়াহন্নবগীদমক্তা এপ্লিকেসনশিং অসিবু অতোপ্পা পার্তিসিপেন্তশিংনা শাবা এপ্লিকেসনশিংগা পুন্সিন্নবগী চেলেঞ্জ।
এ.বি.দি.এম. হেক্কাথোনগী অহেনবা অকুপ্পা মরোলশিং https://abdm.gov.in/register দা ফংগনি।
য়ুনিফাইদ হেল্থ ইন্তর্ফেস (য়ু.ঐচ.আই.)গী অহেনবা মরোলশিং https://uhi.abdm.gov.in/ দা ফংগনি।