Ministry of Heavy Industries
2,877 Electric Vehicle Charging Stations sanctioned under FAME–II in 68 cities across 25 States/UTs
1576 charging stations sanctioned across 9 Expressways and 16 Highways under FAME-II
6315 e-buses to 65 cities sanctioned for intracity and intercity operations across 26 states/UT
​​​​​​​4.7 lakhs Electric Vehicles given incentives under FAME India
19 JUL 2022 4:23PM by PIB Delhi
The Ministry of Heavy Industries has sanctioned 2,877 Electric Vehicle Charging Stations in 68 cities across 25 States/UTs under Phase-II of FAME India (Faster Adoption and Manufacturing of (Hybrid &) Electric Vehicles in India). Further, 1576 charging stations have also been sanctioned across 9 Expressways and 16 Highways under Phase II of FAME India Scheme. Under Phase-I of FAME India Scheme, 479 charging stations have been installed as on 01.07.2022.
To improve the infrastructure required for the large-scale use of electric vehicles, the Government formulated a Scheme namely FAME India Scheme in 2015. At present, Phase-II of FAME India Scheme is being implemented for a period of 5 years w.e.f. 01st April, 2019. Under Phase-II of FAME-India Scheme Rs. 1000 Cr. has been allocated for the development of charging infrastructure.
Following initiatives have also been taken up by the Government for improving the charging infrastructure required for electric vehicles in the country-
(i) Ministry of Power (MoP) has released a notification on charging infrastructure standards permitting private charging at residences and offices.
(ii) Ministry of Housing & Urban Affairs (MoHUA) amended the Model Building Byelaws 2016 to establish charging stations and infrastructure in private and commercial buildings.
The budget utilization under phase-II of FAME India Scheme as on 30thJune, 2022 has been Rs. 2099 Crore [approx.]. Under Phase-II of FAME India Scheme, 4.7 lakhs Electric Vehicles have been supported till 15.07.2022 by way of Demand Incentive. Further, MHI has sanctioned 6315 e-buses to 65 cities/STUs/CTUs/ State Government entities for intracity and intercity operations across 26 states/UT under the Scheme.
The challenges faced in the widespread adoption of electric mobility have mainly been the high upfront cost of electric vehicle as compared to corresponding Internal Combustion Engine (ICE) and customer anxiety about range of electric vehicles.
Following steps have been taken by the Government of India to address the challenges faced in adoption of electric mobility in the country: -
i. From 11th June, 2021 the demand incentive under Phase II of FAME India Scheme has been increased to Rs. 15,000/KWh from Rs. 10,000/KWh with an increase in cap from 20% to 40% of the cost of vehicle, thus enabling cost of Electric two wheelers at par with that of ICE two wheeler vehicles. Further, on 25thJune, 2021 Phase II of FAME India scheme was extended for a period of 2 years upto 31st March 2024.
ii. The Government on 12thMay 2021 approved the Production Linked Incentive (PLI) Scheme for manufacturing of Advance Chemistry Cell (ACC) in the country in order to bring down prices of battery in the country. The drop in battery prices will result in cost reduction of Electric Vehicles.
iii. Electric Vehicles are covered under Production Linked Incentive (PLI) scheme for Automobile and Auto Components, which was approved on 15th September 2021 with a budgetary outlay of Rs. 25,938 crore for a period of five years.
iv. GST on electric vehicles has been reduced from 12% to 5%; GST on chargers/ charging stations for electric vehicles has been reduced from 18% to 5%.
v. Ministry of Road Transport & Highways (MoRTH) announced that battery-operated vehicles will be given green license plates and be exempted from permit requirements.
vi. MoRTH issued a notification advising states to waive road tax on EVs, which in turn will help reduce the initial cost of EVs.
The information received from Ministry of Road Transport and Highways, the details of percentage of registered electric to non-electric vehicles are as under:
Sr. No.
Year
electric
non-electric
Percentage of electric to non-electric vehicles
Grand Total
1
2019
1,61,313
2,13,02,689
0.757
2,14,64,002
2
2020
1,19,651
1,62,58,820
0.736
1,63,78,471
3
2021
3,11,423
1,64,96,401
1.888
1,68,07,824
4
2022 (till today i.e. 14-07-2022)
4,19,274
94,97,021
4.415
99,16,295
Grand Total
10,11,661
6,35,54,931
1.592
6,45,66,592
This information was given by the Minister of State for Heavy Industries Shri Krishan Pal Gurjar in a written reply in the Lok Sabha today.

হেভী ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
এফ.এ.এম.ই.-২গী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি. ২৫গী শহর ৬৮দা ইলেক্ত্রিক ভেহিকল চার্জিং স্তেসন ২৮৭৭কী অয়াবা পীখ্রে
এফ.এ.এম.ই.-২গী মখাদা এক্সপ্রেসৱে ৯ অমসুং হাইৱে ১৬তা ই.ভি. চার্জিং স্তেসন ১৫৭৬কী অয়াবা পীখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি. ২৬কী ইন্ত্রাসিতী অমসুং ইন্তর্সিতী ওপরেসনগীদমক্তা শহর ৬৫গী ই-বস ৬৩১৫গী অয়াবা পীখ্রে
এফ.এ.এম.ই. ইন্দিয়াগী মখাদা ইলেক্ত্রিক গারি লাখ ৪.৭তা ইন্সেন্তিব পীখ্রে
19 JUL 2022 4:23PM by PIB Imphal
হেভী ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়না এফ.এ.এম.ই.-২গী (ফাস্তর এদোপ্সন অমসুং মেন্যুফেকচরিং ওফ (হাইব্রিদ অমসুং) ইলেক্ত্রিক ভেহিকল ইন ইন্দিয়া) মখাদা রাজ্য/য়ু.তি. ২৫গী শহর ৬৮দা ইলেক্ত্রিক ভেহিকল চার্জিং স্তেসন ২৮৭৭কী অয়াবা পীখ্রে। মখা তাবা ওইনা, এফ.এ.এম.ই.-২গী মখাদা এক্সপ্রেসৱে ৯ অমসুং হাইৱে ১৬তা ই.ভি. চার্জিং স্তেসন ১৫৭৬কী অয়াবা পীখ্রে। এফ.এ.এম.ই. ইন্দিয়া স্কিমগী অহানবা ফেজকী মখাদা ১/৭/২০২২ ফাওবদা চার্জিং স্তেসন ৪৭৯গী অয়াবা পীখ্রে।
ইলেক্ত্রিক গারি পাক্তক্ননা শিজিন্নবদা তঙাই ফদবা ইনফ্রাস্ত্রকরশিং হেন্না ফগৎহন্নবগীদমক্তা সরকারনা ইং ২০১৫দা এফ.এ.এম.ই. ইন্দিয়া স্কিম কৌবা স্কিম অমা শেমখি। হৌজিক্কী ওইনা, এফ.এ.এম.ই. ইন্দিয়া স্কিমগী অনিশুবা ফেজ অসি এপ্রিল ১, ২০১৯দগী হৌদুনা লুপা করোর ১০,০০০গী বজেৎকী তেংবাংগা লোয়ননা চহি ৫গী থবক ওইনা পায়খৎপা হৌখ্রে অমসুং চার্জিং ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবগীদমক্তা লুপা করোর ১০০০ কাইথখ্রে।
লৈবাক্কী ইলেক্ত্রিক গারিশিংগী তঙাই ফদবা চার্জিং ইনফ্রাস্ত্রকচর হেন্না ফগৎহন্নবগীদমক্তা সরকারনা মখাদা পীরিবা খোঙথাংশিং পায়খৎখিঃ
১) পাৱর মন্ত্রালয় (এম.ও.পি.)না য়ুম অমসুং ওফিসশিংদা লন্নাইগী ওইনা চার্জ তৌবা য়াহন্দুনা চার্জিং ইনফ্রাস্ত্রকচরগী স্তেন্দর্দকী মতাংদা নোতিফিকেসন থোকখ্রে।
২) হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.)না প্রাইভেত অমসুং কম্মর্সিএল বিলদিংশিংদা চার্জিং স্তেসন অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা মোদেল বিলদিং বাইলো ২০১৬ এমেন্দ তৌখ্রে।
এফ.এ.এম.ই. ইন্দিয়া স্কিমগী অনিশুবা ফেজকী মখাদা জুন ৩০, ২০২২ ফাওবদা শিজিন্নখিবা বজেৎনা লুপা করোর ২০৯৯ (চাউরাকপা) ওইখি। এফ.এ.এম.ই. ইন্দিয়া স্কিমগী অনিশুবা ফেজকী মখাদা দিমান্দ ইন্সেন্তিবকী পাম্বৈগী মতুং ইন্না ১৫/৭/২০২২ ফাওবদা ইলেক্ত্রিক গারি লাখ ৪.৭ সপ্পোর্ত তৌখ্রে। মখা তাবা ওইনা, রাজ্য/য়ু.তি. ২৬কী ইন্ত্রাসিতী অমসুং ইন্তর্সিতী ওপরেসনগীদমক্তা শহর ৬৫গী ই-বস ৬৩১৫গী অয়াবা পীখ্রে।
অতোপ্পা ইন্তর্নেল কম্বসন ইঞ্জিন (আই.সি.ই.)গা চাংদম্নবদা ইলেক্ত্রিক ভেহিকলশিংগী মমল য়াম্না হেনবা অমসুং কস্তমরশিংনা ইলেক্ত্রিক ভেহিকল মখল কয়াগী মতাংদা চমম্নবা ফাওবনা ইলেক্ত্রিক মোবিলিতী পাক-শন্না শিজিন্নবদা থেংনবা খ্বাইদগী অচৌবা শিংনবা অমা ওইরি।
লৈবাক অসিগী ওইনা শিংনবশিং অসিগা মাইয়োক্নবা ঙম্নবা অমসুং ৱারোইশিন পুরকপা ঙম্নবগীদমক্তা ভারত সরকারনা মখাগী খোঙথাংশিং পায়খৎখ্রেঃ
১) জুন ১১, ২০২১দগী হৌদুনা, এফ.এ.এম.ই. ইন্দিয়া স্কিমগী অনিসুবা ফেজকী মখাদা পীবা দিমান্দ ইন্সেন্তিব অসিবু গারিগী মমলগী কেপ্পু ২০%দগী ৪০%দা হেনগৎপগা লোয়ননা কে. দবল্যু.ঐচ. অমদা লুপা ১০,০০০দগী কে. দবল্যু.ঐচ. অমদা লুপা ১৫,০০০দা হেনগৎখ্রে, মসিনা মরম ওইরগা, ইলেক্ত্রিক তু ৱিল্লরগা আই.সি.ই. তু ৱিল্লরগা মমল মান্নহনখি। মখা তাবা ওইনা, জুন ২৫, ২০২১দা এফ.এ.এম.ই. ইন্দিয়া স্কিমগী ফেজ ২বু মার্চ ৩১, ২০২৪ ফাওবা চহি ২ শাংদোকখি।
২) লৈবাক অসিদা বেত্তরীগী মমল হন্থহল্লক্নবা লৈবাক অসিদা এদভান্স কেমিস্ত্রী সেল (এ.সি.সি.) শাবগী প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কিমগী সরকারনা মে ১২, ২০২১দা অয়াবা পীখি। বেত্তরীগী মমল হন্থরকপনা ইলেক্ত্রিক গারি শাবগী অচঙবা শেনফমদা হন্থহল্লক্কনি।
৩) ইলেক্ত্রিক গারিশিং অসিবু লুপা করোর ২৫,৯৩৮গী বজেৎকী তেংবাংগা লোয়ননা চহি ৫গীদমক্তা সেপ্তেম্বর ১৫, ২০২১দা অয়াবা পীখিবা ওতোমোবিল অসুং ওতো কম্পোনেন্তকী প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কিমগী মনুং চল্লে।
৪) ইলেক্ত্রিক গারিগী জি.এস.তি.বু ১২%দগী ৫%দা হন্থখি; ইলেক্ত্রিক গারিশিংগী চার্জিং স্তেসন/চার্জরশিংগী জি.এস.তি.সু ১৮%দগী ৫%দা হন্থখি।
৫) রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয় (এম.ও.আর.তি.ঐচ.)না বেত্তরীনা চলায়বা গারিশিংদা অশংবা মচুগী নম্বর প্লেত পীগনি অমসুং পর্মিতকী তঙাই ফদবা লৈবদগী কোকহনগনি লাউথোকখি।
৬) এম.ও.আর.তি.ঐচ.না রাজ্যশিংনা ই.ভি.দগী রোদ তেক্স লৌদনবা নোতিফিকেসন থোকখি অমসুং মসিনা মরম ওইরগা ই.ভি.শিংগী ইনিসিএল কোস্ত হন্থহনবদা অমুক তেংবাংগনি।
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ মন্ত্রালয়দগী ফংবা ই-পাউগী মতুং ইন্না, নন-ইলেক্ত্রিক গারিগী রেজিস্ত্রেসনগা চাংদম্নবদা ইলেক্ত্রিক গারিগী রেজিস্ত্রেসন তৌবগী চাদা ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরিঃ
মথং মনাও
চহি
ইলেক্ত্রিক
নন- ইলেক্ত্রিক
নন- ইলেক্ত্রিক গারিদা ইলেক্ত্রিক গারিগী চাদা ওইবা চাং
অপুনবা
২০১৯
১,৬১,৩১৩
২,১৩,০২,৬৮৯
০.৭৫৭
২,১৪,৬৪,০০২
২০২০
১,১৯,৬৫১
১,৬২,৫৮,৮২০
০.৭৩৬
১,৬৩,৭৮,৪৭১
২০২১
৩,১১,৪২৩
১,৬৪,৯৬,৪০১
১.৮৮৮
১,৬৮,০৭,৮২৪
২০২২ (ঙসি ফাওবদা, হায়বদি ১৪-০৭-২০২২)
৪,১৯,২৭৪
৯৪,৯৭,০২১
৪.৪১৫
৯৯,১৬,২৯৫
অপুনবা
১০,১১,৬৬১
৬,৩৫,৫৪,৯৩১
১.৫৯২
৬,৪৫,৬৬,৫৯২
ৱারোল অসি হেভী ইন্দস্ত্রীগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী কৃশন পাল গুর্জরনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম অইনা পীখিবনি।