Ministry of Railways
‘Azadi Ki Rail Gadi Aur Stations’ celebrations to conclude on 23rd July, 2022
Minister of Railways Shri Ashwini Vaishnaw to interact with freedom fighters and their family members
All Zonal Railways will be participating
21 JUL 2022 1:09PM by PIB Delhi
Indian Railways will organise closing event of the Iconic Week Celebrations of the ‘Azadi Ki Rail Gadi aur Stations’ here on 23rd July, 2022. Minister of Railways Shri Ashwini Vaishnaw will grace the occasion. He will interact with freedom fighters and their family members through video conference.
As part of Azadi Ka Amrit Mahotsav celebrations, Indian Railways is organising week long celebrations of the ‘Azadi Ki Rail Gadi aur Stations’ from 18th July-23rd July. During the event, the importance of 75 identified stations/27 trains in the freedom struggle has been highlighted.
All Zones/Divisions through their nominated Stations (all 75 freedom stations) will be connected through VC on the closing event. General Managers will attend the function throughVC. In this regard, Railway Board has already written to General Managers of all Zonal Railways.
The function will be livestreamed at all zones/ Divisions through their nominated stations (all 75 freedom stations ) with two way communication link

ৰেল মন্ত্ৰালয়
২৩ জুলাই ২০২২ তাৰিখে 'আজাদী কি ৰেল গাড়ী ঔৰ ষ্টেচন' উদযাপন সমাপ্ত হ'ব
ৰে'ল মন্ত্ৰী শ্ৰী অশ্বিনী বৈষ্ণৱে স্বাধীনতা সংগ্ৰামী আৰু তেওঁলোকৰ পৰিয়ালৰ সদস্যসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰিব
সকলো মাণ্ডলিক ৰে’লৱেই অংশগ্ৰহণ কৰিব
21 JUL 2022 1:09PM by PIB Guwahati
ভাৰতীয় ৰে'লৱেয়ে ২৩ জুলাই তাৰিখে 'আজাদী কি ৰেল গাড়ী ঔৰ ষ্টেচন' সপ্তাহ উদযাপনৰ সামৰণি অনুষ্ঠানৰ আয়োজন কৰিব। ৰে'ল মন্ত্ৰী শ্ৰী অশ্বিনী বৈষ্ণৱ অনুষ্ঠানটোত উপস্থিত থাকিব। তেওঁ ভিডিঅ' কনফাৰেঞ্চৰ জৰিয়তে স্বাধীনতা সংগ্ৰামী আৰু তেওঁলোকৰ পৰিয়ালৰ সদস্যসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰিব।
আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱ উদযাপনৰ অংশ হিচাপে, ভাৰতীয় ৰে'লৱেয়ে ১৮ জুলাই-২৩ জুলাইলৈ 'আজাদী কি ৰেল গাড়ী ঔৰ ষ্টেচন'ৰ সপ্তাহজোৰা উদযাপনৰ আয়োজন কৰিছে। অনুষ্ঠানটোত স্বাধীনতা সংগ্ৰামত ৭৫ টা বিশেষ ষ্টেচন/২৭ খন ৰে'লক গুৰুত্ব প্ৰদান কৰা হৈছে।
সমাপ্তি অনুষ্ঠানত ভিচিৰ জৰিয়তে সকলো মণ্ডল/বিভাগ তেওঁলোকৰ মনোনীত ষ্টেচনৰ (সকলো ৭৫ টা ফ্ৰীডম ষ্টেচন) যোগে সংযোগ কৰা হ'ব। মুখ্য প্ৰৱন্ধকসকল ভিচিৰ জৰিয়তে অনুষ্ঠানটোত উপস্থিত থাকিব। এই সন্দৰ্ভত ৰে'লৱে ব'ৰ্ডে ইতিমধ্যে সকলো মাণ্ডলিক ৰে'লৱেৰ মুখ্য প্ৰৱন্ধকসকললৈ পত্ৰ লিখিছে।
অনুষ্ঠানটো তেওঁলোকৰ মনোনীত ষ্টেচনৰ (সকলো ৭৫ টা ফ্ৰীডম ষ্টেচন) জৰিয়তে সকলো মণ্ডল/বিভাগত দ্বিমুখী যোগাযোগ সংযোগৰ সৈতে লাইভ-ষ্ট্ৰীম কৰা হ'ব