Ministry of Development of North-East Region
Projects under North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS)
21 JUL 2022 3:00PM by PIB Delhi
Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) has sanctioned 145 projects worth Rs.3,392.99 crore for the North Eastern States under North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS), out of which completion certificates of 02 projects worth Rs.50.90 crore have been received from the State Governments, as on 20.07.2022. State-wise and year-wise details of the projects sanctioned under NESIDS are given in Table-I and Table-II below:
Table-I
(Rs. in crore)
S. No.
State
Projects Sanctioned
Projects Completed
No.
Cost
No.
Cost
1.
Arunachal Pradesh
29
623.87
0
0
2.
Assam
33
880.82
0
0
3.
Manipur
18
341.32
1
29.94
4.
Meghalaya
12
340.50
0
0
5.
Mizoram
17
345.38
0
0
6.
Nagaland
17
333.62
1
20.96
7.
Sikkim
8
214.51
0
0
8.
Tripura
11
312.97
0
0
Total
145
3,392.99
2
50.9
Table-II
(Rs. in crore)
S. No.
Financial Year
Projects Sanctioned
No.
Cost
1.
2018-19
37
1,119.55
2.
2019-20
36
601.62
3.
2020-21
17
491.71
4.
2021-22
55
1,180.11
Total
145
3,392.99
The following three projects costing more than Rs.100 crore have been sanctioned under NESIDS:
(Rs. in crore)
S. No.
Project
Date of Sanction
Cost
1.
Upgradation of 132 KV Surjamaninagar Sub-Station into 400 KV in Tripura
07-10-2019
120.88
2.
Construction of Double Lane Road from Lanka to Umrangso via Diyungmukh, Haflong Tinali and Panimur, Assam
04-05-2021
227.17
3.
Alternate Gravity Water Supply Scheme of Aizawl, Mizoram
04-12-2018
114.20
Under the Non-Lapsable Central Pool of Resources (NLCPR) scheme, out of 1,642 sanctioned projects worth Rs.17,470.99 crore, 1,278 projects worth Rs.10,919.76 crore have been completed by 20.07.2022. The completion of the project is impacted by various factors including working season, locations of the projects' sites, local conditions, etc. which vary from project to project.
Since 2017 till date, North Eastern Council (NEC), which is a statutory regional planning body under the administrative control of Ministry of Development of North Eastern Region, has entered into eight Memorandum of Understanding (MoUs) amounting to around Rs.13.28 crore in the sectors of Agriculture, Culture, Education, Science & Technology and tourism.
This information was given by Minister of Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in a written reply in Rajya Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্ত স্পেসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত স্কিম (এন.ই.এস.আই.দি.এস.)কী মখাদা লৈরিবা প্রোজেক্তশিং
21 JUL 2022 3:00PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয় (এম.দোনর)না নোর্থ ইস্ত স্পেসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত স্কিম (এন.ই.এস.আই.দি.এস.)কী মখাদা অৱাং নোংপোক থংবা রাজ্যশিংদা লুপা করোর ৩,৩৯২.৯৯রোমগী প্রোজেক্ত ১৪৫ সেঙ্কসন তৌখি, মসিগী মনুংদা ২০.০৭.২০২২ ফাওবদা রাজ্য সরকারশিংদগী লুপা করোর ৫০.৯০গী প্রোজেক্ত ০২ লোইশিনবগী সর্তিফিকেৎশিং লৌখ্রে। এন.ই.এস.আই.দি.এস.কী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিংগী রাজ্য-রাজ্যগী অমসুং চহি-চহিগী অকুপ্পা মরোলশিং তেবল-I অমসুং তেবল-IIদা মখাদা পীরি:
তেবল-I
(লুপা করোরদা)
সিরিএল মশিং
রাজ্য
সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং
লোইশিনখিবা প্রোজেক্তশিং
মশিং
শেনফম
মশিং
শেনফম
১.
অরুনাচল প্রদেশ
২৯
৬২৩.৮৭
০
০
২.
অসাম
৩৩
৮৮০.৮২
০
০
৩.
মনিপুর
১৮
৩৪১.৩২
১
২৯.৯৪
৪.
মেঘালয়
১২
৩৪০.৫০
০
০
৫.
মিজোরাম
১৭
৩৪৫.৩৮
০
০
৬.
নাগালেন্দ
১৭
৩৩৩.৬২
১
২০.৯৬
৭.
সিক্কিম
৮
২১৪.৫১
০
০
৮.
ত্রিপুরা
১১
৩১২.৯৭
০
০
অপুনবা
১৪৫
৩,৩৯২.৯৯
২
৫০.৯
তেবল-II
(লুপা করোরদা)
সিরিএল মশিং
শেনবা চহি
সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং
মশিং
শেনফম
১.
২০১৮-১৯
৩৭
১,১১৯.৫৫
২.
২০১৯-২০
৩৬
৬০১.৬২
৩.
২০২০-২১
১৭
৪৯১.৭১
৪.
২০২১-২২
৫৫
১,১৮০.১১
অপুনবা
১৪৫
৩,৩৯২.৯৯
লুপা করোর ১০০ হেনবা মখাগী প্রোজেক্ত অহুম অসি এন.ই.এস.আই.দি.এস.কী মখাদা সেঙ্কসন তৌখি:
(লুপা করোরদা)
সিরিএল মশিং
প্রোজেক্ত
সেঙ্কসন তৌখিবগী তাং
শেনফম
১.
ত্রিপুরাদা কে.ভি. ১৩২ গী সুর্জমনিনগর সব-স্তেসন অসি কে.ভি. ৪০০দা অপগ্রেদ তৌবা
০৭-১০-২০১৯
১২০.৮৮
২.
উমরাংসো ভায়া দিয়ুংমুখ, হাফলোং, তিনালি অমসুং পনিমুর, অসাম ফাওবগী লঙ্কাদগী উমরাংসো ফাওবগী দবল লেনগী লম্বী শেম্বা
০৪-০৫-২০২১
২২৭.১৭
৩.
অলতর্নেৎ গ্রেভিতী ৱাতর সপ্লাই স্কিম ওফ আইজোল, মিজোরাম
০৪-১২-২০১৮
১১৪.২০
নন-লেপসেবল সেন্ত্রেল পুল ওফ রিসোর্সেস (এন.এল.সি.পি.আর.) স্কিমগী মখাদা লুপা করোর ১৭,৪৭০.০০রোমগী প্রোজেক্ত ১,৬৪২ সেঙ্কসন তৌখিবগী মনুংদা লুপা করোর ১০,৯১৯.৭৬কী প্রোজেক্ত ১,২৭৮ অসি ২০.০৭.২০২২ফাওবদা লোইশিনখি। লোইশিনখ্রবা প্রোজেক্তশিং অসিদা ৱার্কিং সিজন, প্রোজেক্ত সাইৎকী মফমশিং, লোকেল কন্দিসনশিং অসিনচিংবা য়াওনা তোঙান-তোঙানবা ফেক্তরশিংনা মতম মতমগী ওইনা প্রোজেক্তশিংদা অকাইবা থোকহনখি।
২০১৭দগী হৌজিক ফাওবদা দোনর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈরিবা স্তেচুতরী রিজনেল প্লান্নিং বোদী ওইরিবা, নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.)না লুপা করোর ১৩.২৮ ওইবা এগ্রিকলচর, কলচর, এজুকেসন, সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী অমসুং তুরিজম সেক্তরশিং অসিদা এম.ও.য়ু. নিপান খুৎয়েক পীনখি।
ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অৱাং নোংপোক লমদম চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রী শ্রী জি কিশন রেদ্দীনা অইপবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।