Ministry of Housing & Urban Affairs
‘SVANidhi se Samriddhi’ initiative under PM SVANidhi to build safety net for the beneficiaries’ families
21 JUL 2022 3:34PM by PIB Delhi
Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA) has launched PM Street Vendor’s AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) Scheme on June 01, 2020 to facilitate collateral free working capital loan upto ₹10,000 of 1 year tenure to street vendors to restart their businesses, which were adversely impacted during the Covid-19 pandemic.
The scheme provides incentives in the form of interest subsidy @ 7% per annum on regular repayment of loan and cash-back upto ₹100 per month on undertaking prescribed digital transactions. Further, on timely or early repayment, the vendors are eligible for enhanced working capital loan of ₹20,000 and ₹50,000 respectively during the next cycle.
Later on, ‘SVANidhi se Samriddhi’ initiative, designed to build safety net for the beneficiaries’ families by linking them to existing 8 socio-economic welfare schemes of the Government of India was added to the Scheme. It was launched in 125 Urban Local Bodies (ULBs) in the first phase on 4th January, 2021 and extended for 126 ULBs on 12th April, 2022.
The Scheme also facilitates on-boarding of beneficiary Street Food Vendors to e-commerce platforms to serve their customers online.
33.37 lakh loans amounting to ₹3,621 crores have been disbursed across the country till July 12, 2022. A statement showing State/UT-wise loan disbursements for the 1st, 2nd and 3rd loans is at Annexure – I to III respectively.
An amount of ₹54.42 crores and ₹12.94 crores has been paid as interest subsidy & cash back respectively till July 12, 2022. A statement showing State/UT-wise details is at Annexure-IV.
As on July 12, 2022, socio-economic profiling of 28.68 lakh beneficiaries and their family members has been completed and 25.80 lakh scheme sanctions have been facilitated. A statement showing State/UT-wise details is at Annexure-V.
9,198 Street Vendors have been on-boarded on the e-commerce platforms till July 12, 2022.
ANNEXURE-I
STATE/UT-WISE DETAILS OF NUMBER OF 1st LOAN APPLICATIONS RECEIVED, SANCTIONED, DISBURSED, AMOUNT DISBURSED AND LOANS REPAID UNDER PM SVANIDHI SCHEME
(AS ON 12.07.2022)
State Name
Number of Loans Disbursed
Disbursed Amount in Rupees (In Lakhs)
Andaman & Nicobar Islands
474
47.39
Andhra Pradesh
1,82,864
18,214.25
Arunachal Pradesh
2,643
264.16
Assam
56,850
5,678.16
Bihar
47,809
4,722.57
Chandigarh
3,575
355.80
Chhattisgarh
47,281
4,684.61
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
1,263
125.89
Delhi
43,180
4,290.63
Goa
1,232
122.52
Gujarat
2,06,831
20,597.61
Haryana
26,816
2,660.20
Himachal Pradesh
3,371
336.08
Jammu & Kashmir
14,161
1,414.38
Jharkhand
29,175
2,901.05
Karnataka
1,43,204
14,275.00
Kerala
9,518
946.34
Ladakh
264
26.40
Madhya Pradesh
4,78,092
47,597.88
Maharashtra
1,99,511
19,830.94
Manipur
8,519
851.16
Meghalaya
742
74.20
Mizoram
485
48.50
Nagaland
1,519
151.90
Odisha
34,905
3,454.30
Puducherry
1,251
124.96
Punjab
39,745
3,940.24
Rajasthan
67,001
6,663.32
Sikkim
1
0.10
Tamil Nadu
1,68,438
16,652.69
Telangana
3,44,719
34,121.35
Tripura
3,063
305.72
Uttar Pradesh
8,35,033
82,410.85
Uttarakhand
10,660
1,061.31
West Bengal
13,550
1,336.10
Total
30,27,745
3,00,288.55
ANNEXURE-II
STATE/UT-WISE DETAILS OF NUMBER OF 2ND LOAN APPLICATIONS RECEIVED, SANCTIONED, DISBURSED, AMOUNT DISBURSED AND LOANS REPAID UNDER PM SVANIDHI SCHEME
(AS ON 12.07.2022)
State Name
Number of Loans Disbursed
Disbursed Amount in Rupees (In Lakhs)
Andaman & Nicobar Islands
72
14.40
Andhra Pradesh
20,045
3,993.78
Arunachal Pradesh
399
79.75
Assam
2,940
587.02
Bihar
1,825
363.96
Chandigarh
475
94.95
Chhattisgarh
4,141
826.29
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
44
8.80
Delhi
1,524
303.65
Goa
239
47.70
Gujarat
24,567
4,902.85
Haryana
3,214
641.40
Himachal Pradesh
792
157.95
Jammu & Kashmir
1,520
302.98
Jharkhand
2,521
503.40
Karnataka
21,703
4,331.95
Kerala
2,330
464.40
Ladakh
113
22.60
Madhya Pradesh
62,801
12,542.85
Maharashtra
20,568
4,106.67
Manipur
257
51.35
Meghalaya
57
11.40
Mizoram
102
20.40
Nagaland
214
42.75
Odisha
3,151
629.55
Puducherry
181
36.15
Punjab
2,376
473.31
Rajasthan
644
127.30
Sikkim
-
-
Tamil Nadu
11,291
2,249.20
Telangana
63,543
12,654.46
Tripura
237
47.35
Uttar Pradesh
54,973
10,948.28
Uttarakhand
965
192.85
West Bengal
128
25.50
Total
3,09,952
61,807.19
ANNEXURE-III
STATE/UT-WISE DETAILS OF NUMBER OF 3RD LOAN APPLICATIONS RECEIVED, SANCTIONED, DISBURSED, AND AMOUNT DISBURSED UNDER PM SVANIDHI
(AS ON 12.07.2022)
State Name
Number of Loans Disbursed
Disbursed Amount in Rupees (In Lakhs)
Andaman & Nicobar Islands
-
-
Andhra Pradesh
-
-
Arunachal Pradesh
-
-
Assam
1
0.50
Bihar
-
-
Chandigarh
-
-
Chhattisgarh
2
1.00
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
-
-
Delhi
-
-
Goa
2
1.00
Gujarat
5
2.50
Haryana
-
-
Himachal Pradesh
2
1.00
Jammu & Kashmir
1
0.50
Jharkhand
1
0.50
Karnataka
15
7.30
Kerala
3
1.50
Ladakh
-
-
Madhya Pradesh
26
13.00
Maharashtra
3
1.50
Manipur
-
-
Meghalaya
-
-
Mizoram
-
-
Nagaland
-
-
Odisha
1
0.50
Puducherry
-
-
Punjab
7
3.50
Rajasthan
-
-
Sikkim
-
-
Tamil Nadu
1
0.50
Telangana
9
4.50
Tripura
-
-
Uttar Pradesh
4
1.70
Uttarakhand
2
1.00
West Bengal
-
-
Total
85
42.00
ANNEXURE-IV
STATE/UT-WISE DETAILS OF CASH BACK AND INTEREST SUBSIDY PAID TO BENEFICIARIES UNDER PM SVANIDHI SCHEME
(AS ON 12.07.2022)
State Name
Cashback Paid
(In Lakhs)
Interest Subsidy Paid
(In Lakhs)
Andaman & Nicobar Islands
0.08
1.22
Andhra Pradesh
101.08
290.81
Arunachal Pradesh
0.48
5.53
Assam
7.94
56.58
Bihar
13.65
92.90
Chandigarh
2.79
8.09
Chhattisgarh
18.89
98.80
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
0.70
3.15
Delhi
24.56
69.21
Goa
0.35
3.11
Gujarat
64.33
298.49
Haryana
11.52
51.11
Himachal Pradesh
1.09
8.58
Jammu & Kashmir
1.85
36.20
Jharkhand
12.89
68.39
Karnataka
85.81
329.50
Kerala
3.03
25.60
Ladakh
0.03
0.73
Madhya Pradesh
205.44
878.34
Maharashtra
124.60
461.49
Manipur
1.04
16.00
Meghalaya
0.03
0.84
Mizoram
0.04
1.08
Nagaland
0.23
3.41
Odisha
21.59
85.36
Puducherry
0.57
3.22
Punjab
8.96
84.19
Rajasthan
42.32
150.33
Sikkim
-
0.00
Tamil Nadu
46.22
338.76
Telangana
285.23
794.45
Tripura
0.20
5.85
Uttar Pradesh
200.75
1,126.01
Uttarakhand
3.42
24.98
West Bengal
2.69
19.29
Total
1,294.40
5,441.60
ANNEXURE-V
STATE/UT-WISE DETAILS OF STREET VENDORS & THEIR FAMILY MEMBERS PROFILED AND SCHEME SANCTIONS FACILITATED UNDER ‘SVANIDHI SE SAMRIDDHI’
(AS ON 12.07.2022)
State Name
No of Street Vendors and Family Members profiled
No of Scheme sanctions facilitated
Andaman & Nicobar Islands
1,570
646
Andhra Pradesh
2,47,641
2,92,338
Arunachal Pradesh
1,362
869
Assam
8,015
5,956
Bihar
29,582
31,906
Chandigarh
8,185
948
Chhattisgarh
59,533
49,240
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
1,871
890
Delhi
2,038
159
Goa
611
534
Gujarat
97,765
16,239
Haryana
19,295
4,633
Himachal Pradesh
1,014
415
Jammu & Kashmir
21,327
747
Jharkhand
24,980
31,108
Karnataka
62,459
19,791
Kerala
4,652
534
Ladakh
602
137
Madhya Pradesh
3,30,399
1,28,303
Maharashtra
1,36,986
1,19,518
Manipur
1,467
834
Meghalaya
784
148
Mizoram
1,057
1,040
Nagaland
2,168
249
Odisha
47,960
5,303
Puducherry
1,981
2,346
Punjab
50,586
16,903
Rajasthan
32,356
8,685
Sikkim
0
0
Tamil Nadu
33,405
17,261
Telangana
4,53,830
4,08,277
Tripura
993
1,063
Uttar Pradesh
11,73,502
14,12,082
Uttarakhand
8,801
1,019
West Bengal
0
0
Total
28,68,777
25,80,121
This information was given by the Minister of State for Housing & Urban Affairs, Shri Kaushal Kishore, in a written reply in the Lok Sabha today.

|
হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
বেনিফিসরীশিংগী ইমুং-মনুংশিংগী সেফতী নেৎ লৈহন্নবা পি.এম. স্বনিধিগী মখাদা ‘স্বনিধি সে সমৃদ্ধি’গী থৌশিল
21 JUL 2022 3:34PM by PIB Imphal
হাউসিং এন্দ অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয়(এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.)না স্ত্রীৎ ভেন্দরশিংদা চহি ১গী তেনরগী ওইবা লুপা ১০,০০০ ফাওবগী কোল্লারেল ফ্রী ৱার্কিং কেপিতেল লোন পীদুনা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মনুংদা চৈথেং চাউনা ফংখ্রবা মখোয়গী ললোন-ইতিক অমুক হন্না হৌদোকচনাবা জুন ০১, ২০২২দা পি.এম. স্ত্রীৎ ভেন্দরস আত্মনির্ভর নিধি (পি.এম. স্বনিধি) স্কিম হৌদোকখি।
স্কিম অসিনা লোনশিং চাং নাইনা শিংগৎলকপদা চহি অমদা @ ৭% ইন্তরেস্ত সবসিদীগী মওংদা ইন্সেন্তিবশিং ফংহনখি অমসুং পীরিবা দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সনশিং তৌবদা থা অমদা লুপা ১০০ ফাওবগী কেশবেক লাকহনখি। মখা তানা মতম চানা ঙন্না শিংগৎলকপদা ভেন্দরশিংনা মথংগী সাইকলদা মথং শিৎনা লুপা ২০,০০০ অমসুং লুপা ৫০,০০০ ফাওবগী ৱার্কিং কেপিতেল লোন ফংনবগী ইলিজিবল ওইহল্লি।
মতুং তারকপদা ‘স্বনিধি সে সমৃদ্ধি’ থৌশিল অসি বেনিফিসরীশিংগী ইমুং-মনুংশিংগী সেফতী নেৎ লৈহন্নবা ভারত সরকারগী হৌজিক লৈরিবা সমাজিক শেন্মীৎলোনগী বাইফ-থৌরাং স্কিম ৮ অসিগা মখোয়গা লিঙ্ক তৌদুনা স্কিম অসিদা হাপচিন্নবা দিজাইন তৌখি। মসি অহানবা তাঙ্কক্তা জনুৱারী ৪, ২০২১দা অর্বান লোকেল বোদী ১২৫দা হৌদোকখি অমসুং এপ্রিল ১২, ২০২২দা য়ু.এল.বি. ১২৬তা হেনগৎহনখি।
স্কিম অসিনা বেনিফিসরী স্ত্রীৎ ফুদ ভেন্দরশিংবু মখোয়গী কস্তমরশিং ওনলাইন্দা সর্ব তৌনবা ই-কম্মর্স প্লেৎফোর্মশিংদা ওন-বোর্দ তৌবগী খুদোংচাবসু পীখি।
জুলাই ১২, ২০২২ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংবদা লুপা করোর ৩,৬২১গী শেনফম ওইবা লোন লাখ ৩৩.৩৭ কাইথখি। অহানবা, অনিশুবা অমসুং অহুমশুবা লোনশিংগীদমক রাজ্য-রাজ্য/য়ু.তি-য়ু.তি.গী ওইনা কাইথখিবগী ৱারোল মথংশিৎনা এনেক্সর-I দগী III ফাওবদা পীরি।
জুলাই ১২, ২০২২ ফাওবদা লুপা করোর ৫৪.৪২গী শেনফম অমসুং লুপা করোর ১২.৯৪গী শেনফম অসি মথংশিৎনা ইন্তরেস্ত সবসিদী অমসুং কেশ বেক ওইনা ফংহনখি। রাজ্য-রাজ্য/য়ু.তি-য়ু.তি.গী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল মথংশিৎনা এনেক্সর-IVদা পীরি।
জুলাই ১২, ২০২২ ফাওবদা বেনিফিসরী লাখ ২৮.৬৮ অমসুং মখোয়গী ইমুং মনুংগী মীওইশীংগী সোসিও ইকনোমিক প্রোফাইলিং তৌবা লোইশিনখি অমসুং স্কিম লাখ ২৫.৮০ সেঙ্কসন তৌহনখি। রাজ্য-রাজ্য/য়ু.তি-য়ু.তি.গী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল মথংশিৎনা এনেক্সর-Vদা পীরি।
জুলাই ১২, ২০২২ ফাওবদা ই-কম্মর্স প্লেৎফোর্মদা স্ত্রীৎ ভেন্দর ৯,১৯৮ ওন-বোর্দ তৌখি।
এনেক্সর-I
রাজ্য-রাজ্য/য়ু.তি.-য়ু.তি.গী মতুং ইন্না পি.এম. স্বনিধি স্কিমগী মখাদা লাকখিবা অহানবা লোন এপ্লিকেসন, সেঙ্ক তৌখিবা, কাইথখিবা, শেনফম কাইথখিবা অমসুং শিংগৎখিবা লোনশিংগী মশিংগী অকুপ্পা ৱারোল
(১২.০৭.২০২২ ফাওবদা)
রাজ্য মমিং
পীথখিবা শেন্থংগী মশিং
পীথখিবা শেনফম (লুপা লাখতা)
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
৪৭৪
৪৭.৩৯
আন্ধ্র প্রদেশ
১,৮২,৮৬৪
১৮,২১৪.২৫
অরুনাচল প্রদেশ
২,৬৪৩
২৬৪.১৬
অসাম
৫৬,৮৫০
৫,৬৭৮.১৬
বিহার
৪৭,৮০৯
৪,৭২২.৫৭
চন্দিগর
৩,৫৭৫
৩৫৫.৮০
ছত্তিশগর
৪৭,২৮১
৪,৬৮৪.৬১
দামন অমসুং দ্যু অমসুং নগর হভেলি
১,২৬৩
১২৫.৮৯
দিল্লী
৪৩,১৮০
৪,২৯০.৬৩
গোৱা
১,২৩২
১২২.৫২
গুজরাত
২,০৬,৮৩১
২০,৫৯৭.৬১
হরিয়ানা
২৬,৮১৬
২,৬৬০.২০
হিমাচল প্রদেশ
৩,৩৭১
৩৩৬.০৮
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১৪,১৬১
১,৪১৪.৩৮
ঝারখন্দ
২৯,১৭৫
২,৯০১.০৫
কর্নাতকা
১,৪৩,২০৪
১৪,২৭৫.০০
কেরেলা
৯,৫১৮
৯৪৬.৩৪
লদাখ
২৬৪
২৬.৪০
মৈধ্য প্রদেশ
৪,৭৮,০৯২
৪৭,৫৯৭.৮৮
মহারাস্ত্র
১,৯৯,৫১১
১৯,৮৩০.৯৪
মনিপুর
৮,৫১৯
৮৫১.১৬
মেঘালয়
৭৪২
৭৪.২০
মিজোরাম
৪৮৫
৪৮.৫০
নগালেন্দ
১,৫১৯
১৫১.৯০
ওরিশা
৩৪,৯০৫
৩,৪৫৪.৩০
পুদুচেরী
১,২৫১
১২৪.৯৬
পঞ্জাব
৩৯,৭৪৫
৩,৯৪০.২৪
রাজস্থান
৬৭,০০১
৬,৬৬৩.৩২
সিক্কিম
১
০.১০
তমিল নাদু
১,৬৮,৪৩৮
১৬,৬৫২.৬৯
তেলঙ্গনা
৩,৪৪,৭১৯
৩৪,১২১.৩৫
ত্রিপুরা
৩,০৬৩
৩০৫.৭২
উত্তর প্রদেশ
৮,৩৫,০৩৩
৮২,৪১০.৮৫
উত্তরাখন্দ
১০,৬৬০
১,০৬১.৩১
নোংচুপ বেঙ্গল
১৩,৫৫০
১,৩৩৬.১০
অপুনবা
৩০,২৭,৭৪৫
৩,০০,২৮৮.৫৫
এনেক্সর-II
রাজ্য-রাজ্য/য়ু.তি.-য়ু.তি.গী মতুং ইন্না পি.এম. স্বনিধি স্কিমগী মখাদা লাকখিবা অনিশুবা লোন এপ্লিকেসন, সেঙ্ক তৌখিবা, কাইথখিবা, শেনফম কাইথখিবা অমসুং শিংগৎখিবা লোনশিংগী মশিংগী অকুপ্পা ৱারোল
(১২.০৭.২০২২ ফাওবদা)
রাজ্য মমিং
পীথখিবা শেন্থংগী মশিং
পীথখিবা শেনফম (লুপা লাখতা)
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
৭২
১৪.৪০
আন্ধ্র প্রদেশ
২০,০৪৫
৩,৯৯৩.৭৮
অরুনাচল প্রদেশ
৩৯৯
৭৯.৭৫
অসাম
২,৯৪০
৫৮৭.০২
বিহার
১,৮২৫
৩৬৩.৯৬
চন্দিগর
৪৭৫
৯৪.৯৫
ছত্তিশগর
৪,১৪১
৮২৬.২৯
দামন অমসুং দ্যু অমসুং নগর হভেলি
৪৪
৮.৮০
দিল্লী
১,৫২৪
৩০৩.৬৫
গোৱা
২৩৯
৪৭.৭০
গুজরাত
২৪,৫৬৭
৪,৯০২.৮৫
হরিয়ানা
৩,২১৪
৬৪১.৪০
হিমাচল প্রদেশ
৭৯২
১৫৭.৯৫
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১,৫২০
৩০২.৯৮
ঝারখন্দ
২,৫২১
৫০৩.৪০
কর্নাতকা
২১,৭০৩
৪,৩৩১.৯৫
কেরেলা
২,৩৩০
৪৬৪.৪০
লদাখ
১১৩
২২.৬০
মৈধ্য প্রদেশ
৬২,৮০১
১২,৫৪২.৮৫
মহারাস্ত্র
২০,৫৬৮
৪,১০৬.৬৭
মনিপুর
২৫৭
৫১.৩৫
মেঘালয়
৫৭
১১.৪০
মিজোরাম
১০২
২০.৪০
নগালেন্দ
২১৪
৪২.৭৫
ওরিশা
৩,১৫১
৬২৯.৫৫
পুদুচেরী
১৮১
৩৬.১৫
পঞ্জাব
২,৩৭৬
৪৭৩.৩১
রাজস্থান
৬৪৪
১২৭.৩০
সিক্কিম
-
-
তমিল নাদু
১১,২৯১
২,২৪৯.২০
তেলঙ্গনা
৬৩,৫৪৩
১২,৬৫৪.৪৬
ত্রিপুরা
২৩৭
৪৭.৩৫
উত্তর প্রদেশ
৫৪,৯৭৩
১০,৯৪৮.২৮
উত্তরাখন্দ
৯৬৫
১৯২.৮৫
নোংচুপ বেঙ্গল
১২৮
২৫.৫০
অপুনবা
৩,০৯,৯৫২
৬১,৮০৭.১৯
এনেক্সর-III
রাজ্য-রাজ্য/য়ু.তি.-য়ু.তি.গী মতুং ইন্না পি.এম. স্বনিধি স্কিমগী মখাদা লাকখিবা অহুমশুবা লোন এপ্লিকেসন, সেঙ্ক তৌখিবা, কাইথখিবা, অমসুং শেনফম কাইথখিবগী মশিংগী অকুপ্পা ৱারোল
(১২.০৭.২০২২ ফাওবদা)
রাজ্য মমিং
পীথখিবা শেন্থংগী মশিং
পীথখিবা শেনফম (লুপা লাখতা)
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
-
-
আন্ধ্র প্রদেশ
-
-
অরুনাচল প্রদেশ
-
-
অসাম
১
০.৫০
বিহার
-
-
চন্দিগর
-
-
ছত্তিশগর
২
১.০০
দামন অমসুং দ্যু অমসুং নগর হভেলি
-
-
দিল্লী
-
-
গোৱা
২
১.০০
গুজরাত
৫
২.৫০
হরিয়ানা
-
-
হিমাচল প্রদেশ
২
১.০০
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১
০.৫০
ঝারখন্দ
১
০.৫০
কর্নাতকা
১৫
৭.৩০
কেরেলা
৩
১.৫০
লদাখ
-
-
মৈধ্য প্রদেশ
২৬
১৩.০০
মহারাস্ত্র
৩
১.৫০
মনিপুর
-
-
মেঘালয়
-
-
মিজোরাম
-
-
নগালেন্দ
-
-
ওরিশা
১
০.৫০
পুদুচেরী
-
-
পঞ্জাব
৭
৩.৫০
রাজস্থান
-
-
সিক্কিম
-
-
তমিল নাদু
১
০.৫০
তেলঙ্গনা
৯
৪.৫০
ত্রিপুরা
-
-
উত্তর প্রদেশ
৪
১.৭০
উত্তরাখন্দ
২
১.০০
নোংচুপ বেঙ্গল
-
-
অপুনবা
৮৫
৪২.০০
এনেক্সর-IV
রাজ্য-রাজ্য/য়ু.তি.-য়ু.তি.গী মতুং ইন্না পি.এম. স্বনিধি স্কিমগী মখাদা বেনিফিসরীশিংদা পীখিবা কেশ বেক অমসুং ইন্তরেস্ত সবসিদীগী অকুপ্পা ৱারোল
(১২.০৭.২০২২ ফাওবদা)
রাজ্য মমিং
কেশবেক পীখিবা
(লাখতা)
ইন্তরেস্ত সবসিদী পীখিবা
(লাখতা)
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
০.০৮
১.২২
আন্ধ্র প্রদেশ
১০১.০৮
২৯০.৮১
অরুনাচল প্রদেশ
০.৪৮
৫.৫৩
অসাম
৭.৯৪
৫৬.৫৮
বিহার
১৩.৬৫
৯২.৯০
চন্দিগর
২.৭৯
৮.০৯
ছত্তিশগর
১৮.৮৯
৯৮.৮০
দামন অমসুং দ্যু অমসুং নগর হভেলি
০.৭০
৩.১৫
দিল্লী
২৪.৫৬
৬৯.২১
গোৱা
০.৩৫
৩.১১
গুজরাত
৬৪.৩৩
২৯৮.৪৯
হরিয়ানা
১১.৫২
৫১.১১
হিমাচল প্রদেশ
১.০৯
৮.৫৮
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১.৮৫
৩৬.২০
ঝারখন্দ
১২.৮৯
৬৮.৩৯
কর্নাতকা
৮৫.৮১
৩২৯.৫০
কেরেলা
৩.০৩
২৫.৬০
লদাখ
০.০৩
০.৭৩
মৈধ্য প্রদেশ
২০৫.৪৪
৮৭৮.৩৪
মহারাস্ত্র
১২৪.৬০
৪৬১.৪৯
মনিপুর
১.০৪
১৬.০০
মেঘালয়
০.০৩
০.৮৪
মিজোরাম
০.০৪
১.০৮
নগালেন্দ
০.২৩
৩.৪১
ওরিশা
২১.৫৯
৮৫.৩৬
পুদুচেরী
০.৫৭
৩.২২
পঞ্জাব
৮.৯৬
৮৪.১৯
রাজস্থান
৪২.৩২
১৫০.৩৩
সিক্কিম
-
০.০০
তমিল নাদু
৪৬.২২
৩৩৮.৭৬
তেলঙ্গনা
২৮৫.২৩
৭৯৪.৪৫
ত্রিপুরা
০.২০
৫.৮৫
উত্তর প্রদেশ
২০০.৭৫
১,১২৬.০১
উত্তরাখন্দ
৩.৪২
২৪.৯৮
নোংচুপ বেঙ্গল
২.৬৯
১৯.২৯
অপুনবা
১,২৯৪.৪০
৫,৪৪১.৬০
এনেক্সর-V
রাজ্য-রাজ্য/য়ু.তি.-য়ু.তি.গী মতুং ইন্না ‘স্বনিধি সে সমৃদ্ধি’গী মখাদা স্ত্রীৎ ভেন্দরশিং অমসুং মখোয়গী ইমুংগী মীওইশিংগী প্রোফাইল তৌখিবা অমসুং কাইথখিবা স্কিমশিংগী অকুপ্পা ৱারোল
(১২.০৭.২০২২ ফাওবদা)
রাজ্য মমিং
স্ত্রীৎ ভেন্দরশিং অমসুং ইমুংগী মীওইশিংগী প্রোফাইল তৌখিবগী মশিং
সেঙ্কসন তৌখিবা স্কিমগী মশিং
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
১,৫৭০
৬৪৬
আন্ধ্র প্রদেশ
২,৪৭,৬৪১
২,৯২,৩৩৮
অরুনাচল প্রদেশ
১,৩৬২
৮৬৯
অসাম
৮,০১৫
৫,৯৫৬
বিহার
২৯,৫৮২
৩১,৯০৬
চন্দিগর
৮,১৮৫
৯৪৮
ছত্তিশগর
৫৯,৫৩৩
৪৯,২৪০
দামন অমসুং দ্যু অমসুং নগর হভেলি
১,৮৭১
৮৯০
দিল্লী
২,০৩৮
১৫৯
গোৱা
৬১১
৫৩৪
গুজরাত
৯৭,৭৬৫
১৬,২৩৯
হরিয়ানা
১৯,২৯৫
৪,৬৩৩
হিমাচল প্রদেশ
১,০১৪
৪১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
২১,৩২৭
৭৪৭
ঝারখন্দ
২৪,৯৮০
৩১,১০৮
কর্নাতকা
৬২,৪৫৯
১৯,৭৯১
কেরেলা
৪,৬৫২
৫৩৪
লদাখ
৬০২
১৩৭
মৈধ্য প্রদেশ
৩,৩০,৩৯৯
১,২৮,৩০৩
মহারাস্ত্র
১,৩৬,৯৮৬
১,১৯,৫১৮
মনিপুর
১,৪৬৭
৮৩৪
মেঘালয়
৭৮৪
১৪৮
মিজোরাম
১,০৫৭
১,০৪০
নগালেন্দ
২,১৬৮
২৪৯
ওরিশা
৪৭,৯৬০
৫,৩০৩
পুদুচেরী
১,৯৮১
২,৩৪৬
পঞ্জাব
৫০,৫৮৬
১৬,৯০৩
রাজস্থান
৩২,৩৫৬
৮,৬৮৫
সিক্কিম
০
০
তমিল নাদু
৩৩,৪০৫
১৭,২৬১
তেলঙ্গনা
৪,৫৩,৮৩০
৪,০৮,২৭৭
ত্রিপুরা
৯৯৩
১,০৬৩
উত্তর প্রদেশ
১১,৭৩,৫০২
১৪,১২,০৮২
উত্তরাখন্দ
৮,৮০১
১,০১৯
নোংচুপ বেঙ্গল
০
০
অপুনবা
২৮,৬৮,৭৭৭
২৫,৮০,১২১
ই-পাউ অসি ঙসি লোক সভাদা হাউসিং এন্দ অর্বান এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কৌশল কিশোরনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।