Ministry of Housing & Urban Affairs
‘SVANidhi se Samriddhi’ initiative under PM SVANidhi to build safety net for the beneficiaries’ families
21 JUL 2022 3:34PM by PIB Delhi
Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA) has launched PM Street Vendor’s AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) Scheme on June 01, 2020 to facilitate collateral free working capital loan upto ₹10,000 of 1 year tenure to street vendors to restart their businesses, which were adversely impacted during the Covid-19 pandemic.
The scheme provides incentives in the form of interest subsidy @ 7% per annum on regular repayment of loan and cash-back upto ₹100 per month on undertaking prescribed digital transactions. Further, on timely or early repayment, the vendors are eligible for enhanced working capital loan of ₹20,000 and ₹50,000 respectively during the next cycle.
Later on, ‘SVANidhi se Samriddhi’ initiative, designed to build safety net for the beneficiaries’ families by linking them to existing 8 socio-economic welfare schemes of the Government of India was added to the Scheme. It was launched in 125 Urban Local Bodies (ULBs) in the first phase on 4th January, 2021 and extended for 126 ULBs on 12th April, 2022.
The Scheme also facilitates on-boarding of beneficiary Street Food Vendors to e-commerce platforms to serve their customers online.
33.37 lakh loans amounting to ₹3,621 crores have been disbursed across the country till July 12, 2022. A statement showing State/UT-wise loan disbursements for the 1st, 2nd and 3rd loans is at Annexure – I to III respectively.
An amount of ₹54.42 crores and ₹12.94 crores has been paid as interest subsidy & cash back respectively till July 12, 2022. A statement showing State/UT-wise details is at Annexure-IV.
As on July 12, 2022, socio-economic profiling of 28.68 lakh beneficiaries and their family members has been completed and 25.80 lakh scheme sanctions have been facilitated. A statement showing State/UT-wise details is at Annexure-V.
9,198 Street Vendors have been on-boarded on the e-commerce platforms till July 12, 2022.
ANNEXURE-I
STATE/UT-WISE DETAILS OF NUMBER OF 1st LOAN APPLICATIONS RECEIVED, SANCTIONED, DISBURSED, AMOUNT DISBURSED AND LOANS REPAID UNDER PM SVANIDHI SCHEME
(AS ON 12.07.2022)
State Name
Number of Loans Disbursed
Disbursed Amount in Rupees (In Lakhs)
Andaman & Nicobar Islands
474
47.39
Andhra Pradesh
1,82,864
18,214.25
Arunachal Pradesh
2,643
264.16
Assam
56,850
5,678.16
Bihar
47,809
4,722.57
Chandigarh
3,575
355.80
Chhattisgarh
47,281
4,684.61
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
1,263
125.89
Delhi
43,180
4,290.63
Goa
1,232
122.52
Gujarat
2,06,831
20,597.61
Haryana
26,816
2,660.20
Himachal Pradesh
3,371
336.08
Jammu & Kashmir
14,161
1,414.38
Jharkhand
29,175
2,901.05
Karnataka
1,43,204
14,275.00
Kerala
9,518
946.34
Ladakh
264
26.40
Madhya Pradesh
4,78,092
47,597.88
Maharashtra
1,99,511
19,830.94
Manipur
8,519
851.16
Meghalaya
742
74.20
Mizoram
485
48.50
Nagaland
1,519
151.90
Odisha
34,905
3,454.30
Puducherry
1,251
124.96
Punjab
39,745
3,940.24
Rajasthan
67,001
6,663.32
Sikkim
1
0.10
Tamil Nadu
1,68,438
16,652.69
Telangana
3,44,719
34,121.35
Tripura
3,063
305.72
Uttar Pradesh
8,35,033
82,410.85
Uttarakhand
10,660
1,061.31
West Bengal
13,550
1,336.10
Total
30,27,745
3,00,288.55
ANNEXURE-II
STATE/UT-WISE DETAILS OF NUMBER OF 2ND LOAN APPLICATIONS RECEIVED, SANCTIONED, DISBURSED, AMOUNT DISBURSED AND LOANS REPAID UNDER PM SVANIDHI SCHEME
(AS ON 12.07.2022)
State Name
Number of Loans Disbursed
Disbursed Amount in Rupees (In Lakhs)
Andaman & Nicobar Islands
72
14.40
Andhra Pradesh
20,045
3,993.78
Arunachal Pradesh
399
79.75
Assam
2,940
587.02
Bihar
1,825
363.96
Chandigarh
475
94.95
Chhattisgarh
4,141
826.29
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
44
8.80
Delhi
1,524
303.65
Goa
239
47.70
Gujarat
24,567
4,902.85
Haryana
3,214
641.40
Himachal Pradesh
792
157.95
Jammu & Kashmir
1,520
302.98
Jharkhand
2,521
503.40
Karnataka
21,703
4,331.95
Kerala
2,330
464.40
Ladakh
113
22.60
Madhya Pradesh
62,801
12,542.85
Maharashtra
20,568
4,106.67
Manipur
257
51.35
Meghalaya
57
11.40
Mizoram
102
20.40
Nagaland
214
42.75
Odisha
3,151
629.55
Puducherry
181
36.15
Punjab
2,376
473.31
Rajasthan
644
127.30
Sikkim
-
-
Tamil Nadu
11,291
2,249.20
Telangana
63,543
12,654.46
Tripura
237
47.35
Uttar Pradesh
54,973
10,948.28
Uttarakhand
965
192.85
West Bengal
128
25.50
Total
3,09,952
61,807.19
ANNEXURE-III
STATE/UT-WISE DETAILS OF NUMBER OF 3RD LOAN APPLICATIONS RECEIVED, SANCTIONED, DISBURSED, AND AMOUNT DISBURSED UNDER PM SVANIDHI
(AS ON 12.07.2022)
State Name
Number of Loans Disbursed
Disbursed Amount in Rupees (In Lakhs)
Andaman & Nicobar Islands
-
-
Andhra Pradesh
-
-
Arunachal Pradesh
-
-
Assam
1
0.50
Bihar
-
-
Chandigarh
-
-
Chhattisgarh
2
1.00
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
-
-
Delhi
-
-
Goa
2
1.00
Gujarat
5
2.50
Haryana
-
-
Himachal Pradesh
2
1.00
Jammu & Kashmir
1
0.50
Jharkhand
1
0.50
Karnataka
15
7.30
Kerala
3
1.50
Ladakh
-
-
Madhya Pradesh
26
13.00
Maharashtra
3
1.50
Manipur
-
-
Meghalaya
-
-
Mizoram
-
-
Nagaland
-
-
Odisha
1
0.50
Puducherry
-
-
Punjab
7
3.50
Rajasthan
-
-
Sikkim
-
-
Tamil Nadu
1
0.50
Telangana
9
4.50
Tripura
-
-
Uttar Pradesh
4
1.70
Uttarakhand
2
1.00
West Bengal
-
-
Total
85
42.00
ANNEXURE-IV
STATE/UT-WISE DETAILS OF CASH BACK AND INTEREST SUBSIDY PAID TO BENEFICIARIES UNDER PM SVANIDHI SCHEME
(AS ON 12.07.2022)
State Name
Cashback Paid
(In Lakhs)
Interest Subsidy Paid
(In Lakhs)
Andaman & Nicobar Islands
0.08
1.22
Andhra Pradesh
101.08
290.81
Arunachal Pradesh
0.48
5.53
Assam
7.94
56.58
Bihar
13.65
92.90
Chandigarh
2.79
8.09
Chhattisgarh
18.89
98.80
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
0.70
3.15
Delhi
24.56
69.21
Goa
0.35
3.11
Gujarat
64.33
298.49
Haryana
11.52
51.11
Himachal Pradesh
1.09
8.58
Jammu & Kashmir
1.85
36.20
Jharkhand
12.89
68.39
Karnataka
85.81
329.50
Kerala
3.03
25.60
Ladakh
0.03
0.73
Madhya Pradesh
205.44
878.34
Maharashtra
124.60
461.49
Manipur
1.04
16.00
Meghalaya
0.03
0.84
Mizoram
0.04
1.08
Nagaland
0.23
3.41
Odisha
21.59
85.36
Puducherry
0.57
3.22
Punjab
8.96
84.19
Rajasthan
42.32
150.33
Sikkim
-
0.00
Tamil Nadu
46.22
338.76
Telangana
285.23
794.45
Tripura
0.20
5.85
Uttar Pradesh
200.75
1,126.01
Uttarakhand
3.42
24.98
West Bengal
2.69
19.29
Total
1,294.40
5,441.60
ANNEXURE-V
STATE/UT-WISE DETAILS OF STREET VENDORS & THEIR FAMILY MEMBERS PROFILED AND SCHEME SANCTIONS FACILITATED UNDER ‘SVANIDHI SE SAMRIDDHI’
(AS ON 12.07.2022)
State Name
No of Street Vendors and Family Members profiled
No of Scheme sanctions facilitated
Andaman & Nicobar Islands
1,570
646
Andhra Pradesh
2,47,641
2,92,338
Arunachal Pradesh
1,362
869
Assam
8,015
5,956
Bihar
29,582
31,906
Chandigarh
8,185
948
Chhattisgarh
59,533
49,240
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
1,871
890
Delhi
2,038
159
Goa
611
534
Gujarat
97,765
16,239
Haryana
19,295
4,633
Himachal Pradesh
1,014
415
Jammu & Kashmir
21,327
747
Jharkhand
24,980
31,108
Karnataka
62,459
19,791
Kerala
4,652
534
Ladakh
602
137
Madhya Pradesh
3,30,399
1,28,303
Maharashtra
1,36,986
1,19,518
Manipur
1,467
834
Meghalaya
784
148
Mizoram
1,057
1,040
Nagaland
2,168
249
Odisha
47,960
5,303
Puducherry
1,981
2,346
Punjab
50,586
16,903
Rajasthan
32,356
8,685
Sikkim
0
0
Tamil Nadu
33,405
17,261
Telangana
4,53,830
4,08,277
Tripura
993
1,063
Uttar Pradesh
11,73,502
14,12,082
Uttarakhand
8,801
1,019
West Bengal
0
0
Total
28,68,777
25,80,121
This information was given by the Minister of State for Housing & Urban Affairs, Shri Kaushal Kishore, in a written reply in the Lok Sabha today.

ଗୃହ ନିର୍ମାଣ ଓ ସହରାଞ୍ଚଳ ଦାରିଦ୍ର୍ୟ ଦୂରୀକରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଓଡିଶାକୁ ୩୮,୦୫୭ ଋଣ ଆବେଦନ ପାଇଁ ୪୦୮୪.୪ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ଋଣ ମିଳିଛି
ହିତାଧିକାରୀ ମାନଙ୍କର ପରିବାର ନିମନ୍ତେ ସୁରକ୍ଷା ଜାଲ ନିର୍ମାଣ କରିବା ନିମନ୍ତେ ପିଏମ୍ ସ୍ୱନିଧି ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ‘ସ୍ୱନିଧି ସେ ସମୃଦ୍ଧି’ ପଦକ୍ଷେପ
21 JUL 2022 3:34PM by PIB Bhubaneswar
ବାସଗୃହ ଏବଂ ସହରାଂଚଳ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ (ଏମ୍‌ଓଏଚ୍‌ୟୁଏ) ଜୁନ୍ ୧, ୨୦୨୦ରେ ବୁଲା ବିକାଳି ମାନଙ୍କୁ, ଯେଉଁ ମାନଙ୍କର ବ୍ୟବସାୟ ଉପରେ କୋଭିଡ୍ ୧୯ ମହାମାରୀ ସମୟରେ ପ୍ରତିକୂଳ ପ୍ରଭାବ ପଡିଥିଲା, ସେମାନଙ୍କର ବ୍ୟବସାୟ ଗୁଡିକୁ ପୁଣି ଥରେ ଆରମ୍ଭ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ବର୍ଷର ସମୟ ଭିତରେ ୧୦,୦୦୦ ଟଙ୍କା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବନ୍ଧକ ମୁକ୍ତ କାର୍ଯ୍ୟଶୀଳ ପୁଞ୍ଜି ଋଣର ସୁବିଧା ନିମନ୍ତେ ପିଏମ୍ ଷ୍ଟ୍ରିଟ୍ ଭେଣ୍ଡର୍ସ ଆତ୍ମ ନିର୍ଭର ନିଧି (ପିଏମ୍ ସ୍ୱନିଧି) ଯୋଜନା ଆରମ୍ଭ କରା ଯାଇଛି ।
ଏଥିରେ ପ୍ରଥମ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ଓଡିଶାକୁ ୩୪,୯୦୫ ଟି ଋଣ ଆବେଦନ ପାଇଁ ୩,୪୫୪.୩୦ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ମିଳିଛି । ସେହିପରି ଦ୍ୱିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ଓଡିଶାକୁ ୩୧୫୧ ଋଣ ଆବେଦନ ପାଇଁ ୬୨୯ . ୫୫ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ମିଳିଛି । ତୃତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ଗୋଟିଏ ଆବେଦନ ପାଇଁ ୦.୫୦ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ପ୍ରଦାନ କରା ଯାଇଛି । ୨୧.୫୯ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ନଗଦ ଅର୍ଥ ଫେରସ୍ତ ମିଳିଥିବା ବେଳେ ୮୫. ୩୬ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ରିହାତି ମିଳିଛି । ଏହି ସମୟ ଭିତରେ ଓଡିଶାର ୪୭,୯୬୦ ବୁଲା ବିକାଳିଙ୍କୁ ତଥ୍ୟ ଭୁକ୍ତ କରା ଯାଇଥିବା ବେଳେ ୫,୩୦୩ ଟି ଯୋଜନାକୁ ଅନୁମୋଦନ ମିଳିଛି ।
ଏହି ଯୋଜନା ଅନୁସାରେ ଋଣକୁ ନିୟମିତ ଶୁଝିବା ଉପରେ ବାର୍ଷିକ ୭% ହାରରେ ଋଣ ସବସିଡି (ରିହାତି) ରୂପରେ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ପ୍ରଦାନ କରା ଯାଇଥାଏ ଏବଂ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ଡିଜିଟାଲ୍ ଦେୟ ଶୁଝିବା ଉପରେ ପ୍ରତି ମାସରେ ୧୦୦ ଟଙ୍କା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଟଙ୍କା ଫେରସ୍ତ ପ୍ରଦାନ ମିଳିଥାଏ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଠିକ୍ ସମୟରେ କିମ୍ବା ଶୀଘ୍ର ଋଣ ଶୁଝିବା ଉପରେ ବିକ୍ରେତା ଆଗାମୀ ଚକ୍ର ସମୟରେ କ୍ରମଶଃ ୨୦,୦୦୦ ଟଙ୍କା ଏବଂ ୫୦,୦୦୦ ଟଙ୍କା ବର୍ଦ୍ଧିତ କାର୍ଯ୍ୟଶୀଳ ପୁଞ୍ଜି ଋଣ ପାଇବା ପାଇଁ ଯୋଗ୍ୟ ହୋଇ ଥାଆନ୍ତି ।
ଏସବୁ ପରେ, ‘ସ୍ୱନିଧି ସେ ସମୃଦ୍ଧିଯୋଜନା, ଭାରତ ସରକାରଙ୍କର ବର୍ତମାନର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ଥିବା ୮ଟି ସାମାଜିକ - ଆର୍ôଥକ କଲ୍ୟାଣକାରୀ ଯୋଜନା ଗୁଡିକ ସହିତ ସଂଯୁକ୍ତ କରାଯାଇ ହିତାଧିକାରୀ ମାନଙ୍କ ପରିବାର ମାନଙ୍କ ନିମନ୍ତେ ସୁରକ୍ଷା ଜାଲ ନିର୍ମାଣ କରିବା ନିମନ୍ତେ ଡିଜାଇନ୍ (ପ୍ରସ୍ତୁତ) କରା ଯାଇଛି । ଏହା ପ୍ରଥମ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ୪ ଜାନୁଆରୀ, ୨୦୨୧ରେ ୧୨୫ ସହର ସ୍ଥାନୀୟ ସଂସ୍ଥା (ୟୁଏଲ୍‌ବି)ରେ ଆରମ୍ଭ କରା ଯାଇଥିଲା ଏବଂ ୧୨ ଏପ୍ରିଲ୍‌, ୨୦୨୨ରେ ୧୨୬ ୟୁଏଲ୍‌ବିକୁ ବିସ୍ତାରିତ କରା ଯାଇଥିଲା ।
ଏହି ଯୋଜନା ହିତାଧିକାରୀ ବୁଲା ବିକାଳି ମାନଙ୍କୁ ଇ - କମର୍ସ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ (ମଂଚ)ରେ ନିଜର ଗ୍ରାହକ ମାନଙ୍କୁ ଅନ୍‌ଲାଇନ୍ ସେବା ଦେବା ପାଇଁ ଅନ୍ ବୋଡିଂର ସୁବିଧା ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ ।
୧୨ ଜୁଲାଇ, ୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସାରା ଦେଶରେ ୩୩.୩୭ ଲକ୍ଷ ଋଣ ନିମନ୍ତେ ୩,୬୨୧ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଅର୍ଥ ରାଶି ବିତରଣ କରା ଯାଇ ସାରିଛି । ପ୍ରଥମ, ଦ୍ୱିତୀୟ ଏବଂ ତୃତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ନିମନ୍ତେ ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ପ୍ରଦେଶ ସ୍ତରରେ କରା ଯାଇଥିବା ଋଣ ବିତରଣକୁ ପ୍ରଦର୍ଶିତ କରିବା ନିମନ୍ତେ ବିବରଣୀ କ୍ରମଶଃ ଅନୁବନ୍ଧ - ୧ ରୁ ଅନୁବନ୍ଧ - ୩ ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି ।
୧୨ ଜୁଲାଇ, ୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କ୍ରମଶଃ ୫୪. ୪୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ଏବଂ ୧୨. ୯୪ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଅର୍ଥ ଋଣ ରିହାତି ଏବଂ ଟଙ୍କା ଫେରସ୍ତ ଆକାରରେ ପ୍ରଦାନ କରା ଯାଇଛି । ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ପ୍ରଦେଶ ସ୍ତରର ସବିଶେଷ ତଥ୍ୟର ବିବରଣୀ ଅନୁବନ୍ଧ - ୪ରେ ଉଲ୍ଲେଖ ହୋଇଛି ।
୧୨ ଜୁଲାଇ, ୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୨୮.୬୮ ହିତାଧିକାରୀ ମାନଙ୍କୁ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କର ପରିବାରର ସଦସ୍ୟ ମାନଙ୍କର ସାମାଜିକ - ଆର୍ôଥକ ପ୍ରୋଫାଇଲିଂ (ତଥ୍ୟ କରଣ) ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରା ଯାଇ ସାରିଛି ଏବଂ ୨୫ . ୮୦ ଲକ୍ଷ ଯୋଜନା ଗୁଡିକୁ ମଞ୍ଜୁରି ପ୍ରଦାନ କରା ଯାଇଛି । ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ପ୍ରଦେଶ ସ୍ତରରେ ସବିଶେଷ ତଥ୍ୟର ବିବରଣୀ ଅନୁବନ୍ଧ - ୫ରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରା ଯାଇଛି ।
୧୨ ଜୁଲାଇ, ୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୯,୧୯୮ ବୁଲା ବିକାଳି ଇ- କମର୍ସ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ଅନ୍ ବୋର୍ଡ (ତଥ୍ୟ ଭୁକ୍ତ) ହୋଇ ସାରିଛନ୍ତି ।
ଅନୁବନ୍ଧ - ୧
ପିଏମ୍ ସ୍ୱନିଧି ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ପ୍ରାପ୍ତ, ସ୍ୱୀକୃତ, ବିତରିତ ଅର୍ଥ ରାଶି ଏବଂ ଶୁଝିଥିବା ପ୍ରଥମ ଋଣ ଆବେଦନ ଗୁଡିକର ସଂଖ୍ୟା ସମ୍ପର୍କରେ ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ପ୍ରଦେଶର ସବିଶେଷ ବିବରଣୀ ।
(୧୨.୦୭.୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ)
State Name
Number of Loans Disbursed
Disbursed Amount in Rupees (In Lakhs)
Andaman & Nicobar Islands
474
47.39
Andhra Pradesh
1,82,864
18,214.25
Arunachal Pradesh
2,643
264.16
Assam
56,850
5,678.16
Bihar
47,809
4,722.57
Chandigarh
3,575
355.80
Chhattisgarh
47,281
4,684.61
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
1,263
125.89
Delhi
43,180
4,290.63
Goa
1,232
122.52
Gujarat
2,06,831
20,597.61
Haryana
26,816
2,660.20
Himachal Pradesh
3,371
336.08
Jammu & Kashmir
14,161
1,414.38
Jharkhand
29,175
2,901.05
Karnataka
1,43,204
14,275.00
Kerala
9,518
946.34
Ladakh
264
26.40
Madhya Pradesh
4,78,092
47,597.88
Maharashtra
1,99,511
19,830.94
Manipur
8,519
851.16
Meghalaya
742
74.20
Mizoram
485
48.50
Nagaland
1,519
151.90
Odisha
34,905
3,454.30
Puducherry
1,251
124.96
Punjab
39,745
3,940.24
Rajasthan
67,001
6,663.32
Sikkim
1
0.10
Tamil Nadu
1,68,438
16,652.69
Telangana
3,44,719
34,121.35
Tripura
3,063
305.72
Uttar Pradesh
8,35,033
82,410.85
Uttarakhand
10,660
1,061.31
West Bengal
13,550
1,336.10
Total
30,27,745
3,00,288.55
ଅନୁବନ୍ଧ - ୨
ପିଏମ୍ ସ୍ୱନିଧି ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ପ୍ରାପ୍ତ, ସ୍ୱୀକୃତ, ବିତରିତ ଅର୍ଥ ରାଶି ଏବଂ ଶୁଝିଥିବା ଦ୍ୱିତୀୟ ଋଣ ଆବେଦନ ଗୁଡିକର ସଂଖ୍ୟା ସମ୍ପର୍କରେ ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ପ୍ରଦେଶର ସବିଶେଷ ବିବରଣୀ ।
(୧୨.୦୭.୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ)
State Name
Number of Loans Disbursed
Disbursed Amount in Rupees (In Lakhs)
Andaman & Nicobar Islands
72
14.40
Andhra Pradesh
20,045
3,993.78
Arunachal Pradesh
399
79.75
Assam
2,940
587.02
Bihar
1,825
363.96
Chandigarh
475
94.95
Chhattisgarh
4,141
826.29
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
44
8.80
Delhi
1,524
303.65
Goa
239
47.70
Gujarat
24,567
4,902.85
Haryana
3,214
641.40
Himachal Pradesh
792
157.95
Jammu & Kashmir
1,520
302.98
Jharkhand
2,521
503.40
Karnataka
21,703
4,331.95
Kerala
2,330
464.40
Ladakh
113
22.60
Madhya Pradesh
62,801
12,542.85
Maharashtra
20,568
4,106.67
Manipur
257
51.35
Meghalaya
57
11.40
Mizoram
102
20.40
Nagaland
214
42.75
Odisha
3,151
629.55
Puducherry
181
36.15
Punjab
2,376
473.31
Rajasthan
644
127.30
Sikkim
-
-
Tamil Nadu
11,291
2,249.20
Telangana
63,543
12,654.46
Tripura
237
47.35
Uttar Pradesh
54,973
10,948.28
Uttarakhand
965
192.85
West Bengal
128
25.50
Total
3,09,952
61,807.19
ଅନୁବନ୍ଧ - ୩
ପିଏମ୍ ସ୍ୱନିଧି ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ପ୍ରାପ୍ତ, ସ୍ୱୀକୃତ, ବିତରିତ ଅର୍ଥ ରାଶି ଏବଂ ଶୁଝିଥିବା ତୃତୀୟ ଋଣ ଆବେଦନ ଗୁଡିକର ସଂଖ୍ୟାର ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ପ୍ରଦେଶର ସବିଶେଷ ବିବରଣୀ ।
(୧୨.୦୭.୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ)
State Name
Number of Loans Disbursed
Disbursed Amount in Rupees (In Lakhs)
Andaman & Nicobar Islands
-
-
Andhra Pradesh
-
-
Arunachal Pradesh
-
-
Assam
1
0.50
Bihar
-
-
Chandigarh
-
-
Chhattisgarh
2
1.00
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
-
-
Delhi
-
-
Goa
2
1.00
Gujarat
5
2.50
Haryana
-
-
Himachal Pradesh
2
1.00
Jammu & Kashmir
1
0.50
Jharkhand
1
0.50
Karnataka
15
7.30
Kerala
3
1.50
Ladakh
-
-
Madhya Pradesh
26
13.00
Maharashtra
3
1.50
Manipur
-
-
Meghalaya
-
-
Mizoram
-
-
Nagaland
-
-
Odisha
1
0.50
Puducherry
-
-
Punjab
7
3.50
Rajasthan
-
-
Sikkim
-
-
Tamil Nadu
1
0.50
Telangana
9
4.50
Tripura
-
-
Uttar Pradesh
4
1.70
Uttarakhand
2
1.00
West Bengal
-
-
Total
85
42.00
ଅନୁବନ୍ଧ - ୪
ପିଏମ୍ ସ୍ୱନିଧି ଯୋଜନା ଅନୁସାରେ ହିତାଧିକାରୀ ମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଦାନ କରା ଯାଇଥିବା ନଗଦ ଅର୍ଥ ଫେରସ୍ତ ଏବଂ ସୁଧ ରିହାତି ସମ୍ପର୍କରେ ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ପ୍ରଦେଶର ସବିଶେଷ ବିବରଣୀ
(୧୨.୦୭.୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ)
State Name
Cashback Paid
(In Lakhs)
Interest Subsidy Paid
(In Lakhs)
Andaman & Nicobar Islands
0.08
1.22
Andhra Pradesh
101.08
290.81
Arunachal Pradesh
0.48
5.53
Assam
7.94
56.58
Bihar
13.65
92.90
Chandigarh
2.79
8.09
Chhattisgarh
18.89
98.80
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
0.70
3.15
Delhi
24.56
69.21
Goa
0.35
3.11
Gujarat
64.33
298.49
Haryana
11.52
51.11
Himachal Pradesh
1.09
8.58
Jammu & Kashmir
1.85
36.20
Jharkhand
12.89
68.39
Karnataka
85.81
329.50
Kerala
3.03
25.60
Ladakh
0.03
0.73
Madhya Pradesh
205.44
878.34
Maharashtra
124.60
461.49
Manipur
1.04
16.00
Meghalaya
0.03
0.84
Mizoram
0.04
1.08
Nagaland
0.23
3.41
Odisha
21.59
85.36
Puducherry
0.57
3.22
Punjab
8.96
84.19
Rajasthan
42.32
150.33
Sikkim
-
0.00
Tamil Nadu
46.22
338.76
Telangana
285.23
794.45
Tripura
0.20
5.85
Uttar Pradesh
200.75
1,126.01
Uttarakhand
3.42
24.98
West Bengal
2.69
19.29
Total
1,294.40
5,441.60
ଅନୁବନ୍ଧ - ୫
ବୁଲା ବିକାଳି ଏବଂ ସେମାନଙ୍କର ପରିବାରର ସଦସ୍ୟ ମାନଙ୍କୁ ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ପ୍ରଦେଶ ସ୍ତରରେ ସ୍ୱନିଧି ସେ ସମୃଦ୍ଧିଅନୁସାରେ ଆରମ୍ଭ କରା ଯାଇଥିବା ଯୋଜନା ଗୁଡିକୁ ମଞ୍ଜୁରିର ସବିଶେଷ ବିବରଣୀ
(୧୨.୦୭.୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ)
State Name
No of Street Vendors and Family Members profiled
No of Scheme sanctions facilitated
Andaman & Nicobar Islands
1,570
646
Andhra Pradesh
2,47,641
2,92,338
Arunachal Pradesh
1,362
869
Assam
8,015
5,956
Bihar
29,582
31,906
Chandigarh
8,185
948
Chhattisgarh
59,533
49,240
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
1,871
890
Delhi
2,038
159
Goa
611
534
Gujarat
97,765
16,239
Haryana
19,295
4,633
Himachal Pradesh
1,014
415
Jammu & Kashmir
21,327
747
Jharkhand
24,980
31,108
Karnataka
62,459
19,791
Kerala
4,652
534
Ladakh
602
137
Madhya Pradesh
3,30,399
1,28,303
Maharashtra
1,36,986
1,19,518
Manipur
1,467
834
Meghalaya
784
148
Mizoram
1,057
1,040
Nagaland
2,168
249
Odisha
47,960
5,303
Puducherry
1,981
2,346
Punjab
50,586
16,903
Rajasthan
32,356
8,685
Sikkim
0
0
Tamil Nadu
33,405
17,261
Telangana
4,53,830
4,08,277
Tripura
993
1,063
Uttar Pradesh
11,73,502
14,12,082
Uttarakhand
8,801
1,019
West Bengal
0
0
Total
28,68,777
25,80,121
ଲୋକ ସଭାରେ ଏକ ପ୍ରଶ୍ନର ଲିଖିତ ଉତର ଦେଇ ବାସଗୃହ ଏବଂ ସହରାଂଚଳ ବ୍ୟାପାର ରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ କୌଶଳ କିଶୋର ଏହି ସୂଚନା ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି ।