Ministry of Defence
Wages Paid to Labourers by BRO
22 JUL 2022 1:31PM by PIB Delhi
The wages for labourers in BRO are fixed at the level of Projects Headquarters of BRO keeping in view the minimum wages fixed by the concerned State Government and the Central Government from time to time. The wages are further enhanced considering the altitude and difficulty in working conditions of the area of employment.
BRO hires labourers as per workload in the area. The State/UT wise details of no. of labourers hired by BRO during the last five years are given below:
S No
State
2017-18
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
1
Andaman & Nicobar Island
113
121
154
131
101
2
Arunachal Pradesh
7999
7859
7968
9411
9519
3
Assam
8030
6988
7407
7588
7516
4
Bihar
327
274
255
297
252
5
Chhattisgarh
37
27
15
5
11
6
Haryana
0
1
1
2
3
7
Himachal Pradesh
2117
1857
1811
1808
2171
8
UT of J&K
12017
12583
13516
11712
11147
9
Jharkhand
15260
13764
16524
17762
25015
10
Kerala
2
3
0
3
1
11
Maharashtra
6
6
6
4
2
12
Manipur
1425
1674
1601
1295
1049
13
Meghalaya
0
0
0
1
1
14
Mizoram
691
673
682
665
708
15
Nagaland
881
1655
1433
1663
1602
16
Orissa
255
228
321
428
415
17
Rajasthan
2522
2028
3396
4792
5082
18
Sikkim
3227
2513
3021
3460
3359
19
Tripura
5
8
9
5
5
20
UT of Ladakh
1797
2003
2773
3820
4778
21
Uttar Pradesh
94
108
91
89
84
22
Uttarakhand
3973
4305
4573
4125
3280
23
West Bengal
3257
2938
3294
2932
3884
Total
64035
61616
68851
71998
79985
The main facilities provided to the labourers are:
• Wages are paid directly into their respective Aadhaar linked bank accounts.
• Free outdoor medical facilities are provided to the labourers in BRO maintained medical facilities and at Army medical units in high altitude areas. Free transport, including Air evacuation if warranted, is provided to labourers up to Tertiary care hospitals. In addition, expenditure is made for any emergency, out of welfare funds.
• Free accommodation in shelter/tents including snow tents is provided apart from provisioning of suitable clothing to overcome the vagaries of climate.
• At certain super high altitude locations in Ladakh, labour is provided with free ration and kerosene for cooking and warming purpose.
• Free transportation from place of living to work site and back.
• In the case of death/disablement attributable to work, Ex-gratia lump sum payment in terms of Workmen’s Compensation Act 1923 are done.
• Electricity, clean drinking water and sanitation facilities are being provided to labourers in camps.
Relevant laws are followed. The salary, calculated as per total attendance of the labourers at the end of month, is being deposited in Aadhaar linked Bank Account of all enrolled labourers after due audit and verification.
This information was given by Raksha Rajya Mantri Shri Ajay Bhatt in a written reply to Shri Naba Kumar Sarania in Lok Sabha today.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
বি.আর.ও.না শিন্মীশিংদা পীখিবা খুৎশুমলশিং
22 JUL 2022 1:31PM by PIB Imphal
মতম মতমগী ওইনা মরী লৈনবা রাজ্য সরকার অমসুং কেন্দ্র সরকারনা লেপ্পা মিনিমম ৱেজেস য়েংলগা বি.আর.ও.গী প্রোজেক্তস হেদক্বাতরশিংগী থাক্তা বি.আর.ও.দা লৈরিবা শিন্মীশিংগী খুৎশুমলশিং লেপ্পি। থবক তৌরিবা মফমগী অৱাংবা অমসুং থবক শুবদা খুদোংচাদবা মায়োক্নবা অদু য়েংলগা খুৎশুমলশিং অসি হেন্না হেনগৎহল্লি।
বি.আর.ও.না মফম অদুগী ৱার্কলোদকী মতুং ইন্না শিন্মীশিং নেকই। রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী ওইনা হৌখিবা চহি মঙাদা বি.আর.ও.না লৌখিবা শিন্মীশিংগী মশিংগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
সিরিএল মশিং
রাজ্যশিং
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
১১৩
১২১
১৫৪
১৩১
১০১
২
অরুনাচল প্রদেশ
৭৯৯৯
৭৮৫৯
৭৯৬৮
৯৪১১
৯৫১৯
৩
অসাম
৮০৩০
৬৯৮৮
৭৪০৭
৭৫৮৮
৭৫১৬
৪
বিহার
৩২৭
২৭৪
২৫৫
২৯৭
২৫২
৫
ছত্তিশগর
৩৭
২৭
১৫
৫
১১
৬
হরিয়ানা
০
১
১
২
৩
৭
হিমাচল প্রদেশ
২১১৭
১৮৫৭
১৮১১
১৮০৮
২১৭১
৮
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১২০১৭
১২৫৮৩
১৩৫১৬
১১৭১২
১১১৪৭
৯
ঝারখন্দ
১৫২৬০
১৩৭৬৪
১৬৫২৪
১৭৭৬২
২৫০১৫
১০
কেরেলা
২
৩
০
৩
১
১১
মহারাস্ত্র
৬
৬
৬
৪
২
১২
মনিপুর
১৪২৫
১৬৭৪
১৬০১
১২৯৫
১০৪৯
১৩
মেঘালয়
০
০
০
১
১
১৪
মিজোরাম
৬৯১
৬৭৩
৬৮২
৬৬৫
৭০৮
১৫
নগালেন্দ
৮৮১
১৬৫৫
১৪৩৩
১৬৬৩
১৬০২
১৬
ওরিশা
২৫৫
২২৮
৩২১
৪২৮
৪১৫
১৭
রাজস্থান
২৫২২
২০২৮
৩৩৯৬
৪৭৯২
৫০৮২
১৮
সিক্কিম
৩২২৭
২৫১৩
৩০২১
৩৪৬০
৩৩৫৯
১৯
ত্রিপুরা
৫
৮
৯
৫
৫
২০
লদাখ
১৭৯৭
২০০৩
২৭৭৩
৩৮২০
৪৭৭৮
২১
উত্তর প্রদেশ
৯৪
১০৮
৯১
৮৯
৮৪
২২
উত্তরাখন্দ
৩৯৭৩
৪৩০৫
৪৫৭৩
৪১২৫
৩২৮০
২৩
নোংচুপ বেঙ্গল
৩২৫৭
২৯৩৮
৩২৯৪
২৯৩২
৩৮৮৪
অপুনবা
৬৪০৩৫
৬১৬১৬
৬৮৮৫১
৭১৯৯৮
৭৯৯৮৫
শিন্মীশিংদা পীখিবা মপুং ওইবা খুদোংচাবশিং অদুদি:
- খুৎশুমলশিং অসি মখোয়গী মশাগী আধারগা লিঙ্ক তৌবা বেঙ্ক একাউন্তশিংদা হকথেংননা চংহনখি।
- অৱাংবা অলতিত্যুদকী মফমশিংদা লৈবা বি.আর.ও.না চল্লাইবা মেদিকেল ফেসিলিতীশিং অমসুং আর্মী মেদিকেল য়ুনিৎশিংদা শিন্মীশিংদা লেম্না আউতদোর মেদিকেল ফেসিলিতীশিং ফংহনখি। শিন্মীশিংদা তরসরী কিয়র হোস্পিতালশিং ফাওবা, করিগুম্বা মথৌ তারবদি এয়র ইভাক্যুএসন য়াওনা, লেম্না ত্রান্সপোর্ত ফংহনখি। মসিগী মথক্তা ইমর্জেন্সী থোরকপা মতমদা ৱেল্ফিয়র ফন্দশিংদগী চাদিং তৌই।
- অইং-অশাগী ফীভম অদু ঙাকথোক্নবা চুনবা ফিরোল পীবদগী হেন্দোক্তুনা স্নো তেন্তশিং য়াওনা শেলতর/তেন্তশিংদা লেম্না লৈফম চাফম পীখি।
- লদাখকী য়াম্না কা হেন্না অলতিত্যুদ ৱাংবা মফম খরদা শিন্মীশিংদা চাক থোংনবা অমসুং শাহন্নবা লেম্না রাসন অমসুং কেরোসিন পীখি।
- লৈফমদগী থবক মফম ফাওবা চৎথোক-চৎশিন তৌনবা লেম্না ত্রান্সপোর্তেসন ফংহনখি।
- থবক শুরিঙৈদা লৈখিদবা/শোইনাইবা থোকপা তারবদি ৱার্কমেন্স কম্পেন্সেসন এক্ত ১৯২৩গী মখাদা এক্স-গ্রেসিয়াগী লম্প সম পীখি।
- কেম্পশিংদা লৈরিবা শিন্মিশিংদা মৈ, অফবা থক্নবা ঈশিং অমসুং সেনিতেসন ফেসিলিতীশিং ফংহনখি।
মরী লৈনবা আইনশিং ঙাক্না চৎখি। তোলোপ অসি থা লোইরকপদা শিন্মীশিংগী অপুনবা এতেন্দেন্সকী মতুং ইন্না হোৎলবা মতুং মথৌ তাবা ওদিত অমসুং ভেরিফিকেসন চত্থরগা এনরোল তৌরিবা শিন্মীশিংগী আধার লিঙ্ক তৌবা বেঙ্ক একাউন্তদা দিপোজিৎ তৌখি।
ই-পাউ অসি ঙসি লোক সভাদা ঙাকশেলগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অজয় ভত্তনা শ্রী নাবা কুমার সেরানিয়াদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।