Ministry of Commerce & Industry
206 Crore released to States for promotion of exports under TIES scheme
27 export infrastructure projects approved under TIES scheme since 1st April 2019
22 JUL 2022 6:11PM by PIB Delhi
The Department of Commerce, Government of India is implementing the Trade Infrastructure for Export Scheme (TIES) w.e.f. FY 2017-18 with the objective of assisting Central and State Government agencies in the creation of appropriate infrastructure for growth of exports. Under the scheme, financial assistance in the form of grant-in-aid is provided to Central/State Government owned agencies (or their Joint Ventures with major stake-holding by them) for setting up or up-grading export infrastructure in States/UTs. The scheme can be availed by States through their implementing agencies, for infrastructure projects with significant export linkages like Border Haats, Land customs stations, quality testing and certification labs, cold chains, trade promotion centres, export warehousing and packaging, SEZs and ports/airports cargo terminuses. The Scheme guidelines are available at https://commerce.gov.in/trade-promotion/trade-promotion-assistance/.
Under the TIES, financial assistance for 27 export infrastructure projects have been approved during FY 2019-20 to 2022-23 (till 19th July, 2022). The State/UT-wise details of funds released during last three years are given at Annexure-I.
ANNEXURE-I
Details of projects approved under TIES {FY 2019-20 to FY 2022-23 (till 19.07.2022)}
Sl. No.
Name of State/UT, where project(s) located
Year
Number of New projects approved
TIES fund released (In Rs. Cr.)
1.
Karnataka
2019-20
0
2.65*
2020-21
0
0
2021-22
0
0.35*
2022-23
1
5.46**
Total
1
8.46
2
Kerala
2019-20
1
10
2020-21
0
0
2021-22
1
18.09*
2022-23
0
0
Total
2
28.09
3
Manipur
2019-20
0
0
2020-21
0
5.63*
2021-22
0
0
2022-23
0
0
Total
0
5.63
4
Andhra Pradesh
2019-20
0
9.9856*
2020-21
2
13
2021-22
0
0
2022-23
0
0
Total
2
22.9856
5
Tamil Nadu
2019-20
5
15.91
2020-21
1
14.4584*
2021-22
4
22.94
2022-23
0
2.82**
Total
10
56.1284
6
Madhya Pradesh
2019-20
0
8.04*
2020-21
0
0
2021-22
0
0
2022-23
0
0
Total
0
8.04
7
Uttar Pradesh
2019-20
0
0.48
2020-21
0
0
2021-22
0
0
2022-23
0
0
Total
0
0.48
8
Maharashtra
2019-20
0
1.52*
2020-21
1**
0
2021-22
0
0
2022-23
0
0
Total
1
1.52
9
Tripura
2019-20
0
0
2020-21
2**
0
2021-22
0
0
2022-23
0
0
Total
2
0
10
West Bengal
2019-20
0
0
2020-21
0
0
2021-22
0
6.83*
2022-23
0
0
Total
0
6.83
11
Himachal Pradesh
2019-20
0
0
2020-21
0
0
2021-22
1
10
2022-23
0
0
Total
1
10
12
Haryana
2019-20
1
0
2020-21
0
6.06*
2021-22
0
0
2022-23
0
0
Total
1
6.06
13
Chandigarh
2019-20
0
0
2020-21
0
0
2021-22
0
2.82*
2022-23
0
0
Total
0
2.82
14
Assam
2019-20
2
5.7725
2020-21
0
5.6875*
2021-22
0
3.96*
2022-23
0
0
Total
2
15.42
15
Punjab
2019-20
2
0
2020-21
0
5.77*
2021-22
1
10
2022-23
0
0
Total
3
15.77
16
Jharkhand
2019-20
1
9.80
2020-21
0
0
2021-22
0
0
2022-23
0
0
Total
1
9.80
17.
Sikkim
2019-20
0
0
2020-21
1
8.87
2021-22
0
0
2022-23
0
0
Total
1
8.87
Grand Total
27
206.904
*Includes disbursement of subsequent installments for a previously sanctioned project/new project approved in previous financial year.
**Funds yet to be disbursed.
This information was given by the Minister of State in the Ministry of Commerce and Industry, Smt. Anupriya Patel, in a written reply in the Rajya Sabha today.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
তি.আই.ই.এস. স্কিমগী মখাদা এক্সপোর্ত খুমাং চাউশিলহন্নবা রাজ্যশিংদা লুপা করোর ২০৬ থাদোকখ্রে
তি.আই.ই.এস. স্কিমগী মখাদা এপ্রিল ১, ২০১৯দগী হৌনা এক্সপোর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত ২৭কী অয়াবা পীখ্রবনি
22 JUL 2022 6:11PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী কম্মর্স বিভাগনা এক্সপোর্ত চাউখৎহন্নবগীদমক্তা চুনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারগী এজেন্সীশিংদা তেংবাংবগী পান্দমগা লোয়ননা শেনবা চহি ২০১৭-১৮দগী হৌদুনা ত্রেদ ইনফ্রাস্ত্রকচর ফোর এক্সপোর্ত স্কিম চলায়দুনা লাক্লি। স্কিম অসিগী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা এক্সপোর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা নত্ত্রগা অপগ্রেদ তৌনবগীদমক্তা কেন্দ্র/রাজ্য সরকারগী এজেন্সীশিংদা (নত্ত্রগা মখোয়না অচৌবা স্তেক লৈদুনা পাংথোকপা জোইন্ত ভেঞ্চরশিংদা) গ্রান্ত-ইন-এদকী মওংদা শেলগী তেংবাং পীরি। বোর্দর হাত, লেন্দ কস্তম স্তেসন, ক্বালিতী তেস্তিং অমসুং সর্তিফিকেসন, লেব, কোল্দ চেন, ত্রেদ প্রোমোসন সেন্তর, এক্সপোর্ত ৱেয়রহাউজিং অমসুং পেকেজিং এস.ই.জেত অমদি হিথাংফম/এয়রপোর্ত কার্গো তর্মিনসকুম্বা এক্সপোর্তকা মরী লৈনবা মশক থোকপা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত কয়াগীদমক্তা রাজ্যশিংনা মখোয়গী ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীশিংগী খুত্থাংদা স্কিম অসিগী খুদোংচাবশিং অসি লৌবা য়াগনি। স্কিমগী কাঙলোনশিং https://commerce.gov.in/trade-promotion/trade-promotion-assistance/দা ফংগনি।
তি.আই.ই.এস. স্কিমগী মখাদা শেনবা চহি ২০১৯-২০দগী ২০২২-২৩ ফাওবগী মনুংদা (জুলাই ১৯, ২০২২ ফাওবদা) এক্সপোর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত ২৭কী অয়াবা পীখ্রবনি। মমাংগী চহি ৩দা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা থাদোকখিবা ফন্দগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাগী এনেক্সর-১দা পীরি।
এনেক্সর-১
তি.আই.ই.এস.কী মখাদা অয়াবা পীখ্রবা প্রোজেক্তশিংগী অকুপ্পা মরোল { শেনবা চহি ২০১৯-২০দগী ২০২২-২৩ ফাওবগী মনুংদা (জুলাই ১৯, ২০২২ ফাওবদা)}
মথং মনাও
প্রোজেক্ত পায়খৎলিবা রাজ্য/য়ু.তি.
চহি
অয়াবা পীরবা প্রোজেক্ত মশিং
তি.আই.ই.এস.না থাদোকখিবা ফন্দ (করোরদা)
১.
কর্নাতকা
২০১৯-২০
০
২.৬৫*
২০২০-২১
০
০
২০২১-২২
০
০.৩৫*
২০২২-২৩
১
৫.৪৬**
অপুনবা
১
৮.৪৬
২
কেরলা
২০১৯-২০
১
১০
২০২০-২১
০
০
২০২১-২২
১
১৮.০৯*
২০২২-২৩
০
০
অপুনবা
২
২৮.০৯
৩
মনিপুর
২০১৯-২০
০
০
২০২০-২১
০
৫.৬৩*
২০২১-২২
০
০
২০২২-২৩
০
০
অপুনবা
০
৫.৬৩
৪
আন্ধ্র প্রদেশ
২০১৯-২০
০
৯.৯৮৫৬*
২০২০-২১
২
১৩
২০২১-২২
০
০
২০২২-২৩
০
০
অপুনবা
২
২২.৯৮৫৬
৫
তমিল নাদু
২০১৯-২০
৫
১৫.৯১
২০২০-২১
১
১৪.৪৫৮৪*
২০২১-২২
৪
২২.৯৪
২০২২-২৩
০
২.৮২**
অপুনবা
১০
৫৬.১২৮৪
৬
মধ্য প্রদেশ
২০১৯-২০
০
৮.০৪*
২০২০-২১
০
০
২০২১-২২
০
০
২০২২-২৩
০
০
অপুনবা
০
৮.০৪
৭
উত্তর প্রদেশ
২০১৯-২০
০
০.৪৮
২০২০-২১
০
০
২০২১-২২
০
০
২০২২-২৩
০
০
অপুনবা
০
০.৪৮
৮
মহারাস্ত্রা
২০১৯-২০
০
১.৫২*
২০২০-২১
১**
০
২০২১-২২
০
০
২০২২-২৩
০
০
অপুনবা
১
১.৫২
৯
ত্রিপুরা
২০১৯-২০
০
০
২০২০-২১
২**
০
২০২১-২২
০
০
২০২২-২৩
০
০
অপুনবা
২
০
১০
নোংচুপ বেঙ্গোল
২০১৯-২০
০
০
২০২০-২১
০
০
২০২১-২২
০
৬.৮৩*
২০২২-২৩
০
০
অপুনবা
০
৬.৮৩
১১
হিমাচল প্রদেশ
২০১৯-২০
০
০
২০২০-২১
০
০
২০২১-২২
১
১০
২০২২-২৩
০
০
অপুনবা
১
১০
১২
হরিয়ানা
২০১৯-২০
১
০
২০২০-২১
০
৬.০৬*
২০২১-২২
০
০
২০২২-২৩
০
০
অপুনবা
১
৬.০৬
১৩
চন্দিগর
২০১৯-২০
০
০
২০২০-২১
০
০
২০২১-২২
০
২.৮২*
২০২২-২৩
০
০
অপুনবা
০
২.৮২
১৪
অসম
২০১৯-২০
২
৫.৭৭২৫
২০২০-২১
০
৫.৬৮৭৫*
২০২১-২২
০
৩.৯৬*
২০২২-২৩
০
০
অপুনবা
২
১৫.৪২
১৫
পঞ্জাব
২০১৯-২০
২
০
২০২০-২১
০
৫.৭৭*
২০২১-২২
১
১০
২০২২-২৩
০
০
অপুনবা
৩
১৫.৭৭
১৬
ঝার্খন্দ
২০১৯-২০
১
৯.৮০
২০২০-২১
০
০
২০২১-২২
০
০
২০২২-২৩
০
০
অপুনবা
১
৯.৮০
১৭.
সিক্কিম
২০১৯-২০
০
০
২০২০-২১
১
৮.৮৭
২০২১-২২
০
০
২০২২-২৩
০
০
অপুনবা
১
৮.৮৭
পুল্লপকী অপুনবা
২৭
২০৬.৯০৪
*মমাংগী শেনবা চহিগী মনুংদা হান্ননা অয়াবা পীখ্রবা/নৌনা অয়াবা পীবা প্রোজেক্তশিংগী মখা তাবা ইন্সতোলমেন্ত পীবগী শেনফম য়াওরি
**থাদোক্ত্রিবা ফন্দ।
ৱাফম অসি কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রীমতি অনুপ্রিয়া পতেলনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।