Prime Minister's Office
PM to address programme marking 10th death anniversary of late Shri Harmohan Singh Yadav on 25th July
24 JUL 2022 1:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address a programme marking the 10th death anniversary of late Shri Harmohan Singh Yadav on 25th July, 2022 at 4:30 PM via video conferencing.
Shri Harmohan Singh Yadav (18 October, 1921 - 25 July, 2012) was a towering figure and leader of the Yadav community. Prime Minister’s participation in the programme is in recognition of the contribution of the late leader for farmers, backward classes and other sections of the society.
Shri Harmohan Singh Yadav remained active in politics for a long time and served in various capacities as MLC, MLA, member of Rajya Sabha and chairman of 'Akhil Bhartiya Yadav Mahasabha'. He was also instrumental in establishing many educational institutions in and around Kanpur with the help of his son Shri Sukhram Singh.
Shri Harmohan Singh Yadav was awarded Shaurya Chakra in 1991 for display of valour in protecting the lives of several Sikhs during the 1984 anti-Sikh riots.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জুলাই ২৫দা শ্রী হর্মোহন সিংহ য়াদব লৈখিদবগী ১০শুবা কুমওন থৌরমদা ৱা ঙাঙগনি
24 JUL 2022 1:55PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুলাই ২৫গী নুংথিল পুং ৪.৩০ তাবা মতমদা শ্রী হর্মোহন সিংহ য়াদব লৈখিদবগী ১০শুবা কুমওন থৌরমদা বিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ৱা ঙাঙগনি।
শ্রী হর্মোহন য়াদব সিংহ (ওক্তোবর ১৮, ১৯২১ – জুলাই ২৫, ২০১২) অসি য়াদব খুন্নাইগী শক্নাইরবা মীওই অমসুং লুচিংবা ওইরম্মি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরমসিদা শরুক য়াবসিনা মহাক্না লৈখিদ্রবা লুচিংবা অসিনা লৌমী, শোত্থবা ক্লাস অমসুং খুন্নাইগী অতোপ্পা কাঙলুপকীদমক্তা মশক থোকপা তেংবাংলম্বশিংবু শকখঙবনি।
শ্রী হর্মোহন সিংহ য়াদবনা রাজনিতীদা মতম শাংনা থৱাই য়াওনা শরুক য়ারম্মি অমসুং এম.এল.সি., এম.এল.এ., রাজ্য সভাগী মেম্বর অমসুং ‘অখিল ভারতিয় য়াদব মহাসভা’গী চেয়রমেন ওইনা তোঙানবা থৌদাং কয়া লৌরম্মি। মহাক্কী মচানুপা, শ্রী সুখরাম সিংহগী তেংবাংগা লোয়ননা কানপুরগী অকোয়বদা এজুকেসনগী ইন্সতিত্যুসন কয়া লিংখৎপদা মহাক্না অচৌবা থৌদাং লৌরমখি।
শ্রী হর্মোহন সিংহ য়াদবপু ইং ১৯৮৪গী শিখশিংগী মাইয়োক্তা য়ানীংদবা উত্তুনা থোকখিবা মীহাত-মীপুন্দা সিখ কয়াগী পুন্সি থৌনা লৈনা কনখিবগীদমক্তা ইং ১৯৯১দা শৌর্য়া চক্রা পীদুনা ইকায় খুম্নখি।