Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Environmental Social Impact Evaluation for National Waterway-1
26 JUL 2022 1:09PM by PIB Delhi
The following studies on Environmental, social impact and market development strategies have been conducted under Jal Marg Vikas Project (JMVP) for capacity augmentation of NW-1:-
1. IWT sector development strategy and Market development study for capacity augmentation of NW-1.
2. Plan and implementation support for commercialization of NW-1.
3. Effect of Navigation activities on Dolphin.
4. Environmental and Social Impact Assessment study, Environment Management Plan and Resettlement Action Plan.
5. Environment Impact Assessment, Environmental Management Plan, Social Impact Assessment and Resettlement Action Plan for NW-1.
Rs. 2151.45 Crores has been incurred under JMVP on NW-1 up to June, 2022.
The project was approved by Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) at a total estimated cost of Rs. 5369.18 cr (US$ 800 million) and the date of completion of the project is 31.12.2023. Originally the loan component was US$ 375.00 million. However, subsequently the project cost was reviewed and the loan component reduced to US$ 317.22 million. As per Loan Agreement between Govt. of India and International Bank for Reconstruction and Development (IBRD), a lending arm of World Bank, the repayment of Principal amount of the loan starts from 1st August, 2024. The loan carries an interest rate of 5%.
This information was given by the Union Minister for Ports, Shipping and Waterways, Shri Sarbananda Sonowal in a written reply to the Rajya Sabha.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
নেস্নেল ৱাতরৱে-১গী ইনভাইরনমেন্তেল সোসিএল ইম্পেক্ত য়েংশিনবা
26 JUL 2022 1:09PM by PIB Imphal
মখাদা পীরিবা ইনভাইরনমেন্তেল, সোসিএল ইম্পেক্ত অমসুং মার্কেত দিভেলপমেন্ত স্ত্রেতজীগী স্তদীশিং অসি এন.দবল্যু.-১গী কেপাসিতী হেনগৎহন্নবগীদমক্তা জল মার্গ বিকাস প্রোজেক্ত (জে.এম.ভি.পি.)গী মখাদা পায়খৎখ্রেঃ
১) এন.দবল্যু.-১গী কেপাসিতী হেনগৎহন্নবগীদমক্তা আই.দবল্যু.তি. সেন্তর দিভেলপ তৌবগী স্ত্রেতজী অমসুং মার্কেত দিভেলপমেন্ত তৌবগী স্তদী পাংথোকখি।
২) এন.দবল্যু.-১ কম্মর্সিএলাইজেসন তৌবগী থৌরাং য়াৎপা অমসুং থবক ওইনা পাংথোকপদা তেংবাংবা।
৩) নেভিগেসনগী থৌওংশিংনা দোলফিনশিংদা চৈথেং পীবা।
৪) ইনভাইরনমেন্তেল, সোসিএল ইম্পেক্ত য়েংশিনবগী স্তদী, ইনভাইরনমেন্ত মেনেজমেন্ত প্লান অমসুং রিসেত্তলমেন্ত প্লান।
৫) এন.দবল্যু.-১গী ইনভাইরনমেন্তেল ইম্পেক্ত য়েংশিনবা, ইনভাইরেনমেন্তেল মেনেজমেন্ত প্লান, সোসিএল ইম্পেক্ত য়েংশিনবা অমসুং রিসেত্তলমেন্ত এক্সন প্লান।
জুন ২০২২ ফাওবদা জে.এম.ভি.পি.গী মখাদা এন.দবল্যু.-১দা লুপা করোর ২১৫১.৪৫ চঙখ্রে।
প্রোজেক্ত অসি কেবিনেত কম্মিত্তী ওন ইকোনোমিক এফিয়র্সনা (সি.সি.ই.এ.) অপুনবা লুপা করোর ৫৩৬৯.১৮ চঙগনি অমসুং প্রোজেক্ত লোইশিনবগী তারিখনা ২১/১২/২০২৩ ওইগনি পাদুনা অয়াবা পীখিবনি। অহানবদা ওইরম্বা লোন কম্পোনেন্তকী শেনফম্না য়ু.এস. দোল্লর মিলিয়ন ৩৭৫নি। অদুবু, মখা তারকপা ওইনা, প্রোজেক্তকী অচঙবা শেনফম্বু নৌনা অমুক খন্নখি অমসুং লোন কম্পোনেন্তপু য়ু.এস. দোল্লর মিলিয়ন ৩১৭.২২দা হন্থখি। ভারত সরকার অমসুং ৱর্ল্দ বেঙ্ককী লেন্দিং আর্ম ওইরিবা ইন্তর্নেস্নেল বেঙ্ক ফোর রিকনস্ত্রক্সন অমসুং দিভেলপমেন্ত (আই.বি.আর.দি.)গী মরক্তা পুরকখিবা লোনগী য়ানচেগী মতুং ইন্না, ওগস্ত ১, ২০১৪দগী প্রিন্সিপাল এমাউন্ত শিংবা হৌগদবনি। লোন অসিগী শেন্দোইনা ৫%নি।
ৱাফম অসি পোর্ত, শিপ্পিং অমসুং ঈশিং লম্বীগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱালনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।