Ministry of Rural Development
Allocation of Funds under MGNREGS
27 JUL 2022 4:08PM by PIB Delhi
Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme (Mahatma Gandhi NREGS) is a demand driven wage employment scheme which provides for the enhancement of livelihood security of the households in rural areas of the country by providing at least one hundred days of guaranteed wage employment in every financial year to every household whose adult members volunteer to do unskilled manual work. There is no State/UT-wise allocation of funds under Mahatma Gandhi NREGS.
The financial allocation under Mahatma Gandhi NREGS for financial year 2020-21 was enhanced from Rs.61,500 crore at Budget Estimate stage to Rs.1,11,500 crore at Revised Estimate stage. In financial year 2021-22, the financial allocation for Mahatma Gandhi NREGS was increased from Rs.73,000 crore at Budget Estimate stage to Rs. 98,000 crore at Revised Estimate stage.
Fund release to States/UTs is a continuous process and Central Government is committed in making funds available to States/UTs for the implementation of the scheme, keeping in view the demand for work on ground.
State/UT-wise details of fund released under Mahatma Gandhi NREGS in the financial years 2018-19, 2019-20, 2020-21 and 2021-22 is as follows:
S. No.
State/UT
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
1
Andhra Pradesh
6571.11
7204.72
10305.10
7182.67
2
Arunachal Pradesh
198.01
210.20
340.28
453.74
3
Assam
1030.97
1687.52
2602.33
2220.26
4
Bihar
2819.36
3250.94
7284.24
5407.37
5
Chhattisgarh
2894.76
2640.32
3943.48
3894.34
6
Goa
0.49
2.17
3.57
0.04
7
Gujarat
1024.50
747.58
1478.12
1615.24
8
Haryana
348.29
338.13
763.56
722.68
9
Himachal Pradesh
750.91
597.48
948.33
975.75
10
Jammu and Kashmir
793.34
1183.70
1152.32
950.14
11
Jharkhand
1499.90
1272.93
3424.08
3063.83
12
Karnataka
2978.13
5462.71
5500.99
6028.08
13
Kerala
2340.49
3520.17
4286.78
3551.93
14
Madhya Pradesh
4529.10
4718.94
9086.73
8479.09
15
Maharashtra
1948.92
1670.66
1600.26
2056.46
16
Manipur
286.99
610.75
1306.74
563.11
17
Meghalaya
789.03
1024.44
1284.17
1121.66
18
Mizoram
397.84
525.08
590.45
548.92
19
Nagaland
193.23
330.45
483.82
569.46
20
Odisha
2163.28
2432.78
5215.29
5680.15
21
Punjab
578.26
748.86
1239.14
1257.59
22
Rajasthan
5244.71
7267.48
8920.76
9867.75
23
Sikkim
95.86
82.69
110.17
112.42
24
Tamil Nadu
4882.86
5559.69
8788.82
9638.13
25
Telangana
2958.17
2221.32
4111.21
4105.20
26
Tripura
435.43
731.14
1194.99
988.88
27
Uttar Pradesh
5304.95
6017.02
12014.10
8509.57
28
Uttarakhand
590.05
455.80
886.27
642.03
29
West Bengal
7185.26
8507.61
11454.05
7507.80
30
Andaman and Nicobar Islands
7.62
5.84
4.86
7.63
31
Lakshadweep
0.16
0.24
0.00
0.30
32
Puducherry
14.61
16.92
26.84
13.07
33
Ladakh
0.00
0.00
0.00
59.04
34
Dadra and Nagar Haveli, Daman & Diu
4.84
0.00
0.00
0.00
This information was given by the Union Minister of State for Rural Development, Sadhvi Niranjan Jyoti in a written reply in Rajya Sabha today.

খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
এম.জি.এন.আর.ই.জি.এস.কী মখাদা পীথখিবা ফন্দশিং
27 JUL 2022 4:08PM by PIB Imphal
মহাত্মা গান্ধী নেস্নেল রুরেল এমপ্লোইমেন্ত গরেন্তী স্কিম (মহাত্মা গান্ধী এন.আর.ই.জি.এস.) অসি অনস্কিল মেনুএল ৱার্ক তৌনবা মশানা য়ানবা থোরকপা য়ুমথোং খুদিংমক্কী মীয়াই চল্লবা মেম্বরশিংদা শেনবা চহি খুদিংগী য়ামদ্রবদা নুমিৎ চামাগী গরেন্তী ৱেজ এমপ্লোইমেন্ত নুম পীনবা লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈরিবা য়ুমথোংশিংগী লাইবলিহুদ সেক্যুরিতী হেনগৎহন্নবগীদমক দিমান্দ দ্রিবন ৱেজ এমপ্লোইমেন্ত স্কিম অমনি। মহাত্মা গান্ধী এন.আর.ই.জি.এস.কী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী ওইনা ফন্দশিং পীথখিবা লৈতে।
শেনবা চই ২০২০-২১গী ওইনা মহাত্মা গান্ধী এন.আর.ই.জি.এস.কী মখাদা শেন্থং পীথখিবা অসি বজেৎ এস্তিমেৎ স্তেজতা লুপা করোর ৬১,৪০০ ওইরম্বদগী রিভাইজ এস্তিমেৎ স্তেজতা লুপা করোর ১,১১,৫০০দা হেনগৎহনখি। শেনবা চহি ২০২১-২২দা মহাত্মা গান্ধী এন.আর.ই.জি.এস.কী ফাইনান্সিএল এলোকেসন অসি বজেৎ এস্তিমেৎ স্তেজতা লুপা করোর ৭৩,০০০ ওইরম্বদগী রিভাইজ এস্তিমেৎ স্তেজতা লুপা করোর ৯৮,০০০দা হেনগৎহনখি।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ফন্দ কাইথখিবা অসি লেপ্পা নাইদবা থৌওং অমনি অমসুং গ্রান্দদা লৈরিবা থবক্কী দিমান্দ অসি য়েংলগা কেন্দ্র সরকারনা স্কিম অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ফন্দশিং ফংহন্নবা হোৎনরি।
শেনবা চহি ২০১৮-১০, ২০১৯-২০, ২০২০-২১ অমসুং ২০২১-২২দা মহাত্মা গান্ধী এন.আর.ই.জি.এস.কী মখাদা কাইথখিবা ফন্দগী রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
সিরিএল মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৬৫৭১.১১
৭২০৪.৭২
১০৩০৫.১০
৭১৮২.৬৭
২
অরুনাচল প্রদেশ
১৯৮.০১
২১০.২০
৩৪০.২৮
৪৫৩.৭৪
৩
অসাম
১০৩০.৯৭
১৬৮৭.৫২
২৬০২.৩৩
২২২০.২৬
৪
বিহার
২৮১৯.৩৬
৩২৫০.৯৪
৭২৮৪.২৪
৫৪০৭.৩৭
৫
ছত্তিশগর
২৮৯৪.৭৬
২৬৪০.৩২
৩৯৪৩.৪৮
৩৮৯৪.৩৪
৬
গোৱা
০.৪৯
২.১৭
৩.৫৭
০.০৪
৭
গুজরাত
১০২৪.৫০
৭৪৭.৫৮
১৪৭৮.১২
১৬১৫.২৪
৮
হরিয়ানা
৩৪৮.২৯
৩৩৮.১৩
৭৬৩.৫৬
৭২২.৬৮
৯
হিমাচল প্রদেশ
৭৫০.৯১
৫৯৭.৪৮
৯৪৮.৩৩
৯৭৫.৭৫
১০
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৭৯৩.৩৪
১১৮৩.৭০
১১৫২.৩২
৯৫০.১৪
১১
ঝারখন্দ
১৪৯৯.৯০
১২৭২.৯৩
৩৪২৪.০৮
৩০৬৩.৮৩
১২
কর্নাতকা
২৯৭৮.১৩
৫৪৬২.৭১
৫৫০০.৯৯
৬০২৮.০৮
১৩
কেরেলা
২৩৪০.৪৯
৩৫২০.১৭
৪২৮৬.৭৮
৩৫৫১.৯৩
১৪
মৈধ্য প্রদেশ
৪৫২৯.১০
৪৭১৮.৯৪
৯০৮৬.৭৩
৮৪৭৯.০৯
১৫
মহারাস্ত্র
১৯৪৮.৯২
১৬৭০.৬৬
১৬০০.২৬
২০৫৬.৪৬
১৬
মনিপুর
২৮৬.৯৯
৬১০.৭৫
১৩০৬.৭৪
৫৬৩.১১
১৭
মেঘালয়
৭৮৯.০৩
১০২৪.৪৪
১২৮৪.১৭
১১২১.৬৬
১৮
মিজোরাম
৩৯৭.৮৪
৫২৫.০৮
৫৯০.৪৫
৫৪৮.৯২
১৯
নগালেন্দ
১৯৩.২৩
৩৩০.৪৫
৪৮৩.৮২
৫৬৯.৪৬
২০
ওরিশা
২১৬৩.২৮
২৪৩২.৭৮
৫২১৫.২৯
৫৬৮০.১৫
২১
পঞ্জাব
৫৭৮.২৬
৭৪৮.৮৬
১২৩৯.১৪
১২৫৭.৫৯
২২
রাজস্থান
৫২৪৪.৭১
৭২৬৭.৪৮
৮৯২০.৭৬
৯৮৬৭.৭৫
২৩
সিক্কিম
৯৫.৮৬
৮২.৬৯
১১০.১৭
১১২.৪২
২৪
তমিল নাদু
৪৮৮২.৮৬
৫৫৫৯.৬৯
৮৭৮৮.৮২
৯৬৩৮.১৩
২৫
তেলঙ্গনা
২৯৫৮.১৭
২২২১.৩২
৪১১১.২১
৪১০৫.২০
২৬
ত্রিপুরা
৪৩৫.৪৩
৭৩১.১৪
১১৯৪.৯৯
৯৮৮.৮৮
২৭
উত্তর প্রদেশ
৫৩০৪.৯৫
৬০১৭.০২
১২০১৪.১০
৮৫০৯.৫৭
২৮
উত্তরাখন্দ
৫৯০.০৫
৪৫৫.৮০
৮৮৬.২৭
৬৪২.০৩
২৯
নোংচুপ বেঙ্গল
৭১৮৫.২৬
৮৫০৭.৬১
১১৪৫৪.০৫
৭৫০৭.৮০
৩০
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
৭.৬২
৫.৮৪
৪.৮৬
৭.৬৩
৩১
লক্ষদীপ
০.১৬
০.২৪
০.০০
০.৩০
৩২
পুদুচেরী
১৪.৬১
১৬.৯২
২৬.৮৪
১৩.০৭
৩৩
লদাখ
০.০০
০.০০
০.০০
৫৯.০৪
৩৪
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি, দামন অমসুং দ্যু
৪.৮৪
০.০০
০.০০
০.০০
ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাংগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, সধবি নিরঞ্জন জ্যোতিনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।