Prime Minister's Office
In a historic initiative, PM to launch Power Sector’s Revamped Distribution Sector Scheme on 30th July
Five year outlay of scheme: over Rs 3 lakh crore
Scheme aimed at improving the operational efficiencies and financial sustainability of DISCOMs and Power Departments
PM to participate in Grand Finale marking culmination of ‘Ujjwal Bharat Ujjwal Bhavishya – Power @2047’
PM to dedicate and lay foundation stone of various green energy projects of NTPC worth over Rs 5200 crore
PM to also launch National Solar rooftop portal
29 JUL 2022 2:18PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the Grand Finale marking the culmination of ‘Ujjwal Bharat Ujjwal Bhavishya – Power @2047’ on 30th July at 12:30 PM via video conferencing. During the programme, Prime Minister will launch the Revamped Distribution Sector Scheme. He will dedicate and lay the foundation stone of various green energy projects of NTPC. He will also launch the National Solar rooftop portal.
Under the leadership of the Prime Minister, the government has taken multiple path breaking initiatives in the power sector. These reforms have transformed the sector, with the focus being on making affordable power available for all. Electrification of about 18,000 villages which did-not have access to power earlier signified the commitment of the government towards ensuring last mile outreach.
In a historic initiative, Prime Minister will launch the Ministry of Power’s flagship Revamped Distribution Sector Scheme, which is aimed at improving the operational efficiencies and financial sustainability of the DISCOMs and Power Departments. With an outlay of over Rs. 3 lakh crore over a period of five years from FY 2021-22 to FY 2025-26, the scheme aims to provide financial assistance to DISCOMs for modernization and strengthening of distribution infrastructure, focussing on improvement of the reliability and quality of supply to end consumers. It also aims to reduce the AT&C (Aggregate Technical and Commercial) losses to pan-India levels of 12-15% and ACS-ARR (Average Cost of Supply - Average Revenue Realized) gap to zero by 2024-25 by improving the operational efficiencies and financial sustainability of all state-sector DISCOMs and Power Departments.
During the programme, Prime Minister will also dedicate and lay the foundation stone of various green energy projects of NTPC worth over Rs 5200 crore. He will inaugurate the 100 MW Ramagundam Floating Solar Project in Telangana and the 92 MW Kayamkulam Floating Solar Project in Kerala. He will lay the foundation stone of 735 MW Nokh Solar Project in Rajasthan, Green Hydrogen Mobility Project in Leh and Kawas Green Hydrogen Blending with Natural Gas project in Gujarat.
The Ramagundam project is India’s largest floating solar PV project with 4.5 lakh ‘Made in India’ solar PV modules. Kayamkulam project is the second largest floating solar PV project consisting of 3 lakh ‘Made in India’ solar PV panels floating on water.
The 735 MW Solar PV Project at Nokh, in Jaisalmer, Rajasthan is India’s largest Domestic Content Requirement based Solar project with 1000 MWp at a single location, deploying high-wattage bifacial PV Modules with tracker system. The Green Hydrogen Mobility Project at Leh, Ladakh is a pilot project and aims for five Fuel Cell Buses to be run in and around Leh. This pilot project would be the first deployment of Fuel Cell Electric Vehicles for public use in India. The Green Hydrogen Blending Pilot Project at NTPC Kawas Township will be India’s first Green Hydrogen Blending Project helping in reducing the usage of natural gas.
Prime Minister will also launch national solar rooftop portal, which will enable online tracking of the process of installation of rooftop solar plants, starting from registering the applications to release of subsidy in residential consumers’ bank accounts after installation and inspection of the plant.
‘Ujjwal Bharat Ujjwal Bhavishya – Power @2047’ is taking place from 25th to 30th July, as part of ongoing ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’. Organised across the country, it showcases the transformation in the power sector achieved in the last eight years. It aims to empower citizens by improving their awareness and participation in various power related initiatives, schemes and programmes of government.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পুৱারী ওইরবা থৌশিল অমদা পি.এম.না জুলাই ৩০দা পাৱর সেক্তরগী রিভেম্প দিস্ত্রিব্যুসন সেক্তর স্কিম হৌদোক্লগনি
স্কিম অসিগী চহি মঙাগী আউতলে: লুপা করোর লাখ ৩ হেনবা
স্কিম অসিনা দিস্কোমশিং অমসুং পাৱর বিভাগশিংগী ওপরেস্নেল ইফিসিএন্সশিং অমসুং ফাইনান্সিএল সস্তেনেবিলিতী হেনগৎহন্নবা পান্দম থমখি
পি.এম.না ‘উজ্জ্বল ভারত উজ্জ্বল ভবিশ্য – পাৱর@২০৪৭’ লোইশিনবগী গ্রান্দ ফিনালেদা শরুক য়ারগনি
পি.এম.না লুপা করোর ৫২০০ হেনবা এন.তি.পি.সি.গী গ্রীন ইনর্জী প্রোজেক্ত কয়ামরুম শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
পি.এম.না নেস্নেল সোলর রুফতোপ পোর্তেলসু লোঞ্চ তৌগনি
29 JUL 2022 2:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুলাই ৩০গী নুমিৎ য়ুংবা পুং ১২:৩০ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা “উজ্জ্বল ভারত উজ্জ্বল ভবিশ্য – পাৱর@২০৪৭” লোইশিনবগী গ্রান্দ ফিনালেদা শরুক য়ারগনি। থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা রিভেম্প দিস্ত্রিব্যুসন সেক্তর স্কিম হৌদোক্কনি। মহাক্না এন.তি.পি.সি.গী তোঙান-তোঙানবা ইনর্জী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। মহাক্না নেস্নেল সোলর রুফতোপ পোর্তেলসু লোঞ্চ তৌগনি।
প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা সরকারানা পাৱর সেক্তরদা অনৌবা থৌশিল কয়ামরুম পাইখৎখি। রিফোর্মশিং অসিনা মীপুম খুদিংমক্তা হোংনা মৈ ফংহনবদা মীৎয়েং থম্বগা লোয়ননা সেক্তর অসিদা অওনবা পুরকখি। মমাংদা মৈ ফংঙমদবা খুঙ্গং ১৮,০০০ ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌখিবা অসিনা সরকারনা লাস্ত মাইল আউতরীচ তৌনবা মাইকৈদা হোৎনরি অসিগী খুদম ওইখি।
পুৱারী ওইরবা থৌশিল অমদা প্রধান মন্ত্রীনা পাৱর মন্ত্রালয়গী দিস্কোমশিং অমসুং পাৱর বিভাগশিংগী ওপরেস্নেল ইফিসিএন্সীশিং অমসুং ফাইনান্সিএল সস্তেনেবিলিতী ফগৎহন্নবা পান্দম থম্মিবা ফ্লেগশিপ রিভেম্প দিস্ত্রিব্যুসন সেক্তর স্কিম হৌদোক্কনি। এফ.ৱাই ২০২১-২২দগী এফ.ৱাই. ২০২৫-২৬ ফাওবা চহি মঙাগী মতমগী ওইনা লুপা করোর লাখ ৩ হেনবগী আউতলেগা লোয়ননা স্কিম অসিনা এন্দ কঞ্জুমরশিংদা সপ্লাই তৌবগী রিলাইএবিলিতী অমসুং ক্বালিতী হেনগৎহনবদা মীৎয়েং থমদুনা দিস্ত্রিব্যুসন ইনফ্রাস্ত্রকচর মতমগা চুনবা ওইহন্নবা অমসুং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা দিস্কোমশিংদা শেলগী তেংবাং পীনবা পান্দম থম্মি। মসিনা স্তেৎ-সেক্তর দিস্কোম অমসুং পাৱর বিভাগ পুম্নমক্কী ওপরেস্নেল ইফিসিএন্সীশিং অমসুং ফাইনান্সিএল সস্তেনেবিলিতী হেনগৎহন্দুনা এ.তি.এন্দ সি (এগ্রিগেৎ তেক্নিকেল এন্দ কম্মর্সিএল) লোসশিং অসি পান-ইন্দিয়া লেবেলগী ১২%-১৫%দা অমসুং এ.সি.এস.-এ.আর.আর. (এভরেজ কোস্ত ওফ সপ্লাই – এভরেজ রিভেন্যু রিএলাইজ) গেপ অসি ২০২৪-২৫দা জিরোদা হন্থহন্নবা পান্দমসু থম্মি।
থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৫২০০ হেনবগী এন.তি.পি.সি.গী গ্রীন ইনর্জী প্রোজেক্ত কয়ামরুম শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। মহাক্না তেলঙ্গানাদা এম.দবল্যু ১০০গী রামাগুন্দম ফ্লোতিং সোলর প্রোজেক্ত অমসুং কেরালাদা এম.দবল্যু, ৯২গী কয়মকুলম ফ্লোতিং সোলর প্রোজেক্ত শঙ্গাগনি। মহাক্না রাজস্থান্দা এম.দবল্যু. ৭৩৫গী নোখ সোলর প্রোজেক্ত, লেহদা গ্রীন হাইদ্রোজেন মোবিলিতী প্রোজেক্ত অমসুং গুজরাত্তা কৱাস গ্রীন হাইদ্রোজেন ব্লেন্দিং ৱিথ নেচরেল গ্যাস প্রোজেক্তকী উরেপ-উয়ুংসু তমগনি।
রামাগুন্দম প্রোজেক্ত অসি লাখ ৪.৫গী ‘মেদ ইন ইন্দিয়া’ সোলর পি.ভি. মোদ্যুলশিংনা শেম্বা ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা ফ্লোতিং সোলর পি.ভি. প্রোজেক্তনি। কয়মকুলম প্রোজেক্ত অসি ঈশিংদা তাওবা লাখ ৩গী ‘মেদ ইন ইন্দিয়া’ সোলর পি.ভি. পেনেলশিংনা শেম্বা খ্বাইদগী চাউবদা অনিশুবা ফ্লোতিং সোলর পি.ভি. প্রোজেক্তনি।
রাজস্থানগী জৈসলমেরদা লৈবা নোখকী এম.দবল্যু. ৭৩৫গী সোলর পি.ভি. প্রোজেক্ত অসি ত্রেকর সিস্তেম য়াওবা হায়-ৱেত্তেজ বাইফেসিএল পি.ভি. মোদ্যুলশিং শীজিন্নবা সিঙ্গল লোকেসন্দা লৈবা এম.দবল্যু.পো. ১০০০ ওইবা সোলর প্রোজেক্ততা বেজ তৌবা ভারতকী ওইনা খ্বাইদগী চাউবা দোমেস্তিক কন্তেন্ত রিক্বেরমেন্ত ওইরি। লদাখকী লেহগী গ্রীন হাইদ্রোজেন মোবিলিতী প্রোজেক্ত অসি পাইলোৎ প্রোজেক্ত অমনি অমসুং মসিনা লেহগী অকোইবদা ফ্যুএল সেল বস মঙা চেলহন্নবা পান্দম থম্মি। পাইলোৎ প্রোজেক্ত অসি ভারত্তা মীয়ামগী শীজিন্ননবা ফ্যুএল সেল ইলেক্ত্রিক ভেহিকলশিং অহানবা ওইনা দিপ্লোই তৌবা তৌরগনি। এন.তি.পি.সি. কৱাস তাউনশিপকী গ্রীন হাইদ্রোজেন ব্লেন্দিং পাইলোৎ প্রোজেক্ত অসিনা নেচরেল গ্যাস শীজিন্নবা হন্থহনবদা মতেং পাংলিবা ভারতকী অহানবা গ্রীন হাইদ্রোজেন ব্লেন্দিং পাইলোৎ প্রোজেক্ত ওইরগনি।
এপ্লিকেসনশিং রেজিস্তর তৌবদগী হৌরগা রেসিদেন্সিএল কঞ্জুমরশিংগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা প্লান্ত ইন্সতোলেসন অমসুং ইনস্পেক্সন তৌরবা মতুংদা সবসিদী চংহনবা ফাওবা রুফতোপ সোলর প্লান্তশিং ইন্সতোল তৌবগী প্রোসেস ওনলাইন ওইনা ত্রেক তৌবা ঙমহনগদবা নেস্নেল সোলর রুফতোপ পোর্তেলসু প্রধান মন্ত্রীনা লোঞ্চ তৌগনি।
‘উজ্জ্বল ভারত উজ্জ্বল ভবিশ্য – পাৱর@২০৪৭’ অসি হৌজিক চত্থরিবা ‘আজাদী কা অমৃত মহোৎসব’কী শরুক ওইনা জুলাই ২৫দগী ৩০ ফাওবা পাঙথোক্কনি। লৈবাক শিনবা থুংবদা পাঙথোক্লিবা অসিদা হৌখিবা চহি নিপান্দা পাৱর সেক্তরদা পুরকখিবা অওনবশিং উৎলি। মসিনা সরকারগী পাৱরগা মরী লৈণবা থৌশিলশিং, স্কিমশিং অমসুং থৌরমশিংগী মরমদা এৱের্নেস পীনবা অমসুং মসিদা শরুক য়ানবা প্রজাশিংবু এম্পাৱর তৌনবা পান্দম থম্মি।