Prime Minister's Office
PM congratulates weightlifter, Achinta Sheuli on winning Gold Medal at Commonwealth Games 2022
01 AUG 2022 9:00AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated weightlifter, Achinta Sheuli on winning Gold Medal at Commonwealth Games 2022 in Birmingham. Shri Modi has also shared his recent interaction with Achinta Sheuli when Indian contigent left for CWG Games.
In a tweet, the Prime Minister said;
"Delighted that the talented Achinta Sheuli has won a Gold Medal at the Commonwealth Games. He is known for his calm nature and tenacity. He has worked very hard for this special achievement. My best wishes to him for his future endeavours."
"Before our contingent left for the Commonwealth Games, I had interacted with Achinta Sheuli. We had discussed the support he received from his mother and brother. I also hope he gets time to watch a film now that a medal has been won."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ରାଜ୍ୟଗୋଷ୍ଠୀ କ୍ରୀଡା ୨୦୨୨ରେ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ପଦକ ବିଜେତା ଭାରୋତ୍ତୋଳକ ଅଚିନ୍ତ ଶିଉଲିଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିନନ୍ଦନ
01 AUG 2022 9:00AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ବର୍ମିଂହାମ, ରାଜ୍ୟଗୋଷ୍ଠୀ କ୍ରୀଡା ୨୦୨୨ରେ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣପଦକ ବିଜେତା ଭାରୋତ୍ତଳକ ଅଚିନ୍ତ ଶିଉଲିଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ, ରାଜ୍ୟଗୋଷ୍ଠୀ କ୍ରୀଡା ପାଇଁ ଭାରତୀୟ ଦଳ ପ୍ରସ୍ଥାନ କରିବା ପୂର୍ବରୁ ଅଚିନ୍ତ ଶିଉଲିଙ୍କ ସହ ହୋଇଥିବା ବାର୍ତ୍ତାଳାପ ଶେୟାର କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ ଟ୍ୱିଟରେ କହିଛନ୍ତି;
“ପ୍ରତିଭାବାନ ଅଚିନ୍ତ ଶିଉଲି ରାଜ୍ୟଗୋଷ୍ଠୀ କ୍ରୀଡାରେ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣପଦକ ଜିତିଥିବାରୁ ଆନନ୍ଦିତ । ଶାନ୍ତ ସ୍ୱଭାବ ଓ ଅଧ୍ୟବସାୟ ପାଇଁ ସେ ପରିଚିତ । ଏହି ନିଆରା ସଫଳତା ପାଇଁ ସେ କଠିନ ପରିଶ୍ରମ କରିଥିଲେ । ଆଗାମୀ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ତାଙ୍କୁ ଶୁଭକାମନା ।”
“ରାଜ୍ୟଗୋଷ୍ଠୀ କ୍ରୀଡା ପାଇଁ ଆମ ଦଳ ପ୍ରସ୍ଥାନ କରିବା ପୂର୍ବରୁ ଅଚିନ୍ତ ଶିଉଲିଙ୍କ ସହ କଥାବାର୍ତ୍ତା ହୋଇଥିଲି । ନିଜ ମା ଓ ଭାଇଙ୍କ ଠାରୁ ତାଙ୍କୁ ମିଳିଥିବା ସମର୍ଥନ ସମ୍ପର୍କରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲୁ । ଆଶା କରୁଛି ଗୋଟିଏ ପଦକ ଜିତି ସାରିଥିବାରୁ ଏବେ ଫିଲ୍ମ ଦେଖିବାକୁ ତାଙ୍କୁ ସମୟ ମିଳିବ ।”