Ministry of Finance
₹1,48,995 crore gross GST revenue collected in the month of July 2022
GST Revenue collection for July second highest ever & 28% higher than the revenues in the same month last year
01 AUG 2022 11:26AM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of July 2022 is
₹1,48,995 crore of which CGST is ₹ 25,751 crore, SGST is ₹ 32,807 crore, IGST is
₹ 79,518 crore (including ₹ 41,420 crore collected on import of goods) and cess is
₹ 10,920 crore (including ₹ 995 crore collected on import of goods). This is second highest revenue since introduction of GST.
The government has settled ₹ 32,365 crore to CGST and ₹ 26,774 crore to SGST from IGST. The total revenue of Centre and the States in the month of July 2022 after regular settlement is ₹ 58,116 crore for CGST and ₹ 59,581 crore for the SGST.
The revenues for the month of July 2022 are 28% higher than the GST revenues in the same month last year of ₹ 1,16,393 crore. During the month, revenues from import of goods was 48% higher and the revenues from domestic transaction (including import of services) are 22% higher than the revenues from these sources during the same month last year.
For five months in a row now, the monthly GST revenues have been more than ₹ 1.4 lakh core, showing a steady increase every month. The growth in GST revenue till July 2022 over the same period last year is 35% and displays a very high buoyancy. This is a clear impact of various measures taken by the Council in the past to ensure better compliance. Better reporting coupled with economic recovery has been having positive impact on the GST revenues on a consistent basis. During the month of June 2022, 7.45 crore e-way bills were generated, which was marginally higher than 7.36 crore in May 2022.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of July 2022 as compared to July 2021.
State-wise growth of GST Revenues during July 2022[1]
State
Jul-21
Jul-22
Growth
Jammu and Kashmir
432
431
0%
Himachal Pradesh
667
746
12%
Punjab
1,533
1,733
13%
Chandigarh
169
176
4%
Uttarakhand
1,106
1,390
26%
Haryana
5,330
6,791
27%
Delhi
3,815
4,327
13%
Rajasthan
3,129
3,671
17%
Uttar Pradesh
6,011
7,074
18%
Bihar
1,281
1,264
-1%
Sikkim
197
249
26%
Arunachal Pradesh
55
65
18%
Nagaland
28
42
48%
Manipur
37
45
20%
Mizoram
21
27
27%
Tripura
65
63
-3%
Meghalaya
121
138
14%
Assam
882
1,040
18%
West Bengal
3,463
4,441
28%
Jharkhand
2,056
2,514
22%
Odisha
3,615
3,652
1%
Chattisgarh
2,432
2,695
11%
Madhya Pradesh
2,657
2,966
12%
Gujarat
7,629
9,183
20%
Daman and Diu
0
0
-66%
Dadra and Nagar Haveli
227
313
38%
Maharashtra
18,899
22,129
17%
Karnataka
6,737
9,795
45%
Goa
303
433
43%
Lakshadweep
1
2
69%
Kerala
1,675
2,161
29%
Tamil Nadu
6,302
8,449
34%
Puducherry
129
198
54%
Andaman and Nicobar Islands
19
23
26%
Telangana
3,610
4,547
26%
Andhra Pradesh
2,730
3,409
25%
Ladakh
13
20
54%
Other Territory
141
216
54%
Center Jurisdiction
161
162
0%
Grand Total
87,678
1,06,580
22%
[1]Does not include GST on import of goods

শেল-থুম মন্ত্রালয়
জুলাই ২০২২গী ওইনা খোমগৎখিবা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যু অসি লুপা করোর ১,৪৮,৯৯৫ ওইখি
জুলাইগী জি.এস.তি. রিভেন্যু কলেক্সন অসি অনিশুবা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখি অমসুং মমাং চহিগী চপ মান্নবা থাগী রিভেন্যুশিংদগী ২৮% হেন্না ৱাংখি
01 AUG 2022 11:26AM by PIB Imphal
২০২২গী জুলাই থাদা খোমগৎখিবা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যু অসি লুপা করোর ১,৪৮,৯৯৫ ওইখি, মসিগী মনুংদা সি.জি.এস.তি.না লুপা করোর ২৫,৭৫১, এস.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৩২,৮০৭, আই.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৭৯,৫১৮ (মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিংদগী খোমগৎখিবা লুপা করোর ৪১,৪২০ য়াওরগা) অমসুং সেস অসি লুপা করোর ১০,৯২০ (মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিংদগী খোমগৎখিবা লুপা করোর ৯৯৫ য়াওরগা) ওইখি। মসি জি.এস.তি. হৌদোকখিবদগী অনিশুবা খ্বাইদগী ৱাংবা রিভেন্যু ওইখি।
সরকারনা আই.জি.এস.তি.দগী সি.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ৩২,৩৬৫ অমসুং এস.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ২৬,৭৭৪ সেত্তল তৌখি। রিগুলর সেত্তলমেন্ত তৌরবা মতুংদা ২০২২গী জুলাই থাগী কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিংগী অপুনবা রিভেন্যু অসি সি.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৫৮,১১৬ অমসুং এস.জি.এস.তি.গী ওইনা লুপা করোর ৫৯,৫৮১নি।
২০২২গী জুলাই থাগী রিভেন্যুশিং অসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাগী লুপা করোর ১,১৬,৩৯৩ ওইখিবা জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংদগী ২৮% হেনখি। থা অসিগী মনুংদা মপালদগী পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী লাকপা রিভেন্যুশিংদা ৪৮% অমসুং দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনদগী (সর্ভিসেসকী ইম্পোর্তশিং য়াওরগা) লাকপা রিভেন্যুদা ২২% হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাগী মনুংদা সোর্সশিং অসিদগী লাকপা রিভেন্যুশিংদগী হেনখি।
হৌজিক থংন-থংননা থা মঙা অসিদা থাগী ওইনা খোমগৎপা জি.এস.তি. রিভেন্যুশিং অসি লুপা করোর লাখ ১.৪ হেন্দুনা থা খুদিংগী লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি হায়না উৎলি। মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা য়েংনবদা জুলাই ২০২২ ফাওবদা লৈরিবা জি.এস.তি. রিভেন্যুগী গ্রোথ অসি ৩৫% ওইদুনা য়াম্না ৱাংবা বাৱেন্সী অমা উৎপা ঙমখি। মসিনা কমপ্লায়েন্স নীংথিনা তৌনবা মমাংদা কাউন্সিলনা লৌখিবা তোঙান-তোঙানবা খোঙথাংশিং অদুগী ময়েক শেংবা মমিং তারি। ইকনোমিক রিকভরীগা লোয়ননা নীংথিনা রিপোর্ত তৌরকপগা পুনখিবনা লেপ্পা লৈতনা জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংদা চাউনা কান্নবা পীখি। জুন, ২০২২দা ই-ৱে বিল করোর ৭.৪৫ জেনরেৎ তৌখি, মসি ২০২২গী মে থাদা জেনরেৎ তৌখিবা ই-ৱে বিল করোর ৭.৩৬দগী খজিক্তং ৱাংখি।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিনা চৎলিবা চহি অসিগী মনুংদা থাগী ওইবা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংগী লৈরিবা ত্রেন্দশিং অদু উৎলি। মখাদা পীরিবা তেবল অসিনা জুলাই ২০২১গা চাংদম্নবা মতমদা জুলাই ২০২২দা রাজ্য অমমমদা খোমগৎখিবা রাজ্য অমমমগী জি.এস.তি.গী মশিং অদু উৎলি।
জুলাই ২০২২[১]গী মনুংদা লৈখিবা রাজ্য-রাজ্যগী জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংগী গ্রোথ
রাজ্য
জুলাই-২১
জুলাই-২২
গ্রোথ
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৪৩২
৪৩১
০%
হিমাচল প্রদেশ
৬৬৭
৭৪৬
১২%
পঞ্জাব
১,৫৩৩
১,৭৩৩
১৩%
চান্দিগর
১৬৯
১৭৬
৪%
উত্তরাখন্দ
১,১০৬
১,৩৯০
২৬%
হরিয়ানা
৫,৩৩০
৬,৭৯১
২৭%
দিল্লী
৩,৮১৫
৪,৩২৭
১৩%
রাজস্থান
৩,১২৯
৩,৬৭১
১৭%
উত্তর প্রদেশ
৬,০১১
৭,০৭৪
১৮%
বিহার
১,২৮১
১,২৬৪
-১%
সিক্কিম
১৯৭
২৪৯
২৬%
অরুনাচল প্রদেশ
৫৫
৬৫
১৮%
নাগালেন্দ
২৮
৪২
৪৮%
মনিপুর
৩৭
৪৫
২০%
মিজোরাম
২১
২৭
২৭%
ত্রিপুরা
৬৫
৬৩
-৩%
মেঘালয়
১২১
১৩৮
১৪%
অসাম
৮৮২
১,০৪০
১৮%
ৱেস্ত বেঙ্গোল
৩,৪৬৩
৪,৪৪১
২৮%
ঝার্খন্দ
২,০৫৬
২,৫১৪
২২%
ওরিশা
৩,৬১৫
৩,৬৫২
১%
ছত্তিসগর
২,৪৩২
২,৬৯৫
১১%
মধ্য প্রদেশ
২,৬৫৭
২,৯৬৬
১২%
গুজরাত
৭,৬২৯
৯,১৮৩
২০%
দামন অমসুং দিয়ু
-৬৬%
দদ্রা অমসুং নাগর হবেলি
২২৭
৩১৩
৩৮%
মহারাস্ত্র
১৮,৮৯৯
২২,১২৯
১৭%
কর্নাতকা
৬,৭৩৭
৯,৭৯৫
৪৫%
গোৱা
৩০৩
৪৩৩
৪৩%
লক্ষদীপ
৬৯%
কেরলা
১,৬৭৫
২,১৬১
২৯%
তামিল নাদু
৬,৩০২
৮,৪৪৯
৩৪%
পুদুচেরী
১২৯
১৯৮
৫৪%
অন্দমান অমসুং নিকোর ইথৎশিং
১৯
২৩
২৬%
তেলঙ্গনা
৩,৬১০
৪,৫৪৭
২৬%
অন্ধ্র প্রদেশ
২,৭৩০
৩,৪০৯
২৫%
লদাখ
১৩
২০
৫৪%
অতোপ্পা তেরিতোতী
১৪১
২১৬
৫৪%
সেন্তর জুরিসদিক্সন
১৬১
১৬২
০%
অপুনবা
৮৭,৬৭৮
১,০৬,৫৮০
২২%
[১] মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিংগী জি.এস.তি. য়াওদে