Ministry of Housing & Urban Affairs
The Central allocation of ₹66,750 crore for AMRUT 2.0 projects have been distributed
01 AUG 2022 4:31PM by PIB Delhi
The Minister of State for Housing and Urban Affairs, Shri Kaushal Kishore in a written reply to a question in the Rajya Sabha today informed that the Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation 2.0 (AMRUT 2.0) scheme, has been launched on 01 October, 2021 for the period of 05 years i.e. from the financial year 2021-22 to 2025-26.
Under AMRUT 2.0 funds have been allocated to States/Union Territories (UTs) for entire mission period not year-wise. State/UT wise details of central assistance allocation and fund released under AMRUT 2.0 is at ANNEXURE. As on date no utilisation certificate has been received against the fund released under AMRUT 2.0.
The Central allocation of ₹66,750 crore for AMRUT 2.0 projects have been distributed among the States/UTs using the equitable formula wherein weightage to urban population (Census 2011) and area of each State/ UT have been given in the ratio of 90:10. Accordingly, the State of Karnataka, Gujarat, Madhya Pradesh, Uttar Pradesh and West Bengal have been allocated ₹4,615 crore, ₹4,500 crore, ₹4,045 crore, ₹8,145 crore and ₹3,650 crore respectively for the project component.
*****
State /Union Territory (UT)-wise Central Assistance (CA) Allocation / Release under AMRUT 2.0
( Amount in ₹ crore)
S.No.
State/UT
CA Allocated for projects
CA Released for Project Implementation (SWAP-I)*
Released 1st instalment of CA against Special SWAP
CA Allocation for Administrative & Office Expenses (A&OE)
CA Released against A&OE funds
1
A & N Islands
35
0
0
1.14
0
2
Andhra Pradesh
3,158
0
0
102.62
15.6
3
Arunachal Pradesh
225
0
0
7.31
2.9
4
Assam
770
53.84
2.81
25.02
10
5
Bihar
2,620
0
0
85.14
28.6
6
Chandigarh
170
0
0
5.52
0
7
Chhattisgarh
1,294
148.4
0
42.05
17.8
8
Dadra & Nagar Haveli & Daman –Diu
30
0
0
0.97
0
9
Delhi
2,880
0
0
93.58
0.9
10
Goa
85
0
0
2.76
1.5
11
Gujarat
4,500
311.59
0
146.22
19.6
12
Haryana
1,494
0
0
48.55
11.2
13
Himachal Pradesh
252
0
0
8.19
7
14
Jammu & Kashmir
856
0
0
27.82
8.3
15
Jharkhand
1,178
98.23
0
38.28
5.7
16
Karnataka
4,615
0
0
149.96
34.2
17
Kerala
1,372
0
0
44.58
10.2
18
Ladakh
124
0
0
4.03
0
19
Lakshadweep
2
0
0
0.06
0
20
Madhya Pradesh
4,045
130.08
12.7
131.44
44.5
21
Maharashtra
9,285
0
36
301.71
45.7
22
Manipur
169
0
0
5.49
2.8
23
Meghalaya
110
21.69
0
3.57
1.1
24
Mizoram
142
0
0
4.61
2.4
25
Nagaland
175
0
0
5.69
4.1
26
Odisha
1,363
127.47
0
44.29
12.3
27
Puducherry
150
0
0
4.87
1
28
Punjab
1,833
0
0
59.56
18.3
29
Rajasthan
3,530
0
0
114.71
24.2
30
Sikkim
40
0
0
1.3
0.8
31
Tamil Nadu
4,935
398.13
0
160.36
69.4
32
Telangana
2,780
100
0
90.33
15.5
33
Tripura
156
0
0
5.07
2.1
34
Uttar Pradesh
8,145
521.41
0
264.67
80.9
35
Uttarakhand
582
0
0
18.91
10.8
36
West Bengal
3,650
0
0
118.6
18.8
Grand Total
66,750.00
1,910.84
51.67
2,168.98
528.20
* SWAP – State Water Action Plan.
(Note: Central fund allocated as above will include central share for projects as well as towards achievement of outcomes from non-AMRUT sources.)

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
এ.এম.আর.য়ু.তি. ২.০ প্রোজেক্তশিংগীদমক লুপা করোর ৬৬,৭৫০গী কেন্দ্রগী এলোকেসন য়েন্থোকখ্রে
01 AUG 2022 4:31PM by PIB Imphal
হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী কৌশল কিশোরনা ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমদা পীখিবা অইবা পাউখুমদা ফোঙদোকখি মদুদি অতল মিসন ফোর রিজুবনেসন এন্দ অর্বান ত্রান্সফোর্মেসন ২.০ (এ.এম.আর.য়ু.তি. ২.০) স্কিম অসি চহি মঙাগী মতম হায়বদি শেনবা চহি ২০২১-২২দগী ২০২৫-২৬ ফাওবগী ওইনা ২০২১গী ওক্তোবর ০১দা হৌদোকখি।
এ.এম.আর.য়ু.তি. ২.০গী মখাদা ফন্দশিং অসি চহিগী মহুৎ মিসনগী অপুনবা মতমগী মতুং ইন্না রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা পীথৈ। এ.এম.আর.য়ু.তি. ২.০গী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা পীখিবা কেন্দ্রগী তেংবাংগী এলোকেসন অমসুং ফন্দগী অকুপ্পা মরোল এনেক্সরদা পীরি। হৌজিক ফাওবগী ওইনা এ.এম.আর.য়ু.তি. ২.০গী মখাদা কাইথখিবা ফন্দগী য়ুতিলাইজেসন সর্তিফিকেৎ লাকপা লৈত্রি।
এ.এম.আর.য়ু.তি. ২.০ প্রোজেক্তশিংগীদমক লুপা করোর ৬৬,৭৫০গী কেন্দ্রগী এলোকেসন অসি অর্বান পোপুলেসন (সেন্সস ২০১১)গী ৱেতেজকী মতুং ইন্না ইক্বিতেবল ফোর্ম্যুলা শীজিন্নদুনা রাজ্য/য়ুতি.শিংগী মরক্তা য়েন্থোকখি অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী এরিয়া অসি ৯০:১০গী রেসিওদা পীখি। মসিগী মতুং ইন্না কর্নাতকা, গুজরাত, মৈধ্য প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ অমসুং নোংচুপ বেঙ্গলদা প্রোজেক্ত কম্পোনেন্তগী মতুং ইন্না মথং শিৎনবা লুপা করোর ৪,৬১৫, লুপা করোর ৪,৫০০, লুপা করোর ৪,০৪৫, লুপা করোর ৮,১৪৫ অমসুং লুপা করোর ৩,৬৫০ এলোকেৎ তৌখি।
*****
এ.এম.আর.য়ু.তি. ২.গী মখাদা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী (য়ু.তি.) অমমমগী ওইনা সেন্ত্রেল এসিস্তেন্স (সি.এ.)গী এলোকেসন/কাইথখিবা
( শেনফম অসি লুপা করোরদা পীরি )
সিরিএল মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
প্রোজেক্তশিংগী এলোকেৎ তৌখিবা সি.এ.
প্রোজেক্ত ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা কাইথখিবা সি.এ. (এস.দবল্যু.এ.পি.-I)*
স্পেসিএল এস.দবল্যু.এ.পি.কীদমক সি.এ.গী কাইথখিবা অহানবা ইনস্তোমেন্ত
এদমিনিস্ত্রেতিব এন্দ ওফিস এক্সপেন্সেস (এ এন্দ ও.ই.)গী সি.এ. এলোকেসন
এ এন্দ ও.ই. ফন্দশিংগী কাইথখিবা সি.এ.
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
৩৫
০
০
১.১৪
০
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৩,১৫৮
০
০
১০২.৬২
১৫.৬
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২২৫
০
০
৭.৩১
২.৯
৪
অসাম
৭৭০
৫৩.৮৪
২.৮১
২৫.০২
১০
৫
বিহার
২,৬২০
০
০
৮৫.১৪
২৮.৬
৬
চান্দিগর
১৭০
০
০
৫.৫২
০
৭
ছত্তিশগর
১,২৯৪
১৪৮.৪
০
৪২.০৫
১৭.৮
৮
দ্রদা অমসুং নগর হভেলি, অমসুং দামন অমসুং দ্যু
৩০
০
০
০.৯৭
০
৯
দিল্লী
২,৮৮০
০
০
৯৩.৫৮
০.৯
১০
গোৱা
৮৫
০
০
২.৭৬
১.৫
১১
গুজরাত
৪,৫০০
৩১১.৫৯
০
১৪৬.২২
১৯.৬
১২
হরিয়ানা
১,৪৯৪
০
০
৪৮.৫৫
১১.২
১৩
হিমাচল প্রদেশ
২৫২
০
০
৮.১৯
৭
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৮৫৬
০
০
২৭.৮২
৮.৩
১৫
ঝারখন্দ
১,১৭৮
৯৮.২৩
০
৩৮.২৮
৫.৭
১৬
কর্নাতকা
৪,৬১৫
০
০
১৪৯.৯৬
৩৪.২
১৭
কেরেলা
১,৩৭২
০
০
৪৪.৫৮
১০.২
১৮
লদাখ
১২৪
০
০
৪.০৩
০
১৯
লক্ষদীপ
২
০
০
০.০৬
০
২০
মৈধ্য প্রদেশ
৪,০৪৫
১৩০.০৮
১২.৭
১৩১.৪৪
৪৪.৫
২১
মহারাস্ত্র
৯,২৮৫
০
৩৬
৩০১.৭১
৪৫.৭
২২
মনিপুর
১৬৯
০
০
৫.৪৯
২.৮
২৩
মেঘালয়
১১০
২১.৬৯
০
৩.৫৭
১.১
২৪
মিজোরাম
১৪২
০
০
৪.৬১
২.৪
২৫
নগালেন্দ
১৭৫
০
০
৫.৬৯
৪.১
২৬
ওরিশা
১,৩৬৩
১২৭.৪৭
০
৪৪.২৯
১২.৩
২৭
পুদুচেরী
১৫০
০
০
৪.৮৭
১
২৮
পঞ্জাব
১,৮৩৩
০
০
৫৯.৫৬
১৮.৩
২৯
রাজস্থান
৩,৫৩০
০
০
১১৪.৭১
২৪.২
৩০
সিক্কিম
৪০
০
০
১.৩
০.৮
৩১
তমিল নাদু
৪,৯৩৫
৩৯৮.১৩
০
১৬০.৩৬
৬৯.৪
৩২
তেলঙ্গনা
২,৭৮০
১০০
০
৯০.৩৩
১৫.৫
৩৩
ত্রিপুরা
১৫৬
০
০
৫.০৭
২.১
৩৪
চান্দিগর
৮,১৪৫
৫২১.৪১
০
২৬৪.৬৭
৮০.৯
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৫৮২
০
০
১৮.৯১
১০.৮
৩৬
উত্তরাখন্দ
৩,৬৫০
০
০
১১৮.৬
১৮.৮
অপুনবা
৬৬,৭৫০.০০
১,৯১০.৮৪
৫১.৬৭
২,১৬৮.৯৮
৫২৮.২০
* এস.দবল্যু.এ.পি. –স্তেৎ ৱাতর এক্সন প্লান
(খঙজিনগদবা: মথক্তা পীরিবা সেন্ত্রেল ফন্দ অসিদা প্রোজেক্তশিংগী লোয়ননা নন-এ.এম.আর.য়ু.তি সোর্সশিংদগী লাকপা মাইপাকপশিংগী সেন্ত্রেল শিয়র য়াওগনি।)