Ministry of Social Justice & Empowerment
Implementation of RVY
02 AUG 2022 4:55PM by PIB Delhi
Under the Rashtriya Vayoshri Yojana (RVY), (1,40,637) senior citizens have been provided support. The details State-wise, are at Annexure.
ALIMCO, the implementing agency for Rashtriya Vayoshri Yojana (RVY) for elderly and ADIP Scheme for disabled has collaborated with the Department of Science and Technology on initiatives of Technology Interventions for Disabled and Elderly (TIDE) for undertaking in-house production of interline Braille slate.
Annexure
Annexure referred to part (a) in reply to the Lok Sabha Unstarred Question No. 2680 to be answered on 02.08.2022
State-wise total number of beneficiaries under Rashtriya Vayoshri Yojana (RVY) during the Financial Year 2019-20 to 2021-22
S. No.
States/UTs
Number of Beneficiaries
2019-20
2020-21
2021-22
1
Andaman and Nicobar Islands
-
-
-
2
Andhra Pradesh
1,007
-
1,001
3
Arunachal Pradesh
943
299
569
4
Assam
316
1,679
2323
5
Bihar
496
837
1,305
6
Chhattisgarh
-
2,073
1310
7
Dadara& Nagar Haveli and Daman & Diu
-
76
265
8
Delhi
-
-
-
9
Goa
-
-
-
10
Gujarat
1,961
-
-
11
Haryana
1,609
158
907
12
Himachal Pradesh
-
236
-
13
Jammu & Kashmir
247
114
8
14
Jharkhand
-
346
-
15
Karnataka
418
532
3273
16
Kerala
1,646
664
910
17
Ladakh
-
-
-
18
Lakshadweep
-
-
-
19
Madhya Pradesh
818
2,022
1591
20
Maharashtra
-
3,434
41282
21
Manipur
-
4,170
387
22
Meghalaya
2,510
-
-
23
Mizoram
-
-
364
24
Nagaland
-
-
317
25
Odisha
1,352
289
1,920
26
Puducherry
-
-
-
27
Punjab
-
1,343
383
28
Rajasthan
5,298
71
1364
29
Sikkim
804
-
-
30
Tamil Nadu
780
-
-
31
Telangana
592
-
1130
32
Tripura
1,158
3,226
1233
33
Uttar Pradesh
21,474
2,429
8829
34
Uttarakhand
1,404
1,034
-
35
West Bengal
-
101
-
TOTAL
44,833
25,133
70,671
This information was given by The Minister of State Social Justice and Empowerment Sushri Pratima Bhoumik in the Lok Sabha in a written reply today.

সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
আর.ভি.ৱাই. ইমপ্লিমেন্ত তৌবা
02 AUG 2022 4:55PM by PIB Imphal
রাস্ত্রিয়া ভায়োশ্রী য়োজনা (আর.ভি.ৱাই.)গী মখাদা, সেনিয়র সিতিজনশিংদা (১,৪০,৬৩৭) তেংবাং ফংহনখ্রে। রাজ্যশিংগী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সচরদা পীরি।
অহন ওইরবশিংগীদমক রাস্ত্রিয়া ভায়োশ্রী য়োজনা (আর.ভি.ৱাই.)অমসুং দিজএবলশিংগী এ.দি.আই.পি. স্কিমগী ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সী ওইরিবা এ.এল.আই.এম.সি.ও.না ইন্তরলাইন ব্রাইল্লে স্লেতকী ইন-হাউস প্রদক্সন লৌখৎনবগীদমক তেক্নোলোজী ইন্তরবেন্সন ফোর দিজএবল এন্দ এলদরলী (তি.আই.দি.ই.)কী ইনিসিএতিবতা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী বিভাগকা লোয়ননা পুন্না থবক তৌমিন্নরি।
এনেক্সচর
০২.০৮.২০২২দা পাউখুমগদবা লোক সভা অনস্তার্দ ক্বেসন নম্বর ২৬৮০গী পাউখুমদা পার্ত (a)দা রিফর তৌবা এনেক্সচর
শেনবা চহি ২০১৯-২০দগী ২০২১-২২ ফাওবগী মনুংদা রাস্ত্রিয়া ভায়োশ্রী য়োজনা (আর.ভি.ৱাই.)গী মখাদা রাজ্যশিংগী ওইবা রেনেফিসরীশিংগী অপুনবা মশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
রেনেফিসরীশিংগী মশিং
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
-
-
-
২
আন্ধ্র প্রদেশ
১,০০৭
-
১,০০১
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৯৪৩
২৯৯
৫৬৯
৪
অসাম
৩১৬
১,৬৭৯
২৩২৩
৫
বিহার
৪৯৬
৮৩৭
১,৩০৫
৬
ছত্তিশগর
-
২,০৭৩
১৩১০
৭
দাদ্রা & নগর হভেলি অমসুং দামন & দ্যু
-
৭৬
২৬৫
৮
দিল্লী
-
-
-
৯
গৱা
-
-
-
১০
গুজরাত
১,৯৬১
-
-
১১
হরিয়ানা
১,৬০৯
১৫৮
৯০৭
১২
হিমাচল প্রদেশ
-
২৩৬
-
১৩
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
২৪৭
১১৪
৮
১৪
ঝার্খন্দ
-
৩৪৬
-
১৫
কর্নাতকা
৪১৮
৫৩২
৩২৭৩
১৬
কেরলা
১,৬৪৬
৬৬৪
৯১০
১৭
লদাখ
-
-
-
১৮
লক্ষদ্বীপ
-
-
-
১৯
মধ্য প্রদেশ
৮১৮
২,০২২
১৫৯১
২০
মহারাস্ত্র
-
৩,৪৩৪
৪১২৮২
২১
মনিপুর
-
৪,১৭০
৩৮৭
২২
মেঘলায়া
২,৫১০
-
-
২৩
মিজোরাম
-
-
৩৬৪
২৪
নগালেন্দ
-
-
৩১৭
২৫
ওরিশা
১,৩৫২
২৮৯
১,৯২০
২৬
পুদুচেরী
-
-
-
২৭
পঞ্জাব
-
১,৩৪৩
৩৮৩
২৮
রাজস্থান
৫,২৯৮
৭১
১৩৬৪
২৯
সিক্কিম
৮০৪
-
-
৩০
তমিল নাদু
৭৮০
-
-
৩১
তেলঙ্গনা
৫৯২
-
১১৩০
৩২
ত্রিপুরা
১,১৫৮
৩,২২৬
১২৩৩
৩৩
উত্তর প্রদেশ
২১,৪৭৪
২,৪২৯
৮৮২৯
৩৪
উত্তরাখন্দ
১,৪০৪
১,০৩৪
-
৩৫
ৱেস্ত বেঙ্গল
-
১০১
-
অপুনবা
৪৪,৮৩৩
২৫,১৩৩
৭০,৬৭১
ইনফোর্মেশন অসি ঙসি লোক সভাদা সোসিএল জস্তিজ অমসুং এম্পৱারমেন্তকী রাজ্য মন্ত্রী সুশ্রী প্রতিমা ভৌমিকনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।