Prime Minister's Office
List of Outcomes: Official visit of President of Maldives to India
02 AUG 2022 10:20PM by PIB Delhi
A. Groundbreaking/Review of Projects
1. Pouring of first concrete of the Greater Male Connectivity Project- an USD 500 Mn India funded project- marking the commencement of permanent works
2. Review of the progress on the construction of 4,000 social housing units in Hulhumale being funded under Exim Bank of India Buyer’s credit finance of USD 227 Mn
3. Overview of India Maldives development cooperation including Addu roads and reclamation, water and sanitation in 34 islands and Friday Mosque restoration projects
B. Agreements/MoUs Exchanged
1. MoU on Capacity Building & Training of Members of Local Councils & Women Development Committee of Maldives between NIRDPR, India and Local Government Authority, Maldives
2. MoU on Collaboration in potential fishing zone forecast capacity building and data sharing and marine scientific research between INCOIS, India and Ministry of Fisheries, Maldives
3. MoU for Cooperation in the area of Cyber Security between CERT-India and NCIT, Maldives
4. MoU for cooperation in the field of disaster management between NDMA, India and NDMA, Maldives
5. Agreement between EXIM Bank, India and Ministry of Finance, Maldives for USD 41 Mn Buyer’s Credit Financing of Police Infrastructure in Maldives
6. Letter of Intent between Exim Bank of India and Ministry of Finance, Maldives on Buyer’s Credit funding approval of USD 119 Mn for additional 2,000 social housing units to be constructed in Hulhumale
C. Announcements
1. Extension of USD 100 Mn new Line of Credit to finance infrastructure projects in Maldives
2. Approval for award of EPC contract for the USD 128 Mn Hanimadhoo Airport Development project under Line of Credit
3. Approval of DPR and commencment of tendering proces of the USD 324 Mn Gulhifahlu Port development project under Line of Credit
4. Approval of Feasibility Report and financial closure for the USD 30 Mn Cancer Hospital project under Line of Credit
5. USD 119 Mn Buyer’s Credit financing by Exim Bank of India for additional 2,000 social housing units in Hulhumale
6. Facilitation of duty free tuna exports to India from Maldives
7. Supply of a replacement ship for the earlier provided ship-CGS Huravee -to Maldives National Defence Force
8. Supply of the second Landing Craft Assault (LCA) to Maldives National Defence Force
9. Gifting of 24 utility vehicles to Maldives National Defence Force

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ান্নবা পুরকখিবশিংগী লিস্ত: মালদীপকী রাস্ত্রপতিনা ওফিসিএল ওইবা খোঙচৎতা ভারত্তা লাকপা
02 AUG 2022 10:20PM by PIB Imphal
A. প্রোজেক্তশিং উরেপ-উয়ুং তম্বা/য়েংশিনবা
‌১. গ্রেতর মলে কন্নেক্তিতী প্রোজেক্তকী উরেপ উয়ুং তম্বা – ভারতনা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৫০ ফন্দিং তৌরিবা প্রোজেক্ত – থবক শুবা হৌবগী থৌরম পাঙথোকপা।
২. একজিম বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগী বায়রগী ক্রেদিত ফাইনান্স ওইনা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ২২৭ ফন্দিং তৌরিবা হুলহুমালেদা সোসিএল হাউসিং য়ুনিৎ ৪০০০ শাবগী থবক্কী খোঙজেল য়েংশিনবা।
৩. অদ্দু রোদ অমসুং রিক্লেমেসন, ঈথৎ ৩৪গী ৱেতর অমসুং সেনিতেসন অমসুং ফ্রাইদে মোস নৌনা শেমগৎপগী প্রোজেক্তশিং য়াওনা ভারত মালদীপকী চাউখৎ-থৌরাংগী কোওপরেসন য়েংশিনবা।
B. য়ান্ন-ৱারোলশিং/এম.ও.য়ু.শিং পীনখিবা
১. ভারতকী এন.আই.আর.দি.পি.আর. অমসুং মালদীপকী লোকেল গভর্নমেন্ত ওথোরিতীগী মরক্তা মালদীপকী লোকেল কাউন্সিল অমসুং ৱুমেন দিবেলপমেন্ত কম্মিতিগী মেম্বরশিংগী কেপাসিতী বিল্দিং অমসুং ত্রেনিং পীনবগী এম.ও.য়ু.।
২. ভারতকী আই.এন,সি.ও.আই.এস. অমসুং মালদীপকী ফিশরিজ মন্ত্রালয়গী মরক্তা পোতেন্সিএল ফিশিং জোন ফোরকাস্ত কেপাসিতী বিল্দিং অমসুং দেতা শিয়রিং অমসুং মেরিন সাইন্তিফিক রিসর্চতা চুংশিন্নবগী এম.ও.য়ু.।
৩. সি.ই.আর.তি-ইন্দিয়া অমসুং মালদীপকী এন.সি.আই.তি.গী মরক্তা সাইবর সেক্যুরিতীগী লমদা তেংবাং পীনবগী এম.ও.য়ু.।
৪. ভারতকী এন.দি.এম.এ. অমসুং মালদীপকী এন.দি.এম.এ.গী মরক্তা দিজাস্তর মেনেজমেন্তগী লমদা তেংবাং পীনবগী এম.ও.য়ু.।
৫. ভারতকী একজিম বেঙ্ক অমসুং মালদীপকী শেল-থুম মন্ত্রালয়গী মরক্তা মালদীপতা পুলিস ইনফ্রাস্ত্রকচর শানবগীদমক য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৪১গী বায়রকী ক্রেদিত ফাইনান্সিং তৌনবগী য়ান্ন-ৱারোল।
৬. একজিম বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া অমসুং মালদীপকী শেল-থুম মন্ত্রালয়গী মরক্তা হুলহুমালেদা অহেনবা সোসিএল হাউসিং য়ুনিৎ ২,০০০ শানবগী য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ১১৯গী বায়রকী ক্রেদিত ফাইনান্সিং তৌনবগী লেত্তর ওফ ইন্তেন্ত।
C. লাউথোকখিবশিং
১. মালদীপতা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংদা শেল থাদনবা য়ু,এস.দি. মিলিয়ন ১০০গী অনৌবা লাইন ওফ ক্রেদিত।
২. লাইন ওফ ক্রেদিতকী মখাদা হানিমধূ এয়রপোর্ত দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তকীদমক য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ১২৮গী ই.পি.সি. কন্ত্রেক্ত পীবদা অয়াবা পীবা।
৩. লাইন ওফ ক্রেদিতকী মখাদা গুলহিফাহলু পোর্ত দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তকীদমক য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৩২৪গী দি.পি.আর. অসুং তেন্দরগী থৌওং চৎথবা হৌবদা অয়াবা পীবা।
৪. লাইন ওফ ক্রেদিতকী মখাদা কেন্সর হোস্পিতাল প্রোজেক্তকীদমক য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৩০গী ফীসিবিলিতী রিপোর্ত অমসুং ফাইনান্সিএল ক্লোসরগী অয়াবা পীবা।
৫. হুলহুমালেদা অহানবা সোসিএল হাউসিং য়ুনিৎ ২,০০০গীদমক একজিম বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়ানা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ১১৯গী বায়রগী ক্রেদিত ফাইনান্সিং তৌবা।
৬. মালদীপতগী ভারত্তা দ্যুতী ফ্রী তুনা এক্সপোর্তশিং হৌবা।
৭. মালদীপ নেস্নেল দিফেন্স ফোর্সতা মমাংদা শিপ-সি.জি.এস. হুরাবী পীরম্বা অদুগী রিপ্লেসমেন্ত শিপ সপ্লাই তৌবা।
৮. মালদীপ নেস্নেল দিফেন্স ফোর্সতা অনিশুবা লেন্দিং ক্রাফ এসোলত (এল.সি.এ.) সপ্লাই তৌবা।
৯. মালদীপ নেস্নেল দিফেন্স ফোর্সতা য়ুতিলিতী ভেহিকল ২৪ খুদোল তম্বা।