Ministry of Railways
Indian Railways records best ever July Monthly freight loading of 122.14 MT in July’22
The incremental loading in the month of July has been 9.3 MT i.e. a growth of 8.25 % over the previous best July figures achieved in 2021
With this, Indian Railways has had 23 straight months of best ever monthly freight loading
03 AUG 2022 10:42AM by PIB Delhi
Indian Railways (IR) has recorded best ever July Monthly freight loading of 122.14 MT in July’22. The incremental loading in the month of July has been 9.3 MT i.e. a growth of 8.25 % over the previous best July figures achieved in 2021. With this, Indian Railways has had 23 straight months of best ever monthly freight loading.
IR has achieved an incremental loading of 11.54 MT in Coal, followed by 1.22 MT in Balance other goods, 0.56 MT each in Cement & Clinker and Containers and 0.47 MT in POL.
Increase in automobile loading has been another highlight of Freight Business in FY 2022- 23 and 1698 rakes have been loaded in FY 2022-23 till July as compared to 994 rakes during the same period of last year i.e. a growth of 71%.
The cumulative freight loading from 1st April’2022 to 31st July’2022 has been 501.53 MT as against 452.13 MT achieved in 2021-22 i.e. an incremental loading of 49.40 MT, with a growth of 10.92 % over same period last year.
The freight NTKMs (Net tonne kilometers) have increased from 63.3 Billion in July ’21 to 75 Billion in July’22 registering a growth of 18.38 %. The cumulative NTKMs in the first four months have also grown by 19.46 %.
The sustained efforts of Indian Railways to increase supply of Coal to Power houses, in close coordination with Ministry of Power and Coal, have been one of the key features of the freight performance in the month of July. The loading of Coal (both domestic and imported) to Power Houses has increased by 13.2 MT in July with 47.98 MT Coal being moved to Power houses as against 34.74 MT last year, i.e. a growth of 38%. Cumulatively, in the first four months of the year, IR has loaded more than 47.95 MT extra coal to Power Houses as compared to same period of last year, with a growth of more than 32%.
The commodity wise growth number show that IR has achieved impressive growth in almost all commodity segments with the following growth rates:
Commodity
Variation
(MT)
% variation
Coal
11.54
23.45
Cement and Clinker
0.56
5.10
POL
0.47
12.90
Containers
0.56
9.30
Balance Other Goods
1.22
13.25

রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা জুলাই’২২দা এম.তি. ১২২.১৪গী থাগী ওইবা ফ্রেত লোদিং তৌদুনা জুলাইনা খ্বাইদগী ৱাংবগী রেকোর্দ থম্বা ঙমখ্রে
জুলাই থাগী ইনক্রিমেন্তেল লোদিং অসি এম.তি. ৯.৩ ওইখি হায়বদি ২০২১গী জুলাইগী খ্বাইদগী য়ামখিবা মশিংদগী চাদা ৮.২৫গী গ্রোথ লৈখি
মসিগা লোয়ননা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা খ্বাইদগী ফজবা থাগী ওইবা ফ্রেত লোদিং থা ২৩ থংন-থংননা তৌবা ঙমখি
03 AUG 2022 10:42AM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেজ (আই.আর)না জুলাই’২২দা এম.তি. ১২২.১৪গী থাগী ওইবা ফ্রেত লোদিং তৌদুনা জুলাইনা খ্বাইদগী ৱাংবগী রেকোর্দ থম্বা ঙমখ্রে। জুলাই থাগী ইনক্রিমেন্তেল লোদিং অসি এম.তি. ৯.৩ ওইখি হায়বদি ২০২১গী জুলাইগী খ্বাইদগী য়ামখিবা মশিংদগী চাদা ৮.২৫গী গ্রোথ লৈখি। মসিগা লোয়ননা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা খ্বাইদগী ফজবা থাগী ওইবা ফ্রেত লোদিং থা ২৩ থংন-থংননা তৌবা ঙমখি।
আই.আর.না কোলদা এম.তি. ১১.৫৪গী ইনক্রিমেন্তেল লোদিং তৌবা ঙমখি, মতুংদা বেলেন্স অদর গুদসতা এম.তি. ১.২২, সিমেন্ত অমসুং ক্লিঙ্কর অমদি কন্তেনরশিংগী ওইনা অমমমদা এম.তি. ০.৫৬ ওইখি অমসুং পি.ও.এল.দা এম.তি. ০.৪৭ ওইখি।
ওতোমোবাইল লোদিংদা হেনগৎলকপা অসিনা এফ.ৱাই. ২০২২-২৩গী ফ্রেত বিজিনেসকী অতোপ্পা হাইলাইত অমা ওইখি অমসুং জুলাই ফাওবদা এফ.ৱাই. ২০২২-২৩দা রেক ১৬৯৮ লোদ তৌখি মসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদা রেক ৯৯৪ ওইখিবা অদুগা চাংদম্বদা ৭১%গী গ্রোথ লৈখি।
এপ্রিল ১, ২০২২দগী জুলাই ৩১, ২০২২ ফাওবদা তৌখিবা অপুনবা ফ্রেত লোদিং অসি ২০২১-২২দা ওইখিবা এম.তি. ৪৫২.১৩গা য়েংনবদা এম.তি. ৫০১.৫৩ ওইখি হায়বদি এম.তি. ৪৯.৪০গী ইনক্রিমেন্তেল লোদিং লৈখি, লোয়ননা মমাং চহিদগী ১০.৯২%গী গ্রোথ লৈখি।
ফ্রেত এন.তি.কে.এম.শিং (নেত তন কিলোমিতরগস) অসি জুলাই’২১দা বিলিয়ন ৬৩.৩ ওইরম্বদগী জুলাই’২২দা ইলিয়ন ৭৫ ওইদুনা ১৮.৩৩%গী গ্রোথ রেজিস্তর তৌখি। অহানবা থা মরিগী অপুনবা এন.তি.কে.এম.শিং অসিদা ১৯.৪৬% হেনগৎলকখি।
পাৱর অমসুং কোল মন্ত্রাকয়গা খুৎশম্নদুনা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা পাৱর হাউসশিংদা কোলগী সপ্লাই হেনগৎহন্নবা লেপ্পা লৈতনা খোঙথাংশিং পাইখৎপা অসিনা জুলাই থাদা ফ্রেত পর্ফোরমেন্স ফজনবগী মরু ওইবা ফীচরশিংগী মনুংদা অমা ওইখি। পাৱর হাউসশিংদা কোল (দোমেস্তিক অমসুং ইম্পোর্ত তৌরকপা অনিমক্তা) লোদিং তৌবা অসি জুলাইদা এম.তি. ১৩.২ হেনগৎলকখি লোয়ননা মমাং চহি এম.তি. ৩৪.৭৪ পাৱর হাউসশিংদা থাখিবা কোল অদুগা চাংদম্নবদা এম.তি. ৪৭.৯৮ ওইদুনা ৩৮%গী গ্রোথ লৈখি। অপুনবা ওইনা, চহি অসিগী অহানবা থা মরিদা আই.আর.না মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা পাৱর হাউসশিংদা অহেনবা কোল এম.তি. ৪৭.৯৫ হেন্না লোদ তৌখি, লোয়ননা ৩২% হেনবগী গ্রোথ লৈখি।
পোৎলম-পোৎলমগী ওইবা গ্রোথকী মশিং অসিনা আই.আর.না মখাদা পীরিবা গ্রোথ রেতশিং অসিগা লোয়ননা পোৎলমগী সেগমেন্ত পুম্নমক্তা নীংথিনা গ্রোথ লৈবা ঙমখি হায়না উৎলি:
পোৎলম
খেন্নবা
(এম.তি.)
খেন্নবগী %
কোল
১১.৫৪
২৩.৪৫
সিমেন্ত অমসুং ক্লিঙ্কর
০.৫৬
৫.১০
পি.ও.এল.
০.৪৭
১২.৯০
কন্তেনরশিং
০.৫৬
৯.৩০
বেলেন্স অদর গুদশিং
১.২২
১৩.২৫