Ministry of Mines
DMF
03 AUG 2022 4:09PM by PIB Delhi
Ministry of Mines has circulated guidelines for Pradhan MantriKhanijKshetraKalyan Yojna (PMKKKY) on 16.09.2015 to be implemented by the District Mineral Foundations (DMF) for taking up development and welfare projects/programs in mining affected areas. As per PMKKKY guidelines, at least 60% of the funds are to be spent on High Priority areas and up to 40% of the fund are to be spent on other priority activities. Government of Odisha has notified Odisha District Mineral Foundation (DMF) Rules on 18.8.2015 and subsequently amended the rules on 15.1.2016, 22.2.2016 and 01.10.2018.
Further, following directions have been issued by the Ministry to all the States for effective utilization of DMF funds –
1. Vide order dated 23.04.2021 to include MPs, MLAs and MLCs in the Governing Council of DMF and District Magistrate/Deputy Commissioner/District Collector of the District as Chairman of Governing Council and Managing Committee of DMF.
1. Vide order dated 12.7.2021the fund available in DMF shall not be transferred to State exchequer or State level fund etc.
1. Vide order dated 24.06.2022 for preparation of five year perspective plan for implementations of works using DMF funds.
Details of total expenditure from DMF Funds is enclosed as Annexure Iand work done in last 3 years in Keonjhar and Mayurbhanj Districts is enclosed as Annexure IA and IB respectively.
(Till March 2020)
(Till March 2021)
(Till March 2022)
Sr. No.
Name of District
Amount Collected
(in Cr.)
Total Amount Spent
(In Cr.)
Amount Collected
(in Cr.)
Total Amount Spent
(In Cr.)
Amount Collected
(in Cr.)
Total Amount Spent
(In Cr.)
1
Angul
1380.01
695.97
1661.45
1053.69
2149.81
1351.03
2
Bolangir
1.08
0.00
1.40
0.30
1.93
0.42
3
Balasore
4.99
0.76
5.31
1.19
5.86
2.54
4
Bargarh
10.25
6.02
12.46
6.04
14.84
7.01
5
Bhadrak
0.08
0.00
0.08
0.08
0.08
0.08
6
Boudh
0.31
0.04
0.56
0.04
0.67
0.04
7
Cuttack
2.48
0.00
2.86
0.00
3.63
0.00
8
Deogarh
0.11
0.00
0.14
0.00
0.38
0.00
9
Dhenkanal
35.71
23.88
43.52
34.43
55.18
44.72
10
Gajapati
0.88
0.43
1.11
0.65
1.38
0.67
11
Ganjam
19.26
0.00
25.03
10.50
31.33
21.58
12
Jagatsinghpur
0.57
0.23
0.57
0.23
0.62
0.43
13
Jajpur
971.25
289.53
1120.24
553.04
1500.62
621.62
14
Jharsuguda
715.79
350.95
848.40
613.99
998.46
811.98
15
Kalahandi
30.83
2.83
31.80
5.13
51.44
8.77
16
Kandhamal
0.52
0.15
0.62
0.18
0.69
0.18
17
Kendrapara
0.43
0.05
0.50
0.05
0.55
0.05
18
Keonjhar
4408.43
1301.28
5500.22
2201.73
7828.18
3034.77
19
Khurdha
0.81
0.21
0.83
0.21
1.73
0.50
20
Koraput
191.36
88.22
244.70
123.38
315.32
167.78
21
Malkangiri
1.35
0.00
2.77
0.15
3.95
0.18
22
Mayurbhanj
66.57
4.71
83.48
49.59
106.66
74.55
23
Nawarangpur
1.28
0.75
1.31
1.17
1.31
1.17
24
Navagarh
0.43
0.00
0.80
0.00
1.19
0.00
25
Nuapada
0.32
0.00
0.58
0.03
0.80
0.07
26
Puri
0.14
0.04
0.15
0.04
0.17
0.04
27
Rayagada
111.68
27.43
141.67
65.37
188.21
90.79
28
Sambalpur
2.91
2.08
4.79
1.54
33.15
1.54
29
Sonepur
0.15
0.00
0.18
0.00
0.21
0.00
30
Sundergarh
2024.79
659.56
2775.83
1371.71
4608.95
2820.85
Total
9984.77
3455.12
12513.36
6094.46
17907.32
9063.37
No of Projects Sanctioned and Amount Spent Sector Wise – Keonjhar
S.N.
Sectorwise work
Till March 2020
Till March 2021
Till March 2022
A.High Priority Activities
Projects Sanctioned
Amount Spent (in Cr.)
Projects Sanctioned
Amount Spent (in Cr.)
Projects Sanctioned
Amount Spent (in Cr.)
1
Drinking Water Supply
124
452.99
129
784.66
130
1049.24
2
Education
294
106.69
310
146.72
332
408.07
3
Environment Preservation and Pollution Control
0
0.00
2
0.10
13
0.24
4
Health Care
83
305.90
118
361.87
154
497.58
5
Sanitation
17
2.53
18
3.30
26
4.30
6
Skill Development
15
24.66
17
28.89
18
30.74
7
Welfare of Women, Children Aged & Disabled people
84
6.28
89
23.43
94
32.68
8
Housing
0
0.00
0
0.00
9
Livelihood Programmes
11
9.27
16
122.27
29
143.47
10
Road Connectivity
0
0.00
0
0.00
0
0.00
A. Sub-Total
628
908.32
699
1471.24
796
2166.32
B. Other Priority Activities
1
Physical Infrastructure
105
274.10
134
482.20
198
542.77
2
Irrigation
247
96.41
245
204.81
246
276.54
3
Energy & Watershed
18
14.12
17
24.96
17
29.73
4
Afforestation
6
2.67
9
8.20
9
4.24
5
Others
0
0.00
0
0.00
0
0.00
B. Sub-Total
376
387.30
405
720.17
470
853.28
C. Administration
0
5.66
0
10.32
0
15.16
D=(A+B+C) TOTAL
1004
1301.28
1104
2201.73
1266
3034.77
No of Projects Sanctioned and Amount Spent Sector Wise – Mayurbhanj
S.N.
Sectorwise work
Till March 2020
Till March 2021
Till March 2022
A.High Priority Activities
Projects Sanctioned
Amount Spent (in Cr.)
Projects Sanctioned
Amount Spent (in Cr.)
Projects Sanctioned
Amount Spent (in Cr.)
1
Drinking Water Supply
181
0.3
181
1.90
181
2.62
2
Education
77
1.0
900
12.95
1250
35.26
3
Environment Preservation and Pollution Control
0
0.0
0
0.00
0
0.00
4
Health Care
15
1.1
44
2.21
47
2.59
5
Sanitation
4
0.0
8
0.58
9
0.64
6
Skill Development
3
0.0
4
0.08
4
0.35
7
Welfare of Women, Children Aged & Disabled people
4
0.3
6
0.28
6
0.79
8
Housing
7
0.1
7
0.06
7
0.06
9
Livelihood Programmes
0
0.0
3
10.09
3
10.15
10
Road Connectivity
0
0.0
0
0.00
0
0.00
A. Sub-Total
291
2.7
1153
28.14
1507
52.46
B. Other Priority Activities
1
Physical Infrastructure
25
1.6
31
2.08
31
2.68
2
Irrigation
1
0.1
1
0.05
1
0.05
3
Energy & Watershed
0
0.0
2351
18.53
2351
18.53
4
Afforestation
0
0.0
0
0.00
0
0.00
5
Others
15
0.3
11
0.35
11
0.35
B. Sub-Total
41
2.0
2394
21.01
2394
21.61
C. Administration
0
0.0
1
0.433
1
0.48
D=(A+B+C) TOTAL
332
4.71
3548
49.59
3902
74.55
This information was given by the Union Minister of Coal, Mines and Parliamentary Affairs Shri Pralhad Joshi in a written reply in Lok Sabha today.

মাইন্স মন্ত্রালয়
দি.এম.এফ.
03 AUG 2022 4:09PM by PIB Imphal
মাইনিংনা শোকহল্লবা মফমশিংদা চাউখৎ-থৌরাং অমসুং য়াইফ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং/প্রোগ্রামশিং পাইখৎনবগীদমক দিস্ত্রিক্ত মিনরেল ফাউন্দেসন্স (দি.এম.এফ.)না ইমপ্লিমেন্ত তৌগদবা প্রধান মন্ত্রী খনিজ ক্ষেত্র কল্যান য়োজনা (পি.এম.কে.কে.কে.ৱাই.)গী গাইন্দলাইনশিং ১৬.০৯.২০১৫দা মাইন্স মন্ত্রালয়না থোকখি। পি.এম.কে.কে.কে.ৱাই.গী গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না য়ামদ্রবদা ফন্দশিংগী ৬০%দি হায় প্রাইওরিতী এরিয়াশিংদা চাদিং তৌগদবনি অমসুং ফন্দগী ৪০% ফাওবনা অতোপ্পা প্রাইওরিতী এক্তিবিতীশিংদা চাদিং তৌগদবনি। ওরিশাগী সরকারনা ১৮.৮.২০১৫দা ওরিশা দিস্ত্রিক্ত মিনরেল ফাউন্দেসন্স (দি.এম.এফ.) রুল্স থোকখি অমসুং মসিগী মতুং তারকপদা রুলশিং অসি ১৫.১.২০১৬, ২২.২.২০১৬ অমসুং ০১.১০.২০১৮দা অমেন্দ তৌখি।
মখা তানা মন্ত্রালয়না রাজ্য পুম্নমক্তা দি.এম.এফ. ফন্দশিং নীংথিনা শীজিন্ননবগীদমক মখাদা পীরিবা য়াথংশিং অসি থোকখি -
১. দি.এম.এফ.কী গভর্নিং কাউন্সিলদা এম.পি., এম.এল.এ. অমসুং এম.এল.সি.শিং হাপচিন্নবা অমসুং জিলা অদুগী দিস্ত্রিক্ত মেজিস্ত্রেত/দিপুতী কম্মিস্নর/দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তরবু গভর্নিং কাউন্সিলগী চিয়রমেন ওইনা অমসুং দি.এম.এফ.কী মেনেজিং কম্মিতি ওইনা হাপ্নবা তাং ২৩.০৪.২০২১গী ভাইদ ওর্দন।
২. দি.এম.এফ.তা লৈরিবা ফন্দ অসি স্তেৎ এক্সচেকর নত্ত্রগা স্তেৎ লেবেল ফন্দ অসিনচিংবদা ত্রান্সফর তৌদনবা তাং ১২.৭.২০২১গী ভাইদ ওর্দন।
৩. দি.এম.এফ. ফন্দশিং শীজিন্নদুনা থবক ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা চহি মঙাগী পর্সপেক্তিব প্লান্ত শেম্নবা তাং ২৪.০৬.২০২২গী ভাইদ ওর্দর।
দি.এম.এফ. ফন্দশিংদগী পুন্না চাদিং তৌখিবগী অকুপ্পা মরোল এনেক্সর Iদা পীরি অমসুং ক্যোনঝর অমসুং ময়ুরভঞ্জ জিলাশিংদা হৌখিবা চহি ৩ অসিদা পাইখৎখিবা থবক্কী অকুপ্পা মরোল মথংশিৎনা এনেক্সর IA অসমুং IBদা পীরি।
(মার্চ ২০২০ ফাওবা)
(মার্চ ২০২১ ফাওবা)
(মার্চ ২০২২ ফাওবা)
সিরিএল মশিং
জিলা মমিং
খোমজিনখিবা শেনফম
(করোরদা)
চাদিং তৌখিবা অপুনবা শেনফম
(করোরদা)
খোমজিনখিবা শেনফম
(করোরদা)
চাদিং তৌখিবা অপুনবা শেনফম
(করোরদা)
খোমজিনখিবা শেনফম
(করোরদা)
চাদিং তৌখিবা অপুনবা শেনফম
(করোরদা)
১
অনুগুল
১৩৮০.০১
৬৯৫.৯৭
১৬৬১.৪৫
১০৫৩.৬৯
২১৪৯.৮১
১৩৫১.০৩
২
বলাঙ্গির
১.০৮
০.০০
১.৪০
০.৩০
১.৯৩
০.৪২
৩
বালেশ্বর
৪.৯৯
০.৭৬
৫.৩১
১.১৯
৫.৮৬
২.৫৪
৪
বারগর
১০.২৫
৬.০২
১২.৪৬
৬.০৪
১৪.৮৪
৭.০১
৫
ভদ্রক
০.০৮
০.০০
০.০৮
০.০৮
০.০৮
০.০৮
৬
বৌথ
০.৩১
০.০৪
০.৫৬
০.০৪
০.৬৭
০.০৪
৭
কত্তক
২.৪৮
০.০০
২.৮৬
০.০০
৩.৬৩
০.০০
৮
দিওঘর
০.১১
০.০০
০.১৪
০.০০
০.৩৮
০.০০
৯
ধেঙ্কানাল
৩৫.৭১
২৩.৮৮
৪৩.৫২
৩৪.৪৩
৫৫.১৮
৪৪.৭২
১০
গজপতি
০.৮৮
০.৪৩
১.১১
০.৬৫
১.৩৮
০.৬৭
১১
গঞ্জাম
১৯.২৬
০.০০
২৫.০৩
১০.৫০
৩১.৩৩
২১.৫৮
১২
জগতসিংহপুর
০.৫৭
০.২৩
০.৫৭
০.২৩
০.৬২
০.৪৩
১৩
জয়পুর
৯৭১.২৫
২৮৯.৫৩
১১২০.২৪
৫৫৩.০৪
১৫০০.৬২
৬২১.৬২
১৪
ঝারসুগুরা
৭১৫.৭৯
৩৫০.৯৫
৮৪৮.৪০
৬১৩.৯৯
৯৯৮.৪৬
৮১১.৯৮
১৫
কালাহাদী
৩০.৮৩
২.৮৩
৩১.৮০
৫.১৩
৫১.৪৪
৮.৭৭
১৬
কন্ধমাল
০.৫২
০.১৫
০.৬২
০.১৮
০.৬৯
০.১৮
১৭
কেন্দ্রাপরা
০.৪৩
০.০৫
০.৫০
০.০৫
০.৫৫
০.০৫
১৮
ক্যোনঝর
৪৪০৮.৪৩
১৩০১.২৮
৫৫০০.২২
২২০১.৭৩
৭৮২৮.১৮
৩০৩৪.৭৭
১৯
খোর্ধা
০.৮১
০.২১
০.৮৩
০.২১
১.৭৩
০.৫০
২০
কোরাপুত
১৯১.৩৬
৮৮.২২
২৪৪.৭০
১২৩.৩৮
৩১৫.৩২
১৬৭.৭৮
২১
মালকানগীরি
১.৩৫
০.০০
২.৭৭
০.১৫
৩.৯৫
০.১৮
২২
ময়ুরভঞ্জ
৬৬.৫৭
৪.৭১
৮৩.৪৮
৪৯.৫৯
১০৬.৬৬
৭৪.৫৫
২৩
নবরঙ্গপুর
১.২৮
০.৭৫
১.৩১
১.১৭
১.৩১
১.১৭
২৪
নবাগর
০.৪৩
০.০০
০.৮০
০.০০
১.১৯
০.০০
২৫
নুৱাপরা
০.৩২
০.০০
০.৫৮
০.০৩
০.৮০
০.০৭
২৬
পুরি
০.১৪
০.০৪
০.১৫
০.০৪
০.১৭
০.০৪
২৭
রায়গরা
১১১.৬৮
২৭.৪৩
১৪১.৬৭
৬৫.৩৭
১৮৮.২১
৯০.৭৯
২৮
সম্বলপুর
২.৯১
২.০৮
৪.৭৯
১.৫৪
৩৩.১৫
১.৫৪
২৯
সোনপুর
০.১৫
০.০০
০.১৮
০.০০
০.২১
০.০০
৩০
সুন্দরগর
২০২৪.৭৯
৬৫৯.৫৬
২৭৭৫.৮৩
১৩৭১.৭১
৪৬০৮.৯৫
২৮২০.৮৫
অপুনবা
৯৯৮৪.৭৭
৩৪৫৫.১২
১২৫১৩.৩৬
৬০৯৪.৪৬
১৭৯০৭.৩২
৯০৬৩.৩৭
সেক্তর-সেক্তরগী মতুং ইন্না সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং অমসুং চাদিং তৌখিবা শেনফমগী মশিং – ক্যোনঝর
সিরিএল মশিং
সেক্তর-সেক্তরগী ওইবা থবক
মার্চ ২০২০ ফাওবা
মার্চ ২০২১ ফাওবা
মার্চ ২০২২ ফাওবা
A. হায় প্রাইওরিতী এক্তিবিতীশিং
সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং
চাদিং তৌখিবা শেনফম (করোরদা)
সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং
চাদিং তৌখিবা শেনফম (করোরদা)
সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং
চাদিং তৌখিবা শেনফম (করোরদা)
১
থক্নবা ঈশিংগী সপ্লাই
১২৪
৪৫২.৯৯
১২৯
৭৮৪.৬৬
১৩০
১০৪৯.২৪
২
এজুকেসন
২৯৪
১০৬.৬৯
৩১০
১৪৬.৭২
৩৩২
৪০৮.০৭
৩
অকোইবগী ফীভম ঙাকশেনবা অমসুং পোলুসন কন্ত্রোল
০
০.০০
২
০.১০
১৩
০.২৪
৪
হেল্থকিয়র
৮৩
৩০৫.৯০
১১৮
৩৬১.৮৭
১৫৪
৪৯৭.৫৮
৫
সেনিতেসন
১৭
২.৫৩
১৮
৩.৩০
২৬
৪.৩০
৬
স্কিল দিবেলপমেন্ত
১৫
২৪.৬৬
১৭
২৮.৮৯
১৮
৩০.৭৪
৭
নুপী, অঙাং, অহল ওইরবা অমসুং মীমান্নদ্রবা মীওইশিংগী য়াইফ-থৌরাং
৮৪
৬.২৮
৮৯
২৩.৪৩
৯৪
৩২.৬৮
৮
হাউসিং
০
০.০০
০
০.০০
৯
লাইবলিহুদ প্রোগ্রামশিং
১১
৯.২৭
১৬
১২২.২৭
২৯
১৪৩.৪৭
১০
রোদ কন্নেক্তিবিতী
০
০.০০
০
০.০০
০
০.০০
A. অপুনবা
৬২৮
৯০৮.৩২
৬৯৯
১৪৭১.২৪
৭৯৬
২১৬৬.৩২
B. অতোপ্পা প্রাইওরিতী এক্তিবিতীশিং
১
ফিজিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর
১০৫
২৭৪.১০
১৩৪
৪৮২.২০
১৯৮
৫৪২.৭৭
২
ইরিগেসন
২৪৭
৯৬.৪১
২৪৫
২০৪.৮১
২৪৬
২৭৬.৫৪
৩
ইনর্জী অমসুং ৱাতরশেদ
১৮
১৪.১২
১৭
২৪.৯৬
১৭
২৯.৭৩
৪
এফোরেস্তেসন
৬
২.৬৭
৯
৮.২০
৯
৪.২৪
৫
অতোপ্পশিং
০
০.০০
০
০.০০
০
০.০০
B. অপুনবা
৩৭৬
৩৮৭.৩০
৪০৫
৭২০.১৭
৪৭০
৮৫৩.২৮
C. এদমিনিস্ত্রেসন
০
৫.৬৬
০
১০.৩২
০
১৫.১৬
D=(A+B+C) অপুনবা
১০০৪
১৩০১.২৮
১১০৪
২২০১.৭৩
১২৬৬
৩০৩৪.৭৭
সেক্তর-সেক্তরগী মতুং ইন্না সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং অমসুং চাদিং তৌখিবা শেনফমগী মশিং– ময়ুরভঞ্জ
সিরিএল মশিং
সেক্তর-সেক্তরগী ওইবা থবক
সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং
চাদিং তৌখিবা শেনফম (করোরদা)
সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং
A. হায় প্রাইওরিতী এক্তিবিতীশিং
সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং
চাদিং তৌখিবা শেনফম (করোরদা)
সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং
চাদিং তৌখিবা শেনফম (করোরদা)
সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং
চাদিং তৌখিবা শেনফম (করোরদা)
১
থক্নবা ঈশিংগী সপ্লাই
১৮১
০.৩
১৮১
১.৯০
১৮১
২.৬২
২
এজুকেসন
৭৭
১.০
৯০০
১২.৯৫
১২৫০
৩৫.২৬
৩
অকোইবগী ফীভম ঙাকশেনবা অমসুং পোলুসন কন্ত্রোল
০
০.০
০
০.০০
০
০.০০
৪
হেল্থকিয়র
১৫
১.১
৪৪
২.২১
৪৭
২.৫৯
৫
সেনিতেসন
৪
০.০
৮
০.৫৮
৯
০.৬৪
৬
স্কিল দিবেলপমেন্ত
৩
০.০
৪
০.০৮
৪
০.৩৫
৭
নুপী, অঙাং, অহল ওইরবা অমসুং মীমান্নদ্রবা মীওইশিংগী য়াইফ-থৌরাং
৪
০.৩
৬
০.২৮
৬
০.৭৯
৮
হাউসিং
৭
০.১
৭
০.০৬
৭
০.০৬
৯
লাইবলিহুদ প্রোগ্রামশিং
০
০.০
৩
১০.০৯
৩
১০.১৫
১০
রোদ কন্নেক্তিবিতী
০
০.০
০
০.০০
০
০.০০
A. অপুনবা
২৯১
২.৭
১১৫৩
২৮.১৪
১৫০৭
৫২.৪৬
B. অতোপ্পা প্রাইওরিতী এক্তিবিতীশিং
১
ফিজিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর
২৫
১.৬
৩১
২.০৮
৩১
২.৬৮
২
ইরিগেসন
১
০.১
১
০.০৫
১
০.০৫
৩
ইনর্জী অমসুং ৱাতরশেদ
০
০.০
২৩৫১
১৮.৫৩
২৩৫১
১৮.৫৩
৪
এফোরেস্তেসন
০
০.০
০
০.০০
০
০.০০
৫
অতোপ্পশিং
১৫
০.৩
১১
০.৩৫
১১
০.৩৫
B. অপুনবা
৪১
২.০
২৩৯৪
২১.০১
২৩৯৪
২১.৬১
C. এদমিনিস্ত্রেসন
০
০.০
১
০.৪৩৩
১
০.৪৮
D=(A+B+C) অপুনবা
৩৩২
৪.৭১
৩৫৪৮
৪৯.৫৯
৩৯০২
৭৪.৫৫
ই-পাউ অসি ঙসি লোক সভাদা কোল, মাইন্স অমসুং পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী প্রলহাদ জোশিনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।