Ministry of Rural Development
Targets under Pradhan Mantri Awas Yojana- Gramin (PMAY-G)
03 AUG 2022 4:38PM by PIB Delhi
In order to achieve the target of “Housing for All” in rural areas, the Ministry of Rural Development is implementing Pradhan Mantri Awas Yojana- Gramin (PMAY-G) with effect from 1st April 2016 to provide assistance to eligible rural households with an overall target to construct 2.95 crore pucca houses with basic amenities by March, 2024.
Out of the overall target of 2.95 crore houses under PMAY-G, a target of 2.70 crore houses has already been allocated to States/Union Territories (UTs), out of which 2.44 crore houses have been sanctioned to the beneficiaries by various States/ UTs and 1.90 crore houses have been completed as on 28.07.2022. The State/UT wise details are given as follows:
State-wise details of achievements under PMAY-G as on 28.7.2022
(units in Nos.)
S No
State/UT
Target allocated by MoRD
Houses sanctioned by States/UTs
Houses completed
1
Arunachal Pradesh
40,354
35,450
5,272
2
Assam
19,74,204
12,91,350
5,97,207
3
Bihar
38,71,194
36,70,690
26,72,765
4
Chhattisgarh
10,97,150
10,96,478
8,25,325
5
Goa
1,548
243
133
6
Gujarat
4,49,167
4,33,454
3,82,443
7
Haryana
30,218
27,314
21,049
8
Himachal Pradesh
15,483
15,108
10,225
9
Jammu And Kashmir
2,01,633
1,95,228
92,256
10
Jharkhand
16,03,268
15,83,865
12,37,274
11
Kerala
36,827
34,516
20,499
12
Madhya Pradesh
37,89,400
37,23,026
26,23,548
13
Maharashtra
14,61,075
12,60,600
8,35,405
14
Manipur
46,166
34,509
15,144
15
Meghalaya
80,848
62,370
30,487
16
Mizoram
20,518
13,983
5,587
17
Nagaland
24,775
22,301
4,239
18
Odisha
26,92,515
18,38,552
16,96,799
19
Punjab
41,117
37,499
23,170
20
Rajasthan
17,33,959
17,26,729
13,25,104
21
Sikkim
1,409
1,370
1,070
22
Tamil Nadu
8,17,439
7,53,296
3,77,593
23
Tripura
2,77,398
2,31,962
1,23,123
24
Uttar Pradesh
26,14,821
26,10,310
25,76,543
25
Uttarakhand
29,052
28,445
22,962
26
West Bengal
34,88,456
34,68,216
33,49,178
27
Andaman And Nicobar
1,337
1,347
1,117
28
Dadra and Nagar Haveli, Daman and Diu
6,803
5,583
2,186
29
Lakshadweep
45
45
45
30
Puducherry*
-
-
-
31
Andhra Pradesh
2,48,682
67,562
46,707
32
Karnataka
3,07,746
1,60,880
1,01,675
33
Telangana*
-
-
-
34
Ladakh
1,906
1,906
1,428
Total
2,70,06,513
2,44,34,187
1,90,27,558
* Puducherry and Telengana are not implementing PMAY-G.
Under PMAY-G, beneficiaries are provided financial Assistance of Rs.1.20 lakh in plain areas and Rs.1.30 lakh in hilly States (including North Eastern States and UTs of Jammu & Kashmir and Ladakh), difficult areas and Integrated Action Plan (IAP) districts. Additional assistance of Rs.12,000/- is extended for construction of toilets through convergence with Swacch Bharat Mission – Gramin (SBM-G), Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme (MGNREGS) or any other dedicated source of funding. Further, it is mandatory to provide support of 90/95 person days unskilled wage employment at the current rates to a PMAY-G beneficiary for construction of his / her house in convergence with MGNREGS. Under PMAY-G, households are also provided water, LPG and electricity connections in convergence with other relevant schemes.
This information was given by the Union Minister of State for Rural Development, Sadhvi Niranjan Jyoti in a written reply in Rajya Sabha today.

|
খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী আৱাস য়োজনা- গ্রামিন (পি.এম.এ.ৱাই.-জি)গী মখাদা থমখিবা পান্দমশিং
03 AUG 2022 4:38PM by PIB Imphal
খুঙ্গংগী মফমশিংদা “হাউসিং ফোর ওল”গী পান্দম য়ৌবা ঙম্নবগীদমক খুঙ্গংগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়না মার্চ, ২০২৪ ফাওবদা তঙাই ফদবা খুদোংচাবশিং য়াওরবা পক্কাগী য়ুম করোর ২.৯৫ শানবগী অপুনবা পান্দম অমগা লোয়ননা মতিক চাবা খুঙ্গংগী য়ুমথোংশিংদা তেংবাং পীনবা ২০১৬কী এপ্রিল ১দগী চৎনবা হৌদুনা প্রধান মন্ত্রী আৱাস য়োজনা –গ্রামিন (পি.এম.এ.ৱাই.-জি.) ইমপ্লিমেন্ত তৌরি।
পি.এম.এ.ৱাই-জিগী মখাদা লৈরিবা য়ুম করোর ২.৯৫গী অপুনবা পান্দমগী মনুংদা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা হান্ননা য়ুম করোর ২.৭০ এলোকেৎ তৌখি, মসিগী মনুংদা য়ুম করোর ২.৪৪দি রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী বেনিফিসরীশিংদা সেঙ্কসন তৌখি অমসুং ২৮.০৭.২০২২ ফাওবদা য়ুম করোর ১.৯০ শাবা লোইশিনখ্রে। রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
২৮.৭.২০২২ ফাওবদা পি.এম.এ.ৱাই-জিগী মখাদা রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা মাইপাকখিবশিংগী অকুপ্পা ৱারোল
(য়ুনিৎশিং মশিংদা পীরি)
সিরিএল মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
এম.ও.আর.দি.না এলোকেৎ তৌখিবা পান্দম
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুমশিং
শাবা লোইখিবা য়ুম
১
অরুনাচল প্রদেশ
৪০,৩৫৪
৩৫,৪৫০
৫,২৭২
২
অসাম
১৯,৭৪,২০৪
১২,৯১,৩৫০
৫,৯৭,২০৭
৩
বিহার
৩৮,৭১,১৯৪
৩৬,৭০,৬৯০
২৬,৭২,৭৬৫
৪
ছত্তিশগর
১০,৯৭,১৫০
১০,৯৬,৪৭৮
৮,২৫,৩২৫
৫
গোৱা
১,৫৪৮
২৪৩
১৩৩
৬
গুজরাত
৪,৪৯,১৬৭
৪,৩৩,৪৫৪
৩,৮২,৪৪৩
৭
হরিয়ানা
৩০,২১৮
২৭,৩১৪
২১,০৪৯
৮
হিমাচল প্রদেশ
১৫,৪৮৩
১৫,১০৮
১০,২২৫
৯
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
২,০১,৬৩৩
১,৯৫,২২৮
৯২,২৫৬
১০
ঝারখন্দ
১৬,০৩,২৬৮
১৫,৮৩,৮৬৫
১২,৩৭,২৭৪
১১
কেরেলা
৩৬,৮২৭
৩৪,৫১৬
২০,৪৯৯
১২
মধ্য প্রদেশ
৩৭,৮৯,৪০০
৩৭,২৩,০২৬
২৬,২৩,৫৪৮
১৩
মহারাস্ত্র
১৪,৬১,০৭৫
১২,৬০,৬০০
৮,৩৫,৪০৫
১৪
মনিপুর
৪৬,১৬৬
৩৪,৫০৯
১৫,১৪৪
১৫
মেঘালয়
৮০,৮৪৮
৬২,৩৭০
৩০,৪৮৭
১৬
মিজোরাম
২০,৫১৮
১৩,৯৮৩
৫,৫৮৭
১৭
নাগালেন্দ
২৪,৭৭৫
২২,৩০১
৪,২৩৯
১৮
ওরিশা
২৬,৯২,৫১৫
১৮,৩৮,৫৫২
১৬,৯৬,৭৯৯
১৯
পঞ্জাব
৪১,১১৭
৩৭,৪৯৯
২৩,১৭০
২০
রাজস্থান
১৭,৩৩,৯৫৯
১৭,২৬,৭২৯
১৩,২৫,১০৪
২১
সিক্কিম
১,৪০৯
১,৩৭০
১,০৭০
২২
তমিল নাদু
৮,১৭,৪৩৯
৭,৫৩,২৯৬
৩,৭৭,৫৯৩
২৩
ত্রিপুরা
২,৭৭,৩৯৮
২,৩১,৯৬২
১,২৩,১২৩
২৪
উত্তর প্রদেশ
২৬,১৪,৮২১
২৬,১০,৩১০
২৫,৭৬,৫৪৩
২৫
উত্তরাখন্দ
২৯,০৫২
২৮,৪৪৫
২২,৯৬২
২৬
নোংচুপ বেঙ্গল
৩৪,৮৮,৪৫৬
৩৪,৬৮,২১৬
৩৩,৪৯,১৭৮
২৭
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎ
১,৩৩৭
১,৩৪৭
১,১১৭
২৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলী, দামন অমসুং দ্যু
৬,৮০৩
৫,৫৮৩
২,১৮৬
২৯
লক্ষদীপ
৪৫
৪৫
৪৫
৩০
পুদুচেরী*
-
-
-
৩১
আন্ধ্র প্রদেশ
২,৪৮,৬৮২
৬৭,৫৬২
৪৬,৭০৭
৩২
কর্নতাকা
৩,০৭,৭৪৬
১,৬০,৮৮০
১,০১,৬৭৫
৩৩
তেলঙ্গানা*
-
-
-
৩৪
লদাখ
১,৯০৬
১,৯০৬
১,৪২৮
অপুনবা
২,৭০,০৬,৫১৩
২,৪৪,৩৪,১৮৭
১,৯০,২৭,৫৫৮
* পুদুচেরী অমসুং তেলঙ্গানানা পি.এম.এ.ৱাই.-জি ইমপ্লিমেন্ত তৌদে
পি.এম.এ.ৱাই.-জিগী মখাদা বেনিফিসরীশিংদা তম্পাক্কী মফমশিংদা লুপা লাখ ১.২০ অমসুং চীংগী রাজ্যশিং (অৱাং-নোংপোক থংবা রাজ্যশিং অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মির অমসুং লদাখ য়াওনা), খুদোংচাদবা মফমশিং অমসুং ইন্তিগ্রেতেদ এক্সন প্লান (আই.এ.পি.) দিস্ত্রিক্তশিংদা লুপা লাখ ১.৩০গী শেলগী তেংবাং পীখি। স্বচ্ছ ভারত মিসন – গ্রামিন (এস.বি.এম.-জি.), মহাত্মা গান্ধী নেস্নেল রুরেল এমপ্লোইমেন্ত গরেন্তী স্কিম (এম.জি.নরেগা) নত্ত্রগা অতোপ্পা ফন্দিং তৌবা দেদিকেতেদ সোর্সকা লোয়ননা পুনশিন্দুনা তোইলেৎশিং শানবগীদমক অহেনবা শেন্থং ওইনা লুপা ১২,০০০/- পীরি। মখা তাবা ওইনা এম.জি.নরেগাগা পুনশিন্দুনা পি.এম.এ.ৱাই.-জিগী বেনিফিসরী অমনা মহাক্কী য়ুম শাবদা হৌজিক লৈরিবা চাং অসিদা পর্সন দেস অনস্কিল ৱেজ এমপ্লোইমেন্ত ৯০/৯৫গী সপ্পোর্ত পীবা মেন্দতরী ওইহল্লি। পি.এম.এ.ৱাই-জিগী মখাদা অতোপ্পা মরী লৈনবা স্কিমশিংগা পুনশিন্দুনা য়ুমশিংদা ঈশিং, এল.পি.জি. অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী কন্নেক্সনশিং পীরি।
ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা খুঙ্গংগী চাউখৎ-থৌরাংগী কেন্দ্র মন্ত্রী, সাধবী নিরঞ্জন জ্যোতিনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।