Ministry of Road Transport & Highways
Institute of Driving Training and Research
04 AUG 2022 1:07PM by PIB Delhi
The details of locations where Institute of Driving Training and Research (IDTR) have been sanctioned by Ministry of Road Transport & Highways under its scheme for setting up of IDTRs in States/UTs is given at Annexure-I.
The Ministry of Road Transport & Highways has continued the scheme during the 15th Finance Commission cycle period to set up more IDTRs in States/UTs on the criteria of one IDTR per 5 crore population, including the already sanctioned IDTR(s) in the State. As per the population criteria, 6 States namely Bihar, Gujarat, Rajasthan, Tamil Nadu, Uttar Pradesh and West Bengal qualify for setting up of new IDTR(s) during the 15th Financial Commission period.
Proposal under the scheme is submitted to MoRT&H by the State Government concerned with Detailed Project Report including details of the land proposed for setting up of IDTR as per provisions under the scheme.
MoRTH provides one time assistance of 100% of the capital investment subject to maximum of ₹ 17.25 Crore per IDTR as per following break up:
i. Civil Construction: ₹ 14 Crore
ii .Office and Workshop equipment: ₹ 0.75 Crore
iii.Vehicle and Simulator: ₹ 2.50 Crore
The scheme provides for releasing the financial assistance in installments as per physical progress of work of the project. The scheme provides for release of an amount equal to 20% of the sanctioned central assistance as mobilization advance and subsequent installments is released on receipt of Utilisation certificate and physical progress of work against the earlier installment. The final installment equal to 15% of the sanctioned financial assistance is released as reimbursement after completion of the project and receipt of Utilisation certificate and closure report. No matter of mis-utilisation of funds under the scheme has been reported to the Ministry.
The Ministry of Road Transport & Highways has also continued the scheme of setting up of the Regional Driving Training Centre (RDTC) during the 15th Finance Commission cycle period with criteria of one RDTC per 2.50 crore population. Under this scheme, MoRTH provides one time assistance of 100% of the capital investment subject to a maximum of Rs.5.50 crore for one RDTC. MoRTH has sanctioned 6 RDTCs and issued ‘in-principle’ approval for 3 other RDTCs under the Scheme. Details of the same is given at Annexure-II.
Annexure – I
Annexure regarding Institute of Driving Training and Research.
State-wise list of IDTRs sanctioned by MoRTH
Sl. No
State
Location (In district)
1
Andhra Pradesh
Vijayawada
2
Andhra Pradesh
Dasri
3
Andhra Pradesh
Dhone, Kurnool
4
Assam
Guwahati
5
Bihar
Aurangabad
6
Chhattisgarh
Naya Raipur
7
Delhi
Sarai Kale Khan
8
Haryana
Bhiwani
9
Haryana
Rohtak
10
Himachal Pradesh
Mandi
11
Himachal Pradesh
Sarkaghat
12
Jammu & Kashmir
Jammu
13
Jharkhand
Jamshedpur
14
Karnataka
Bellary
15
Kerala
Eddappa
16
Madhya Pradesh
Chhindawara
17
Madhya Pradesh
Indore
18
Maharashtra
Pune
19
Maharashtra
Lature
20
Maharashtra
Nagpur
21
Manipur
Imphal
22
Nagaland
Dimapur
23
Odisha
Jeypore
24
Rajasthan
Rajasmand
25
Sikkim
Pakyong
26
Telangana
Karimnagar
27
Tripura
Agartala
28
Uttar Pradesh
Kanpur
29
Uttar Pradesh
Rai Baraily
30
Uttarakhand
Dehradun
31
West Bengal
Kolkata
Annexure – II
Annexure regarding Institute of Driving Training and Research.
1. Details of RDTCs sanctioned:
Sl. No.
State
location (in district)
1
Maharashtra
Wardha
2
Maharashtra
Nanded
3
Maharashtra
Amravati
4
Maharashtra
Nagpur
5
Rajasthan
Ajmer
6
West Bengal
Kolkata
1. Details of RDTCs “in-principle” approved:
Sl. No.
State
location (in district)
1
Maharashtra
Yavatmal
2
Rajasthan
Hanumangarh
3
Madhya Pradesh
Chhatarpur
This information was given by Union Minister for Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari in a written reply in the Lok Sabha.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
ইন্সতিত্যুৎ ওব দ্রাইভিং ত্রেনিং অমসুং রিসর্চ
04 AUG 2022 1:07PM by PIB Imphal
রো ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মন্ত্রালয়না রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা আই.দি.তি.আর. লিংখৎনবা থৌশিল অমা পায়খৎলিবসিগী মখাদা পীখিবা ইন্সতিত্যুৎ ওব দ্রাইভিং অমসুং রিসর্চ (আই.দি.তি.আর.) থমগদবা মফমগী অকুপ্পা মরোরলশিং এনেক্সর-১দা পীরি।
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজনা থৌশিল অসি ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী সাইকল পেরিয়দতা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হান্নগী আই.দি.তি.আর. (এস) য়াওনা মীওই করোর ৫গী মীশিং লৈবগী মখা পোন্না অহেনবা আই.দি.তি.আর. লিংখৎনবা মখা চত্থরক্লি। মীশিংগী ক্রাইতরিয়া অসিগী মতুং ইন্না, রাজ্য ৬, মমিং ওইনা পল্লবদা বিহার, গুজরাত, রাজস্থান, তমিল নাদু, উত্তর প্রদেশ অমসুং নোংচুপ বেঙ্গলনা ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসন পেরিয়দকী মনুংদা অনৌবা আই.দি.তি.আর. (এস) লিংখৎপা য়ারে।
থৌশিল অসিগী মখাদা লৈবা প্রোপোজেল অমা মরী লৈনবা রাজ্য সরকারনা এম.ও.আর.তি.এন্দ.ঐচ.তা দিতেল প্রোজেক্ত রিপোর্তশিং আই.দি.তি.আর. লিংখৎকদৌরিবা মফমশিং য়াওনা পীশিনখ্রে।
এম.ও.আর.তি.ঐচ.না মখাগী খাইদোক্লিবা অসিগুম্না ১০০%গী অমুক্তদা থাদগদবা শেনবুমগী ইনভেস্তমেন্ত অমা আই.দি.তি.আর. অমদা লুপা করোর ১৭.২৫ চঙনা পীগনি।
১. সিভিল কন্সত্রক্সনঃ লুপা করোর ১৪
২. ওফিস অমসুং ৱার্কশোপ ইক্বিপমেন্তঃ লুপা করোর ০.৭৫
৩. ভেহিকল অমসুং সিমুলেতরঃ লুপা করোর ২.৫০
থৌশিল অসিনা প্রোজেক্ত অদুগী খুমাং চাউশিনবগী চাং য়েংদুনা শেন্থং অসি ইন্সতোলমেন্ত ওইনা কাইথগনি। থৌশিলনা মোবিলাইজেসন এদভান্স ওইনা কেন্দ্রনা কাইথগদবা শেনফমগী ২০% হান্না কাইথগনি অমসুং মখা তাবা ইন্সতোলমেন্তশিংনা য়ুতিলাইজেসন সর্তিফিকেৎ পীখৎলকপা অমসুং হান্না কাইথখ্রবা শেনফম্না কদাই ফাওবা খুমাং চাউশিল্লবগে হায়বগী মতুং ইন্না কাইথগনি। কাইথগদবা শেন্থংগী ১৫% ওইরিবা অরোইবা ইন্সতোলমেন্তনা প্রোজেক্ত অদুনা লোইরবা মতুংদা রিইম্বর্সমেন্ত ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজেসন সর্তিফিকেৎ অমসুং ক্লোজর রিপোর্ত থাগৎলক্লবা মতুংদা থাদগনি। মন্ত্রালয় অসিদা থৌশিল অসিগী মখাদা শেন্থং লান্না শীজিন্নবগী রিপোর্ত অমত্তা লাক্ত্রি।
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱে মন্ত্রালয়না ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসন পেরিয়দকী মখাদা মীওই করোর ২.৫০ লৈবা খুদিংগী আর.দি.তি.সি. থম্নবগীদমক রিজনেল দ্রাইভিং ত্রেনিং সেন্তর (আর.দি.তি.সি.) লিংখৎপগী থবক মখা চত্থরক্লি। থৌশিল অসিগী মখাদা, এম.ও.আর.তি.ঐচ.না আর.দি.তি.সি. অমদা লুপা করোর ৫.৫০ য়ৌনা ১০০% কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত পীরি। এম.ও.আর.তি.ঐচ.না আর.দি.তি.সি. ৬ সেংসন তৌখ্রে অমসুং থৌশিল অসিগী মখাদা ৩ অমসু 'ইন প্রিন্সিপল'গী অয়াবা পীরে। মসিগী অকুপ্পা মরোলশিং এনেক্সর ২দা পীরি।
এনেক্সর – ১
ইন্সতিত্যুৎ ওব দ্রাইভিং ত্রেনিং এন্দ রিসর্চকা মরী লৈনবা এনেক্সর
এম.ও.আর.তি.ঐচ.না সেংসন তৌরবা রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা আই.দি.তি.আর.
সেরিএল নম্বর
রাজ্য
মফম (জিল্লাদা)
১
অন্ধ্র প্রদেশ
ভিজয়াৱারা
২
অন্ধ্য প্রদেশ
দাস্রি
৩
অন্ধ্য প্রদেশ
ধোনে কুর্নুল
৪
অসম
গুৱাহাতি
৫
বিহার
ঔরাঙ্গবাদ
৬
ছতিশগর
নয়া রাইপুর
৭
দিল্লী
সরাই কালে খান
৮
হরিয়ানা
ভিৱানি
৯
হরিয়ানা
রোহতক
১০
হিমাচল প্রদেশ
মন্দি
১১
হিমাচল প্রদেশ
সর্কাঘাত
১২
জম্মু অমসুং কাশ্মির
জম্মু
১৩
ঝার্খন্দ
জমশেদপুর
১৪
কর্নাতাকা
বেলারী
১৫
কেরলা
ইদ্দপ্পা
১৬
মধ্য প্রদেশ
ছিন্দাৱারা
১৭
মধ্য প্রদেশ
ইন্দোর
১৮
মহারাস্ত্রা
পুনে
১৯
মহারাস্ত্রা
লাতুর
২০
মহারাস্ত্রা
নাগপুর
২১
মনিপুর
ইম্ফাল
২২
নাগালেন্দ
দিমাপুর
২৩
ওরিশা
জেপোর
২৪
রাজস্থান
রাজাস্মন্দ
২৫
সিক্কিম
পাক্যোং
২৬
তেলঙ্গানা
করিম্নাগর
২৭
ত্রিপুরা
অগর্তালা
২৮
উত্তর প্রদেশ
কানপুর
২৯
উত্তর প্রদেশ
রাই বরেলী
৩০
উত্তরখন্দ
দেহরাদুন
৩১
নোংচুপ বেঙ্গল
কোলকতা
এনেক্সর – ২
ইন্সতিত্যুৎ ওব দ্রাইভিং ত্রেনিং এন্দ রিসর্চকা মরী লৈনবা এনেক্সর
১. আর.দি.তি.সি.শিংনা সেংসন তৌবগী অকুপ্পা মরোলঃ
সেরিএল নম্বর
রাজ্য
মফম (জিল্লাদা)
১
মহারাস্ত্রা
ৱার্ধা
২
মহারাস্ত্রা
নান্দেদ
৩
মহারাস্ত্রা
অম্রাবতি
৪
মহারাস্ত্রা
নাগপুর
৫
রাজস্থান
অজমের
৬
নোংচুপ বেঙ্গল
কোলকতা
২. 'ইন প্রিন্সিপল'দা অয়াবা পীরবা আর.দি.তি.সি.শিংগী অকুপ্পা মরোলঃ
সেরিএল নম্বর
রাজ্য
মফম (জিল্লাদা)
১
মহারাস্ত্রা
য়াবতমল
২
রাজস্থান
হনুমানগর
৩
মধ্য প্রদেশ
ছতরপুর
পাউদম অসি লোক সভাদা কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱে মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকারিনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।