Ministry of Defence
Breaking Barriers - Indian Navy's All Woman Aircrew Creates History
04 AUG 2022 4:04PM by PIB Delhi
On 03 August 2022, five officers of the Indian Navy's INAS 314 based at Naval Air Enclave, Porbandar, created history by completing the first all-women independent maritime reconnaissance and surveillance mission in the North Arabian Sea onboard a Dornier 228 aircraft. The aircraft was captained by the Mission Commander, Lt Cdr Aanchal Sharma, who had pilots, Lt Shivangi and Lt Apurva Gite, and Tactical and Sensor Officers, Lt Pooja Panda and SLt Pooja Shekhawat in her team. INAS 314 is a frontline Naval Air Squadron based at Porbandar, Gujarat and operates the state-of-the-art Dornier 228 maritime reconnaissance aircraft. The squadron is commanded by Cdr SK Goyal, a Qualified Navigation Instructor.
The women officers received months of ground training and comprehensive mission briefings in the run up to this historical sortie.
The Indian Navy has been a front-runner in driving transformation in the Armed Forces. It's impressive and pioneering women empowerment initiatives include induction of women pilots, selection of women Air Operations Officers into the helicopter stream and conducting an all-women sailing circumnavigation expedition across the globe in 2018.
This first-of-its-kind military flying mission was, however, unique and is expected to pave the way for women officers in the aviation cadre to assume greater responsibility and aspire for more challenging roles. It perhaps marks a unique achievement for the Armed Forces that a crew of only women officers undertook an independent operational mission in a multi-crew maritime surveillance aircraft.
Many congratulations to these officers for successfully doing so and inspiring millions of women all across India and the world to break free from all shackles and achieve their dreams.
It was indeed a mission that showcased "Nari Shakti" in its real spirit.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ব্রেকিং বেরিয়র্স – ইন্দিয়ন নেভীগী নুপী ঙাক্তগী এয়রক্রুনা পুৱারী শেমখ্রে
04 AUG 2022 4:04PM by PIB Imphal
ওগস্ত ০৩, ২০২২দা নেভেল এয়র এনক্লেব, পোর্বন্দরদা বেজ তৌবা ইন্দিয়ন নেভীগী আইনাস ৩১৪গী ওফিসর মঙানা নুপী ঙাক্তগী ওইবা অৱাং অরাবিয়ন সমুদ্রদা দোর্নিয়র ২২৮ এয়রক্রাফ্‌ত অমদা মায় পাক্না ইন্দিপেন্দেন্ত মেরিতাইম রিকনাইজন্স অমসুং সর্ভিলিএন্স মিসন অমা মপুং ফাহন্দুনা পুৱারী শেমখ্রে। এয়য়ক্রাফ্‌ত অদু মিসন কম্মান্দর, লেফতনেন্ত কেদর আঞ্চল শর্মগা লোইননা পাইলত ওইনা এলফতনেন্ত শিভাঙ্গি অমসুং লেফতনেন্ত অপুর্ব গিতে অমসুং তেক্তিকেল অমসুং সেন্সর ওফিসরশিংদা লেফতনেন্ত পুজা পান্দা অমসুং সেনিয়র লেফতনেন্ত পুজা শেখাৱতসু মহাক্কী কাংবু অদুদা য়াওরি। আইনাস ৩১৪ অসি পোর্বন্দর, গুজরাত্তা লৈবা ফ্রন্তলাইন নেভেল এয়র স্ক্বাদ্রোন অমনি অমসুং মসিনা অনৌবা দোর্নিয়র ২২৮ মেরিতাইম রিকনাইজন্স এয়রক্রাফ্‌ত ওপরেৎ তৌরি। স্ক্বাদ্রোন অসি ক্বালিফাই ওইরবা নেভিগেসন ইন্সত্রক্তর কেদর এস.কে. গোয়লনা কম্মান্দ তৌখি।
নুপী ওফিসরশিং অসিনা হায়রিবা পুৱারীদা লৈহৌরগদবা লানগী ওইবা খোঙচৎ মায় পাক্নবা হোৎনবদা গ্রাউন্দ ত্রেনিং অমসুং মপুং ফানা মিসন ব্রিফিং থা কয়া চত্থখি।
ইন্দিয়ন নেভীনা মতম চুপ্পদা আর্ম্দ ফোর্সেসতা অহোংবা পুরক্নবগীদমক মাংজিল থাদুনা হোৎনরক্লি। মসিগী শিংথানিংঙাই ওইরবা অমসুং মাংজিল থারিবা নুপীবু শক্তি পীবগী থৌরাং কয়াদা নুপী পাইলৎ হাপ্পা, নুপী এয়র ওপরেসন ওফিসরশিং হেলিকোপতর স্ত্রিমদা হাপ্পা অমসুং ২০১৮দা নুপী ঙাক্তনা হোনবা সর্কম্নেভিগেসন এক্সপিদিসন থাবা য়াওরি।
অসিগুম্বা ইহান হানবা ওইনা পাঙথোকপা মিলিতরী ফ্লাইং মিসন অসি য়াম্না অখন্নবা অমনি অমসুং নুপী ওফিসরশিংনা এভিএসন কেদরদা হেন্না চাউবা থৌদাং লৌবা ঙম্মি হায়বসি মসিনা তাক্লে। নুপী ঙাক্তগী ওইবা ক্রুনা মলতি-ক্রু মেরিতাইম সর্ভিলিএন্স এয়রক্রাফ অমদা মনীং তম্না ওপরেসনেল মিসন চত্থদুনা আর্ম্দ ফোর্সেসতা য়াম্না চাউনা মায় পাকপগী খুদম অমা শেম্লে।
হায়রিবা ওফিসরশিং অসিনা মায় পাক্না অসিগুম্বা থবক পায়খৎতুনা ভারত্তা লৈরিবা নুপী মিলিয়ন কয়াদা মখোয়না পাম্বা মঙলান মঙফাওননবা হোৎনবদা লৈরিবা পলশিং লান্থোক্না ইথিল পীরিবা অসিগীদমক মীওই কয়ানা থাগৎপা ফোংদোক্নরক্লি।
মসি তশেংনা হায়রবদা "নারি শক্তি"বু মাগী অশেংবা মশক্তা উৎলিবা মিসন অমনি।