Prime Minister's Office
PM lays foundation stone of various projects of Shrimad Rajchandra Mission, Dharampur, Gujarat
PM inaugurates Shrimad Rajchandra Hospital at Dharampur in Valsad, Gujarat
PM also lays foundation stone of Shrimad Rajchandra Centre of Excellence for Women and Shrimad Rajchandra Animal Hospital, Valsad, Gujarat
“New Hospital strengthens the spirit of Sabka Prayas in the field of healthcare”
“It is our responsibility to bring to the fore ‘Nari Shakti’ as ‘Rashtra Shakti’”
“People who have devoted their lives to the empowerment of women, tribal, deprived segments are keeping the consciousness of the country alive”
04 AUG 2022 5:49PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated and laid the foundation stone of various projects of Shrimad Rajchandra Mission, Dharampur in Valsad district, Gujarat via video conferencing. Chief Minister of Gujarat Shri Bhupendrabhai Patel was among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister said hospital projects will prove to be of great service to women and other needy sections of society. He praised the spirit of silent service of the Shrimad Rajchandra Mission.
Recalling his long associations with the Mission, the Prime Minister praised their record of service and said that this spirit of duty is the need of the hour in today's time of Azadi Ka Amrit Mahotsav. The PM expressed happiness over the commendable work done by the Shrimad Rajchandra Mission under the leadership of Pujya Gurudev in the field of rural health in Gujarat. He said that the Mission’s commitment to the service of the poor gets strengthened by the new hospital. This hospital and the research centre will make affordable quality healthcare accessible to everyone. “This is going to give strength to the vision of a healthy India in the ‘Amrit Kaal’. This also strengthens the spirit of Sabka Prayas (everyone's efforts) in the field of healthcare”, he said.
The Prime Minister reiterated, that “in the Azadi Ka Amrit Mahotsav, the country is remembering its children, who made efforts to bring India out of slavery. Shrimad Rajchandra ji was such a saint whose great contribution is part of the history of this country.” He also narrated the admiration of Mahatma Gandhi for Shrimad Rajchandra ji. He expressed gratitude to Shri Rakesh Ji for continuing the work of the Shrimad.
The Prime Minister said that such people who have devoted their lives to the empowerment of women, tribal people and deprived segments are keeping the consciousness of the country alive. Referring to the big step in the form of the establishment of the Center of Excellence for Women, the Prime Minister said that Shrimad, Rajchandra ji was very much insistent on the empowerment of daughters through education and skills. Shrimad spoke earnestly about women empowerment at a very young age. It is the responsibility of all of us to bring the women's power in the country to the fore in the form of national power in the Azadi Ka Amrit Mahotsav, he said.
The Prime Minister remarked that the central government is trying to remove every obstacle that is being faced by the sisters and daughters, which prevents them from progressing. The Prime Minister also stated that the health policy that India is following today concerns the health of every living being around us. India is running a nationwide vaccination campaign not just for humans but also for animals.
About the project
The project cost of Shrimad Rajchandra Hospital at Dharampur in Valsad is around Rs. 200 crores. It is a 250-bed multispecialty hospital with cutting-edge medical infrastructure that will provide world-class tertiary medical facilities, especially to the people of the Southern Gujarat region.
Shrimad Rajchandra Animal Hospital is going to be a 150-bed hospital and will be built at a cost of around Rs. 70 crores. It will be equipped with top-class facilities and a dedicated team of veterinarians and ancillary staff. The Hospital will provide holistic medical care alongside conventional medicine for the care and upkeep of animals.
Shrimad Rajchandra Center of Excellence for Women will be built at an estimated cost of Rs. 40 crores. It will have facilities for recreation, classrooms for self-development sessions, and rest areas. It will employ over 700 tribal women and subsequently provide a livelihood to thousands of others.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রীমদ রাজচন্দ্র মিসন, ধরমপুর, গুজরাতকী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী ভালসাদতা লৈবা ধরমপুরদা শ্রীমদ রাজচন্দ্র হোস্পিতাল শঙ্গাখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী ভালসাদতা শ্রীমদ রাজচন্দ্র সেন্তর ওফ এক্সলেন্স ফোর ৱুমেন অমসুং শ্র্রীমদ রাজচন্দ্র এনিমেল হোস্পিতালশু উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
“অনৌবা হোস্পিতালনা অনা-লায়য়েংগী লমদা সবকা প্রায়াসকী থৌনা হাপ্লে”
“ ‘নারি শক্তি’ অসি ‘রাস্ত্র শক্তি’ ওইনা মাঙলোমদা পুখৎপা অসি ঐখোয়গী থৌদাংনি”
“নুপীশিং, ত্রাইবেল, শোৎথরবা কাংলুপশিং শক্তি পীনবা মখোয়গী পুন্সি কয়া কৎথোক্লিবা মীওইশিংনা লৈবাক অসিগী অচুম্বা ৱাখল্লোন হিংহন্দুনা থম্লি”
04 AUG 2022 5:49PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা গুজরাতকী ভালসাদ জিলাদা শ্রীমদ রাজচন্দ্র মিসন, ধরমপুরগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা মীওইশিংগী মনুংদা গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর শ্রী ভুপেন্দ্রভাই পতেল য়াওখি।
মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হোস্পিতাল প্রোজেকশিং অসিনা নুপীশিং অমসুং খুন্নাইগী লায়রবা কাংলুপশিংগী অফবা থবক কয়া পাংথোক্লগনি। শ্রীমদ রাজচন্দ্র মিসনগী মীয়ামগী য়াইফনবা থবক তৌবগী ৱাখল্লোন অদু মহাক্না থাগৎখি।
মিসন অসিগা মহাক্কা মতম শাংনা লোইনরকপগী থৌদোকশিং নিংশিংলদুনা মখোয়গী শিংথানিংঙাই ওইরবা থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎলদুনা হায়খি ঙসিগী অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী মতম অসিদা মসিগী থৌদাং পাংথোকপগী থৌনা অসি তঙাইফদবনি। গুজরাতকী খুঙ্গংদা অনা-লায়য়েংগী লমদা পুজয়া গুরুদেবগী লমজিং মখাদা শ্রীমদ রাজচন্দ্র মিসন্না শিংথানিংঙাই ওইরবা থবকশিং পাংথোকপদা প্রধান মন্ত্রীনা হরাওবা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি অনৌবা হোস্পিতাল অসিনা লায়রবশিংগী য়াইফনবা মিসনগী পান্দম অদু মপাঙ্গল কনখৎহল্লে। মসিগী হোস্পিতাল অমসুং রিছার্স সেন্তর অসিনা মীওই খুদিংমক্তা মমল হোংবা অফবা হকশেলগী খুদোংচাবশিং ফংহনগনি। মসিনা ‘অমৃত কাল’দা মশা-মউ ফবা ভারতকী অমগী পান্দম অদু ফংনবা থৌনা হাপ্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না হায়খি, অজাদি কা অমৃত মহোৎসব অসিদা, ভারত মীনাই ওইরম্বদগী কোকহন্নবা হোৎনখিবা, লৈবাক অসিগী মচাশিং লৈবাক অসিনা নিংশিংলি। মখোয়না পাংথোকখিবা অচৌবা থবকশিংনা লৈবাক অসিগী পুৱারিগী শরুক অমা ওইখিবা মীওইশিংগী মনুংদা শ্রীমদ রাজচন্দ্র জি অমনি। মহাত্মা গান্ধীনা শ্রীমদ রাজচন্দ্রজি ইকায়খুম্নবা উৎখিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি। শ্রীমদকী থবকশিং মখা চৎথবগীদমক মহাক্না শ্রী রাকেস জি থাগৎপা ফোঙদোখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নুপীশিং, ত্রাইবেল, শোৎথরবা কাংলুপশিং শক্তি পীনবা মখোয়গী পুন্সি কয়া কৎথোক্লিবা অসিগুম্বা মীওইশিংনা লৈবাক অসিগী অচুম্বা ৱাখল্লোন হিংহন্দুনা থম্লি। সেন্তর ফোর এক্সলেন্স ফোর ৱুমেন লিংখৎনবা থবক অসি অচৌবা খোঙথাং অমনি হায়না পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লাইরিক-লাইশু অমসুং স্কিলশিং তম্বীদুনা নুপীমচাশিং শক্তি পীনবা শ্রীমদ রাজচন্দ্র জিনা কন্না হোৎনখি। চহি য়াম্না নৌরিঙৈদগী হৌনা নুপীশিং শক্তি পীনবা শ্রীমদনা অকনবা ৱাফম ফোঙদোকখি। অজাদি কা অমৃত মহোৎসব অসিদা লৈবাক অসিদা নুপীগী থৌনা অসি জাতিগী থৌনা ওইনা মাঙলোমদা পুখৎলকপা অসি ঐখোয় পুম্নমক্কী থৌদাংনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মখোয় মাঙলোমদা চংশিনবদা অপনবা পীরিবা, ইচলশিং অমসুং ইচানুপীশিংনা মায়োক্নরিবা অৱাবা খুদিংমক কোকহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা হোৎনরি। ঙসি ভারতনা পায়খৎলিবা হকশেলগী থৌশিল অসিদা ঐখোয়গী অকোয়বদা লৈরিবা থৱায় পানবা খুদিংমক য়াওহল্লি। মীওইবশিংগী খক নত্তনা শা-ষনশিংগীশু য়াওনা লৈবাক শীনবা থুংনা তিকা থাবগী খোঙজং অমা ভারতনা পায়খৎলি।
প্রোজেক্কী মতাংদা
ভালসাদকী ধরমপুরদা শারিবা শ্রীমদ রাজচন্দ্র হোস্পিতালগী শেনফম চাউরাক্না লুপা কোতি ২০০ রোম্নি। অফবা মখলগী অনা-লায়য়েংগী মচাক-মথুমশিং লৈগদবা ফমুং ২৫০গী মল্তিস্পিসিএলিতি হোস্পিতাল অসিনা খা থংবা গুজরাত লমদমদা লৈরিবা মীয়ামদা মালেম থাক্কী অৱাংবা থাক্কী অনা-লায়য়েংগী খুদোংচাবশিং ফংহনগনি।
ফমুং ১৫০গী শ্রীমদ রাজচন্দ্র এনিমেল হোস্পিতাল অসি চাউরাক্না লুপা কোতি ৭০ চংনা শাগদবনি। মসিদা অৱাংবা থাক্কী খুদোংচাবশিং অমসুং কৎথোক্লবা ভেতেরিনারি দোক্তরশিং অমসুং এন্সিলারি স্তাফ কাংবু অমা লৈগনি। হোস্পিতাল অসিদা শা-ষনশিং লায়য়েংনবা অমসুং মশা-মউ ফনা থম্নবা অফবা লায়য়েংগী খুদোংচাবা ফংগনি।
শ্রীমদ রাজচন্দ্র সেন্তর ওফ এক্সলেন্স ফোর ৱুমেন অসি লুপা কোতি ৪০ চংনা শাগদবনি। সেন্তর অসিদা পোথাফম, মশা-মরোমদোম ফগৎনবা সেসনশিংগী ক্লাসরুমশিং অমসুং শান্নফমশিং লৈগনি। মসিনা ত্রাইবেল নুপী ৭০০ হেন্না থবক পীগনি অমসুং তুংদা মীওই লিশিং কয়া হিংনবা লম্বী পীগনি।