Ministry of Women and Child Development
Requirement of Aadhaar for Supplementary Nutrition Programme
05 AUG 2022 12:44PM by PIB Delhi
A child's Aadhaar card is not mandatory for availing the benefits under the Supplementary Nutrition Programme of the Anganwadi Services Scheme. The benefits under the scheme can be accessed using the mother's Aadhaar card. Anganwadi Services scheme is being digitized by the Ministry through the POSHAN Tracker App to enable the Ministry to identify the beneficiaries as part of the programme as a whole and to ensure uninterrupted supply of nutrition to the children, Pregnant Women and Lactating mothers and adolescents girl beneficiaries, who move within the State or outside the state due to any reason. A migration module for shifting from one AWC to another has been provided in POSHAN Tracker to facilitate nutrition to migrant beneficiaries.
So far approximately 10.63 crore beneficiaries have been registered under the scheme as per Poshan Tracker and approximately 53% have been Aadhar verified covering around 5.61 crore beneficiaries. However, all beneficiaries registered are benefited under the Scheme.
The number of beneficiaries of Supplementary Nutrition along with their Aadhaar seeding status is tabulated as below:
S.No.
State/UT
Total Beneficiaries
(children 6 mo-6 years plus P&LM)
Aadhaar Verified
Aadhaar Verified
(%)
1.
Andaman & Nicobar Islands
15578
9753
63%
2.
Andhra Pradesh
3216993
2698967
84%
3.
Arunachal Pradesh
44696
9613
22%
4.
Assam
4360573
3417745
78%
5.
Bihar
11236775
2826131
25%
6.
Chhattisgarh
2840904
2227967
78%
7.
Dadra & Nagar Haveli - Daman & Diu
35280
7957
23%
8.
Delhi
770476
497300
65%
9.
Goa
85235
12003
14%
10.
Gujarat
3867909
3649489
94%
11.
Haryana
1624033
972529
60%
12.
Himachal Pradesh
560902
243973
43%
13.
J&K
786488
190337
24%
14.
Jharkhand
3403921
224919
7%
15.
Karnataka
4304401
1527558
35%
16.
Kerala
3113215
1037706
33%
17.
Ladakh
19749
7299
37%
18.
Lakshadweep
4779
188
4%
19.
Madhya Pradesh
8805462
7313705
83%
20.
Maharashtra
7417008
1604347
22%
21.
Manipur
366578
213470
58%
22.
Meghalaya
485082
22462
5%
23.
Mizoram
128802
54631
42%
24.
Nagaland
88075
2126
2%
25.
Odisha
5136335
1510870
29%
26.
Puducherry
37986
5169
14%
27.
Punjab
1019356
161348
16%
28.
Rajasthan
4825369
1418929
29%
29.
Sikkim
48828
18015
37%
30.
Tamil Nadu
3608890
3493282
97%
31.
Telangana
2412842
879201
36%
32.
Tripura
390120
143713
37%
33.
UT-Chandigarh
53842
53167
99%
34.
Uttar Pradesh
20257334
12076212
60%
35.
Uttarakhand
891762
99089
11%
36.
West Bengal
10042050
7513340
75%
Total
106307628
56144510
53%
This information was given by the Union Minister of Women and Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani, in a written reply in Lok Sabha today.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
সপ্লিমেন্তরী ন্যুত্রিসন প্রোগ্রামগীদমক আধারগী মথৌ তাবা
05 AUG 2022 12:44PM by PIB Imphal
অঙ্গনৱাদী সর্ভিসেস স্কিমগী সপ্লিমেন্তরী ন্যুত্রিসন প্রোগ্রামগী মখাদা কান্নবশিং ফংনবগীদমক অঙাং অমগী আধার কার্দকী তঙাই ফদবা লৈতে। স্কিম অসিগী মখাদা কান্নবশিং অসি মমাগী আধার কার্দ শীজিন্নরগা ফংবা য়াই। মন্ত্রালয় অসিনা প্রোগ্রাম অসিগী শরুক ওইনা বেনিফিসরীশিং মশক খঙদোকপা ঙমহন্নবা অমসুং মরম অমা হেক্তনা রাজ্য মনুংদা নত্ত্রগা মপালদা চৎপা মতমদা অঙাংশিং, মীরোনবী নুপী অমসুং খোমজিংলিবী মমা অমসুং এদোলেস্সেন্ত নুপীমচা বেনিফিসরীশিংদা অপনবা লৈতনা ন্যুত্রিসন সপ্লাই তৌবা ঙমহন্নবা অঙ্গনৱাদী সর্ভিসেস স্কিম অসি পোশন ত্রেকর এপকী খুত্থাংদা মন্ত্রালয়না দিজিতাইজ তৌরি। এ.দবল্যু.সি. অমদগী অতোপ্পদা হোংদোক্নবগী মাইগ্রেসন মোদ্যুল অমা পোশন ত্রেকরদা ফংহন্দুনা মাইগ্রেন্ত বেনিফিসরীশিংদা ন্যুত্রিসন ফংহন্নবা হোৎনরি।
হৌদিক ফাওবদা পোশন ত্রেকরগী মতুং ইন্না চাউরাক্না বেনিফিসরী করোর ১০.৬৩না স্কিম অসিগী মখাদা রেজিস্তর তৌখি অমসুং বেনিফিসরী করোর ৫.৬১ কবর তৌদুনা চাউরাক্না ৫৩%গী আধার ভেরিফাই তৌখ্রে। অদুম ওইনমক রেজিস্তর তৌখিবা বেনিফিসরী পুম্নমক্না স্কিম অসিগী মখাদা কান্নবা ফংখি।
আধার সীদিং স্তেতসকা লোয়ননা সপ্লিমেন্তরী ন্যুত্রিসনগী বেনিফিসরীশিংগী মশিং মখাদা তেবলদা পীরি:
সিরিএল মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
অপুনবা বেনিফিসরীশিং
(থা ৬ – চহি ৬কী অঙাংশিং প্লস পি. অমসুং এল.এম.)
ভেরিফাইদ তৌখিবা আধার
ভেরিফাইদ তৌখিবা আধার
(%)
১.
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎ
১৫৫৭৮
৯৭৫৩
৬৩%
২.
আন্ধ্র প্রদেশ
৩২১৬৯৯৩
২৬৯৮৯৬৭
৮৪%
৩.
অরুনাচল প্রদেশ
৪৪৬৯৬
৯৬১৩
২২%
৪.
অসাম
৪৩৬০৫৭৩
৩৪১৭৭৪৫
৭৮%
৫.
বিহার
১১২৩৬৭৭৫
২৮২৬১৩১
২৫%
৬.
ছত্তিশগর
২৮৪০৯০৪
২২২৭৯৬৭
৭৮%
৭.
দি.এন.ঐচ. অমসুং দি.দি.
৩৫২৮০
৭৯৫৭
২৩%
৮.
দিল্লী
৭৭০৪৭৬
৪৯৭৩০০
৬৫%
৯.
গোৱা
৮৫২৩৫
১২০০৩
১৪%
১০.
গুজরাত
৩৮৬৭৯০৯
৩৬৪৯৪৮৯
৯৪%
১১.
হরিয়ানা
১৬২৪০৩৩
৯৭২৫২৯
৬০%
১২.
হিমাচল প্রদেশ
৫৬০৯০২
২৪৩৯৭৩
৪৩%
১৩.
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৭৮৬৪৮৮
১৯০৩৩৭
২৪%
১৪.
ঝারখন্দ
৩৪০৩৯২১
২২৪৯১৯
৭%
১৫.
কর্নাতকা
৪৩০৪৪০১
১৫২৭৫৫৮
৩৫%
১৬.
কেরেলা
৩১১৩২১৫
১০৩৭৭০৬
৩৩%
১৭.
লদাখ
১৯৭৪৯
৭২৯৯
৩৭%
১৮.
লক্ষদীপ
৪৭৭৯
১৮৮
৪%
১৯.
মধ্য প্রদেশ
৮৮০৫৪৬২
৭৩১৩৭০৫
৮৩%
২০.
মহারাস্ত্র
৭৪১৭০০৮
১৬০৪৩৪৭
২২%
২১.
মনিপুর
৩৬৬৫৭৮
২১৩৪৭০
৫৮%
২২.
মেঘালয়
৪৮৫০৮২
২২৪৬২
৫%
২৩.
মিজোরাম
১২৮৮০২
৫৪৬৩১
৪২%
২৪.
নাগালেন্দ
৮৮০৭৫
২১২৬
২%
২৫.
ওরিশা
৫১৩৬৩৩৫
১৫১০৮৭০
২৯%
২৬.
পুদুচেরী
৩৭৯৮৬
৫১৬৯
১৪%
২৭.
পঞ্জাব
১০১৯৩৫৬
১৬১৩৪৮
১৬%
২৮.
রাজস্থান
৪৮২৫৩৬৯
১৪১৮৯২৯
২৯%
২৯.
সিক্কিম
৪৮৮২৮
১৮০১৫
৩৭%
৩০.
তমিল নাদু
৩৬০৮৮৯০
৩৪৯৩২৮২
৯৭%
৩১.
তেলঙ্গনা
২৪১২৮৪২
৮৭৯২০১
৩৬%
৩২.
ত্রিপুরা
৩৯০১২০
১৪৩৭১৩
৩৭%
৩৩.
য়ু.তি.- চান্দিগর
৫৩৮৪২
৫৩১৬৭
৯৯%
৩৪.
উত্তর প্রদেশ
২০২৫৭৩৩৪
১২০৭৬২১২
৬০%
৩৫.
উত্তরাখন্দ
৮৯১৭৬২
৯৯০৮৯
১১%
৩৬.
নোংচুপ বেঙ্গল
১০০৪২০৫০
৭৫১৩৩৪০
৭৫%
অপুনবা
১০৬৩০৭৬২৮
৫৬১৪৪৫১০
৫৩%
ই-পাউ অসি ঙসি লোক সভাদা নুপা অমসুং অঙাংগী য়াইফ-থৌরাংগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রীমতি স্মৃতি জুবিন ইরানিনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।